Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
17
Favori
201.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkögretımde okuyan fakat yoklama kaçagı olan tecil etme şansı varmı bu konuyu bılen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirım
  • quote:

Orijinalden alıntı: empire_loups

Bakaya olanlar GBT'ye çıkacak ve GBT sorgulamaları daha da sıklaşacak. GBT'de bakaya durumunda olanlar polis eşliğinde askeriyeye sevk edilecek. Polis GBT sorgusunda bakaya birisini yakaladığında işlem yapmak zorundaymış. Allah yardımcımız olsun.

Yanlız nedense bana pek inandırıcı gelmiyor çünkü GBT ye işlemelerini Emniyet 2 kere reddetmişti cok fazla kacak ve bakaya oldugu için.Emniyet ve polis arıyacak diyor haberde ancak zaten yoklama kacaklarını polis arıyordu.Polis gelip bakaya olana senin muaynen gözükmüyor git muayneneni yaptır kagıt getir diye söylediğini gördüm.ARkadas aslnda tecil ettireli olmuştu 2 sene.Tecil zamanı malum muayne olup yoklama yaptırmış oluyorsun.Oda içerden 2011 yılında tecil ettirdiği kagıdı gösterdi orada ilk yoklama mayıs 2011 yazıyordu tamam bana bu lazım dı dedi Aldı kagıdı gıttı bıdahada aramadı..GBT de falanda cıkmıyordu bu arada GBT kontrolune girmişliği vardı.Demek istediğim GBT de cıkmak yerine bu tarz bi evrak karakola gıttgınde evi arıyor olabilir mi?Aslında görüldüğü gibi muayne 2011 olup 2013 te gelip muaynen yok demeleride 2 sene sonra anca anlıyolar durumuda ortaya cıkarıyor oda ayrı..İyice kafa karıstı valla Ancak bu basın yoluyla erken terhislerde cok acık olacak dıyen Askerinde gazını almak olabilir böle haberler yapılarak mılletı askere getırerek sorunu cozmeyı dusunuyoda olabilirler.
    Paylaş

• quote:

Orijinalden alıntı: kingalonedark

açıkögretımde okuyan fakat yoklama kaçagı olan tecil etme şansı varmı bu konuyu bılen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirım

Açıköğretimde kaç dönem kaldın ve yaş durumun nedir kardeşim ona göre cevap vermeye çalışalım.
  • gurkn G kullanıcısına yanıt
    gurkn bende senin gibi düşünüyorum.Geçen bir yerde okudum emniyet bu uygulamaya yine karşı çıkmış istemiyordu önceden istemediği gibi birazdan bir polis arkadaşı arayacağım bakalım o ne diyecek.E-Devlet üzerinden baktım "Her hangi bir sınıflandırmaya tabi değilsiniz." diye bir ibare var karşımda acaba şimdi yakalansak şubat celbinemi kalıyoruz.Ben kısa dönemim, daha önce bir kaç yerde yedek subay aday adayları bakaya kalıp yakalandıklarında bir daha ki celp döneminde sevk ve sınıflandırma işlemi yapılır demişlerdi bu hala geçerli mi.
  • kingalonedark K kullanıcısına yanıt
    Hemen aöf bürosuna git tecil belgeni al şubeye elden teslim et tecil durumunu.Bir sıkıntı olmaz senin için kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouIFIy

Hemen aöf bürosuna git tecil belgeni al şubeye elden teslim et tecil durumunu.Bir sıkıntı olmaz senin için kardeşim.

aol başka aöf başka ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşın 22 daha önce tecil hakkını kullandın mı ?
  • quote:

gurkn bende senin gibi düşünüyorum.Geçen bir yerde okudum emniyet bu uygulamaya yine karşı çıkmış istemiyordu önceden istemediği gibi birazdan bir polis arkadaşı arayacağım bakalım o ne diyecek.E-Devlet üzerinden baktım "Her hangi bir sınıflandırmaya tabi değilsiniz." diye bir ibare var karşımda acaba şimdi yakalansak şubat celbinemi kalıyoruz.Ben kısa dönemim, daha önce bir kaç yerde yedek subay aday adayları bakaya kalıp yakalandıklarında bir daha ki celp döneminde sevk ve sınıflandırma işlemi yapılır demişlerdi bu hala geçerli mi.

