|
Yeni bir araştırma, su tüketiminin sağlık ile olan ilişkisini yanıtladı (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
lavabo kelimesine gıcık olanlardan mısın
-
vardır ama bulacak vaktim yok. fizyolojik olarak olması gerekenleri söyledim bunları destekleyen çalışmalar var mesela yemek yerken sıvı alımı ile mide fazladan genişler, asit salgıladığında da hacimi artıran sıvı olunca da istenen ph'a gerekli sürede ulaşılması zorlaşır, bu sefer mideden geçen gıdalar enzimatik sindirime hazırlanamayan bir durumda olur, bu da safra ve pankreas enzimleri de olması gerektiğinden fazla salgılanması yönünde uyarıya sebep olur ve işler daha da karışır. bu da organ bazında hem gereksiz yük altında tam çalışamamanın getirdiği sorunla hormon dengesinin de bozulması yönünde destekler.. neyse özet de geçemedim. işler modern(!) tıbbın dediğinden çok farklı. fizyolojisi patolojisi vs artık doğru düzgün öğretilmiyor bile. farmakolojide 2+2 4eder mantığı ile ilaç reçetesine yönlendiren bir tıp eğitimi ile bahsettiğim alanı düzeltemeden sorunlara yenilerini ekliyorlar.. neyse konudan biraz saptım ama bu durumlar böyle ilerliyor
-
Su severim özellikle cam şişede soğuk su. Yalnız uzun yola çıkacağım zaman fazla içmem çünkü çok içilmesi kelimenin tam anlamıyla doğal ihtiyaç tetikleyici. Tuvalet erişimi yoksa sıkıntı yaratır. Aynı şekilde bence kahve de uzun yolda içilmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X