Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
17
Favori
201.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakaya kalan arkadaşlar GBt de çıkmayacaksınız 2 ay daha , heyecanlanmayın ama gidip işlemlerinizi yapın şubatta askere gidin. Teklif kabul edildi ve bakayalar kaçaklar 1 ocak 2014 tariihinden itibaren aranmaya başlayacak ama şu an gbt de çıkmaz çünkü yılbaşını geçmesi lazım . Öyle teklif kabul edildi hemen ertesi gün işe koyulalım yok
    benim memur arkadaşlarım var 2 yıl bakaya kalmış ,şubatta gidiyorlar para cezaları bir hayli yüksek gelecek . gbt ye girdiler bişey çıkmadı geçmiş olsun 2 ay daha gezin
  • Merhaba Arkadaşlar,

32 yaşında lisans sonrası 2 yıllık tecil hakkım bu ay; yanı KASIM 2013 de doluyor. Şubemle görüştüm aralık ta en yakın askerlik şubesine gidip askerlik için işlem yaptırıp şubatta gidiyosun dediler..

daha once 29 yaşından sonra lisans bitirme zamanı bakaya kalmışım yaklaşık bir yıl, herhangi bir işlem görmedim ama..

Ben 2014 Agustos veya aralıkta gitmek istiyorum. yani bir veya 2 donem sonra gitmek istiyorum

Hangi günler için rapor almam gerek.. ? ne zaman işyerine yazı gonderirler acaba ?
  • Merhaba arkadaşlar bende 2014 yılının ilk ayında bakaya durumuna düşücem, daha önceden 2 yıllık myo okumuştum, sonrasında 2 yıl daha başka bölüme kayıt oldum ve askerliğimi 2 yıl ertelettim, bu süre zarfı içinde okuduğum bölüm 3.sınıfa sarktı 2 tane zayıfım var biri ilk dönem biri ikinci dönem olmak üzere, askerlik şubesinden aradılar benim askerliğimi 2016'ya kadar ertelettiklerini öğrendim yanlış yapıoyrsunuz dedim ben 2 yıllık okuyorum 4 değil dedim kendi kendimi kuyuya attım :) 2014'ün ilk ayında gel dedi işim gereği memurum daha sonra orada çalışan bir memurla görüştüm hiç sıkıntı yapma birşey olmaz dedi, tabi ozaman yeni yasa çıkmamıştı, bugün polisle görüştü iş yükünden bahsediyordu bakayalarda artık sistemlerine uyap üzerine düşüyormuş ney dedim :) bugün bitanesi düştü gittim tebligat yaptım bişey yok dedi şahısı götürmüyoruz zaten dedi hacı dedim beni soran olursa yokum :) 1 yıl dikkat etcez artık günlük 6 TL para cezası varmış sanırım yıllık 2.400 küsür öyle bişey yapıyor, hayırlısı artık arkadaşlar kendinze iyi bakın.

• nineteenfortyfour kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeş lisanın çok hoşuma gitti ya :D bu lanet durum ancak bu kadar komik anlatılırdı ozaman ben 1 yıl kadar hiç askerlik şubesine yaklaşmıycam yanıma tc kimliğimide almam sadece kurum kimlik kartımı alayım :) onu görünce gbt sorgulaması yapmıyorlar :)
  • 29 un sonuna kadar askerligini tecil ettirmek okulun sorumlulugundadir sonrasina isteselerde zaten bir sey yapilamaz ben bu isi yapiyorum. Bu sistemsel birsey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görevim icabı, 5,5 aydır Şırnak'ın Silopi ilçesinde ikamet etmekteyim. 5,5 ayımı otelde konaklayarak geçiriyorum. Dün saat 23:00 da otel resepsiyonundan aranarak, polislerin beni almaya geldiğini söylendi. Lobiye indiğimde askerlikle ilgili sorununuz var. ''Eşyaların hepsini toplayın bu geceyi bizimle geçireceksiniz'' dediler. Önce devlet hastanesine gidip sağlık raporu aldık, sonra şubeye gittik. Şube de, kaçaklar ile ilgili yeni yasadan haberleri yokmuş, orada bir polis memuru hatırlattı. Sadece tutanak tutuldu. Mesai saatleri dışında yakalandığım için, tutanağın bir kopyası askerlik şubesine verileceğini söylediler. Eğer mesai saatleri içinde yakalasalardı. Direk şubeye gidiyormuşuz.
    Benim merak ettiğim konu, 4 yıllık mezunuyum, 2 yıllık tecil hakkım Haziran 2013 bitti, 2 yoklama kaçırdım. Ben yoklama kaçağımıyım ? Yoksa bakaya mı? Askerliğe dair elime ulaşmış bir belge, sınıflandırma söz konusu değil. Bir kere daha yakalanırsam, mahkemeye kadar yolu varmış. Kafam karıştı biraz bana uygulanacak para cezası 118 tl mi yoksa 1000 küsür tl mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: buta

