Şimdi Ara

Yeni Bir Pleksi HTPC Projesi (Dikkat Bol Foto!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
10.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: GinoTheCop

quote:

Orjinalden alıntı: R`meRt

Uv'nın renk yoğunluğu yesılın renk yogunlugundan fazla olsaydı daha guzel olabılırdı dıye dusunuyorum.

Tam olarak ne demek istedğinizi anlayamadım? Yeşil neonlar kapatılınca geriye sadece UV kalıyor zaten..

Demek ıstedıgım sey su,
    Her ıkısıde acıkken, yesıl renk uv'yı basıtırıyor.Uv daha kuvvetlı yada yesıll daha az olsaydı daha guzel gozukebılırdı demek ıstemıstım.
  • Anladım... Aslında projeye başlarken yanlızca mavi led ve uv led aydınlama düşünmüştük.. Ama Kadıköy' de alışveriş yaparken bu yeşil neonları görünce dayanamadık aldık.. Bu hali de güzel oldu genelde yeşil hakim olduğu için.. Bir dahaki projede (ne zaman olur bilmem) aydınlatma işine daha fazla kafa yoracağım.. Önceden kestirmek zor nasıl birşey olacağı sonunda ama şimdi az çok bir fikir edinmiş olduk...
  • @GinoTheCop

• Bu arada bugün önceki ince (düşük profil) işlemci soğutucusunu çıkarıp yerine bakır tabanlı normal bir soğutucu taktık ve sıcaklıklar çok güzel değerlere geldi.. Önceden OC siz 36-37 olan (çekrdek) sıcaklıları şimdi 3Ghz de o değerlerde ve hatta bir iki derece daha düşük.. Anakarttaki NB soğutucusunu yerine de daha büyük bir blok taktık.. Isınma sorunu diye bir şey kalmadı..Aslında zaten yoktu da daha serin çalışıyor diyebiliriz..Bir de IR alıcısının kablosunu kesip (öncede kasanın arkasına çıkarıp USB den bağlıyorduk) eski bir USB header monte ederek doğrudan anakarta bağladık.. Ön panel ve USB bağlantıları da aynı yöntemle yapılmıştı böylece kasanın içinde de baya bir rahatlama oldu..
  • Tebrikler
  • çok şahane olmuş elinize sağlık
  • seri üretime geçmelisiniz bence gerçekten çok güzel olmuş
    bir de bir sorum olacak üst ve alt plexileri nasıl kestirdiniz kenarları değişik duruyor ??
  • büyük işlemci fanlarına uygun deil gibi eğer fanı değirmek için ayrıca işlemcinin üzeri fazla kapılı gibi cd-rom üzerine gelmiş
  • Büyük işlemci fanından kasıt? Buyrun irice bir adet takılı üzerinde;

Yeni Bir Pleksi HTPC Projesi (Dikkat Bol Foto!)
  • Ohooo ooo biz aldık koca CMSTACKER i siz kasaları küçültüyosunuz oluyomu insanın iştahı kabarıyo bu güzel görüntü karşısında. Süper olmuş amfibi klasiği oldu artık. amfibi üstad senbu işi biliyorsun helel olsun el işçiliğinde çok güzel.

Soru kısmısı:

1. Ön köşelerde kullandığınız o tırtırlı şey nedir?. nerden buldunuz?.
    2.Plexy i bukadar temiz nasıl işlediniz. cmc demi kestirdiniz.
    3. iç parçaların tam dizaynını nasıl çıkarttınız gerektikçemi yaptınız.

okadar süre çalışmanın her saniyesine değimiş bir çalışma olmuş.
  • @ ecarpar, teşekkür ederim..
    Kasanın plexi olmas, küçük ve kullanışlı olması gerçekten şahane birşey. Kaldı ki, önceden Stackr'dan başka kasa tanımazdım ben de. Şimdi hiç biri gözümde yok.

Cevaplar:
    1: Ön köşe dönmelerinde kullandığımız şeyler, 6mm kalınlıkta plexi çubuk. Teker teker yapıştırdım.
    2: Parçalar lazer kesimle işlendi..
    3: Konuyu baştan dikkatlice okursan, görürsün. Bütün parçalar dizayn safhasında teker teker ölçülendirildi. Buna rağmen yine de aksaklıklar oluştu montaj safhasında ama o kadar olacak dedik ve kendimiz hallettik bazı kesimleri..
    El işçiliği olmadan olmuyor yani vesselâm.

• Kısaca tebrik ediyorum, bu kasa 10 numara olmuş, bravo doğrusu
  • cok beğendim satıyor musunuz hocam bu kasalardan?
  • AMFİBİ üstad ile PM yolu ile irtibata geçerseniz size satış yahut yapım konusunda bilgi verecektir...
  • cok güzel olmuş elinize saglık
  •  Yeni Bir Pleksi HTPC Projesi (Dikkat Bol Foto!)

konunun üzerinden zaman geçmiş ancak tebrik etmek istedim. Hakikaten çok ama çok güzel olmuş....
    Sonra da sormak istediğim bir konu var; yukarıdaki çizime ve fotoğraflara baktığımda HDD'yi göremedim, acaba nereye sığdırdınız? Çünkü oda özellikle oyunlar esnasında ısı üreten bir parça.
    şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbo69221088 -- 6 Şubat 2010; 0:22:14 >
  • HDD, resimde görüldüğü gibi, DVD nin üzerinde duruyor. Herhangi bir sıcaklık durumu söz konusu değil, çünkü üst kapakta bulunan ızgara ısınan havanın dışarı süzülmesi amacı ile konuldu.

Yeni Bir Pleksi HTPC Projesi (Dikkat Bol Foto!)
  • Bu PC 2 kızımın her gün sürekli kullandığı bir PC oldu.. Ne bir ısınma var ne de bir sorun.. HDD nin yeri hakikaten de hiç bir resimde gözükmüyormuş.. Ama AMFİBİ üstadın dediği gibi HDD belki de en serin yerde üstteki ızgara sayesinde..
  • Hocam ben de bir şey sormak istiyorum. Powe ve reset tuşunu nereden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wyoming

Hocam ben de bir şey sormak istiyorum. Powe ve reset tuşunu nereden aldınız?

www.chilledpc.co.uk
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.