SouIFIy Dostum polis arkadasın ne diyecegini bizede paylasırsan sevinirim.En azından gbtye işlenicek mi işlenecekse ne zaman işlenecek bunu ögrenirsek ona göre hareket edilir.
  • quote:

Yaşın 22 daha önce tecil hakkını kullandın mı ?

hayır hiç kullanmadım

• quote:

kardeşim ben yasa çıkmadan önce aolde okuyordum yasa çikmadan önce yoklama kaçağıydım zaten sonra yasa çıktı tecil ederlermi

• Tahminim tecil hakkın var şubeye gitme telefon aç tc ni ver kontrol ettir ama kesinlikle kendin gitme.
  • Ya arkadaşlar ben bakaya durumundayım şu anda, askerlik şubesine gitsem birşeyler öğrenmek için acaba beni alırlar mı hemen ?
  • kingalonedark K kullanıcısına yanıt
    Az önce görüştüm.
    1-Soru:Evlere kadar gelip bunlar arayacak mı ?
    Cevap : o kadar işin gücün arasında kimse evlere gidip aramaz şikayet olmadığı sürece.
    2-Soru:Önceden GBT de gozukuyor muydu.
    Cevap : Evet o zaman da aynıydı şimdide aynıydı.Sen GBT sorgulanmasına yakalanma yeter dedi.
    3-Soru:Emniyete her hangi bir emir ne geldimi dedim.
    Cevap : Yok gelmedi aynısı gibi.
  • arkadaşlar merhaba

ben bu sene temmuz sonuna doğru 4 senelik lisans mezunu oldum 84 doğumluyum. askerlik şubesine gitmeye ürktüğümden erteleyip durdum kasım ayına geldik nedir benim durumum emin olamadım korkuyorum. sene sonuna kadar tecilli miyim yoksa asker kaçağı mıyım?

seneye ağustos döneminde askere gitmek istiyorum ne yapmam gerek şubeye gitsem tecil gibi bir hakkım olabilir mi? yoksa gidersem beni direk kasım aralık vs askere mi alırlar?
    kaçsam sonra cezasını ödeyip ağustosda gitsem şubeye beni askere alın diye işler mi planım? yüksek lisans falan mı yapsam bir yol gösterin arkadaşlar bana eve kağıt falan da gelmedi henüz.

çok korkunç bi durum bu askerlik korkusu
    herkese bol sabır diliyorum..

asal.msb.gov.tr den bakmaya çalıştım ama hiç birşey anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafil arn -- 31 Ekim 2013; 12:19:54 >
  • Aol açıköğretim lisesi sanırım . Kesinlikle sen şahsen başvuru yapma telefon'dan veya bir yakının gitsin telefon dan net bir bilgi alamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouIFIy -- 31 Ekim 2013; 12:23:13 >
  • kafil arn K kullanıcısına yanıt
    Lisansdan sonra hakkında var celp dönemlerini sağlık raporu olarak geçiştirebiliyorsun.Menzun olduğun için geçen sene senin tecil hakkın var kardeşim 32 ye kadar şubeyi telden ara senin durum o kadar kötü değil.

Yaşın şuan 29 sanırım.Yaş sınırına takılmıyorsun vede lisans dan sonraki 2 yıl hakkını kullanabiliyorsun.Buda sana 31 yaşına kadar tecil imkanı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouIFIy -- 31 Ekim 2013; 12:24:45 >
  • quote:

Kesinlikle şahsen başvuru yapma telefon'dan veya bir yakının gitsin telefon dan net bir bilgi alamıyorsun.

ya dün aradım aslında şubemi bir teğmenle görüştüm. dedi ki "sen şu anda gitmek istesen de şubattan önce gidemezsin aralık dönemi ta haziranda doldu.". sonra git askerlik şubesine oradan bir durum belgesi alabilirsin. en azından şubatta askere gideceğini taahhüt et ki yakalanma olayın falan olmasın. bende şöyle düşündüm yani gideyim askerlik şubesine alayım durum belgemi sonra yüksek lisans a falan başvururum o belgeyle tecil ettirir ettirmez çok önemli değil. tecil olursa beklerim olmazsa da şubatta giderim. ama korkuyorum işte askerlik şubesine gitmeye. yani oraya gittiğim zaman beni alırlar mı ki direk askere ?
  • Direk alma denen bir olay yok kardeşim bende şubatta gitmeye çalışıyorum.Direk götürmezler seni kesinlikle için rahat olsun kafanı takma senin 31 e kadar tecil hakkın var.
  • quote:

Tahminim tecil hakkın var şubeye gitme telefon aç tc ni ver kontrol ettir ama kesinlikle kendin gitme.

teşekkürler kardeşim tecil olmaz gibi gorunuyor

• nasıl abi ben şimdi gitsem şubeye 2014 2015e (hesaplayamadım :) ) kadar askerlikle ilişiği yoktur belgesi mi verecek bana?
    öyle olacak ise muhteşem olur hemen gideyim şubeye ama ürktüm gidince kasıma aralığa askere almak için belge imzalıyorsun denilmiş

var mıdır kesin tecil hakkım?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.