Şimdi Ara

yeni c4 benzinli yakıt tüketimi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
20.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oturan2000

yok yanlış anlamışsın ağırlık şehir dışı tatile çıktım geldim 2400 şehir dışı 600 şehir içi gibi düşün.

hocam pardon yanlış okumuşum şehir içi olarak düşünmüştüm
  • Konuya bir güncelleme yapayım. 1.4 attraction aracımla uzun yolda cruise zaman zaman açık, klima açık 5.3 l/100 km yakıt değeri veriyor aracım. Aracı 3000 devir altı kullanarak bu benzini yaktı araba. Şehir içi malesef 8.5 civarı gösteriyor. Yaşadığım yerde mesafeler genelde 4-6 km civarı bu da yakıtı olumsuz etkiliyor. Pazartesi lpg taktırıyorum durum hakkında bilgiyi buradan paylaşacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Konuya bir güncelleme yapayım. 1.4 attraction aracımla uzun yolda cruise zaman zaman açık, klima açık 5.3 l/100 km yakıt değeri veriyor aracım. Aracı 3000 devir altı kullanarak bu benzini yaktı araba. Şehir içi malesef 8.5 civarı gösteriyor. Yaşadığım yerde mesafeler genelde 4-6 km civarı bu da yakıtı olumsuz etkiliyor. Pazartesi lpg taktırıyorum durum hakkında bilgiyi buradan paylaşacağım.

LPG hangi markayı taktırıyorsun, ayrıca motor performans hakkında bilgi verirsen sevinirim
  • Hocam lpg yi brc marka taktırdım dün itibariyle. Performans konusunda bir sıkıntı görünmüyor. Ancak ilk ayar ile çok verim alamadım sanırım bugün tekrar ayara gideceğim. İlk ayar sonrasında benzinde motor çok düzenli çalışmıyor, egzozdan daha fazla bir ses geliyor. Lpg yi simit tank taktırdım. Şu ayar işini halledeyim. Yakıt durumu ve montaj resimlerini eklemeyi düşünüyorum. Fiyat olarak da 1500 tl 10 taksit ödedim.
  • merhaba,

lpg takıldığında araç garanti dışı kalmıyor mu?
  • Motor ve egsoz sistemine brc kendi garantisini veriyor zaten. Diğer donanımlarda garanti uygulanacak sadece. Başa gelince öğrenilecek bir durum.
  • quote:

Hocam lpg yi brc marka taktırdım dün itibariyle. Performans konusunda bir sıkıntı görünmüyor. Ancak ilk ayar ile çok verim alamadım sanırım bugün tekrar ayara gideceğim. İlk ayar sonrasında benzinde motor çok düzenli çalışmıyor, egzozdan daha fazla bir ses geliyor. Lpg yi simit tank taktırdım. Şu ayar işini halledeyim. Yakıt durumu ve montaj resimlerini eklemeyi düşünüyorum. Fiyat olarak da 1500 tl 10 taksit ödedim.

tank kaç litrelik, benzinde düzensiz çalışıyor demişsiniz ama LPG de çalışması normal mi? Sizce LPG taktırmaya değer mi? Ben şu an için taktırmayı düşünmüyorum ama eniştem de aynı araçtan satın aldı o ayda 3.000 km yapıyor ortalama kendisi taktırmayı düşünüyor, ama endişeleri var rampa yukarı çekmez, motora tam uyumlu çalışır mı gibi... siz bilgi verirseniz sevinirim tamay_aytam hocam.

• Arac benim icinde yeni oldugu icin sesune henuz tam alisamadim. Kulak asinaligi olusmadi yani. Henuz 800 km de. 41 lt lik simit tank takildi. İlk ayar icin deneme amacli 10 tl lik gaz koymustum onunla yapilmisti. Sanirim basinc dusuk oldugu icin ayar tam olamadi. Bugun full depo tekrar pc ye baglandi ve ayarlandi. Su an icin sorun yok. Gazda ben bir performans dusuklugu hissetmedim. Brc nin enjektorleri sesli calisiyor, yanliz arac icinden duyulmuyor . Su anki izlenimlerim olumlu cok cabuk gaza geciyor. Sarsinti vuruntu yok. Egzozdan cikan ses bir miktar artti. Birde bir miktar daha fazla devir yapiliyor gazla bunu farkettim. Henuz yakit denemesi yapmadim. En cok brc de ayar yazilimini begendim. Ecu ayarlarini kendi yapiyor ve ariza lambasi yakmiyor. Benzin gostergesinde de azalma yok.
  • Ben lpg siz arabaya binmedim bugüne kadar. Ekonomisi tartışılmaz. Uzun yol denememde 5.3 litre benzin yaktı. Aynı yolda 6.4 litre lpg yakar. Sehir icinde de max 10 litre yakar . Ben onunde sonunda taktiracagimi bildigim ve yakit farkindan kitin fiyatinin 10 ayda cikacagini hesapladigım icin biraz acele ettim. Hesabı siz yapın. Deger mi degmez mi karar verin. Ben kendi adıma tavsiye ederim.
  • quote:

Ben lpg siz arabaya binmedim bugüne kadar. Ekonomisi tartışılmaz. Uzun yol denememde 5.3 litre benzin yaktı. Aynı yolda 6.4 litre lpg yakar. Sehir icinde de max 10 litre yakar . Ben onunde sonunda taktiracagimi bildigim ve yakit farkindan kitin fiyatinin 10 ayda cikacagini hesapladigım icin biraz acele ettim. Hesabı siz yapın. Deger mi degmez mi karar verin. Ben kendi adıma tavsiye ederim.

