Şimdi Ara

##YENİ BİR MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR SİSTEMİ TOPLARKEN UNUTMAMANIZ GEREKENLER## (13.09.2023) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
56
Favori
154.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paranızı boşa harcatmadıysam ne mutlu bana
  • ictenliginize ve samimiyetinize gercekten tesekkur ederim
    starlife_2@hotmail.com adresini eklerseniz sevinirim bilgi alisverisinde bulunuruz
  • hocam şimdi ben anakart,işlemci,ekran kartı ve ram'i değiştiricem.anakart için gigabyte p67a-ud4-b3/msi p67a-gd65,işlemci için i5 2500k,ram için gskills 4 gb 1600mhz cl9,ekran kartı için ise asus gtx460 se gddr5 1gb 256 bit nvidia düşünüyorum. ben de power supply olarak high power 560w var.kasa da feel hurricane II. sizce bu power ve kasa yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizardbigben -- 16 Nisan 2011; 2:27:20 >
  • alacağın psu'nun voltaj değerlerine bak +12v a verdiği amper değerleri 30 civarıysa alabilirsin. Ama ileride daha güçlü ekran kartları alacağım tekrar psu sıkıntısına düşmeyeyim diyorsan +12v toplam değeri 42 a olsun.
  • quote:

Örnek vermek gerekirse (Grafiktende bakabilirsiniz) 2500Ytl'lik sistemle 5000ytl'lik sistem arasında %100 bir performans farkı olma şansı yoktur. Performansı farkı %15-%30 arası olacaktır, bu da paranın sokağa atılması anlamına gelecektir. Oysa sokağa atacağınız 2500ytl'yi (örneği 5000 verdiğim için) bankaya koyup her sene yapacağınız 500ytl lik upgrade sizi 5 sene en güncel sistemi kullanma şansı sağlayacaktır. "Ben bir kez en iyisini alıyorum, 5-6 sene kullanıyorum" mantığı hatalıdır. Size zarar ettirir. 2-3 sene sonra aldığınız sistemin ederi yerlerde sürünürken performansıda sizi tatmin etmemeye başlayacaktır. Sonrasında sizi bir dahaki sisteminizi toplayıncaya dek geçecek 2-3 senelik bir işkence dönemi bekler. Oysaki bütçenizi yukarıda anlattığım şekilde (her sene belli miktarda upgrade'ler) kullanırsanız, sürekli güncel bir pc'niz olacak ve değeri çok düşmeyecektir.

Kesinlikle katılıyorum bende başta bir kere olsun en iyisi olsun 5-6 yıl idare etsin diye 4000 tl yi gözden çıkartmıştım sağolsun üye ardaşlar bu konuda biraz gözümü açtı fakat 2 senede bir update yaparak elinizdeki bütçe ile daha verimli sistemler elde etmek mümkün asla paranızı birden harcamayın ne miktarda olursa olsun her para için muhakkak bir emek harcıyorsunuz. Bu tuzağa düşmeyin ihtiyacınız olanı alın geri kalanı fona koyup 2 sene sonra update yapın emek harcayarak kazandığınız paranın donanım üreticilerine uçup gitmesine izin vermeyin. Ama sistem kurarken Kasanın , Monitörün , Power Suplly ın , Çevre birimlerinin ve soğutma sistemini iyi ve kaliteli seçmeye özen gösterin bunlar sistemin demirbaşlarıdır çok değişmez ve değeri çok düşmez. Ve kesinlikle almadan bir kaç ay önce derin araştırmalar yapın piyasayı öğrenin daha sonra alın.

Bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_48755703/tm.htm

• Yararlı bir arşiv olsun donanım bölümüne yeni katılan arkadaşların kesinlikle okuması gerek.
  • kesınlıkle guzel bılgıler var.
    dıkkatle okunmalı bu konu
  • hocam elinize saglık süper bir paylaşım olmuş allah razı olsun.
  • Benim gibi yakında dizüstünden masaüstüne geçecek arkadaşlar için çok faydalı bir konu olmuş. Teşekkürler
  • allahtan burda admin değilim bukadar yazı ve bilgiyi yazamam......sabrına helal olsun...
  • Faydalı olabilmek benim için çok önemli. Bir kaç kullanıcının daha bilinçlenmesi için sayfalarca yazarım, erinmem. Nice bilinçli sistemler dilerim herkese.
  • Gerçekten çok emek verilmiş faydalı bir konu. Eline sağlık. Bu konuyu okuyan bir üyenin yanlış tercihler yapması için kendine kastı olması lazım.
  • Teşekkürler dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: SaI3oTaGe

quote:

