Şimdi Ara

##YENİ BİR MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR SİSTEMİ TOPLARKEN UNUTMAMANIZ GEREKENLER## (13.09.2023) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
56
Favori
154.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durum her zaman hatta çoğu zaman dediğiniz gibi olmamakta çünkü insanlar bilgisayar alırken iyi performans alabilmek için sık sık değişmesi gereken parçalardan oluşan bir ürün aldıklarını düşünmüyor ve dolayısıyla bütçelerini zorlayarak hatta bazen mantıksız derecede bütçelerini alt üst ederek en üst modellere yöneliyorlar.

Belki diğer teknolojilerde bu yöntem hala bir nebze geçerli olabilir ne bileyim araba alırsın 5-10 sene değiştrimezsin. Tv alırsın 5-10 sene ellemezsin çamaşır bulaşık makinesi alırsın uzunca süre değiştirmezsin bu mantıkla en iyisini alayım uzun süre kullanayım diye düşünerek pc alan arkadaşlar büyük bir yanılgıya kulaç atıyorlar.

Dolayısyla çoğu zaman 5000tl lik sistem toplama telaşıyla ilan açan arkadaşların bütçeleri bırak senede 1000tl'lik upgrade'i 100tl lık upgrade e bile izin vermeyecek şekilde sarsılmış oluyor. Zaten çoğu bana 5 sene ellemeyeceğim süper bilgisayar önerirmisniz diye mesaj atıyor.

Bu durumdaki kişiler eğer ellerine geçmiş 5000tl lık (4500/4000 vs) bir miktar varsa söylediğim yöntemle 5 sene güncel pc kullanma ve az zarar etme hazzını yaşayabilecekleridr.

Diğer yandan aylık geliri ve bütçesi yeterli olsa bile seninde doğruladığın gibi edilen maddi zarar daha fazla oluyor. Ne kadar kazanırsa kazansın insan neden daha fazla zarar etsin ki; eğer aldığı sistemi kullanarak paza kazanma durumu yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 26 Kasım 2011; 12:44:05 >

• harika bir çalışma olmuş.elinize, klavyenize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: SorrowOcean

Durum her zaman hatta çoğu zaman dediğiniz gibi olmamakta çünkü insanlar bilgisayar alırken iyi performans alabilmek için sık sık değişmesi gereken parçalardan oluşan bir ürün aldıklarını düşünmüyor ve dolayısıyla bütçelerini zorlayarak hatta bazen mantıksız derecede bütçelerini alt üst ederek en üst modellere yöneliyorlar.

Belki diğer teknolojilerde bu yöntem hala bir nebze geçerli olabilir ne bileyim araba alırsın 5-10 sene değiştrimezsin. Tv alırsın 5-10 sene ellemezsin çamaşır bulaşık makinesi alırsın uzunca süre değiştirmezsin bu mantıkla en iyisini alayım uzun süre kullanayım diye düşünerek pc alan arkadaşlar büyük bir yanılgıya kulaç atıyorlar.

Dolayısyla çoğu zaman 5000tl lik sistem toplama telaşıyla ilan açan arkadaşların bütçeleri bırak senede 1000tl'lik upgrade'i 100tl lık upgrade e bile izin vermeyecek şekilde sarsılmış oluyor. Zaten çoğu bana 5 sene ellemeyeceğim süper bilgisayar önerirmisniz diye mesaj atıyor.

Bu durumdaki kişiler eğer ellerine geçmiş 5000tl lık (4500/4000 vs) bir miktar varsa söylediğim yöntemle 5 sene güncel pc kullanma ve az zarar etme hazzını yaşayabilecekleridr.

Diğer yandan aylık geliri ve bütçesi yeterli olsa bile seninde doğruladığın gibi edilen maddi zarar daha fazla oluyor. Ne kadar kazanırsa kazansın insan neden daha fazla zarar etsin ki; eğer aldığı sistemi kullanarak paza kazanma durumu yoksa.

kesinlikle katılıyorum, 5000 tl bugün önemli bir meblağ. Kuruşu kuruşuna değerlendirilmeli, bazen bir parça dahi çok farklı şeyleri etkiliyor. zaten tekno marketlere gidip "en yüksek" sistemi kurmak istiyorum dediğinizce sizi kazıklamaya çalışacak tonla insan var

• AMD Phenom II X6 1090 T 3.2 GHZ

Kingstoon hyperix 1600 mhz 4 gb ram

asus anakart :http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A89GTD_PROUSB3/#download

Sapphire hd 5850 256 bit 1gb gddr5 ekran kartı

samsung 500 gb hdd

dvd -rw vs.

