Şimdi Ara

Yeni BMW 8 Serisi Gran Coupe tanıtıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fantomasds

Ecnebi memleketlerde de herkes almıyor bu arabayı 85 bin birim paraya. F segmenti mi oluyor ne oluyorsa bu araçların satış adetleri belli. B ve C segmentindeki araçlar gibi milyonluk satış adetleri yok. Madem bu kadar ucuz niye almıyor ecnebiler aptallar mı? Clio, Octavia, Golf neden Avrupada best seller?
    O ülkenin yaşam standardına göre maaş alıyorlar. Yeni bir ev 500.000-750.000 euro mesela. Mimar akrabam var Avusturya'da oradan biliyoruum.
    bizde de evler 500.000 tl - 750.000 tl. güzel bir semt güzel bir çevre istersen. yani evin nerede olduğu önemli. ona bakarsan abd de 100.000 - 150.000 dolara gayet güzel ev alabiliyorsun. istersen araştır. ayrıca niye ecnebiler almıyor bu araçları demişsin. onların tercihi. tercih etmiyorlar belki. yada ihtiyacı yok. orda çalışanın bu arabayı alıp almaması beni ilgilendirmiyor. aldığı birim maaş ile alabildiği ürün ve hizmet önemli.

birde zaten bunlar genel şeyler. yani adamın yaşam standartı yüksek olduğu için telefon kerameti telefon, yada araba kerameti araba. bizde alım gücü düşük olduğundan adam iphone alınca uuuuu diyorlar. abd deki yada almanyadaki adam maaşının yarısı belkide daha azıyla alabildiği için ona çok doğal geliyor.

daha açık olmam gerekirse sen 3000 birim maaş alıyorsun diyelim, b segmenti aracı 100.000 e alıyorsun. hans 3000 birim maaş alıyor ama b segmenti aracı 20.000 e alıyor. sen arabaya aman kazası olmasın aman çizilmesin diye gözün gibi bakıyorsun. ecnebi 7 - 8 aylık maaş, en fazla hurdaya çıkarırım yenisini alırım diyor. sonuçta günlük kullandığı sıradan bir araç araba.

kısaca benim isyanım paramızın değer düşüklüğüne. orda evler pahalı, domates bile taneyle, karpuzu dilimle satıyorlar falan geçin artık bunları. youtube da aç videoları fiyat karşılaştırması yapıyorlar. benim derdim paramız kıymetli değil. vergilerimiz çok. zaten kurdan pahalı gelen ürüne birde yüksek vergi veriyoruz. ötv ne. standart her vatandaşın kullandığı şey özel değildir. özel tüketim yat olur, helikopter olur, uçak olur. otomabil olmaz.

son olarak madem mimar akraban avusturya da. orası pahalı. 500 bine evler. geçinemiyoruz diyorsa söyle gelsin. 3 milyon mülteci var onlara bakıyoruz. senin akraban en azından mimar ona da bakarız. sor manyakmısın diye gelsene memleketine de.

çok seviyorsan sen git diyorlar böyle deyince de. gitmem, ben vatanımı seviyorum. benim uğraşım Türkiye düzelsin. ben ve benim vatandaşımda hans gibi john gibi refah içinde güzel yaşasın. hurda araçlara yada arka camı kollu araçlara bmw 850i parası vermeyelim. daha bir sürü yazarım ama konu 85 binlik bmw konusu.

• fantomasds kullanıcısına yanıt
    Olurmu kardeş Almanya da asgari ücretle bile çalışsan gidip bu 8.50 yi alabiliyorsun... Adamların kafası daha üç kuruş geçim hesabına basmıyo sen sağlık kira su yeme içme vs. hesabınıda işin içine katın diyosun. Bi şarkı vardı doksanlarda Zerrin'in yemek yesem zayıf kalsam çalışmasam zengin olsam diye hah işte şimdiki nesil şarkının vücüt bulmuş hali

O dediğine rahmetli çok zulüm etti 7.60 la :)

Şu yazının alnı olsa da öpsem. Evet, her şey mükemmel değil, ama enseyi bu kadar kararttığımız kadar da yok. Gel gör ki, içeride her cenahtan öyle tiplemeler var ki... Ne desen boş.

• Elin gavırına bahele neler yapiy

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi an kia stinger zannettim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.