Evet lpg ekonomisi kesinlikle tartışılamaz. Benim araç suan benzinde 7.5 gösteriyor bilgisayar yani lpg de demek oluyorki 9 lt lpg yakacak
    7.5 LT Benzin = 33,75 Kr
    9 LT LPG = 22,41 Kr yakacak yani km'de 10 kr karlı olacak gibi görünüyorum. Ayda ortalama 1500km civarında yol yapıyorum buda 500 TL yakıt parası demek oluyor, LPG ye geçtiğim zaman 330 TL ödeyeceğim ayda 170 tl karlı olacak gibi görünüyorum.

Bu arada LPG'de biraz devirli çalıştığını söylemişsiniz. Bu cümleyi tam olarak anlayamadım Tamay hocam. Arabamın şuanki performansından çekişinde rampa çıkmasından falan oldukça memnunum yani boradan sonra C4 den bu kadar beklemiyordum. Ama c4 ü tercih ettiğim için memnunum. Aslında LPG olayına benimde aklım yatmaya basladı, yolda falan giderken olsun motor sesinde falan değişiklik oldu mu?

• Devirli çalışma olayını anlatmaya çalışayım. Şimdi normalde aracı vites değiştirme göstergesinin uyarısına göre kullanırsam yaklaşık 2500 devir civarında çalışıyordu motor. Ancak lpg ile bu 2800 gibi bir değere çıktı gibi. Yani motorun sesi bir miktar daha duyulur oldu. Çekişte , lpg ye geçişte hiçbir sorun yok. Egsozdan gelen seste bir miktar farklılık var. Bunun yol konforuna bir etkisi yok. Yolda cc ile giderken lpg ye geçiyorum sonra tekrar benzine alıyorum hiç bir fark hissedilmiyor. Yalnız lpg nin enjektörleri dikiş makinası gibi bir ses çıkarıyor. Landirenzo için sesli derler brc de bu durumun olmadığından bahsederlerdi, İçeriden duyulmasa da şaşırdım yani. Fırsat bulunca montaj resimlerini koyacağım.
  • Merhaba, ben de 1.4 vti sahibiyim şu anda 850 kmde, yol bilgisayarı ortalama hızı 28km/h, yakıt tüketimini 8.7/100lt gösteriyor.
  • Değerleriniz benimkiyle neredeyse aynı. Sizde küçük bir şehirde yaşıyorsunuz anlaşılan.
  • Istanbulda yaşıyorum ama şu ana kadar hiç yoğun bir trafikte kalmadım zaten aracı alalı 1 ay oldu çok sık kullanamıyorum. Bayramda uzun yola çıkacağım bakalım o zaman nasıl bir değer verecek sonuçları paylaşırım.
  • Uzun yolda ortalama 6lt/100km gosterdi, yolu 100-120 km/h arasında cruize control ile yaptım.
  • Konuya güncelleme yapmak istiyorum . Belki istifade eden olur.

3-4 depo lpg tüketimi sonucunda standart şehir içi kullanım durumuna göre yakıt değerlerim ortaya çıktı. 2.44 liradan aldığım 65 tl lik lpg ile 285 km yol gidebiliyorum. Klima açık değerlerdir bunlar.

Lpg kiti ile bazı ayar sorunlarım var. Araç lpg ye çok çabuk geçtiğinden zaman zaman ilk çalışmada boğulmaya neden olabiliyor. Uzmanlara danıştığımda geçiş menusune yapılacak ayar ile sorunun çözüleceği bilgisini aldım. Vakit bulunca yaptıracağım. Merak ettiğiniz bir şey olursa yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oturan2000

merhaba,

lpg takıldığında araç garanti dışı kalmıyor mu?

malesef kalıyor, gerçi citroen park sensörüne bile garanti dışı kalır diyor :)
  • Merhaba arkadaşlar,
    şu an aracım 700km' de ve ortalama yakıt 7,3 lt. 1.4 VTI aracım. Cok devirli kullanmıyorum, dikkat ediyorum
  • quote:

Konuya güncelleme yapmak istiyorum . Belki istifade eden olur.

3-4 depo lpg tüketimi sonucunda standart şehir içi kullanım durumuna göre yakıt değerlerim ortaya çıktı. 2.44 liradan aldığım 65 tl lik lpg ile 285 km yol gidebiliyorum. Klima açık değerlerdir bunlar.

Lpg kiti ile bazı ayar sorunlarım var. Araç lpg ye çok çabuk geçtiğinden zaman zaman ilk çalışmada boğulmaya neden olabiliyor. Uzmanlara danıştığımda geçiş menusune yapılacak ayar ile sorunun çözüleceği bilgisini aldım. Vakit bulunca yaptıracağım. Merak ettiğiniz bir şey olursa yardımcı olabilirim.

Merhaba Tamay aytam hocam ben 6.000 km yi devirdim ortalama yakıt tüketimim 7.2 yi gösteriyor. Ankarada yasıyorum. Bende LPG taktırmayı düşünüyorum. Boğulmanın düzeldiği zaman bilgi verebilir misiniz? LPG den genel anlamda memnun musunuz?

• Bu boğulma konusu biraz karışık sanırım. Aracın lpg kitinin sigortasını çekerek birkaç gün benzin ile kullandım arabayı. Yine bahsedeceğim şeyi yaptı. Sabah ilk çalışmadan sonra aracı birinci viteste kaldırıp biraz yürüdükten sonra ikiye alınca gaz verince yemiyor bir süre. Bilmiyorum bir miktar daha devir yapıp sonra mı vites değiştirmeliyim. bundan önceki aracım 2.0 motordu. Tork sorunu yoktu. Belki bu yüzden 1.4 aracı da alışkanlığım olduğundan düşük devirlerde kullanıyor , aracı ben de boğuyor olabilirim. Motor soğuk olduğundan tolere edemiyor olabilir. Bu anlattığım sorun haricinde lpg den memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.