Şimdi Ara

Yeni C2D Sistem Topluyorum Öneri-Görüş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, elimdeki S939 sistemle 2 yıldır idare ediyorduk, nasipse sistemi satıp C2D'ya terfi edeceğim, görüş ve önerilerinizi verirseniz daha iyi olur, , bir 15-20 gün sonra toplayacağım; sistem olarak bütçe elverdiği kadarıyla ucu ucuna şunları düşünüyorum, bazılarını aldım/elimde mecvut, sistem genel görünüşü önemli , 2000YTL bütçe var max;

CPU : Intel Core2 Duo E6750 1333FSB/4MB L2/65nm 195$
    Anakart : MSI P35 Neo2-FR P35 Bearlake 160$ >>> http://forum.donanimhaber.com/m_16226023/mpage_1/key_/tm.htm
    Ram : 2GB Team Xtreem DDR-2 800Mhz 4-4-4-10 D9Micron chips alındı (163$)
    Ekran Kartı : 256MB Palit 8600GT Sonic+ 625/2000Mhz 1.0ns ram/GDDR3/DX10 alındı (133$)
    Kasa : Thermaltake VA8003BWS Armor Siyah-Pencereli 25cm 212$
    Monitor : 19'' Samsung 932B+ LCD Siyah 5ms/2000:1c 250$
    Klavye+Mouse : Logitech MX3000 Lazer Klavye+Mouse Set 70$
    HDD : 250GBx2 Western Digital 16MB Cache/SATA2/NCQ/7200Rpm WD2500KS (Raid 0) 130$
    İşlemci Soğtcu : Thermaltake Big Typhon 48$
    Güç Kaynağı : Tagan Black Series 480W 0$ elimde mevcut

sistem bu şekilde; 2050YTL civarı ediyor KDV dahil, işlemci bayağı idare eder herhalde, Q6600'de düşündüm ama fiyat farkı var, +şu an satılanlar yeni revizyon değil Q6600'ün,bütçeyide aşıyor, E6750 hem yeni hem o/c oluyor, Q6600 bazı uygulamalarda daha iyi, anakartıda bayağı araştırdım, MSI'da karar kıldım, en iyi görüntü ve uygun fiyatlı raid olan bu kart, Gigabyte'in P35 kartları sıradan, tipsiz geliyor, Asus'da ona keza. Bu kart MSI'in P35 Platinum modelinden daha iyi gibi , çünkü Platinum modeli 4 fazlı güç regülatoru var, bunda ise 6 fazlı, max 400FSB yapılıyor genelde Platinumda, bu modelde 500FSB geçilmiş internette, kasa olarak bab, haybetli duracak kasa seçtik, durum böyle. Başka önerileriniz varsa seviniriz, teşekkürler.

• Seçimlerin gayet güzel, söylenecek fazla söz yok. Zaten bazı ürünler elinde mevcut geri kalanlarda iyi tercihler.
  • hmmm tepe tepe kullan
  • Aslına bakarsan MSI P35 Neo 2FR Platinum modeli ile ayı gibi. Bios ve soğutucu farklı.

Fiziksel olarak ise tek fark bir çip ki o da harici 1394 çıkışı için ve tabi bu çipin bağlı olduğu pinler de yok tabi

En ilginci başlıkta da anlattığım üzere model kısmında resmen P35 platinum yazıyor. Üstüne bir etiket yapıştırılmış ve etiketin altında platinum yazılıyor.

Gene anakart Platinum modelindeki platinum series yazısı ile açılıyor. Çok çok ilginç bir durum.

Süper kart süper fiyat. Üstelik siyah baskı devreli.

Bu arada arkadaşım sistem oyun için ise yanlış yapmışsın. O ekran kartı hiç olmamış.

Monitör süper ben aldım çok memnunum ama sanki saf siyah zeminde bir acayiplik var gibi. ŞU HDD işini bir halledeyim hepsini inceleyeceğim.

Big typhon yerine AC Freeezer Pro alabilirsin bence ondan daha iyi. Havayı direkt egzoza yönlendiriyorsun zira.

HDD için gene söyleyeyim 16MB önbellekliler performans artışı getirmiyor ama onun dışında iyi.

Ramlere fazla vermişsin ama OC yi abancağım dersen verdiğin paraya değer.

Klavye ise güzel şu an ben de onu araştırıyorum. Sen araştırdın mı? Ulaştığın bilgileri paylaşırsan sevinirim. (İngilizce Fransızca ve Türkçe dışında kaynak göstermezsen sevinirim.... Japonca baya bir zor oluyor çünki.)

