Şimdi Ara

Yeni Civic vs Yeni Leon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: feyzson

quote:

Orijinalden alıntı: hwwwest

quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Eski kasa civic olsaydi civic derdim fakat, ben bu yuzu hic sevmedim(gorecelidir) makyaj yiyecek, ic tasarim eski kasada yine daha guzeldi.

Yeni leon u tercih ederdim ben ama duz vites olmali, dsg ile birlikte degil :)

Hocam kesinlike otomatik olacak da tercihim, bence de eski kasa çok daha iyi duruyor.

"kesinlikle otomatik" dediniz ve seatı elemeniz gerektiğini belli ettiniz. iki ay "kesinlikle otomatik" araç aradım ve özellikle tork performansı yüksek olduğundan dizel istedim. iki ayda bakmadığım marka model kalmadı, kesinlikle otomatik ve dizel bir arada olmuyor. arıza riski çok yüksek ve lpgli civicte karar kıldım. zerre pişmanlığım yok.

Ve %90 benzinli otomatik, dizelin ne sesini ne de hizlanmasini sevmiyorum. Dediginiz gibi tup olmazsa olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

ikiside değil.

astra

Kullandigim 0 km araclar arasinda en az kia ve sonra astrayi begendim, tamamen kendi gorusum. Sebebi mi; kimse beni motorun turbo 140bg olduguna inandiramaz konsolunu da cok karisik ve simsiyah buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Bu sabah arkadan beyaz bir Leon Fr gördüm. Led farlıydı. Golf'ten de konuda bahsi geçen Civic'ten de güzel duruyordu. Ses-yalıtım-konfor için fikir veremem ancak dış dizayn çok başarılı gerçekten.

Yeni sattigim 2006 model ford focusun on izgaralarindaki delikanli durusa benzer bir durusu var, ne kotu ne cok iyi diyemedim onden gorunusune bi turlu, zaten ledsiz asla!

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Her türlü civic tercih edilir bence. Daha ekonomik, daha sorunsuz ve servis ikinci el gibi konularda üstün. Ayrıca vw'nin fabrika verilerine aldanmamanızı tavsiye ederim. Linklerde video testler var. vw'nin araçları genelde fabrika verilerinden daha kötü. Aynı şekilde yakıt tüketimlerini de yakalamak imkansız gibi bir şey.
    http://www.otomobil.com.tr/video-test-yeni-2013-vw-golf-1-6-tdi-dsg/
    http://www.otomobil.com.tr/video-test-vw-beetle-1-2-tsi-105-hp-dsg/
    http://www.otomobil.com.tr/video-test-yeni-honda-civic-sedan-1-6-elegance-otomatik-2012/

Hak vermiyor degilim size, Ankara trafiginde 7lt yi bulur saniyorum, tüplü civic muhtemelen daha ucuza gelir, tupsuze de 10un ustune cikmaz diye dusunuyorum.

Tamamen kullanımınıza göre değişir tüketim. 1.2 tsi ler yüksek hızlarda çok yakıyor mesela. Civic'de şehir içinde çok yakar, uzun yolda az yakar. Ama nasıl kullanırsanız kullanın aradaki fark fabrika verileri arasındakinden az olur. Çünkü tsi'lerin fabrika verileri çok düşük. 4.9litre ortalamayı tutturmak çok çok zor. Yine de benzinli olarak tüketimde başarılı ve vergi avantajı var. 3 yılda 1000tl vergi avantajı oluyor, az değil bence. Lpg düşünmüyorsanız kesinlikle leon, lpg düşünüyorsanız civic mantıklı gibi. Alternatif olarak toyota auris'de düşünebilirsiniz. Civicten daha iyi şanzumana ve motora sahip. Yalıtım, konfor gibi konularda ikisinden de daha iyi.

Yeni aurisi ciddi ciddi dusundum, hem ankarada hem istanbulda test surusu yaptim, performansi fena degildi, golf kadar tok gelmedi nedense hicbir araba ama en yakin auristi, fakat icini resmen simsiyah yapmislar arabanin, cok ic kararticiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: boss85

Honda çok sempati duyduğum bir marka.Hatta Civic Sedan çok düşündüm almayı ama İç mekanda kullandığı plastik olmaz öyle şey.
    Tamam Ceviz kaplama yap demiyorum ama biraz özen gösterir insan.Ön camın başladığı yere kadar çok uzun bir bölüm var Sert Plastik düşünülmüş.
    be güzel insan madem onu plastik yapacaksın altını doldur bari.Biraz sert bastırsan parmağını içeri girecek.Leona bakmıştım sen leondan vazgeçme bence.

Dediginiz kadar incelemedim hondayi hala ama kalitesinin o kadar kotu oldugunu duymak sasirtti, leonda bile yumusak kaliteli plastik cok kullanilmis mk3 de.