monitor yerine philips 82 ekran full hd led tv

sistemim var 420 watlık gigabyte kasa (http://www.teknolojix.com/?urun-2983-GIGABYTE-GZ-X4SPD-400-ATX-KASA-GUMUS-SiYAH-420W.html aldım

ama amd nin hd 5850 ekran kartı için gereken psu için 500w ve üzeri denmiş.ben 420 watla bu sistemi çalıştırıyom.hiç bir sorunum yok.

ama internette bu özellikli pc yi için kesin 600 wat psu önerilir.acaba fazla mı uçuyorlar.ilerde ekran kartını değiştirsem daha yeni teknoloji ve daha çok güç gereksinimi olacak ekran kartı alsam bu 420 wat yetmeyebilir ama şimdi yetiyor bir sorun olur mu.
  • Psu'yu normal ihtiyaçtan biraz daha fazla önerme sebebi başta overclock işlemidir. Stabil olması için genelde
    biraz fazla önerilir ama asıl önemli olan güç kaynağının üzerinde yazan gücü verebilmesi ve +12v a yüksek amp verebilmesidir. Çünkü ekran kartları +12v dan beslenir.
  • güç kaynağımın +12v a yüksek amp verip vermediğini nerden öğrenebilirim.düşük watlı psu sistemimin kapasitesinden tam olarak yararlanamamam anlamına mı gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

güç kaynağımın +12v a yüksek amp verip vermediğini nerden öğrenebilirim.düşük watlı psu sistemimin kapasitesinden tam olarak yararlanamamam anlamına mı gelir.

sağlam bir psu'ysa zaten üstünde amp değerleri vardır tablo halinde. Yoksa modelini okuyup kasanın içinden internetten aratabilirsiniz. Düşük watt derken sisteminizi sorunusz çalıştırıyorsa sorun yoktur. Sadece overclock dediğimiz hız aşırtma durumunda yada ek bileşenler taktığınızda yetersiz kalabilme ihtimali vardır.
  • saol
  • çok faydalındığım bir sayfa
    acizane bir kaç önerim olacak chipsetler hakkında kısa bilgiller olsa çok güzel olur mesela 970 990x 990fx Chipsetlerin adı geçmiyor (990fx SLI/Crossfire de 16x 16x oluyor yani bunun gibi bilgiler olsa) mesela Z68 de SLI / crossfire olarak kullanıldığında x16 x16 oluyormu google de türkçe bir bilgi bulamadım (örnek verdim)
    AM3+ soketin adı geçmiyor FM1 yeni çıkan işlemciler bulldozer gibi
    özellikle Chipsetlerin en önemli özellikleri aralarındaki farklar nelerdir hangi chipsetler hangi amaçla (oyun ofis vb) kullanılır.
    aralarında hangi işlemci ve hangi bellek kullandığı zaten alırken uygun olmayanı alamazsın hangi işlemci ve hangi belleği destekleyeni alırsın soket yapısı zaten onu belli ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atik66 -- 19 Aralık 2011; 16:12:18 >
  • Boş bir zamanda önerilerin doğrultusunda güncelleme yapmak nasip olur inşallah.
  • Yıllardır takip etmediğim donanım gelişmelerini ve uyumluluk listesini 15 dk zaman ayırarak öğrendim. Çok teşekkürler.
  • TEŞEKKÜRLER. ÇOK FAYDALI OLDU.
  • Teşekkürler
  • ark.lar arkım diyoki () i5in 3.33unden i.7n,n 2.8i iyidir diyodu modelleremi bakim performanslaramı
    hız bilgisayarı yapmak istiyorum sermaye sınırsız adam gibi pc lazım tavsiye verebilirsiiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcWamPiRi

ark.lar arkım diyoki () i5in 3.33unden i.7n,n 2.8i iyidir diyodu modelleremi bakim performanslaramı
    hız bilgisayarı yapmak istiyorum sermaye sınırsız adam gibi pc lazım tavsiye verebilirsiiniz

İlk sayfayı okumalısın derim.
  • Merhaba arkadaşlar ben oyun makinası toplamak istiyorum ve çoğunlukla bf3'ü full ayarlarda oynıcam intelciyim amd işlemcileri sevmem fazla ısındıkları için kendim araştırdım ve özelliklerini yazıyorum sizce beni ileriye dönük idare edermi uzun bi süre ve son bi sorum var alacağım asus ekran kartını kullanan arkadaşlar artılarını eksilerini yazarsa sistemede genel olarak bi yorum yaparsanız bugun ona göre bi makina toplıcam şimdiden teşekkürler saygılar...

asus maximus anakart
    i5 2500k 3.3 ghz 6mb işlemci
    kingstone ddr3 1600mhz 4gb-x2
    asus gtx580 384 bit ekran kartı
    xilence xp700- 700 wat güç kaynağı
    500 gb seagate 7200 rpm hdd
    samsung 23. led ekran
    cooler master işlemci fanı
  • bilgi için teşekkürler
  • teşekkürler
  • bilgileriniz için teşekkür ederim
  • elinize sağlık
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.