Görevim icabı, 5,5 aydır Şırnak'ın Silopi ilçesinde ikamet etmekteyim. 5,5 ayımı otelde konaklayarak geçiriyorum. Dün saat 23:00 da otel resepsiyonundan aranarak, polislerin beni almaya geldiğini söylendi. Lobiye indiğimde askerlikle ilgili sorununuz var. ''Eşyaların hepsini toplayın bu geceyi bizimle geçireceksiniz'' dediler. Önce devlet hastanesine gidip sağlık raporu aldık, sonra şubeye gittik. Şube de, kaçaklar ile ilgili yeni yasadan haberleri yokmuş, orada bir polis memuru hatırlattı. Sadece tutanak tutuldu. Mesai saatleri dışında yakalandığım için, tutanağın bir kopyası askerlik şubesine verileceğini söylediler. Eğer mesai saatleri içinde yakalasalardı. Direk şubeye gidiyormuşuz.
    Benim merak ettiğim konu, 4 yıllık mezunuyum, 2 yıllık tecil hakkım Haziran 2013 bitti, 2 yoklama kaçırdım. Ben yoklama kaçağımıyım ? Yoksa bakaya mı? Askerliğe dair elime ulaşmış bir belge, sınıflandırma söz konusu değil. Bir kere daha yakalanırsam, mahkemeye kadar yolu varmış. Kafam karıştı biraz bana uygulanacak para cezası 118 tl mi yoksa 1000 küsür tl mi?

İyide bakaya olayı yeni çıktı daha yasa bukadar cabuk işleme alıcaklarını sisteme girilebilecegini hiç sanmıyorum.Ancak tecil kısmında bi aksaklık olabilir.Şöyle izah edeyim bende 2011 yılında tecil ettirmiştim askerliğimi.Ancak 2013 temmuz ayında evime bir polis geldi ve benden askerlik şubesine gidip belge getirmemei istedi eger getirmezsem bidahaki sefere karakola götürecgini ve kendilerinin askerlik subesıne gotureceklerini söyledi.Ancak sonradan durum anlasıldı ki o benden tecil yaptırırken muayne falanda yapıp en son askerlik subesıne döndugunde sana verilen yoklama kagıdını istiyormuş.Yani muayne oldugum askerlik subesıne gıdıp yoklama yaptırdıgım gorununce kagıdın fotokopisini aldı bidahada aramadı.Demem o ki sizdede böle bi durum olmuş olabilir mi?Size verilen tutanagı paylasabılırmısınız orada ne yazmakta bakaya oldugu için yakalanmıstır gibi bir ibare varmıdır?

• gurkn G kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olacağını sanmıyorum. Ama beni yakaladıklarında eski kanun prosedürünü uygulayacaklardı.
    Oteller direk emniyete bağlı oldukları bir sistemden dolayı, benim hakkımda asker kaçağı olduğum anons geçilmiş ?? Biri de ihbar etmiş olabilir ?
    Biraz Silopi askerlik şubesine gidip durumu öğreneceğim. @gurknhttps://store.donanimhaber.com/73/ef/84/73ef843394237f05ce56a6ae1823f57c.jpg

• quote:

Dediğiniz gibi olacağını sanmıyorum. Ama beni yakaladıklarında eski kanun prosedürünü uygulayacaklardı.
    Oteller direk emniyete bağlı oldukları bir sistemden dolayı, benim hakkımda asker kaçağı olduğum anons geçilmiş ?? Biri de ihbar etmiş olabilir ?
    Biraz Silopi askerlik şubesine gidip durumu öğreneceğim. @gurknhttps://store.donanimhaber.com/73/ef/84/73ef843394237f05ce56a6ae1823f57c.jpg

Hımmm belgeyi okudum Yoklama kaçagı/bakaya olarak arandıgınız yazıyor.benim size yazdıgım durumda buydu aslında.Bende yoklama kaçagı gozukuordum ancak yoklamamı yaptırmıştım kagıdımda ilk yoklama 211 ayında yazıyordu.Dediğim gibi askerlik şubesinde durumu ögrenip bizede paylaşırsanız memnun oluruz.Yani eger aranmalarda cıkmalar basladıysa bakaya olanlarda ona gore hareket eder.Askerlik subesınden sonucu beklıyoruz kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkn

quote:

