Şimdi Ara

Yeni Bir Sistem için Tavsiyeniz...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

KASA___________________ZALMAN Z11 Plus HF1 MidT_________________________0 WATT___________________260 TL
    POWER_________________Corsair CX600 CP-9020048-EU 600 Watt_______________0 WATT___________________240 TL
    ANAKART________________ASUS Amd CROSSHAIR V FORMULA-Z________________150 WATT_________________770 TL
    İŞLEMCİ_________________AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB_____________12 WATT___________________590 TL
    REM___________________Kingston HyperX Beast 2x8GB 16GB DDR3 2400MHz______10 WATT___________________500 TL
    EKRAN KARTI___________MSI GTX760 Twin FrozrGaming OC____________________160 WATT___________________740 TL
    SSD___________________Kingston Hyperx 120 Gb 103 SSD______________________15 WATT___________________235 TL
    HDD___________________Western Digital Green 1TB____________________________15 WATT___________________165 TL
    DVD RW________________Samsung SH-224DB/BESE 24xDVDRW__________________10 WATT___________________40 TL
    İŞLEMCİ SOĞUTUCU______Zalman LQ315 Sıvı Soğutma Sistemi___________________10 WATT___________________282 TL

TOPLAM: 3822 TL

Şimdi burada amd işlemci mi tavsiye edersiniz yoksa intel mi?

Değişiklik vs. size bırakıyorum. Teşekkürler.

• camosur C kullanıcısına yanıt
    bu fiyatlara amd sistem kurmak yazık güzel kardeşim oyunsa amacın i5 in 4460 ın arkasında kalıyor kendim bizzat değiştirdim farkı gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 15 Mart 2015; 23:37:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

bu fiyatlara amd sistem kurmak yazık güzel kardeşim oyunsa amacın i5 in 4460 ın arkasında kalıyor kendim bizzat değiştirdim farkı gördüm

Fiyatlarıda aynı sayılır derece ve performans testlerinde var sayalım aynı..

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4460-vs-AMD-FX-8350

Sizin Tavsiyeniz var mı?

https://www.youtube.com/watch?v=JFqQdrs5wEU cpubossa bakarak işlemci almak büyük hatadır.Burdaki farkı bizzat yaşadım
  • Bence intel almalısın.
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=JFqQdrs5wEU cpubossa bakarak işlemci almak büyük hatadır.Burdaki farkı bizzat yaşadım

MSI Z87-GD65 GAMING Intel Z87 3000MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX Anakart
    Intel Core i7 4790K Dört Çekirdekli

olanlar daha mı uygun olur?

2400 mhz olmasını istediğim için anakart olarak bunu gördüm yanlız tavsiyeniz var mı?

işlemci de bu sanırım istediğiniz tür..
    amacınız oyunsa i5 fazlasıyla yeterli geliyor size örnek bir sistem topladım bunu geliştirebiliriz.
  • quote:

amacınız oyunsa i5 fazlasıyla yeterli geliyor size örnek bir sistem topladım bunu geliştirebiliriz.

Peki neden İ7 değilde İ5?

Bide şu var extra 2400 mhz rem belleklere anakart moddan o.c yapınca anakart ömrü kısalmaz mı?

Ramleri modifiye etmenin zararı anakarta değilde ramlere oluyor kaldırma eşiği geçilirse olan ramlere olur yani

Açıkçası 1600 mhz üstünü biz çok algılamıyoruz sentetik testlerde çıkıyor.
    birde ben 16 gb ram kullandım ama siz öyle kullandınız diye şu an 8 gayet yeterlidir
    İ5 tercihimize gelince i7 işlemciler daha çok render ve mühendislik çizimleri yapanlara öneriyoruz bir kaç teste bakıldığında oyunlarda i7 -i5 performans farkının olmadığı yada minimal olduğunu görüyoruz.
    İşlemcimiz K çarpanı açık olduğu için O.C yapmaya müsait

