Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
17
Favori
201.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir şey sorcaktım.. ben bakaya kaldım kalır kalmaz ilk celp döneminde askere gittim.. 250 tl para cezası gelmiş eve.. askerden geleli baya oldu hiç ilgilenmedim.. 1 ay içinde yatırsaydım paranın yarısını ödüyormuşum ama şimdi çok olmasa da zaman geçti.. 1-idari para cezası bu para nereye yatırılacak ??? 2- 250 tl nin üstüne de yatırmadığım her ay zam gelir mi??? bilgisi olan varsa sevinirim... teşekkürler
  • Arkadaşlar Merhaba aşağıdaki mesajı tekrar paylaşıyorum;

"Arkadaşlar Merhaba
    Önemli bir konuda yardımınıza ihtiyacım var;

Şubat ayında askere gitmek için 5 Kasım'da yüksek lisanstan kaydımı sildirdim o tarihte askerlik şubesini aradığımda bana şubat döneminde sevke tabisiniz dediler. Ben de FMF rahatsızlığı var bunun için geçen cuma günü Gata'ya sevk almak için şubeye gittim fakat görevli kadın bana 2.grup olarak 16-18 Aralık'ta askersiniz sizin sevk işlemleriniz yapılmış gideceğiniz yer bile belli olmuş dedi, yükseği iptal ettirince ilk celp döneminde sevkim yapılmış, gidin Gata'da işlerinizi halledin bize hemen dönün dediler ben de Cuma günü Haydarpaşa Gata'ya gittim. Doktora FMF olduğumu söyledim doktor da pazartesi şu şu tahlilleri yaptır dedi, ben de pazartesi atak geçiremeyeceğimi söyleyince salı da olur çarşamba da olur haftaya atak geçir gel tahlil ver sonra da bana gel sonuçlarla dedi, ben fazla vaktim yok 16 Aralık'ta askerim diyince de bizim iznimiz olmadan seni bi yere gönderemezler bizim onay vermemiz gerek dedi.

Benim ne yapıp ne edip 16 Aralık'ta askere gitmemem lazım, özel sektörde çalışıyorum ve yılbaşı ikramiyesi ve temettüsünü kaçırmak istemiyorum yoksa çok büyük maddi kaybım olacak, iki gündür atak da geçirmedim sizce nasıl bir yol izlemeliyim, atak gelmezse gidip doktorla konuşup bir dönem askerliği erteleyebilir miyim? ya da doktor askerliğe uygundur derse ve ben de 16 Aralık'ta teslim olmayıp yılbaşından sonra teslim olsam "geç iltihak bakayası"na kalıyorum, bu suçun cezası nedir? geç iltihak bakayasına kalırsam kıdem tazminatı mı nasıl alacağım çalıştığım yerden onu da bilmiyorum, çok karışık bir durumdayım , daha önce böyle bir şey başına gelenler ya da bilgisi olanlar varsa fikrinizi alabilrsem sevinirim. "

• su an bakaya durumundayım subat celbı ıcın basvurular 15 kasımda bıtmıs .basvuru yaptıgımda oca ayında otomatık olarak mayıs celbınemı gonderıyorlar yoksa subata gıdebılıyormuyum
  • Arkadaslar yardimci olun lutfen. Fakulteyi bitirdim. Sonra 2 yil ertelettim askerligi. Kasim 2013 de bitti tecil. Ama sevk islemlerimi yaptirmadim bakaya kaldim. Simdi subata gitmek istiyorum. Subeye gitsem hemen silah altina alinirmiyim? Yoksa subata mi kalir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnryz C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar lisans mezunları bakaya kaldıktan sonra şubeye gittiğinde ilk sevk döneminde askere gidiyorlar yani siz şuanda 31 12 ye kadar başvurduğunuz taktirde şubat ayında asker olacaksınız NET bilgi
  • arkadaşlar ben aylardır salladım salladım bu sabah şubeye gittim sonunda benim durumumda olanlar için bilgi olsun. korkulacak hiç birşey yokmuş gereksiz strese değmez. benim gibi eziyet etmeyin kendinize, gidin görüşün şubenizle