• Kasa nın yan tarafında 25cm lik fan olursa çok işe yarıyor bence. Big typhoon konusundada benim görüşüm çok başarılı bir fan olduğudur. Havayı direk egsoz fanına doğru üflemek mantıklı gibi görünsede su soğutmadaki handikapa geliyor yine konu işlemcinin çevresindeki kapasitörler ne olacak? (Tabii yeni anakartlarda üstlerine soğutucu monte edilmiş oluyor genelde kapasitörlerin.) Yinede o soğutucuyada hava üflenmesi taraftarıyım ben. Yani soğutucu sadece işlemciyi soğutmasın :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: bedlam

Kasa nın yan tarafında 25cm lik fan olursa çok işe yarıyor bence. Big typhoon konusundada benim görüşüm çok başarılı bir fan olduğudur. Havayı direk egsoz fanına doğru üflemek mantıklı gibi görünsede su soğutmadaki handikapa geliyor yine konu işlemcinin çevresindeki kapasitörler ne olacak? (Tabii yeni anakartlarda üstlerine soğutucu monte edilmiş oluyor genelde kapasitörlerin.) Yinede o soğutucuyada hava üflenmesi taraftarıyım ben. Yani soğutucu sadece işlemciyi soğutmasın :)

Zaten o soğutuculara da hava geliyor, kapasitörlere de. ACF7 nin tasarımını incelersen görebilirsin.
  • yaw kasaya o kadar para verilmez istersen imzamdaki kasayı araştır derim klavyepc nickli kullanıcıyla irtibata geç 100ytlye 0 alabilirsin imzamdaki kasayı

çelik btx kasa 11 kiloydu galiba ağırlıı
  • quote:

Zaten o soğutuculara da hava geliyor, kapasitörlere de. ACF7 nin tasarımını incelersen görebilirsin.

Şimdi firebal daki şemalara baktım ama pek iç açıcı bulmadım. Fanı arıza yaparsa AC fan bulmak gerekecek gibi. 92 mm fan biraz yüklenirsen ses çıkarmaya başlayabilir bence. Bunun yanında fan tasarımı gerçekten güzel AC in. Fiyatıda ucuz ama ben yinede 120mm fan max 1500 rpm li çözümleri seviyorum.
  • Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

-Aslına bakarsan MSI P35 Neo 2FR Platinum modeli ile ayı gibi. Bios ve soğutucu farklı.
    Fiziksel olarak ise tek fark bir çip ki o da harici 1394 çıkışı için ve tabi bu çipin bağlı olduğu pinler de yok tabi
    En ilginci başlıkta da anlattığım üzere model kısmında resmen P35 platinum yazıyor. Üstüne bir etiket yapıştırılmış ve etiketin altında platinum yazılıyor.
    Gene anakart Platinum modelindeki platinum series yazısı ile açılıyor. Çok çok ilginç bir durum.
    Süper kart süper fiyat. Üstelik siyah baskı devreli.
    -Bu arada arkadaşım sistem oyun için ise yanlış yapmışsın. O ekran kartı hiç olmamış.
    -Big typhon yerine AC Freeezer Pro alabilirsin bence ondan daha iyi. Havayı direkt egzoza yönlendiriyorsun zira.
    -HDD için gene söyleyeyim 16MB önbellekliler performans artışı getirmiyor ama onun dışında iyi.
    -Ramlere fazla vermişsin ama OC yi abancağım dersen verdiğin paraya değer.
    -Klavye ise güzel şu an ben de onu araştırıyorum. Sen araştırdın mı? Ulaştığın bilgileri paylaşırsan sevinirim. (İngilizce Fransızca ve Türkçe dışında kaynak göstermezsen sevinirim.... Japonca baya bir zor oluyor çünki.)