Yinede i7 isterseniz çarpan kilitli 4790 ve h97/h81 anakart kombinesi yapılabilir ama diğer bileşenleri kısmak gerekebilir asıl iş oyunlarda ekran kartı üzerinde bende düşülmesini tavsiye etmem.
  • quote:

Ramleri modifiye etmenin zararı anakarta değilde ramlere oluyor kaldırma eşiği geçilirse olan ramlere olur yani

Açıkçası 1600 mhz üstünü biz çok algılamıyoruz sentetik testlerde çıkıyor.
    birde ben 16 gb ram kullandım ama siz öyle kullandınız diye şu an 8 gayet yeterlidir
    İ5 tercihimize gelince i7 işlemciler daha çok render ve mühendislik çizimleri yapanlara öneriyoruz bir kaç teste bakıldığında oyunlarda i7 -i5 performans farkının olmadığı yada minimal olduğunu görüyoruz.
    İşlemcimiz K çarpanı açık olduğu için O.C yapmaya müsait

Yinede i7 isterseniz çarpan kilitli 4790 ve h97/h81 anakart kombinesi yapılabilir ama diğer bileşenleri kısmak gerekebilir asıl iş oyunlarda ekran kartı üzerinde bende düşülmesini tavsiye etmem.

O vakit

MSI Z97 Gaming 5 Anakart ile

Intel Core i7 4790K Dört Çekirdekli işlemciyi alcam.

Son sorum olarak kesinlikle MSI GTX760 Twin FrozrGaming OC bana olmaz dimi?

Yahut MSI GTX770 Twin FrozrGaming OC...

Şahsen bende direk MSI GTX970 GAMING 4G 4096MB modelini almak istiyorum ama biraz beni aşıyor.

ikincisi olarak sapphire vs. ekran kartlarından artık çok soğudum. Özellikle ısınma problemleri ileriki aşamalarda sorun çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camosur -- 16 Mart 2015; 1:01:27 >

Gigabyte gaming 5 daha kalitelidir .8 dijital fazı vardır .Msi fazları analog/hybrid olduğu için overlock performansı gigabyteden geri kalır yani .Overlock meraklı varsa msi iyi bir seçim değil..Ayrıca gigabytede dual bios gibi can kurtan bir özellik var

4790k düz haliyle bile her şeye yetebileceği için k olmayanı alınıp H97 anakart ile kombine edilebilir

Söylediğiniz ekran kartları hem vraminden hemde dx12 desteklerinin daha az olmasından kaybediyorlar
    Bu gün bir shadow of mordor ultrada 3.5gb ramden fazla yiyebiliyor zaten gt970 in ram sorunu böyle ortaya çıktı.

ısınma konusu Eskiden öyleydi ama sapphire r9 serisinde çok iyi iş çıkarmış bana kalırsa 3 fanlı model olmasıda bir etken ısınma sorunu şikayeti görmedim.

Şu an gcn mimarisi sebebiyle amd kartlar dx12 yi daha iyi kullanabilecekler gibi görünüyor.
  • quote:

Gigabyte gaming 5 daha kalitelidir .8 dijital fazı vardır .Msi fazları analog/hybrid olduğu için overlock performansı gigabyteden geri kalır yani .Overlock meraklı varsa msi iyi bir seçim değil..Ayrıca gigabytede dual bios gibi can kurtan bir özellik var

4790k düz haliyle bile her şeye yetebileceği için k olmayanı alınıp H97 anakart ile kombine edilebilir

Söylediğiniz ekran kartları hem vraminden hemde dx12 desteklerinin daha az olmasından kaybediyorlar
    Bu gün bir shadow of mordor ultrada 3.5gb ramden fazla yiyebiliyor zaten gt970 in ram sorunu böyle ortaya çıktı.

ısınma konusu Eskiden öyleydi ama sapphire r9 serisinde çok iyi iş çıkarmış bana kalırsa 3 fanlı model olmasıda bir etken ısınma sorunu şikayeti görmedim.

Şu an gcn mimarisi sebebiyle amd kartlar dx12 yi daha iyi kullanabilecekler gibi görünüyor.