önceki mesajlarımda var durumum ama hemen ekleyeyim. 29 yaşında yeni mezun arkadaşların tecil hakkı varmış gerçekten. ben gittim dedim böyle böyle temmuzda mezun oldum gelmedim kaçak mıyım bakaya mıyım neyim ne değilim memur baktı hiç birşey değilsin herşey yolunda gel tecilini yapalım senin dedi askerliğimi ertlemek için 2 form doldurdum diploma fotokopilerini aldı orjinalini inceledi ( 2 üniversite bitirmiştim bu sene biraz karışıklık oldu ilk mezun olduğunuz tarihi esas alıyorlar ) tak tak bastı kaşe imza bişiler arkadaki asker arkadaş bir de webcamden resim çekti bi form verdi elime git dedi oturduğun semtteki aile hekimine bu formu doldur getir yarın öbür gün tecilini halledelim... form da sağlık raporu gibi bişi işte önemsiz, hekim bir sorunun var mı diyor yok diyorsunuz boy kilo soruyor zart imza kaşe basıyor gönderiyor. ben hekime belgelerimi de imzalattım yarın gidip tecilimi halledeceğim umarım bir sorun çıkmaz ise.

çok insan gördüm asker kaçağıyım ben diye gelen var yaşlı amcalar ufak cocuklar teyzeler... herkes gergin bi acayip başta beklerken ama gereksiz yani işlem sıranız gelince bildiğiniz memur insanla yüzleşiyorsunuz gülen şaka yapan bankacı gibi insalar soruyorsunuz cevaplıyor yönlendiriyor sizi hiç bir zorluğu stresi yok. öcü yok içerde memur bildiğin.

benim durumumdaki arkadaşlar gidin bir an önce çok geç olmasın sonra hatta 2014e kalmasın 29 yaşı 30a sayarlar falan aman al başına belayı... giderken bol bol fotokopi resim (benim yanımdaki kişiden 12 adet foto istediler ne içindi bilmiyorum ama hazırlıklı olmakta fayda var benim işlemim bitmediği için kesin bilgi veremiyorum) kimlik alın yanınıza ve erken gidin 9 gibi girin öğlene kalmayın yanarsınız. 10 11 gibi kadıköy şubesi içeri alımı kesti öğleden sonraya kaldı insanlar onların da yarısı işlemlerini halledemediler eminim ki.

halledin bir an önce.. gerginliği çok pis askerliğin askere gitseniz daha iyi vallahi o kadar sinire strese değmezmiş.. ben ettim siz etmeyin

tekrar ediyorum 29 yaşında mezun olan arkaşların 2 sene tecil hakkı var.

saygılar sevgiler

• Arkadaşlar benim de şöyle bir sorunum var. iki kez bakaya kalmışım ama o arada yüksek lisansa da kaydoldum. bakaya olduğum için okulun tecil talebine olumsuz yanıt geldi. şubeye gidince bakayalığım kalktı.

Şubedeki asker okuluma tecil talebini tekrarlatmamı söyledi. ben de öyle yaptım ama bu arada şubat celbine yazdılar beni.

Sorum şu ki ben 1-31 aralık tarihleri arasında şubeye gitmesem ne olur? belki bir sonraki celp dönemine kadar tecil talebim cevaplanır diye umuyorum.
  • Arkadaşlar slm.. Durumumu size bahsetmiştim kasım ayından da bakaya kalmıştım ancak eve mahkeme kağıdı gitmiş 15 gün içinde teslim olmadığım için mahkeye sevk etmişler, duruşma tarihim 6 şubat ben de yine bakaya kalmayım diye bugün şubeye gittim ancak şubede hemen sevk edilirsin sen sevk için bakaya kalmışsın dediler kolluk kuvvetleri yakalarsa gerekli işlemlerin yapılır zaten askerlik yapacağın yerin belli sen yoklama kaçağı değil sevkden bakaya kamışsın dediler şimdi eğer teslim olmak istiyorsan işlemlerin yapılır şubeye teslim edilirsin dediler. Şuan için ne yapmam lazım benim?
    Zaten 15 günlük süreyi geçirdiğim için mahmekeye sevk edildim ama bir yandan da aranıyorsam e nasıl olcak? Anlamadığım konu bu.. Yakalanırsan askerlik yapacağın bölgeye sevk edilirsin dediler..
    Başka seçeneğim var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madolly

