Şimdi Ara

Yeni bir sistem toplayacağım. Fikirlerinizi Alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monitör almayacağım. 1080 full hd televizyon ile kullanacağım.
    Şimdilik ekran kartı almayacağım.

Bilgisayarda genellikle kullanılacak programlar:
    Arkadaşlar bu programları yarı profesyonel olarak kullanacağım.
    Adobe Photoshop,
    Adobe Aftrer Effect(Çok büyük boyutlu videolarla olmayacak.),
    Cinema 4D(Şimdilik çok fazla video render yapmayacağım, önce modellemeyi öğrenmek istiyorum.),
    Dreamviewer,
    MemoriesonTV
    Flash
    Office 2007 ya da üstü

MSI 760GM-P23 (FX) AMD Soket AM3 DDR3 1333MHz PCI-E x16

Akasa Genesis 600W Siyah Mid-Tower Kasa AK-5004-P06

Western Digital Caviar Blue 500GB SATA III 6Gbit/s 3,5" Sab..

AMD Sempron 140 AM3 2.7GHz 1MB Cache 45nm İşlemci

A4 Tech KM-72620D Q-TR PS/2 Standart KLAVYE+2X Optik Mouse

LG GH22NS 22X Sata Kutusuz Siyah Dvd Yazıcı

Codegen (CPS30) 3 MT Altın Kaplama Uçlu HDMI Kablo

S-link SL-VGA18 VGA 1.8m Projeksiyon Data Kablosu

Kingston Hyperx 8GB DDR3 1600MHz CL9 XMP Bellek Kiti(2x4GB)

S-link SLX-30a 2.5" Dahili Parlak Siyah All in One Kart Okuyucu

Bu parçaların haricinde unuttuğum bir bileşen var mıdır?
    Bu bileşenlerin birbirleriyle uyumu sizce nasıldır? Sorun oluşturabilecek bir durum söz konusu mudur?

İşlemci olarak Aslında AMD FX almayı istiyordum fakat MSI'ın bu anakartlarına bios güncellemesi yapmadan fx işlemcilerle çalışmadığını okudum. Bu yüzden, şimdilik Amd'nin en uygun işlemcisini koydum, video renderlar'a geçersem o zaman fx serisine geçeyim diyorum. Ne dersiniz arkadaşlar?

Bilgisayarın hızlanmasını sağlayan unsurlardan bir tanesinin de raid olduğu söyleniyor. Bunun için 2 hdd alırsam bunları nasıl bir raid ile kurabilirim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

• işlemci zayıf kalıyor hocam biraz daha iyisine bak derim
  • Sistem karışık olmuş ve ekran kartı göremedim siz bütçe söyleyin
  • İşlemci zayıf. Ekran karti almayacaksaniz 880 cipsetli anakartlara bakin. Hd4250 o/b var
  • Edit : önceki yorumda i5 yazmıstım ama Fazla masraf yapmak istemediğinizi sonradan anladım

Yardım edicek biri çıkar illa ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyrazz_ern -- 15 Nisan 2012; 21:59:47 >
  • Yeni bir sistem demişsiniz ama bana kalırsa 2.el foruma bir uğrayın derim,arkadaşların dediği gibi 780g veya 880g chipset bir anakart ile amd x2 işlemci alsanız daha iyi olur sanırım. ikisini 150 liraya kapatabilirsiniz,incelemekte yarar var :) bir de bana kalırsa bu sistem için 600w fazla olabilir.çünkü işlemciniz üst seviye ekran kartlarına darboğaz yapacağından 5770-6850 benzeri sonradan alacağınız kartlar içinde 400-450w yeterli olur görüşündeyim.düşük seviyede sıfır bir ürün alacağınız o para ile 2.el foruma bakmanızı tavsiye ederim.
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum arkadşalar.

Önümüzdeki 6 ay içinde video render'lara başladığımda ekran kartı takviyesi yapacağım (256 bit min. 1 gb), bir de anakarta bios güncellemesi yaptıktan sonra AMD FX işlemci ile değişim yapacağım.

Planım böyle. Sizce böyle nasıl olur?