Hımmm belgeyi okudum Yoklama kaçagı/bakaya olarak arandıgınız yazıyor.benim size yazdıgım durumda buydu aslında.Bende yoklama kaçagı gozukuordum ancak yoklamamı yaptırmıştım kagıdımda ilk yoklama 211 ayında yazıyordu.Dediğim gibi askerlik şubesinde durumu ögrenip bizede paylaşırsanız memnun oluruz.Yani eger aranmalarda cıkmalar basladıysa bakaya olanlarda ona gore hareket eder.Askerlik subesınden sonucu beklıyoruz kolay gelsin

Amaç tamamı ile para almak bana göre, parayı ödediğim sürece sanırım kaçak durumum devam edecek. Fakat bir de bunun psikolojik bir durumu var. Devamlı kaçak olmak, dediklerine göre bankada, hastanede her yerde kaçaklık durumu karşımıza çıkacak. Şube ile telefon ile görüştüm, bu yasa daha yürürlüğe girmedi ki, ne çabuk yakalamaya başlamışlar diye bir şey söyledi. Yüz yüze görüşmeden net bir bilgi alamayacağım sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: endru

1985 doğumluyum 2 yıl önce 4 yıllık üniversiteyi bıraktım 2 yıldır bakaya durumundayım.af kapsamında açık öğretim fakültesine kayıt yaptırdım 4 yıllık bölüme.28 yaşındayım.okul benim askerliğimi kendisi tecil ediyor mu ? yoksa ben gidip tecil ettirebilirmiyim,ya da tecil ederler mi .bilgisi olan varsa çok sevinirim

Benim bu tecil olaylarından, okuldan bir bilgim yok dostum. Ne kadar kaçabilirsem kacıcam mantığı ile hareket ediyorum ama, kaçaklığımın baharında yakaladılar beni =)
    Otele kadar gelip, alıp getiriyorlarsa bu sefer ciddiler. Allah yardımcımız olsun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gurkn

quote:

Amaç tamamı ile para almak bana göre, parayı ödediğim sürece sanırım kaçak durumum devam edecek. Fakat bir de bunun psikolojik bir durumu var. Devamlı kaçak olmak, dediklerine göre bankada, hastanede her yerde kaçaklık durumu karşımıza çıkacak. Şube ile telefon ile görüştüm, bu yasa daha yürürlüğe girmedi ki, ne çabuk yakalamaya başlamışlar diye bir şey söyledi. Yüz yüze görüşmeden net bir bilgi alamayacağım sanırım.

Bende onun için dedim dostum yasa daha yeni 27 ekim falandı ortaya cıktıgında Aranacak falan dıyordu haberdede zaten yada aranmaya baslıcak gıbı.Bukadar cabuk olmasına bence imkan yok soylenene gore 750 bın kişi var bunları sisteme işlemek bence hiçte okadar kolay birşey değil.Bence sen şubeye giderek durumu anlamanda fayda var çünkü daha 4 aydır bakaya durumundasın dediğine göre bukadar sürede otele gelip aranacak kadar olamazsın yani asker şubesinden cıkmaz dosyan 4 ayda:):)Benim tahminim yine söylüyorum askerlik şubesinde yaptırdıgın tecil ile alakalı olabilir.En iyisi gidip ögren bence.

• Yahu okuyunca içim karardı Allahtan gidip geldik askere.

Bakaya kalanlar fazla bekletmeyin bu kadar stresi siz askerde dahi yaşamazsınız Askerlik korkulucak öcü bir yer değil.Heleki Ünv mezunları bakaya kalanlar ileride gittiğinizde çok pişman olucaksınız "ah eşşek kafam neden daha önce gidipte bitirmedim diye"

Üniversitede okuyanlar 3. veya 4.sınıflar şubeye mezun olduğunuzda gidin ben öyle yaptım rahat ettim.

Lise mezunları vakit geçirmeden gidin yada üniversite okuyun öyle gidin 12 ay yapılmaz.

Kısacası ya seve seve ya s... s... yapılıcak bu askerlik gözünüzde büyütmeyin.

• Şimdi Silopi askerlik şubesinden geliyorum. Görevli memura durumu anlattım. Tutanağı gösterdim.
    Sistemden baktı, '2 kere bakaya kalma durumu var, ifade vermen gerekiyor. Sadece para cezası verirsin 500 liraya yakın bir şey çıkar.' dedi.
    Yeni yasadan ötürü kimseyi yakalayıp şubeye getirmemişler. Piyango bize vurmuş.

