Şimdi Ara

Yeni civic dijital hız göstergesi yenilenme süresi :S

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün otobüste giderken yandan bi yeni civic'le yanyana gittik bi süre. Kırmızı ışıkta yavaşlıyodu otobüs ve civic:) hız göstergesine bakınca açıkçası biraz hayal kırıklığına uğradım. Aynı takometrelerdeki gibi 3-5 atlayarak yazıyodu. 32 - 29 - 25 falan gibi. Tabi arabaya hiç binmediğim için hız göstergesini böyle hayal etmemiştim. Hani need for speed deki dijital ekranlardaki gibi 1-1 artar diye düşünüyodum. Yanılıyo muyum yoksa, ya da bunun bi ayarı falan mı var ? Binenlerden beni bilgilendirebilecek olan var mı?

Bi de gündüz vakti hız göstergesini görmekte zorluk çekilmiyo dimi Güneş ışığında belki zor görüşür diye sordum. Bunu da soriyim aradan çıksın :)

Saolun şimdiden

• Yenilenme süresi düşündüğünüz gibi çok hızlı değil, ani hızlanma ve yavaşlamalarda 3-5 atlayarak yeni hız değerini gösteriyor.
    Dijital ekranın parlaklık ayarı güneşli havalarda da rahatça görünecek şekilde ayarlanabiliyor.
  • Bu civiclere özgü bi şey değil digital hız göstergesi olan tüm araçlarda böyledir bu durum düşünsenize aniden hızınızı düşürmeye başladınız göstergede rakamları teker teker düşürmeye başladı araç durdu ama gösterge hala hızı indirmeye çalışıyo yada çok çok hızlı düşürmesi lazım teker teker buda salise gibi çok hızlı olur ne olduğu okunamaz.Bunu tam tersi hızlanırkende düşünübilirsiniz.

Gündüzleri göstergelerin görünme olayına gelirsek çok güzel hatta sürekli ışıklı olduğu için normal göstergelerden daha güzel görünüyor okunaklı oluyor çok fazla güneş ışığı yansıdığı vakit sadece ışığın rengi belli olmuyor ama yine okunuyor.
  • http://www.youtube.com/watch?v=gtopylM6X0I < Bu videoda birer birer arttığı görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remus -- 28 Şubat 2007; 23:14:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: remus

http://www.youtube.com/watch?v=gtopylM6X0I < Bu videoda birer birer arttığı görülüyor.

Videoda birer birer artıyor fakat araçta yavaş yavaş hızlanıyor bu yüzden videoyu tam olarak seyretmemişsin bir bölümünde birden hızı düşmeye başlıyor göstergede 2şer 3er atlayarak düşüyor videonunu bir kısmındasa sürücü vites küçültüp gaza yükleniyor araç bir anda hızlanmaya başlıyor bu seferde 3er 5er artıyor gösterge. Ama bu ani hızlanmalarda ve yavaşlamalarda gösterge birer birer yapsaydı bu işi aracın gerçek hızını gösterebilmek için çok hızlı hızlı yapması gerekirdi o zamanda salise gibi bi şey olurdu güzel olmazdı. Tüm digital göstergeli araçlarda bu böyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brada -- 28 Şubat 2007; 23:36:48 >

• Anladım ne demek istediğini şimdi ama o kadar hızlı şekilde artıp azalırsa bu sefer de insanın gözü yorulur kafası karışır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remus -- 28 Şubat 2007; 23:58:08 >
  • aslında video yu izleyince tatmin oldum 3er 5 er atlıyo ama yenileme süresi iyiymiş gerçekten ben takometre gibi zannediyodum :D Çok saolun arkadaşlar ilgilendiğiniz için :)
  • Ayrıca kaç kişi sürekli hız göstergesine bakarak araç kullanır ki?
  • ehe
  • Yorumları okurken Kara Şimşek in birerbirer artan göstergesini hatırladım o kadar hızlı değişirdi ki rakamlar sanki hep 88 yazıyormuş gibi görünürdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 1 Mart 2007; 16:36:40 >
  • bişi yazayım diyordum ama sanırım konu açıklığa kavuşmuş
  • geçen hafta ben hp 6815 imi gps ile civic 2007 de denedim.
    hızı dogrumu diye bir deneyeyim dedim.
    sonuc %1-2 fark ve gecikmeli olarak gps ayni degerleri gosterdi. hızın doğru olduğu kanatine varabiliriz :)

birde civic ön panelde gps çalışmıyor bu nedenle arka pencerede dışarıyı görebileceği bir yere koyuyorum
    tecrübe eden oldumu?
  • Dijital göstergeler genelde % 0 hata ile çalışırlar. Örneğin 100km/h ile giderken yanınızdaki analog kadranlı bir araçta hız genellikle daha fazla görünecektir.
  • yavas hizlanırsan birer birer artıyor. Gazi cekerek yavasliyorsan birer birer azalıyor. Fren yaparsan birer birer dusmuyor. zaten iyi ki de birer birer ddusmuyor frenajda :)
  • en iyi yorum buydu bence
  • değerler birer birer düşse cok güzel bir goruntu olmaz bence. frene bastığında doğal olarak araç aniden hız kesiyor ve 3er 3er de düşebilir 5 er 5er de...... bence boyle olması daha guzel..

bu arada yeni honda civic sahibi değilim yanlıs anlamayın... ((( adam kendi arabasını övüyor diye falan)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Yorumları okurken Kara Şimşek in birerbirer artan göstergesini hatırladım o kadar hızlı değişirdi ki rakamlar sanki hep 88 yazıyormuş gibi görünürdü

Bana da hep 88 yazıomuş gibi gelirdi yaw.....Demek tek ben değilmişim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.