Şimdi Ara

Yeni bilgisayarda kötü ferformans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kız arkadaşıma bir laptop aldık, Samsung NP serisi.http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=120675 1 gb ekran kartı, i3 işlemcili 4 gb ramli bir cihaz. Oyun cihazı değil bunun farkındayım ama şöyle bir sorun var. Ben laptopa Counter Strike oyununu kurdumki arada geldiğimde internet üzerinden serverlara felan gireyim edeyim. Kurdum ettim oynamaya başladım ama ferformans rezalet. Hani tamam oyun cihazı değil bu alet ama bende sonuçta BF3 oynamaya çalışmıyorum, altı üstü CS 1.6 altı oynamaya çalışıyorum. problem nedir anlamadım. İşin kötüsü, 6 yıllık kendi eski laptopumda bile (centrino işlemci, 128 mb ekran kartı!) en kalabalık sahnelerde bile ful performansla, yağ gibi akan sahnelerle oynuyorum.

Siz sormadan söyliyim, internet bağlantısı süperonline sınırsız, 10 mb. Başka bir cihaz net kullanmıyor, zaten ping değerlerinde sorun yok.

cihazın ekran kartı nvidia gt 520mx

cihazda henüz virüs, korsna yazılım namına hiçbirşey yok, sıfır cihaz, ilk cs yi kurduk

ekran kartı güncel

durum bu arkadaşlar. Oyunu hiç verimli oynayamıyorum. Sizce problem ne olabilir?

• Şaşırdım dogrusu 1gb ekran kartı counterde takılıyor demek,o güç tasarrufu modunda olmasın sakın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BY_MFA

Şaşırdım dogrusu 1gb ekran kartı counterde takılıyor demek,o güç tasarrufu modunda olmasın sakın :D

benimde aklıma geldi, baktım herşeyi fule aldım gene aynı. yani oynarken kasım kasım kasılmıyor ama akıştaki sıkıntıyı hissedebiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: adagios

quote:

Şaşırdım dogrusu 1gb ekran kartı counterde takılıyor demek,o güç tasarrufu modunda olmasın sakın :D

benimde aklıma geldi, baktım herşeyi fule aldım gene aynı. yani oynarken kasım kasım kasılmıyor ama akıştaki sıkıntıyı hissedebiliyorsun

nviada control panelden grafik ayarlarından oynama yaptınmı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: adagios

quote:

nviada control panelden grafik ayarlarından oynama yaptınmı ?

Hepsiyle yaptım hocam. Şuanda o cihazı kullanıyorum. ama evime gidip kardeşimin 6 yıllık , 128 mb ekran kartlık cihazıyla oynamak istiyorum o kadar canım sıkıldı bu duruma

• ilk defa 1 gb ekran kartının counter gıbı bı oyunda grafıklerının kotu oldugunu ve takıldıgını duyuyorum.counterın modları dırex open gl v.b birde counterın goruntu modlarına bak ıstersen.
  • arkadaşımda bu makinenin i5 olanından var pes'de bir çok kişi ayar yapamıyor optimusa,bütün ayarları yaptım harici kartta oynuyor mesela bf3 oyununu yüksek ayarda 17-22 aralığında orta ayarda 25-32 fps aralığında güzel oynatıyor bizzat test ettim beceriksiz bir kart değil heleki böyle oyunlar için.optimusu ayarlayamıyorsun muhtemelen birde counter üzerinde arkadaşın dediği gibi ayrlar varsa ayarlayabilirsin,forumda bir çok kişi counter,pes,fifa gibi sistemi düşük oyunlarda ayar konusunda sorun yaşıyor ben arkadaşlarımda farklı markalarda optimus kartlı bilgisayarları ayar ediyorum sıkıntı olmuyor nasıl ayar yapıyorsunuz,ekran kartı sürücüsünü güncelleinizmi bu arada.
  • Benim leptopda da geforce 520 m var crysis 2,call of duty,need for speed the run vb... oyunları orta seviyede Sorunsuz oynuyor.Ekran kartı driverini güncelle,nvidanın denetim masasına gir ordan ayarları otomatik veya Nvida Geforce 520m yap...
  • ekran kartı hafızası önemli değil kaç bit olduğu önemli. Bilgisayarın fanını kapatıyorsundur ısınmadanda olabilir.