Orjinalden alıntı: RuLz

size bişi diyim mi
    sistem toplicaklar ben 15,5 yaşındayım 11 senedir pc ile uğraşıyorum
    şu günlerde toplancak en hızlı ve en hesaplı pc
    _amd 5000 x2 fx am2 (120)
    _amd m2 veya m3 am2 soketli board (100)
    _160 gb seagete harddisk sata (80)
    _7200 256 tabanlı 512 mb ekran kartı (50)
    _a 4 tech klavye mause seti (25)
    _17 inch herhengi bi lcd (210)
    _kasa atx (25)
    _1 gb ddr2 877 mhz kingston ram (30)
    _16 x dvd rw lg (20)
    +__________________
    660 ytl
    Karşı çıkacak varmı ? Buyrun her türlü eleştiriye açığım

15,5 Yaşındasın Ve 11 Senedir PC ile Uğraşıyosun :)
    Yani 4,5 Yaşından Beri Pcler içindesin.....
    Buna Hiç Bişey Demiyorum Ama Biz Şuan 2008 Yılındayız Ve
    1997 Yılında Türkiyede Kaç Kişinin Evinde Bilgisayar Vardı
    Bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum Gerçi Ama Şu Var
    O Yıllarda Hiç Kimse 4,5 Yaşındaki Çocuğuna Bilgisayar Almamıştır.
    Hadi Diyelim Sana Aldılar O yıllarda Doğru Dürüst Parça Satışı Bile
    Yoktu Neyle Uğraşıyordun Sen Anlayamadım Doğrusu
    28 Yaşındayım Hala idrak Edemedim Bunu Bi Açıklarsan Sevinirim :)))

Bide Şu Bilgileride Yazarsan Seviniriz
    Şu HDD nin Rpm Bilgisi Yokmu
    877 Mhzlik Ramler Yenimi Çıkmış
    LCD Monitörün Tepki Süresi Belli Değilmi

Yıllar sonra bu yazıyı okudum ve çok dokundu

Öncelikle mesajıma benden nereden bakılsa 2 kat fazla
    görmüş geçirmiş birine saygımın sonsuz olduğunu belirterek
    başlamak istiyorum
    Hocam doğduğumdan öncede sonra da evim kişisel bilgisayar vardı c64 dün tutun
    mmxler filan babam Ankara'da bu işle ilgilenen ilk insanlardan Kızılay izmir caddesinde
    Elf bilgisayar hani cd rw lerin 2000 $ dolar bi arşiv cd si oluşturmanın (cd yazdırmanın)
    100$ olduğu dönemler :) Ben 6-7 yaşımdayken henüz okuma yazma bilmezken
    Oradaki üstatlar bana fdisk atmayı corel draw kullanmayı öğretmişlerdi win98 le uğraşıyordum :)
    Tekrar saygılarımla

• Arkadaşlar benim bütçem 1100TL 1tl bile artmasını istemiyorum :) Kriterlerim INTEL olmasını istyorum ve ekran kartının ATI olmasını istiyorum baska kriterim yok. Sadece kasa toplayacam monitör felan yok.
    vatan computerde fln 1-2bilgisayar gördüm ama sorduğum herkes hazır alma dediği için pc toplamaya çalışıyorum önümüzdeki günlerde alıcam pc yi eğer sizlerinde yardımını alabilirsem :) tavsiyelerinizi bekliyorum ?
  • benim gibi hataya düşüp hazır pc alanlar ve şimdi aklı başına gelenler için çok yararlı bilgiler teşekkürler
  • Mükemmel bir anlatım olmuş.Teşekkürler.
  • "Raid 0 kurmak için öncelikle anakartınızın raid özelliklerini diskete yükleyiniz." bu kismi anliyamadim.?????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİLGİLER ÇOK GÜZEL EMEGİ GEÇENLERİN ELİNE SAGLIK BEN BİRAZ ANLIYORUM BU BİLGİSAYAR KONULARINDAN KEŞKE PROFESYONEL Bİ BİLGİSAYARCI OLSAYDIM :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: busuzima

"Raid 0 kurmak için öncelikle anakartınızın raid özelliklerini diskete yükleyiniz." bu kismi anliyamadim.?????

Eski işletim sistemleri için geçerli artık işler çok daha kolay.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.