• quote:

quote:

Honda çok sempati duyduğum bir marka.Hatta Civic Sedan çok düşündüm almayı ama İç mekanda kullandığı plastik olmaz öyle şey.
    Tamam Ceviz kaplama yap demiyorum ama biraz özen gösterir insan.Ön camın başladığı yere kadar çok uzun bir bölüm var Sert Plastik düşünülmüş.
    be güzel insan madem onu plastik yapacaksın altını doldur bari.Biraz sert bastırsan parmağını içeri girecek.Leona bakmıştım sen leondan vazgeçme bence.

Dediginiz kadar incelemedim hondayi hala ama kalitesinin o kadar kotu oldugunu duymak sasirtti, leonda bile yumusak kaliteli plastik cok kullanilmis mk3 de.

civic iç malzeme kalitesinin kesinlikle leondan düşük olduğuna inanmıyorum. ferahlık ve gösterge, kokpit, konsol görüntüsünü iyi inceleyin derim. şayet kokpitini beğenmezseniz zaten civici beğenmezsiniz çünkü çok sıradışı ve bence uçak kokpitini andıran keyifte bir kokpiti var. motor ve şanzımanda dünyanın en iyi markalarından biridir honda. ama süspansiyonu sert(konforu biraz zayıf) ve ses yalıtımı başarısız. bu ikisini aldığım günden bu yana dile getiriyorum. başka da ciddi eksiği yok ve kronik arızası şu ana kadar yok. otomatik vitesi bence mükemmel. dsg ile kıyaslamak imkansız. test ettiğinizde görürsünüz zaten, fark çok diyemeyeceğim, benzerlik yok diyeceğim. tercih sizin. ben leon veya golf alacağım diyerek çıktığım iki aylık serüveni civic ile tamamladım ve dediğim gibi zerre pişmanlığım yok. saygılar.

• quote:

quote:

quote:

civic iç malzeme kalitesinin kesinlikle leondan düşük olduğuna inanmıyorum. ferahlık ve gösterge, kokpit, konsol görüntüsünü iyi inceleyin derim. şayet kokpitini beğenmezseniz zaten civici beğenmezsiniz çünkü çok sıradışı ve bence uçak kokpitini andıran keyifte bir kokpiti var. motor ve şanzımanda dünyanın en iyi markalarından biridir honda. ama süspansiyonu sert(konforu biraz zayıf) ve ses yalıtımı başarısız. bu ikisini aldığım günden bu yana dile getiriyorum. başka da ciddi eksiği yok ve kronik arızası şu ana kadar yok. otomatik vitesi bence mükemmel. dsg ile kıyaslamak imkansız. test ettiğinizde görürsünüz zaten, fark çok diyemeyeceğim, benzerlik yok diyeceğim. tercih sizin. ben leon veya golf alacağım diyerek çıktığım iki aylık serüveni civic ile tamamladım ve dediğim gibi zerre pişmanlığım yok. saygılar.

Bencede iç mekanda abes bir kalitesizlik yok sert plastik takıntısı olan almaz bu kadar basit

• quote:

quote:

quote:

Onlarca ayni segment arabadan hondanin siradisiligini begenmemek gercekten zor! Kesinlikle hep begenirdim, asagiya son kararimi yazacagim, sadece size cevap gibi opmasin diye:)

• Arkadaslar, 1-2 aylik dogusoto arabalari seruveninden sonra son kararimi verdim gibi.
    Hem hb, hem honda, hem de tam otomatik 2009 model makyajli kasaya talip oldum:)
    Zaten gorurgormez cok sasirdim, cunku civic hb deki tum otmlerin yari otm oldugunu biliodum, sadece 2009da bir ara az sayida makyajli bir kasa cikmis.
    Arac 1.8 140bg, 225 45 17 tam istedigim teker.
    Fiyatlari 37-39 arasi yani 16-17 bin tl daha ucuza mal olacak bu araba insallah.
    Tabi sirf zevkine alcantra doseme ve varsa led arka-on lamba ve bluetooth tel aksesuar felan tarzi suslemeler yaparim diyorum ve en fazla 40-41e guzel bir araba olur diyrm.
    Bu model hakkinda yorumlariniz nedir?
    Tüp mutlaka ya olur, ya da taktiririm.

• quote:

Arkadaslar, 1-2 aylik dogusoto arabalari seruveninden sonra son kararimi verdim gibi.
    Hem hb, hem honda, hem de tam otomatik 2009 model makyajli kasaya talip oldum:)
    Zaten gorurgormez cok sasirdim, cunku civic hb deki tum otmlerin yari otm oldugunu biliodum, sadece 2009da bir ara az sayida makyajli bir kasa cikmis.
    Arac 1.8 140bg, 225 45 17 tam istedigim teker.
    Fiyatlari 37-39 arasi yani 16-17 bin tl daha ucuza mal olacak bu araba insallah.
    Tabi sirf zevkine alcantra doseme ve varsa led arka-on lamba ve bluetooth tel aksesuar felan tarzi suslemeler yaparim diyorum ve en fazla 40-41e guzel bir araba olur diyrm.
    Bu model hakkinda yorumlariniz nedir?
    Tüp mutlaka ya olur, ya da taktiririm.

mtv epey fazla olur yazacaktım, 3 yaşını geçtiği için öyle olmayacağını fark ettim bu modelle ilgili detaylı bilgim yok ama tam otomatik vites ve motor sorunsuzluğu anlamlarında honda kesinlikle doğru tercih şimdiden hayırlı olsun

• 1.8 MTV farkı, 1.6'ya göre 520 TL. 6.senede daha da azalıyor.

