Şimdi Ara

Yeni Bir Dili 0'dan Öğrenme Metodum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
8
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bence yeni bir dil öğrenirken direk gramerle başlanmamalı önce olabildiğince kelime öğrenilmeli tabii telaffuzu, yazılışı ve anlamıyla birlikte fiil, sıfat, isim ne olursa en az 1000 tane öğrenilmeli veya ezberlenmeli hiç kelime bilmeden gramere girmek bana saçma geliyor çünkü o dile ait hiçbir kelime bilmessen zaten cümle kuramazsınki e ozaman gramer öğrenmeye ne gerek var bu en az 1000 kelime öğrenildikten sonra iyice ilkel bir şekilde cümle kurmaya başlanmalı bence mesela fransızca bildiğimiz 3 kelimeyle ilkel bi cümle kuralım manger: yemek, je: ben, aimer: sevmek
    je aimer manger tarzı ilkel cümleler kurarak derdimizi anlatabiliriz bence derdimizi yeni öğrendiğimiz dilde rahatlıkla anlatabildikten sonra gramere geçmek lazım gramer binevi yarattığımız bilgi yumağını cilalamak gibi bişey olmalı önce bir bilgi yumağı yaratılmalı sonra gramer öğrenip bu cilalanmalı ve mükemmel hale getirilmeli ama bence 0'dan bir dil öğreniyosak

1. adım: telaffuzu, anlamı ve yazılışı ile birlikte en az 1000 kelime öğren ( verb, noun gibi ) öğrenmek istediğin dilin alfabesini öğren ( harflerin telaffuzu ve yazılışıyla birlikte )
    2. adım: bu öğrendiğin kelimelerle ilkel cümleler kur ve derdini anlatmaya çalış veya o dile ait bir yazı oku, film izle, şarkı dinle, internette veya okulda o dili konuşanlarla sohbet et ( mükemmel olmaya kasmadan ilkel bi şekilde hoş karşılayacaklarını düşünüyorum kimse bi yabancıya kötü gözle bakmaz)o dile ait çok ağır olmamak şartıyla kitaplar al
    3. adım: grameri öğren
    4. adım: o dilde düşünmeye başla türkçe düşünmek yerine öğrendiğin dilde düşün içinden konuşurken bile o dilde konuş.
    4. adım: son adım olarak o dilin kullanıldığı ülkeye gitmek ve bi süre kalıp pratik yapmak

ben 0'dan bir dil öğrenirken bu adımları izliyorum şu an lehçe ve fransızca öğreniyorum bu şekilde bu tarz bir öğrenme yanlış mıdır sizce?

kaynak olarak fransızca ve lehçe fono sözlük kullanıyorum öyle kafam kadar sözlüklerden değil şu avuca sığan cep sözlüklerinden kelimelerin yazılışı ve anlamı için. telaffuz içinsehttp://www.ivona.com/ bu siteyi kullanıyorum öğrendiğim kelimeyi kutuya yazıp yukardan dili seçip telaffuzunu dinleyip tekrarlayarak ezberliyorum yazılışları ezberlemek içinse boş zamanlarımda kağıda yazıyorum elimde gramer kitapları da var ama dediğim gibi kendimi gramerle sıkmak istemiyorum.

aynı zamandahttp://www.google.fr vehttp://www.google.pl kullanarak öğrendiğim kelimeleri o ülkenin kullandığı google'a yazıp resimler kısmında aratıyorum bu şekilde bildiğim kelimeleri anlatan resimler karşıma çıkıyor ve kafama daha iyi giriyor.

ama en önemli şey günde 100 kelime öğrenmek gibi yorucu hedefler koymak yerine günde en fazla 10 kelime öğrenme hedefi koyuyorum 1 ayda 300 kelime eder 6 ayda 1800 kelime eder fransızca ve lehçeyi aynı anda götürdüğüm için hergün 10 fransızca ve 10 lehçe kelime öğreniyorum. aksi taktirde insan 7-8 saat çalışıp günde 100 kelime öğrenmeye kasarsa zaten öğrendiğinin yarısını unutuyor ve yorgunluktan bıkıp pes ediyor.

ve hiçbir kurs almıyorum yada özel ders tamamen kendi kendime öğreniyorum açıkçası haftada 1 gün kursa gitmekle veya özel derse gitmekle çuvallar dolusu para boşa gidiyor ayrıca gramerle başladıkları için zaten sizi boğuyolar yeterince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jellyrollmorton -- 24 Ekim 2014; 22:24:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jellyrollmorton