net_graph 3 ve fps_max 101 şifrelerini consol'a yaz sonra fps değerinin düşüp düşmediğine bak düşüyorsa çok 100 sabit değilse söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: NASJAV

ekran kartı hafızası önemli değil kaç bit olduğu önemli. Bilgisayarın fanını kapatıyorsundur ısınmadanda olabilir.

net_graph 3 ve fps_max 101 şifrelerini consol'a yaz sonra fps değerinin düşüp düşmediğine bak düşüyorsa çok 100 sabit değilse söyle

Hafızası da değil biti de değil performansı önemli.

520M giriş seviyesi bir karttır müthiş şeyler beklemeyin ama yine de bahsi geçen oyunları oynatacak seviyededir.

Optimus ayarlarınızı kontrol edin gerekirse biostan varsayılan grafik birimini nVidia için ayarlayın.

Driverlarınızı güncelleyin.

Oyunun başka bir kopyasıyla deneyin.

Sıcaklıkları kontrol edin.
  • driverleri güncel tutuğunuzdan emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

arkadaşımda bu makinenin i5 olanından var pes'de bir çok kişi ayar yapamıyor optimusa,bütün ayarları yaptım harici kartta oynuyor mesela bf3 oyununu yüksek ayarda 17-22 aralığında orta ayarda 25-32 fps aralığında güzel oynatıyor bizzat test ettim beceriksiz bir kart değil heleki böyle oyunlar için.optimusu ayarlayamıyorsun muhtemelen birde counter üzerinde arkadaşın dediği gibi ayrlar varsa ayarlayabilirsin,forumda bir çok kişi counter,pes,fifa gibi sistemi düşük oyunlarda ayar konusunda sorun yaşıyor ben arkadaşlarımda farklı markalarda optimus kartlı bilgisayarları ayar ediyorum sıkıntı olmuyor nasıl ayar yapıyorsunuz,ekran kartı sürücüsünü güncelleinizmi bu arada.

Ayen dediği gibi optimus ekran kartı. Oyunu zaten kurunca baya bi sıkıntı oldu, açmadı, win 7 uyumlulukla felan açtım. Oyunu software görüntü moduyla açmaya felan çalıştı, ben standart ayarlarına aldım opngl olsun, çözünürlük olsun bit olsun hepsini ayarladım ama yok olmadı, oyun ahatsız edecek derecede kötü oynanıyor. Asıl şaşırdığım şey ise 6 yıllık bir laptopun neredeyse kusursuz bir akışta oynatması oyunu.

• Arkadaşlar ayrıca, bu akşam Optimus ayalarına girmemiştim ona girip kontrol edeceğim.

tekrar ediyorum, cihaz sıfır, fanı felan gayet rahat bir ortamda, herhangi korsan bir yazılım yok, driverler güncel..

Bana da en mantıklısı oyunu başka bir yerden indirmek, ben mygamearea.net sitesinden indirdim. Akşam başka şekilde eneyeceğim. çok sinir bozucu bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

quote:

Orijinalden alıntı: NASJAV

ekran kartı hafızası önemli değil kaç bit olduğu önemli. Bilgisayarın fanını kapatıyorsundur ısınmadanda olabilir.

Hafızası da değil biti de değil performansı önemli.

520M giriş seviyesi bir karttır müthiş şeyler beklemeyin ama yine de bahsi geçen oyunları oynatacak seviyededir.

Optimus ayarlarınızı kontrol edin gerekirse biostan varsayılan grafik birimini nVidia için ayarlayın.

Driverlarınızı güncelleyin.

Oyunun başka bir kopyasıyla deneyin.

Sıcaklıkları kontrol edin.

Evet performans önemli sadece hafızanın fazla bir önemi yok onu belirtmek istedim.
    Counter-Strike gibi bir oyunda akıcı olmaması çok üzücü. Arkadaşın bence fan sorunu var bilgisayarı çok ısınıyor. Bu problem üzerinde durması gerekiyor.

• Öyle saçma şey mi olur ? PC'de sorun yoktur.Sorun yazılımsaldır.Başka oyunlar ile deneyiniz .
  • Oyunu başka bir yerden edinip ordan kurmayı deneyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.