Honda, daha doğru bir seçim.

Yukarıda, makyaj yiyecek denmiş, bunun zararı, ikinci elde popülerliğinin birazcık düşmesi, ancak Leon ikinci elde zaten kaybettirir.

Küçük motor, düşük yükte ve hızda az yakar da, motor zorlandığı anda çok yakmaya başlar.
  • yeni kasa civic'i ilk çıktığında hiç ama hç beğenmedim arkadaşım aldı gözüm alıştığındanmıdır nedir gözüme hoş gelmeye başladı ancak kütahya trafiğinde bile 9-9,4 lt arasında yakıt tüketimi var (eco modda)

yeni kasa leon'uda ilk çıktığında eleştirmiştim ibizaya çok benziyor diye ama ben şahset bir seat kullanıcısı olarak leonu civic'e tercihe derim 1.2 tsi motor basarsaniz yakar anacak normal kullanımda 9 lt yaktırmaz zaten yanlış değilsem leonun kg avantajıda var. üstelik 1.2 tsi motorla düşük yakıt tüketimlerini paylaşan arkadaşlarda olmuştu.

leona tüp taktırmanız zor ancak civic'e takılıyor ama servis 3000 civarı birşey istiyor başka yerde taktırırsanızda motor garantisi gidiyor.

civic makyaj yiyecek diye duymuştuk özellikle göğüs kısmı o kalitedeki bir araçtan beklenmeyecek durumda leonda ise henüz böyle bir söylenti yok bir önceki kasanın uzun süre kullanılmasıda bu kasa için umut verici

değer kaybına gelince iki tarafta da bence bu konuda çok farklı değil honda sorunsuz motorlarıyla biliniyor seat'ın arkasında vw var ben dahil ne kadar eleştirirsek eleştirelim belli bir marka algısı seat ve skoda araçlar içinde gelişmeye başladı.

DERKEN SON MESAJINIZI OKUDUM VE AĞLAMAYA BAŞLADIM :)

kararınızı vermişsiniz hayırlı uğurlu olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

yeni kasa civic'i ilk çıktığında hiç ama hç beğenmedim arkadaşım aldı gözüm alıştığındanmıdır nedir gözüme hoş gelmeye başladı ancak kütahya trafiğinde bile 9-9,4 lt arasında yakıt tüketimi var (eco modda)

yeni kasa leon'uda ilk çıktığında eleştirmiştim ibizaya çok benziyor diye ama ben şahset bir seat kullanıcısı olarak leonu civic'e tercihe derim 1.2 tsi motor basarsaniz yakar anacak normal kullanımda 9 lt yaktırmaz zaten yanlış değilsem leonun kg avantajıda var. üstelik 1.2 tsi motorla düşük yakıt tüketimlerini paylaşan arkadaşlarda olmuştu.

leona tüp taktırmanız zor ancak civic'e takılıyor ama servis 3000 civarı birşey istiyor başka yerde taktırırsanızda motor garantisi gidiyor.

civic makyaj yiyecek diye duymuştuk özellikle göğüs kısmı o kalitedeki bir araçtan beklenmeyecek durumda leonda ise henüz böyle bir söylenti yok bir önceki kasanın uzun süre kullanılmasıda bu kasa için umut verici

değer kaybına gelince iki tarafta da bence bu konuda çok farklı değil honda sorunsuz motorlarıyla biliniyor seat'ın arkasında vw var ben dahil ne kadar eleştirirsek eleştirelim belli bir marka algısı seat ve skoda araçlar içinde gelişmeye başladı.

DERKEN SON MESAJINIZI OKUDUM VE AĞLAMAYA BAŞLADIM :)

kararınızı vermişsiniz hayırlı uğurlu olsun

Yorumlar icin tesekkurler hocam ama dedigim gibi gidip araca baktim, ustaya da goturdum, kaportaciya da, 2011 honda civic i olan bi arkadasimla baktik araca ve fiyatta da anlasarak 2009 tam otomatik 17"jantli vs olan malum civic hb i aldim. 4aylik da Prince tup takilmis ve motorun kismi olarak garantisi korunuyormus(ayrintisina vakif degilim.)
    Pazartesi sabah satis gerceklestircez insallah. Ayrintilari tekrar yazacagim.
    Yalniz sadece sunu soyleyeyim, kalkista DSG ivmelenmesi kesinlikle yok, hem atmosferik hem de turbo degil ama forumda okuduklarima gore zaten kalkista vw grubu kalitesini beklemeyin ama sonraki hizlarda hele 1.2 1.4 gibi ufak motorlarda ayni belki daha iyi hizlanma gorebilirmisim 1.8 140bg ile, bakicaz artik;)
    Herkese gercekten cok tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.