Şimdi Ara

Yeni bilgisayar topladım, açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bi hevesle yaklasik 3 milyarlık bi makine topladım ve bugün parçalar elime geçti. Birleştirip makineyi açmayı denedim fakat fanlar ve ışıklar açiliyor, 3 sn sonra fan duruyor ve makine kapanıyor ve bunu eşit süreli şekilde sürekli tekrarlıyor.

sadece güç kaynağı, işlemci ve anakartla açmayı denedim başka hiç birşey olmadan, ram dahi yok. yine aynı problem, sanırım 1 kere bu şekilde uzun süre çalıştı ramsiz ama ramli yine olmuyor.

ram slotlarını değiştirmeyi denedim
    güc kaynagını degistirmeyi denedim.
    anakartın pilini ölçtüm , 3 volt sorun yok.
    gskill yerine farklı ramlerrle de denedim yine aynı problem.

ne yaptiysak olmadı. yardımınızı bekliyorum. yarın lys sınavım var çok sinirimi bozdu bu olay. heveslenmiştim ben de ne güzel.

Güç kaynağı : Xilence Gaming Edition 600W 135mm SPS-XP600
    CPU : Intel Core i7 3770K 3.50GHz 8M 1155P
    Motherboard : ASUS P8Z68-V/GEN3 Z68 DDR3 VGA GLAN USB3 1155
    RAM : GSKILL RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 16 GB(8x2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juelz -- 21 Haziran 2013; 19:34:20 >

• merak ettim takip ücüzü bir olay gerçektende
  • Muhtemelen ram'den kaynaklı bir sorun. Ya anakartınızı ram slotları bozuk yahut ram'lerinizde bir sorun olabilir. Anakartın ram d-slotlarını üfleyerek yada bir cihaz yardımıyla üfleterek temizleyin ramleri de kuru bir bez yardımıyla silip tekrar deneyin olmazsa çok kurcalamadan anakartınızı servise yollayın sorunu çözeceklerdir.
  • inşallah cpu soketınde deyıldır
  • ekran kartının modelini yazmamışsın kardeşim onuda yaz belki power yetmiyor olabilir bende şöyle bir sistem var

işlemci intel core 2 quad q8400
    anakart asus P5KPL
    ram kingston hyperx 2x2 gb
    ekran kartı sapphire amd hd3650
    hdd wd 500 gb black

bu sistemi 500 w power zor çalıştırıyor senin sisteme göre bu sistem bişey degil bence ve de seninki gibi bir sistemi ben arkadaşıma toplamıştım 800 w power takmıştık
  • Juelz kullanıcısına yanıt
    Selam
    Montaj aşamasında eğer CPU'ya statik elektrik yüklememişseniz, RAM sorunu yaşıyor olabilirsiniz. 8 GB RAM markaları A-DATA ve SAMSUNG olarak sitesinde belirtilmiş.
    2. bir RAM destek listesinde RAM'leriniz F3-12800CL8D-8GBECO(XMP) 8GB ( 2x4GB ) ise, normal olarak çalıştırması gerekmektedir.
    http://www.asus.com/Motherboards/P8Z68VGEN3/#support_QVL

Yazdıklarım tamam ise, mutlaka @BIOS güncellemesi yapın derim.
    Kolay gelsin..
  • geri yolladik işlemciyle anakartı, o anakartta i7 için özel bi ayar yapiliyormus normalde fakat bana yapmadan yollamışlar. tıkır tıkır çalışıyor şimdi sıfır sorun. yükledim herşeyi sağolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juelz

geri yolladik işlemciyle anakartı, o anakartta i7 için özel bi ayar yapiliyormus normalde fakat bana yapmadan yollamışlar. tıkır tıkır çalışıyor şimdi sıfır sorun. yükledim herşeyi sağolun.

Selam
    Geçmiş olsun.. :)
    Muhtemelen veya büyük ihtimalle 22 nm @BIOS güncellemesi yapmışlardır. Eğer bunu siz yapsaydınız sorun yaşamadan bilgisayarı çalıştırabilirdiniz..
    Bildiğim kadarı ile OC dışında işlemci için ÖZEL bir ayar bulunmamakta.

Neyse işiniz görülmüş ve iyi günlerde kullanın..
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.