Evet, anakart Platinum modelinin aynısı, sadece soğutucu ve firewire çıkarılıp bu model sürülmüş, başka farkı yok gibi, çokta şık.
    Ekran kartı konusunda bütçe o kadar elveriyor ne yazıkki, Yinede orta düzeyin iyisi bu kart 8600GTS ve üzeri kadar performans veriyor o/c ile
    gider o 2250-2300mhz'e kadar . 8800GTS'ler ile uçurum var arada, bu 130$+kdv , 8800'ler 300-310$'dan başlıyor. bu yeter şimdilik.
    - AC Freezer pro idi aklımda yazdığınız gibi ama, sadece tipi ile kaybetti, soğutucusu yan duruyor direk bakınca metali gözüküyor bu yüzden istemedim, görüntüsü iyi değil, Big typhon bildiğimiz düz ve iyi duruyor.
    - HDD konusunda 16MB faydası olmasa bile psikoloji meselesi, + Raid yapılacak illaki olur 16MB ve raid 0 'in katkısı
    - Klavye ile ilgili araştırma yaptım, çok hoş iyi bir klayve+mouse seti, ne de olsa logitech :) , buyrun bütün incelemeler;

http://techgage.com/article/logitech_mx3000_cordless_desktop/
    http://www.itreviews.co.uk/hardware/h878a.htm
    http://www.bcchardware.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2743&Itemid=40
    http://reviews.pimprig.com/input_devices/logitech_cordless_desktop_mx_3000.php

quote:

Orjinalden alıntı: bedlam
    Kasa nın yan tarafında 25cm lik fan olursa çok işe yarıyor bence. Big typhoon konusundada benim görüşüm çok başarılı bir fan olduğudur. Havayı direk egsoz fanına doğru üflemek mantıklı gibi görünsede su soğutmadaki handikapa geliyor yine konu işlemcinin çevresindeki kapasitörler ne olacak? (Tabii yeni anakartlarda üstlerine soğutucu monte edilmiş oluyor genelde kapasitörlerin.) Yinede o soğutucuyada hava üflenmesi taraftarıyım ben. Yani soğutucu sadece işlemciyi soğutmasın :)

bende öyle düşünüyorum, big typhon gayet iyi geliyor, 1500rpm & 12cm fan olmasıda sessiz etkili.

quote:

Orjinalden alıntı: Akosev
    yaw kasaya o kadar para verilmez istersen imzamdaki kasayı araştır derim klavyepc nickli kullanıcıyla irtibata geç 100ytlye 0 alabilirsin imzamdaki kasayı
    çelik btx kasa 11 kiloydu galiba ağırlıı

tavsiye icin tesekkur hocam, evet para biraz fazla ama 1 kere alınıyor sonuçta değer bence, adı var armor :) , imzanızdaki kasaya baktım
    ''Newance Triplecone Design Case'' ' e , incelemeside burada ;http://pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=21329
    tipi hiç iyi değil bence ya, kişiye göre değişirde, kasadan çok hoparlör setine benziyor gibi geldi, . Kasadan kısıp ekran kartını farklı alabilirdik ama, donanımdan kıstık , çevre birimine yatırdık :). Donanım nasıl olsa değişir. Yinede bakayım.
    Yalnız bu kasa şu an hiçbir yerde stokta gözükmüyor, PC'yi toplayacağımız zaman gelir umarım

• ''Newance Triplecone Design Case'' düşünürsen forumdan klavyepc nickli kullanıyla irtibata geç ben ve biçok kişi firebal.netten aldık orta stokta kalmadı ama o sıralarda klavyepc sıcak fırsatlara ilan verdi aynı kasadan o da satıyordu 100ytlden

http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memid=301958

bu linkten klavyepcye ulaşabilirsin

bu da benim bi zamanlar sıcak fırsatlara açtıım ilan orda bikaç kişinin yorumunu bulabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_13533543/mpage_1/key_btx%2Ckasa%2C100ytl/tm.htm

• sağolun tekrar öneri için, yanımdaki bazı dostlarım beğendi linkteki kasanızı, ama ben 50 lira olsa bile pek düşünmem hocam, görünüş hiç iyi değil, diğer yönleri iyi olabilir ama, bir de sadece BTX'miş, hem ATX hem BTX olsa daha iyi olurdu Thermaltake gibi.
    Alacağım kasa bu ;

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/armor/va8003bws.asp
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811133021

Bu da sizin önerdiğiniz kasa;
    f

fark belli hocam, Thermaltake adı üstüne Armor, 25cm fanlı, pencereli, görünüş 10 numero daha ne olsun. paraya kıyıp Thermaltake'den vazgeçilmemeli eğer 200 lira ve üzeri para verilebiliyorsa kasaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenWards -- 10 Ağustos 2007; 15:18:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fatiharikan

Seçimlerin gayet güzel, söylenecek fazla söz yok. Zaten bazı ürünler elinde mevcut geri kalanlarda iyi tercihler.

+1,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.