Ben HD teknolojilerine uyum sağlayabilecek; kurgu ve görsel efekt yapımında kullanmayı düşündüğüm bir bilgisayar toplamak istiyorum. Donanımla ilgili beklentilerimi tek tek aşağıda yazdım. Önerilerinizi bekliyorum
Ram: 8 gb ram
Harddisk: raid lenmeye uygun 2 tane 1 tb'lik harddisk [750 gb de olabilir] ön belleği 32 mb olmalı.
Anakart: bu teknolojiyi taşıyabilecek güçlü bir anakart. HDMI desteği olursa iyi olur (şart değil)
Kasa: soğutma konusunda sorunsuz bir kasa olsun. Önünde ya da üstünde usb, firewire çıkışları olsun.
Harddisk soğutucu: Kasanın soğutmasından ayrı olarak, harddiskleri soğutabilen ve alacağım harddisklerle uyumlu olan herhangi bir model olabilir.
Kesintisiz güç kaynağı: Bilgisayarı ani elektrik kesintilerine ve elektrik akımındaki gelgitlere karşı bilgisayarı koruyabilecek bir jeneratör. Elektrik kesintilerinde saatlerce çalışmasına gerek yok. Sadece koruyucu olması yeterli.
Klavye, mouse, monitör, dvd-writer, hopörlör gibi bileşenlere şimdilik ihtiyacım yok almayı düşünmüyorum. Elimde mevcut olanları kullanacağım.
Hiçbir ürünün MHZ hızı, 1000 Mhz'nin altında olmasın. Tercihen hepsi de 1200 Mhz'in üstünde olsun