Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
17
Favori
201.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıllık tecil hakkını rahatça kullanırsın. Bende yüksek lisans yaptım ve tez aşamasında bakaya kaldım. şubeyi arayıp konuştum ve bana mezuniyet durumumu sordu, 1 hafta sonra mezun olacam dedim, o zaman mezun ol mezuniyet belgeni getir tecilini yapalım dediler. Bende öyle yaptım bir de ifade verdim neden bakaya olduğuma dair. Sende öyle yap, diplomanı ya da mezuniyet belgeni aldıktan sonra şubene git tecil yaptıracam diye orada ortaya çıkar zaten bakaya olup olmadığın, bakaya kaldıysan ifadeni alacaklar sonra da tecilini yapacaklar.
  • Arkadaşlar selam,

Normalde Mayıs celbine tabi durumdayım ancak yurtdışından çok iyi bir teklif aldım ve iş iznim 15 Mayıs'ta çıkacak ve ben Mayıs başı gibi Türkiye'den ayrılacağım. Bu durumda bakaya iken yurtdışına çıkmam gerekecek.

O kısmı sanırım atlatabilirim ama sonrasında bakaya iken dövizli askerlik hakkımı başlatabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan var mı? Yoksa dövizli askerlik hakkımı doldurana kadar bakaya durumda mı kalacağım? O arada ülkeye giriş çıkışta sıkıntı yaşar mıyım? Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırsam yararlanırsın dövizli askerlikten ama bunu yinede askerlik şubesine sor telefonda, sana gelmen lazım aranıyorsun falan derler korkutup getirmeye çalışırlar ama kimse evine gelip seni alıp götürmez, askerlik şubesini ara sor bunları
  • Bakaya durumda yurtdışına çıkamazsınız zaten şeklinde bir bilgi verdi memur ama emin misiniz dediğimde emniyetin uygulaması hakkında bilgim yok dedi. Belge imzalatılıp izin veriliyormuş dedim, o konuda bir şey diyemem dedi.

Iyice karmaşıklaştı durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asker alma bölge başkanlığını ara bide, belki onlar daha net bilgi verirler, konuştuğun memur belkide tam bilmiyordur konuyu
  • Arkadaşlar merhaba;

2 dönemdir bakayayım, işyerimde sıkıntı çıktığı için bu ay içinde şubeye başvurup raporlarımı teslim edeceğim ve büyük ihtimalle ağustos dönemi için sınıflandırmam yapılcak, acaba sınıflandırmam yapıldıktan sonra ağustos ayını kapsayan bir rapor alıp bir sonraki döneme (kasıma) erteletebilir miyim, bu konuda bilgisi olan var mı?

Not:4 yıllık lisans mezunuyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vorph

Arkadaşlar merhaba;

2 dönemdir bakayayım, işyerimde sıkıntı çıktığı için bu ay içinde şubeye başvurup raporlarımı teslim edeceğim ve büyük ihtimalle ağustos dönemi için sınıflandırmam yapılcak, acaba sınıflandırmam yapıldıktan sonra ağustos ayını kapsayan bir rapor alıp bir sonraki döneme (kasıma) erteletebilir miyim, bu konuda bilgisi olan var mı?

Not:4 yıllık lisans mezunuyum.

İş yerinde ne gibi bir sıkıntı cıktı ögrenebilirmiyim?
  • Merhaba benim durumum şu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
    Ben 4 Mart 2008 tarihinde Tezli Yüksek Lisansa başladım. Enstitü tecil işlemlerini kendisi takip ediyor biliyordum ama eğer talep etmezsen takip etmiyormuş ve MSB ye yazı göndermiyormuş. Sadece askerlik işlemlerinin enstitü tarafında takibini istiyorum diye belirtirsen onların tecil işlemleri için yazı gönderiyormuş. Bende bu durumu bilmediğim hakkımda hiç yazı gönderilmemiş.

Dolayısıyla ben 2009 yılından beri bakaya kalmışım bundan da hiç haberim yoktu ne hikmetse beni ne arayan oldu ne de soran. Hatta bana yazıda gelmedi idari para cezası da tebliğ edilmedi. Ben askerlik tecili için kullanabileceğim maksimum sürenin dolduğunu biliyordum ama yüksek lisansa başladığım dönemden beri bakaya olduğumu bilmiyordum. Bunu da askerlik şubesinin telefonla aradığımda öğrendim.