Arkadaşlar slm.. Durumumu size bahsetmiştim kasım ayından da bakaya kalmıştım ancak eve mahkeme kağıdı gitmiş 15 gün içinde teslim olmadığım için mahkeye sevk etmişler, duruşma tarihim 6 şubat ben de yine bakaya kalmayım diye bugün şubeye gittim ancak şubede hemen sevk edilirsin sen sevk için bakaya kalmışsın dediler kolluk kuvvetleri yakalarsa gerekli işlemlerin yapılır zaten askerlik yapacağın yerin belli sen yoklama kaçağı değil sevkden bakaya kamışsın dediler şimdi eğer teslim olmak istiyorsan işlemlerin yapılır şubeye teslim edilirsin dediler. Şuan için ne yapmam lazım benim?
    Zaten 15 günlük süreyi geçirdiğim için mahmekeye sevk edildim ama bir yandan da aranıyorsam e nasıl olcak? Anlamadığım konu bu.. Yakalanırsan askerlik yapacağın bölgeye sevk edilirsin dediler..

yerinde olsam bir an önce teslim olurum birliğime. Birden fazla bakaya kalmak askerde de başına ciddi sıkıntılar yaratabilir ama yapacak birşey yok artık. Eğer kaçmayı düşünüyorsan hiç sevk işlemlerini yaptırmayacaktın sadece para cezası birikecekti ama bu şekilde yapmak resmen alay etmek adamlarla.

sırf 2.kez bakaya kalma ihtimali olduğu için yüksek lisansa başvurmayıp askere gideceğim şubatta. şimdiden geçmiş olsun hepimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerBomb -- 31 Aralık 2013; 15:41:18 >

• quote:

Arkadaşlar slm.. Durumumu size bahsetmiştim kasım ayından da bakaya kalmıştım ancak eve mahkeme kağıdı gitmiş 15 gün içinde teslim olmadığım için mahkeye sevk etmişler, duruşma tarihim 6 şubat ben de yine bakaya kalmayım diye bugün şubeye gittim ancak şubede hemen sevk edilirsin sen sevk için bakaya kalmışsın dediler kolluk kuvvetleri yakalarsa gerekli işlemlerin yapılır zaten askerlik yapacağın yerin belli sen yoklama kaçağı değil sevkden bakaya kamışsın dediler şimdi eğer teslim olmak istiyorsan işlemlerin yapılır şubeye teslim edilirsin dediler. Şuan için ne yapmam lazım benim?

Çok büyük ihtimal şubedekiler halt yemesi olmuş.Yıllardır bakaya olanlar var.Bakayanın anlamı o zaten,askere sevk edilecek bölgeye/kıtaya gitmeyenlere verilen isim.Para cezasını ödeyip bir sonraki celp dönemine sevk edilirsin.

• mandayuvasi M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

Sizin bakaya kalma yazınızı okudum şimdi. Bende 2009 yılında mezun oldum, 2011 de yüksek lisansa başladım. Ve hala devam ediyor yüksek lisans. Bu gun pasaport için polise gittiğimde bakaya kaldınız dedi ve askeri şubeye götürdü. Şimdi be yapmam gerekiyor. Nasıl kurtuldunuz bu durumdan.

Şu an tam olarak sizin durumunuzdayım. Bana da Albay, şubeye git, mayısa celb al, sonra okuldan yazı ve lisans diploması götür dedi. Askeri memur direk belge al, şubeye git hallederler dedi. Kafam karıştı açıkcası. Neler yaptığınızı yazarsanız çok iyi olur.
  • quote:

Arkadaşın durumundayım bende , hangi yolu izlemem gerekiyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimey -- 3 Şubat 2014; 9:39:00 >

• merhaba.ben de öğretmenim şubat ayında askersin dediler.daha yeni çocuğum oldu kredi borcum da çok.kimse bana yardımcı olmuyor.artık bıktım bu hayattan gerçekten.acaba askere gitmesem memurluğumdan olur muyum?maaşım kesilir mi?evime okula aramaya gelirler mi?lütfen bana yardımcı olun?
  • Arkadaşlar lütfen bilgisi olan cevaplasın.

Mayıs 2014 tarihi son tecilim. O tarihte sevke tabiyim, Y.Lisans mezunuyum ve Eylül 1984 doğumluyum. Kısa dönem ve yedek subay adayları mayıs celbi için son başvuru tarihi 15 şubatmış.