Arkadaşlar bu anakartta hdmi yok. Televizyona bağlamak için hdmi kullanmayı planlıyordum. Ben de şimdi

dvi to hdmi kablo alırsam televizyona görüntüyü bu şekilde aktarabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalomer -- 16 Nisan 2012; 11:43:26 >

• İnşallah yarın siparişim geliyor. Montajı yaptıktan ve sistemi kurduktan sonra size sonuç için geri dönüt yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalomer

İnşallah yarın siparişim geliyor. Montajı yaptıktan ve sistemi kurduktan sonra size sonuç için geri dönüt yapacağım.

Sistemin son şekli nasıl,yukarıda yazan ile bire bir mi?
  • Hepsiburada.com'da seçtiğim parça listesi aşağıdaki gibidir.

MSI 760GM-P23 (FX) AMD Soket AM3 DDR3 1333MHz PCI-E x16 mAT
    Akasa Genesis 600W Siyah Mid-Tower Kasa AK-5004-P06
    Western Digital Caviar Blue 500GB SATA III 6Gbit/s 3,5"
    LG GH22NS 22X Sata Kutusuz Siyah Dvd Yazıcı
    Kingston Hyperx 8GB DDR3 1600MHz CL9 XMP Bellek Kiti(2x4GB)
    Amd Sempron 145 2.8 GHz Socket AM3 İşlemci
    A4 Tech OP620-DB X2 Siyah Optik Kablolu Mouse ( Siyah )
    Piranha Wind M Type USB Klavye
    S-link SLX-A36 Usb Harici SD/MM/TF Kart kuyucu (4881)
    Boolex Hdmı To DVİ Altın Uçlu Adaptör 2 Metre

Bugün
    AKASA 600w kasa,
    S link card reader ve
    dvi to hdmi kablo geldi.

resim 1
    resim 2
    resim 3
    resim 4
    resim 5

Kasanın içinden 1 adet güç kablosu, 1 paket vida seti çıktı. Kasanın içinde kullanılan sacların kenarları yuvarlatılmış. Dolayısıyla montaj yaparken el yaralanmalarının önüne geçilmeye çalışılmış. Kasa içindeki aliminyum doğramalar fena değil. Kasa kapakları parlak ve ince tasarlanmış. Bu özelliği ile kasamız hafifletilmiş. Kasa içindeki kablolar kablo filesi ile toparlanmış. Kasamız 600 w. İlerde ekran kartı ve amd fx takviyesi yapacağımdan kasanın gücünü 600 w seçtim. Yeterli olacağını düşünüyorum.

S-LINK usb card reader'ın yan tarafına mmc, arka tarafına ise sd card takılabiliyor. USB portlu oluşu bir flash bellekmiş gibi kullanılmasına olanak sağlaması açısından güzel.

DVI to HDMI kablosunu bugün bilgisayarımızın geri kalan bileşenleri daha gelmediğinden, hali hazırda başka bir pc ile denedim ve sonuç başarılı. dvi girişini ekran kartına, hdmi girişini de full hd televizyona(resimler içerisinde görebilirsiniz) taktım. Sonuç başarılı. Fakat burada anlamadığım bir şey var. Televizyonumuz FULL HD 1080p. Fakat çözünürlük olarak 1080 ayarladığımızda az bir miktarı ekrandaki görünür alandan dışarı taşıyor. Bunun nedenini anlayabilmiş değilim. Yoksa TV 1080 değil midir? TV miz Samsung 51d550 plasma+1.

Diğer bileşenler de elime ulaştığında kaldığım yerden devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalomer -- 21 Nisan 2012; 0:47:39 >

• Diğer bileşenler de geldi. Montajı yaptım. Herhangi bir sorun yok. Televizyon çözünürlüğü de gayet uyulu. Sanırım windows 7 ile daha uyumlu çalışıyor. AMD AM3 sempron işlemci, blu ray film izletirken biraz takıntı yapıyor. Tabi bunda on board ekran kartının da etkisi olduğunu düşünüyorum.

MSI bios ayarlarında varsayılan olarak 11 çarpanıyla işlemci 2200 Mhz olarak görülüyor. İşlemcinin hızına göre ben 14 olarak ayarladım. Hız 2800 olarak görülüyor. İleriki dönemlerde amd fx 'e geçiş yapacağım zaman bios update yapacağım. Ekran kartı takviyesi ile sistemin yeterli güce ulaşacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.