Şimdi ben 2009 dan beri bakaya göründüğüm için bana yüksek miktarlarda para cezası da çıkıyor ayrıca. Bende dün Enstitüye gittim ve bir dilekçe yazdım. Şimdi ordan bana hangi tarihte yüksek lisansa başladığımı(4 Mart 2008), askerliği tecil ettirebilecek maksimum eğitim süremin ne olduğunu(3 yıl 4 ay) ve ne zaman dolduğunu(4 Temmuz 2011) gösteren bir yazı yazıp gönderecekler. Bende bu yazıyla gidip askerlik şubesinde ifade vereceğim. Tabi bu süre beni tamamen bakayalıktan kurtarmaz ama en azından bakaya kalma süremi yarıya yakın indirir ve buna bağlı olarak ödemem gereken ceza da düşer. Sonuçta ben 2011 den itibaren yine bakaya kalmış oluyorum 2011 Temmuzdan bu tarafa ne kadar ceza çıkarsa ifade sonrası o cezayı ödemek durumunda kalacağım.

İşte benim asıl sorum bu noktada başlıyor; Cezayı kabullenip ifade verdikten sonra ne olacak? Yani günümüz tarihine kadar olan durumu temizlemiş olacağım, peki bundan sonrası ne olacak. Benim şuan da cezayı ödedikten sonra da hemen askere gitme imkanım yok o zaman haziran 29 30 1 temmuz gibi rapor alsam ağustos celbinden yırtarmıyım yoksa ben ifade verdiğim anda direk beni ağustos celbi için sevk işlemimi başlatırlar mı ? yüksek lisansta erteletebileceğim sürem zaten doldu ama eylül ekim gibi yüksek lisansı bitirmeyi düşünüyorum o zaman 1 yıl daha tecil hakkım olacak bu durumda ben ağustos celbini nasıl geçiştirmem lazım
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Merhaba, Bir sorum olucak ; bakayaların polisin gbt sistemine düşme süresi ne kadardır? yani nisan 1 itibariyle bakaya duruma düştüm. aynı tarih itibariyle polisin gbt sisteminde bakaya olarak gözükürmü ? yoksa belli bir süre sonramı gözükür? 1 ay-2 ay- 6 ay- 1 yıl vsvs? Bİlen biri yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_charro_12

Merhaba, Bir sorum olucak ; bakayaların polisin gbt sistemine düşme süresi ne kadardır? yani nisan 1 itibariyle bakaya duruma düştüm. aynı tarih itibariyle polisin gbt sisteminde bakaya olarak gözükürmü ? yoksa belli bir süre sonramı gözükür? 1 ay-2 ay- 6 ay- 1 yıl vsvs? Bİlen biri yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba,

Ben de aynı tarihte bakaya kaldım. Bir de 10 güne il dışına çıkacağım, gbt gibi sorunlar yüzünden çıkmadan askerlik kararı aldırayım diyorum ama kasımdan önce gitmemem de gerek askere çalıştığım için. Yani önümüzdeki hafta içi karar aldırsam kasım celbine mi alırlar yoksa bakaya olduğum için ağustosa mı ? Bilgisi olan varsa çok makbule geçer.

• Eğer yedek subayı adayı isen yani lisans mezunu ya da yüksek lisans doktora. Bir sonraki celp dönemine kalıyor yalnız ağustos celbi için bu ayın sonuna kadar uzatma vermişler diye okudum. bundan etkilenir misin bilmiyorum ama normali bir sonraki celp dönemine sevkini yaparlar. Askerlik şubesini arayıp sorabilirsin. Seni evinden almazlar bir de korkuturlar telefonda aranıyorsun hemen gelmen lazım falan diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Eğer yedek subayı adayı isen yani lisans mezunu ya da yüksek lisans doktora. Bir sonraki celp dönemine kalıyor yalnız ağustos celbi için bu ayın sonuna kadar uzatma vermişler diye okudum. bundan etkilenir misin bilmiyorum ama normali bir sonraki celp dönemine sevkini yaparlar. Askerlik şubesini arayıp sorabilirsin. Seni evinden almazlar bir de korkuturlar telefonda aranıyorsun hemen gelmen lazım falan diye.