1. 15 şubata kadar başvurmazsam şubeye bu tarih geçerse ne olur?
    2. 15 şubata kadar başvursam mutlaka askere gidermiyim? yoksa başvurup bir şekilde celp atlatma şansım olur mu?
    3. Mayıs ayında değilde bir sonraki celp döneminde askere gitmem mümkün mü mümkünse nasıl?
  • Arkadaşlar ACİL bir sorum var, cevap veren olursa çok makbule geçer.

Aralıkta tecilim bitti. Şubat celbine katılmadım. Zaten gelen bir kağıt falanda olmadı öncesinde. Açıkcası, bende kasıp peşinde koşturmadım...

Kariyerim için çok önemli bir ehliyet sınavına girmek için hazılanıyorum. Bakalık tarafından açılan bir sınav bu. Yani bu sınavı vermeden askere alınırsam bütün herşey allak bullak olacak.

2 gün önce postacı kapının altından kağıt attı, imza falan almadan yani. Celp dönemini kaçırdığımı, bakaya olduğumu bildiren ve en kısa sürede şubeye gitmem gerektiğini yazan.

Bugün sabah 8 gibi, Emniyet'ten bi memur cep numaramdan aradı.

"""Bakaya görünüyorsun, GBT'ne düştü yakalama kararı. Mesai saatlerinde yakalanırsan askerlik şubesine götürülürsün. Mesai saatleri dışında yakalınırsan o geceyi nezarette geçirip sabahında askerlik şubesine götürülürsün""" dedi. Bugün yada yarın KESİNLİKLE askerlik şubesine gitmem gerektiğini söyledi. Ardından da ona haber vermemi.

Durum değerlendirmesi ve olası senaryoları bilenler bilgi verebilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1ME -- 19 Şubat 2014; 9:55:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: T1ME

Arkadaşlar ACİL bir sorum var, cevap veren olursa çok makbule geçer.

Aralıkta tecilim bitti. Şubat celbine katılmadım. Zaten gelen bir kağıt falanda olmadı öncesinde. Açıkcası, bende kasıp peşinde koşturmadım...

Kariyerim için çok önemli bir ehliyet sınavına girmek için hazılanıyorum. Bakalık tarafından açılan bir sınav bu. Yani bu sınavı vermeden askere alınırsam bütün herşey allak bullak olacak.

2 gün önce postacı kapının altından kağıt attı, imza falan almadan yani. Celp dönemini kaçırdığımı, bakaya olduğumu bildiren ve en kısa sürede şubeye gitmem gerektiğini yazan.

Bugün sabah 8 gibi, Emniyet'ten bi memur cep numaramdan aradı.

"""Bakaya görünüyorsun, GBT'ne düştü yakalama kararı. Mesai saatlerinde yakalanırsan askerlik şubesine götürülürsün. Mesai saatleri dışında yakalınırsan o geceyi nezarette geçirip sabahında askerlik şubesine götürülürsün""" dedi. Bugün yada yarın KESİNLİKLE askerlik şubesine gitmem gerektiğini söyledi. Ardından da ona haber vermemi.

Durum değerlendirmesi ve olası senaryoları bilenler bilgi verebilirler mi?

Dostum Allah yardımcın olsun hiç kolay değil bakaya durumu.Ancak anlamadıgım 2 sorum var 1.si şubatta daha yeni bakaya kalmışken hemen nasıl polis cep numarandan hemde arıyabılıyor?Eve postayla kagıt gelmesı normal o basvuru anında basvuru yapmıyan herkeze posta yoluyla kapılarına dagıtılıp gıdılıyordu o kagıt evıne bırakılmamıs yoktur.Polise dusmesı ıcın bıldıgım kadarıyla herhangi bi çevırıde kontrol noktasında gbt sorgulaman yapılması gerekıyor yada otel vb uyap a tc kımlık numaranı gonderen yerlerde kalmıs olman gıbı..Aynı durum benımde basıma gelmişti evime polis gelmıstı bna askerlık subesınden kagıt getırmen lazım yoksa karakola gıderız ordan beraber gıtmek zorunda kalırız seklınde ondan sonra anladım kı tecıl zamanı tecıl yaptırılıp ilk yoklama ve muayne oldguna dair verilen kagıdı istiyormuş onu verdım birdaha da beni aramadı acaba sendede bole bı durum olabılır mı?genelde tecıl işlemleri pek ulaşmıyor karakollara yer olarak ikametin istanbul mu?

• gurkn G kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler öncelikle. İkamet Samsun, Merkez.

