Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (487. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
15 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.743
Cevap
320
Favori
653.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
36. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 3 tür hata veriyor bir aküyü çekeyim diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 24 Ocak 2025; 17:53:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün yine arıza ışığı yandı. Bu sefer sönmedi. Yol yardımı aradım. Servis elemanıyla görüştüm.

Abi dedi, 3 silindirli motorda en ufak yakıt ya da ateşleme arızası olsa vuruntu sensörü hata verip aracı limp moda alıyor dedi. 4 silindir vs olsa avansla motor bir şekilde hatayı tolere ediyor ama bu motorda çok hassas dedi. Yarın gel bakalım dedi.

Bakalım sonucundan bilgi veririm.

• sonfeminen kullanıcısına yanıt
    İnternette yetkili servis bakımlı triger sorunu yaşayan araçlar dolu. Hatta daha geçen gün birisi daha açmış foruma konu sıfır araba düşük yağ basıncı uyarısı veriyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt

Daha dün bu sorun için servisteydim. Baktılar bir sorun yok dediler. Akü biraz zayıflamış dediler şarj ettiler. Bugün yine arıza ışığını yaktı. Benim tahminim de voltaj dalgalanması vs durumunda arıza lambası yaktığı. Akü sorunu olabilir. Bir daha servise gidersem aküyü değiştirmelerini isteyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onuryilmaz02 O kullanıcısına yanıt
    Arıza yakmadan önce 1200 1400 devir civarlarında hafif titreme oluyor motorda. Sizde de oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Arıza yakmadan önce 1200 1400 devir civarlarında hafif titreme oluyor motorda. Sizde de oluyor mu?

Dikkat etmedim ama titreme falan olmuyor sanki. Bugün obd cihazı ile marş basarken akünün kaç volt verdiğine baktım. Marş esnasında anlık olarak 9.8 volta kadar düştü. Biraz zayıf gibi geldi bana. Bendeki hatalar sırasıyla şöyle oluyor: Adaptif hız sabitleme kullanım dışı, vites kutusu arızası, aracı tamir ettiriniz şeklinde. Vites kutusu ve adaptif hız sabitleme birbiriyle alakasız parçalar. Yazılımsal bir sıkıntı olduğu belli. Ben sorunun aküden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Stop start devrede olmadığında arıza vermiyor sanki. Stop start aküyü zorlayınca arızaya geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuryilmaz02 -- 24 Ocak 2025; 21:45:45 >
    Aynı anda birden çok ve alakasız parçalar arıza veriyorsa %99 aküdür.

• ardicli2000 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle aynı anda birbiriyle alakasız arızalar veriyor. Kontak kapatıp açınca arızalar gidiyor. Sizde nasıl bir arıza veriyor.

Motor arızası, aracı tamir ettirin diyor. Açıp kapıyorum gidiyor. Bugün ışığı yanık bıraktı ama arıza şu an yok. Sabah gideceğim kısmetse.

Edit: Arıza olarak bobin ateşleme arızası vermiş. Tam emin olmak için bobin yeri değiştirilecek. Yeni silindirde arıza verirse o zaman bobin değişecek. Eskisinden verirse enjektör arızası olduğu anlaşılacak. Buji çoook düşük ihtimal.

Araç km si düşük olduğu için de işlemler için sistem kaydı ve onayı gerekiyormuş. Benzer arızanın başka araçlarda da olup olmadığının tespiti için gerekliymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 25 Ocak 2025; 10:31:55 >
  • arkadaşlar merhabalar. shine paket aracımı dün teslim aldım. ppf koruma uygulaması için verdim. bu süreçte yeni araçta nelere dikkat etmem gerekir, ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maietnigri -- 25 Ocak 2025; 14:0:13 >
  • maietnigri M kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Ne renk aldınız? Citroenlerde boya biraz ince olduğu için ppf sökülürken boyaya zarar verme ihtimali olabilir diyorlar. İlk 1000 km aracı çok zorlamayın ve sabit devirde kullanmamaya çalışın. Gözlemlerime göre İlk 3000 km.den sonra aracın yakıtı ve performansı düzene giriyor.

Sağolun hocam. siyah renk aldım. bulunduğum yer çok sıcak. rengini de düşününce yaptırmak istedim. söylediklerinizi uygulayacağım çok teşekkür ediyorum.

• Selamlar, C4x shine paket dün teslim aldım, kaputu açtığımda hem sağ hem de sol tarafta bağlantı noktalarına köpük sıkıldığını gördüm,normal midir,bilgisi olan var mı?
    YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025

• kolman-313 K kullanıcısına yanıt

Aynısı kırmızı c4 aracımda da var. Fabrikasyon normal bir durummuş.

Yanıt için teşekkürler, kafama takılmıştı.

• Merhaba arkadaşlar,
    Daha yeni aldığım aracın arka tamponu sürttüm. Güzelce sildim. Bu çiziklere cif falan sürsem işe yarar mı? Boya geçmesi değil de direk çizik hepsi sanırım.

• Grayjam G kullanıcısına yanıt

Cif, çizik olmamışsa geçirir ama kullanmanızı önermem. Biraz pasta ile silmeyi deneyin.

Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Tamam iyi bir pasta alıp deneyeceğim.

• maietnigri M kullanıcısına yanıt
    Güzel günlerde kullanın
    Ppf kaça maal oluyor acaba

• Ppf ben de sormuştum. Bir kaç farklı yer hep aynı şeyi söyledi. "Abi ucuzunu yaptıracaksan hiç yaptırma". En düşük 65 80 fiyat verdiler. 180 lik de paketleri vardı.

• 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.