Açıkçası 2400 mhz rem bellekleri beslemeyen anakartı almak istemiyorum. O.C ile de uğraşılmasını istemiyorum.

MSI Z97 GAMING 5 DDR3 VGA DVI HDMI DP GLAN
    Intel Core i7 4790K 4.0
    Kingston HyperX Beast 2x8GB 16GB DDR3 2400MHz
    MSI GTX760 Twin FrozrGaming OC

Bu sistem ile oyunlarda Kasma yaşar mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camosur -- 16 Mart 2015; 1:35:26 >

760 yaşatır gibi 2 gb az geliyor artık
    Ramlerin farkını hissetmezsiniz Mhz değeri her şey değil cl değeride önemli

Edit1 genel imla ve anlatim bozukluğu düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Mart 2015; 1:56:34 >
  • quote:

760 yaşatır 2 gb az geliyor artık
    Ramlerin farkını hissetmezsiniz Mhz değeri her şey değil cl değeride önemli

shadow of mordor kuruyorum şimdi..

AMD Gigabyte 990XA-UD3
    AMD FX 8-Core Black Edition FX-8150 Bulldozer
    4+4 Hyprex Genesis - 8GB Kit DDR3 1600MHz
    MSI GTX770 TwinFrozr Gaming OC GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 Ekran Kartı

denemek istiyorum kendi bilgisayarımda..
    https://www.youtube.com/watch?v=nKUzktpBr2g gtx970 de şöyle bir video var 11 şubat tarihli geçtiğine dair olmuyorsa gtx770 hala gideri vardır ama sıfır alınmaz yeniden.
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=nKUzktpBr2g gtx970 de şöyle bir video var 11 şubat tarihli geçtiğine dair olmuyorsa gtx770 hala gideri vardır ama sıfır alınmaz yeniden.

Ekran kartlarında tam olarak

GB, MHZ ve çekirdek dediğimiz olay tam olarak ne anlama geliyo?

Yani aşağıdakilerin arasındaki en büyük etken nedir? Bazıları GB önemli değil diyor?

Çekirdek Hızı 1150Mhz
    RAM Kapasitesi 2 GB
    Bellek Hızı 7010MHz

----
    Çekirdek Hızı 1000Mhz
    RAM Kapasitesi 4 GB
    Bellek Hızı 5200Mhz

Cekirdek hizlari asil etken ama butun bu faktörlerin hepsi artik etken eskiden vram önemsiz önemli olan cekirdek hızı derken derken yeni oyunlar vram kullanımını artirinca 2gb kartlar yuksek ayarları acamamaya başladı. Watchdogs da yine vrami cok yüksek istiyordu ornegin
    Onemli olan dengeyi bulmak bazi gt630 4gb gibi kartlarda zaten o 4gb doldurmaya gücü yetmiyor
  • İslemciyi 4590k-4690k yapıp r9 290-r9 290x daha iyi bir secenek bence. Arkadaşların da dediği gibi şuan için gcn mimarisi, dx12 ile daha performanslı çalışıyor.
  • quote:

Cekirdek hizlari asil etken ama butun bu faktörlerin hepsi artik etken eskiden vram önemsiz önemli olan cekirdek hızı derken derken yeni oyunlar vram kullanımını artirinca 2gb kartlar yuksek ayarları acamamaya başladı. Watchdogs da yine vrami cok yüksek istiyordu ornegin
    Onemli olan dengeyi bulmak bazi gt630 4gb gibi kartlarda zaten o 4gb doldurmaya gücü yetmiyor

Shadow of mordor oyunu Ultra ayarla O.C ile kasma yapıyor.

O vakit 13 Martta aldığım kartı geri iade etmem gerek..

Ancak Sapphire R9 290 TRI-X GDDR5 4GB 512Bit gibi bi ekran kartına 750 watt isteniyor. Oysaki msı 2-4 gb ekran kartıları 500 watt kaldırıyor iken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camosur -- 16 Mart 2015; 2:34:27 >
    R9 290 80 plus 650w psu ile de rahat çalışır.
    daha altında çalışır mi bilemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.