Evet lisans mezunuyum, çok sağol cevap için.
  • Rica ederim. Bende bakaya kaldım ondan biliyorum bunları :D yaşayarak öğrendim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildize

2 yıl asker kacagıydım 850 tl ceza geldi adliyede itiraz dilekçesi verdim mahkeme kabul etti. sonuc tek kuruş ödemedim

dilekçe detaylarından bahseder misin biraz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMayda

quote:

2 yıl asker kacagıydım 850 tl ceza geldi adliyede itiraz dilekçesi verdim mahkeme kabul etti. sonuc tek kuruş ödemedim

aöf okurken sınıf tekrarı yaptım. ve şu şu tarihte mezun oldum.. askerlik subesi resmi adresime asker kacagı durumuna düştüğüme dair belge göndermedi. cezaya itiraz ediyorum. buna benzer bişiler yaz. sorun olmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheMayda

quote:

aöf okurken sınıf tekrarı yaptım. ve şu şu tarihte mezun oldum.. askerlik subesi resmi adresime asker kacagı durumuna düştüğüme dair belge göndermedi. cezaya itiraz ediyorum. buna benzer bişiler yaz. sorun olmaz

Çok teşekkür ederim :)

• Ayni durumdayim. GBT de gozukuyorsunuz ve kagit da imzalattilar dikkat edin.
    Temmuz a kadar gittiginiz taktirde Agustos, 1 temmuz sonrasinda ise Kasim celbine gidebiliyorsunuz.
    Ben 1 temmuz u beklemekteyim.
    Ayrica 15 gun icinde subeye gitmeden yurtdisina gittim ve geldim bir sorun olmadi bilgilerinize..
  • arkadaşlar bende bakaya durumda kaldım. ilgili başvuruları yaptım ve 2015 şubatına askere çağrıldım. bu durumda bir miktar ceza ödemem gerekiyormuş ama bana hiç bir bilgilendirme yapmadılar, askerlik şubesinde ki hiç kimse bilmiyor. bundan sonraki süreç nasıl işliyor acaba?
  • Arkadaşlar merhaba,

30 yaşındayım. Devlet memuruyum, Mart ayında doktorayı bitirdim. Nisanda tecilim bozuldu. Ağustos 2014'de sevke tabiiyim. Hiç bakaya durumum olmadı.

Bu ay rapor alacağım ve Temmuz'da raporumu sunacağım, Kasım celbine kalacağım. Sorasında da gitmeyerek bakaya kalacağım.

Şuanki planım bu.

Bu durumda beni zorla götürmeleri gibi bir durum ne zaman başlar? Devlet memuru olduğum için dezavantajı ne olur?

Ya da her celp döneminde rapor alınaiblir mi?

Yada daha uzun kaçış için ne gibi bir yol öneririsiniz?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsy -- 18 Haziran 2014; 1:01:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzaydin

Ayni durumdayim. GBT de gozukuyorsunuz ve kagit da imzalattilar dikkat edin.
    Temmuz a kadar gittiginiz taktirde Agustos, 1 temmuz sonrasinda ise Kasim celbine gidebiliyorsunuz.
    Ben 1 temmuz u beklemekteyim.
    Ayrica 15 gun icinde subeye gitmeden yurtdisina gittim ve geldim bir sorun olmadi bilgilerinize..

Merhaba,

Tatilde otele polis amcam geldi ve tutanağı imzalattı geçen hafta ben de dün gittim askerlik şubesine Ağustos celbinde gitmek istemediğimi belirttim. Kasım 2014 celbi olarak askerlik kaydımı yaptırdım. Verilen kağıtta Celp Dönemi: Kasım 2014, Statüsü: YB. Adayı ve " 30.09.2014 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur " yazıyor. Yani 1 Temmuz u beklemek gerekmiyor illa bilginize. Bir de kağıtta yazılana istinaden soruyorum ben şimdi gidip 30 Eylüle kadar bir yüksek lisansa kayıt yaptırabilir miyim acaba yoksa geri dönüşü olmayan yola girdik mi artık ?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.