arkadaşlar bence yeni bir dil öğrenirken direk gramerle başlanmamalı önce olabildiğince kelime öğrenilmeli tabii telaffuzu, yazılışı ve anlamıyla birlikte fiil, sıfat, isim ne olursa en az 1000 tane öğrenilmeli veya ezberlenmeli hiç kelime bilmeden gramere girmek bana saçma geliyor çünkü o dile ait hiçbir kelime bilmessen zaten cümle kuramazsınki e ozaman gramer öğrenmeye ne gerek var bu en az 1000 kelime öğrenildikten sonra iyice ilkel bir şekilde cümle kurmaya başlanmalı bence mesela fransızca bildiğimiz 3 kelimeyle ilkel bi cümle kuralım manger: yemek, je: ben, aimer: sevmek
    je aimer manger tarzı ilkel cümleler kurarak derdimizi anlatabiliriz bence derdimizi yeni öğrendiğimiz dilde rahatlıkla anlatabildikten sonra gramere geçmek lazım gramer binevi yarattığımız bilgi yumağını cilalamak gibi bişey olmalı önce bir bilgi yumağı yaratılmalı sonra gramer öğrenip bu cilalanmalı ve mükemmel hale getirilmeli ama bence 0'dan bir dil öğreniyosak

1. adım: telaffuzu, anlamı ve yazılışı ile en az 1000 kelime öğren ( isim, sıfat, fiil karışık )
    2. adım: bu öğrendiğim kelimelerle ilkel cümleler kur ve derdini anlatmaya çalış veya o dile ait bir yazı okurken o yazıyı anlamaya çalış herhalde 1000 kelime bilen bir insan o dildeki bir yazıyı aşağı yukarı okuyabilir.
    3.adım: gramerini öğren
    4.adım: pratik yap

ben 0'dan bir dil öğrenirken bu adımları izliyorum şu an lehçe ve fransızca öğreniyorum bu şekilde bu tarz bir öğrenme yanlış mıdır sizce?

kaynak olarak fransızca ve lehçe fono sözlük kullanıyorum kelimelerin yazılışı ve anlamı için telaffuz içinhttp://www.ivona.com/ bu siteyi kullanıyorum elimde gramer kitapları var ama dediğim gibi kendimi gramerle sıkmak istemiyorum ve şu an o dilde dinlediğim şarkıların %80 anlıyorum.

Tamamen katılıyorum. Benim dil öğrenme metodum zaten bu desem sanırım yalan söylemiş olmam. Ben de Fransızca öğrenmeye başladım kısa süre önce ve bol bol kelime çıkartıyorum sürekli. Çok işe yarayan bir metod; en azından benim için. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sasori_99

quote:

arkadaşlar bence yeni bir dil öğrenirken direk gramerle başlanmamalı önce olabildiğince kelime öğrenilmeli tabii telaffuzu, yazılışı ve anlamıyla birlikte fiil, sıfat, isim ne olursa en az 1000 tane öğrenilmeli veya ezberlenmeli hiç kelime bilmeden gramere girmek bana saçma geliyor çünkü o dile ait hiçbir kelime bilmessen zaten cümle kuramazsınki e ozaman gramer öğrenmeye ne gerek var bu en az 1000 kelime öğrenildikten sonra iyice ilkel bir şekilde cümle kurmaya başlanmalı bence mesela fransızca bildiğimiz 3 kelimeyle ilkel bi cümle kuralım manger: yemek, je: ben, aimer: sevmek

1. adım: telaffuzu, anlamı ve yazılışı ile en az 1000 kelime öğren ( isim, sıfat, fiil karışık )
    2. adım: bu öğrendiğim kelimelerle ilkel cümleler kur ve derdini anlatmaya çalış veya o dile ait bir yazı okurken o yazıyı anlamaya çalış herhalde 1000 kelime bilen bir insan o dildeki bir yazıyı aşağı yukarı okuyabilir.

kaynak olarak fransızca ve lehçe fono sözlük kullanıyorum kelimelerin yazılışı ve anlamı için telaffuz içinhttp://www.ivona.com/ bu siteyi kullanıyorum elimde gramer kitapları var ama dediğim gibi kendimi gramerle sıkmak istemiyorum ve şu an o dilde dinlediğim şarkıların %80 anlıyorum.

Tamamen katılıyorum. Benim dil öğrenme metodum zaten bu desem sanırım yalan söylemiş olmam. Ben de Fransızca öğrenmeye başladım kısa süre önce ve bol bol kelime çıkartıyorum sürekli. Çok işe yarayan bir metod; en azından benim için. :)

hocam kaç kelime öğrendiğiniz şuana kadar ve benim gibi birini bulduğuma sevindim. çünkü insan bu şekilde öğrenirken kendini sorguluyor acaba yanlış mı yapıyorum diye ama artık eminim ki yanlış yapmıyorum çünkü eğer ben bu işe gramer ile başlasaydım şu an ne dinlediğim şarkıları anlıcaktım ne izlediğim filmleri nede insanların konuştuklarını nede derdimi anlatabilicektim ama insan bol bol kelime bilince telaffuzuyla birlikte zaten ister istemez okudugunu ve duydugunu anlamaya baslıyor dediğim gibi gramer bu işin cilası insan en başta mükemmeli hedeflememeli derdini anlatabilmeyi hedeflemeliki hem bıkmaz hem sıkılmaz eğlenerek öğrenir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sasori_99

quote:

hocam kaç kelime öğrendiğiniz şuana kadar ve benim gibi birini bulduğuma sevindim. çünkü insan bu şekilde öğrenirken kendini sorguluyor acaba yanlış mı yapıyorum diye ama artık eminim ki yanlış yapmıyorum çünkü eğer ben bu işe gramer ile başlasaydım şu an ne dinlediğim şarkıları anlıcaktım ne izlediğim filmleri nede insanların konuştuklarını nede derdimi anlatabilicektim ama insan bol bol kelime bilince telaffuzuyla birlikte zaten ister istemez okudugunu ve duydugunu anlamaya baslıyor dediğim gibi gramer bu işin cilası insan en başta mükemmeli hedeflememeli derdini anlatabilmeyi hedeflemeliki hem bıkmaz hem sıkılmaz eğlenerek öğrenir.

Aslında bu metodu daha önce tam anlamıyla uygulama fırsatım olmadı, çünkü yeni keşfettim ben de. Fakat iki hafta önce bulunduğum şehirde belediyenin Fransızca kursuna başladım ve bu kurs 8 ayda elementary(A2) seviyesine getiriyor kişiyi. Yani ağırlaştırılmış bir altyapı hazırlama yeri desek yanlış olmaz. Bu sekiz ay içerisinde en az 3000(olabilirse 4000 veya üstü) kelime öğrenme ve dilde altyapı hazırlama niyetim var. Ondan sonra ise özel ders ile gramer için kalan konuları alma düşüncesindeyim. Bu sekiz aylık altyapı hazırlama süresi benim için kelime öğrenimi konusunda büyük bir fırsat olacak gibi. Bakalım, inşallah düşündüğümüz gibi olur. :)

• Güzel bir metot ben de İtalyanca öğrenmeye başlıyorum bunu uygulayacağım. Ancak yabancı bir dilde düşünmek tam olarak nasıl olacak? Ben bu konuda başarısızım, İngilizce'de bile aklıma genel olarak önce Türkçesi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dil zaten böyle öğrenilir aslen, bebeklere bakarsanız anlarsınız, kelimeleri duyar tekrar eder, sonra cümle kurmaya başlar vesair, duymak tekrar etmek, dialog ezberlemek, sonrasında ilk okulda öğrenir özne tümleç yüklemi yani, ama o zamana kadar takır takır konuşmayı öğrenmiş olur
  • Daha önce kimseden duymamıştım ama çok mantıklı bir uygulamaymış. Tebrik ederim teşekkür ederim çünkü ben de deneyeceğim:D

• Teşekkürler ben de ingilizce almancaya ek evde kendim fransızca öğrenmeye çalışıyorum sonraki hedeflerim de ispanyolca ve rusça
    Senin metodunla fransızca ve ispanyolcayı aynı anda öğrenmeye çalışacağım hadi bakalım

• Tebrik ediyorum tamamen katılıyorum size .

Düzenleme : Bu arada kelime haznesini çoğaltmak isteyen arkadaşlar için çok sevdikleri yabancı şarkıların sözlerinin çevirlerine baksınlar ve oradaki bilemediği yabancı kelimelere çalışssınlar ,not etsinler.Şahsi bir yöntem olabilir herkesin kelime depolama uygulaması farklıdır fakat işe yarayacağını düşünüyorum.
    Bring me the horizon :sleepwalking ve drown parçalırından en basitinden 'breath''nin nefes olduğunu bile anlayabiliyorsunuz.

ByeAlex-Kedvesem şarkısından bile macarca öğrenilebiliyormuş onu anladım mesela Kedvesem'in sevgilim anlamında olduğunu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulparr -- 28 Ocak 2015; 18:32:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jan!ssaRy

dil zaten böyle öğrenilir aslen, bebeklere bakarsanız anlarsınız, kelimeleri duyar tekrar eder, sonra cümle kurmaya başlar vesair, duymak tekrar etmek, dialog ezberlemek, sonrasında ilk okulda öğrenir özne tümleç yüklemi yani, ama o zamana kadar takır takır konuşmayı öğrenmiş olur

hocam sizi forumda çokça takip ediyorum özellikle kişisel gelişim başlıklarıda aktifsiniz bildiğim kadarıyla ileri düzel arapçanız var yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: jazziszaz

quote:

Orijinalden alıntı: Jan!ssaRy

dil zaten böyle öğrenilir aslen, bebeklere bakarsanız anlarsınız, kelimeleri duyar tekrar eder, sonra cümle kurmaya başlar vesair, duymak tekrar etmek, dialog ezberlemek, sonrasında ilk okulda öğrenir özne tümleç yüklemi yani, ama o zamana kadar takır takır konuşmayı öğrenmiş olur

hocam sizi forumda çokça takip ediyorum özellikle kişisel gelişim başlıklarıda aktifsiniz bildiğim kadarıyla ileri düzel arapçanız var yardımlarınızı bekliyorum

tabi ki sizin ileri düzey japoncanızdan yararlanmak şartıyla neden olmasın pm lerinizi bekliyorum hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.