İyice arapsaçı oldu. Anlamadım.
  • bendede şöyle bir durum var şuanda bende bakayayım bugün öğrendiğime göre son sınıfyatım birkaç dersim var ama 12 ay askerliğim çıktı bitirip gitmek istiyorum ama şubedekiler okulu bitirsem bile 12 ay yapacagımı söylediler bilgisi olan varsa bilgi verebilirmi?
  • seneye hazirandan sonra gitmek istiyorum askerdeykende bitirsem düşüyormu askerliğim yoksa 12 aymı yapacagım
  • skozak10 S kullanıcısına yanıt
    Olurmu öyle şey askerdeyken bile bitirirsen askerliğin kısa dönem olur bu konuda için rahat olsun.
  • Bedelliden faydalanan biri olarak çok geçmiş olsun diyorum arkadaşlar ikinci bakaya suçu işleyebilirsin otelde kalmazsan kimse seni yakalayamaz 2 ay daha polis bölgesinde gbtye girsende sıkıntı olmaz.Bakın GBT de yoklama ve bakaya çıkmıyor(polis için) yılbaşından sonra çıkacak . Otellerde kalan arkadaşlar ihbar ediliyor jandarmaya , jandarma bölgeye bakmıyorsa emniyete de artık yakalama yetkisi verildiğinden bildiriyor. Kaldığınız yerlere dikkat ettin. Gbt çıkanı bırakın adamlar 3 kişi bakaya birşey çıkmadı 2si 83 doğumlu biri 84 . Otelde sakın kalmayın . Geri kafanıza göre takılın .

@bariscik
    il istanbul tecilim 4 sene öncesinde bitti. Askerlik şubesinden askeri hastahaneye 2 sene önce sevk aldım kilo zayıflığı nedeniyle. İşlemlerimi yarım bırakmıştım. Ne ben gittim ne onlar aradı..

03.03.1983 doğumluyum.Bugün GBT ye girdim ve temiz çıktı.Asayiş uygulamasıydı.Yani aranmam yoktu.
    Kas 06 2013

@amonra666
    Teşekkür ederiz.. Gbt aratmamda 5 arkadaş daha gözükmemekteyiz(83_84_87li).. Saygılar
    Kas 06 2013

@bariscik
    -@hRn bende otelde kalamıyorum bu nednele tüm gezilerimi iptal ettim.Poliste sorun yok ama otellerde sıkıntı var anladığım kadarıyla

@Salihumut7
    Merhaba, ben geçen ay Afyon'un Sandıklı ilçesinde bulunan kaplıcalara gittim. Girişte kimlikleri verdik kayıt yaptılar ve odamıza yerleştik. Bir gün sonra sabah saat 7'de kapı çalındı ve birlikte gittiğimiz arkadaşlardan biri açtı kapıdaki Jandarmaydı.
    ...... İşin enteresan tarafı giderken Sakarya gişe çıkışında polis gbt sorguladı orada çıkmadı
    Kas 06 2013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celikpena -- 8 Kasım 2013; 14:09:31 >

• İyi akşamlar arkadaşlar. kafama takıldı benim rahatsız etmek istiyorum sizleri. : )
    myo mezunuyum, 2010'da okulum bitti. 2012'ye kadar tecil ettim ve hemen açıköğretime yazıldım. :) bakaya kağıdı gelmiş geçen sene eve. ama ilgilenmedim hiç.. açıköğretimde okuyorum diye.
    şimdi gbt'de falan çıkıyormuş bu durum. benim durumum nedir sizce? şubeye gitmeli miyim?
  • arkadaşlar 1984 doğumluyum işletme son sınıf öğrencisiyim 31 aralık 2013 tarihine kadar tecilliyim.şu ana kadar ne yoklama kaçağı nede bakaya kaldım.okul haziranda bitecek
    29 yaş sınırındayım tecil olamıyorum sorum şu;
    1-beni ilk celpte mi alırlar askere yoksa şubemin 2014 teki celbinde mi (şube celbi kasım 2014)
    2-hiç şubeye gitmesem yoklama kaçağımı olurum yoksa bakayamı kalırım.
    3-ocakta gel muayene ol sansına ne çıkarsa dediler gidip muayene mi olayım.
    4-askere sevk için muayene şart mı yoksa direkt sevk mi ediliyor..
    5-okulu haziranda bitirdiğimde tekrar tecil olabilir miyim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.