Tecil derken, artık kullanabileceğim herhangi bir tecil hakkım kalmadı. 2 senelik kullandım zaten.

Polis aynen öyle söyledi.
    Hatta "yedek subay aday adayı" olarak göründüğümü söyledi. Bundan önce askerlik şubesiyle tek temasım , mezun olduğumda diplomamı götürdüğüm zaman oldu.

O zaman tecil işlemi öncesinde askeri hastaneye gönderip önce bir muayene yaptırttılar. Ertesi gün de "2 sene tecilli" diye evrak aldım zaten.

Yıllarca kaçmış insanlar tanıyorum. Derdim kaçmak olsa zaten rapor mapor bir şekilde bişe ayarlardım. Sınavımı vermeyip, ehliyetimi almadan gidersem kariyerim allak bullak olacak. En az 1 en fazla 2 celp dönemi rahat bıraksalar benim işimi hayli hayli görüyor, koşa koşa gideyim sonrasında...

Bugün yada yarın şubeye gideceğiz mecburen. Ama şu an şoka girmiş vaziyetteyim. Netten araştırıyorum bi yandan ama "polisin telefonla bakayasın sen diye araması" tarzında başka örneğe raslamadım hiç...

• quote:

Orijinalden alıntı: T1ME

Cevap için teşekkürler öncelikle. İkamet Samsun, Merkez.

Tecil derken, artık kullanabileceğim herhangi bir tecil hakkım kalmadı. 2 senelik kullandım zaten.

Polis aynen öyle söyledi.
    Hatta "yedek subay aday adayı" olarak göründüğümü söyledi. Bundan önce askerlik şubesiyle tek temasım , mezun olduğumda diplomamı götürdüğüm zaman oldu.

O zaman tecil işlemi öncesinde askeri hastaneye gönderip önce bir muayene yaptırttılar. Ertesi gün de "2 sene tecilli" diye evrak aldım zaten.

Yıllarca kaçmış insanlar tanıyorum. Derdim kaçmak olsa zaten rapor mapor bir şekilde bişe ayarlardım. Sınavımı vermeyip, ehliyetimi almadan gidersem kariyerim allak bullak olacak. En az 1 en fazla 2 celp dönemi rahat bıraksalar benim işimi hayli hayli görüyor, koşa koşa gideyim sonrasında...

Bugün yada yarın şubeye gideceğiz mecburen. Ama şu an şoka girmiş vaziyetteyim. Netten araştırıyorum bi yandan ama "polisin telefonla bakayasın sen diye araması" tarzında başka örneğe raslamadım hiç...

şte bende aramsına takıldım zaten oyuzden dedım acaba benım gıbı olabılır mı dıye bana da yedek subay aday adayısın dıye aramıstı karakoldan sonrada ewe gelmıstı oyuzden soledım..bence once karakola gıt tecıl kagıdınla sonra askerlık subesıne gıt

• selamlar anlamadığım .Güzel ülkemde her noktada kurallar ayrımı işliyor.
    ben başıma gelenleri yazmıştım.mesai saati dışında (bakaya iken) pasaport kontrolünde hakkımda yakalama emri olduğunu söylediler.Fazlasıyla beyfendi bir polis memuru benimle ilgilendi bir kağıt imzalattı 10 dakika sonra ayrıldım.
    Nezarette beklemek falan nedir abi bunlar........
  • Merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ben 2010 Güz döneminde yüksek lisansa başladım ve askerliğimi 3 yıl 4 ay tecil ettirdim. Tecil belgemde 31 Mart 2014 tarihine kadar askerlikle ilişkisi yoktur yazıyor ve muhtemel sevk tarihi Nisan 2014 olarak görünüyor.

Şimdi ben yüksek lisansı 19 Mart 2014 tarihinde bitirdim. Ancak tezin enstitüye teslimi, ilişik kesme işlemleri, mezuniyet kurulunun karar vermesi gibi bürokratik işlemler yüzünden mezuniyet belgem nisanın 4'ünde anca çıkacak.

Benim tecilim 31 Mart 2014 bitiyor yani mezuniyet belgesini askerlik şubesine tecilim bittikten 1 hafta sonra anca götürebileceğim. Bu 1 haftalık süreçte bakaya durumuna düşer miyim ve bu durum yüksek lisanstan dolayı gelen 1 yıl daha erteletme hakkımı etkiler mi?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.