Şimdi Ara

Yeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlar (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
19
Favori
211.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Hayırlı olsun yokuşları gaza basmadan ilerliyorsa viteste in az yakar , güvenlik olarakta daha iyi.

Evet motor freni oluyor. Ama boştayken daha az yakması gerekmiyor mu ? Çünkü vitesteyken devir 2000-2500 ama boşta 1000 bile değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 22 Nisan 2015; 18:24:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofamof

quote:

Hayırlı olsun yokuşları gaza basmadan ilerliyorsa viteste in az yakar , güvenlik olarakta daha iyi.

Evet motor freni oluyor. Ama boştayken daha az yakması gerekmiyor mu ? Çünkü vitesteyken devir 2000-2500 ama boşta 1000 bile değil...

Boşta yani rölantide fazla yakar zaten yol bilgisayarıda gösteriyor, devir göstergesinde  devir 500 -700 arasında oluyor yani yakıt tüketiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Boşta yani rölantide fazla yakar zaten yol bilgisayarıda gösteriyor, devir göstergesinde  devir 500 -700 arasında oluyor yani yakıt tüketiyor.

Viteste gidip gaza basmazken de devir 2000 ve üstü... O mantıkla gidecek olursak daha cok yakıt tüketmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 22 Nisan 2015; 18:30:07 >

• ofamof kullanıcısına yanıt
    merhabalar, ben de 1-2 fikir beyan etmek istedim :)

viteste gidip gaza basmadığınızda motor ve tekerler birbirine kavrama ile bağlı olduğu için o devir saati o değerleri gösteriyor.

yani mantık olarak 500 devir ile arabanın 5. viteste yokuş aşağı 90 km/sa ile gitmesi zaten mantıksız..

araç viteste iken tekerin dönmesiyle çalışıyor, bu durumda sadece havayı sıkıştırıp atıyor motordan..

mesela aküsü bitip de çalışmayan arabaları ittirdiğimizde tekerlerdeki kuvveti kavrama ile motora iletip arabayı çalıştırırız.. yokuş aşağı inerken de bunun tam tersi oluyor.. yani tekerler motoru döndürüyor..

ayrıca zaten arabayı boşta kullanmak her zaman daha tehlikelidir :)
  • toitoine T kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam.

Sonuç olarak tehlikeyi bir kenara bırakacak olursak araba viteste mi cok yakar boşta mı ? =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 22 Nisan 2015; 21:30:18 >
  • quote:

Cevap için teşekkürler hocam.

Sonuç olarak tehlikeyi bir kenara bırakacak olursak araba viteste mi cok yakar boşta mı ? =)

eğimli yolda boşta yakar viteste yakmaz.

ama uzun düzlüklerde viteste yaktığınız yakıt boşta yaktığından fazlaysa boşa atılabilir.bunu yol bilgisayarının anlık tüketiminden takip ederek yapabilirsiniz.

mesala diyelimki 90 kmh hızla giderken viteste düz yolda gaza basarak anlık 4 lt/100 gösteriyor.ama boşa attığınızda araç hızını koruyorsa daha az yakar çünkü boşta motor 0.7 lt/100 yakıt tüketir.
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    bende 2013 1.5dci var hocam yol bilgisiyarında ortalama tüketim yakıtın bitmesine kaç km kaldı gibi bilgileri görebiliyorum ama anlık tüketim degeri -- şeklinde bunun sebebi ne olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: voicess907

bende 2013 1.5dci var hocam yol bilgisiyarında ortalama tüketim yakıtın bitmesine kaç km kaldı gibi bilgileri görebiliyorum ama anlık tüketim degeri -- şeklinde bunun sebebi ne olabilir ?

anlık tüketim değeri 30 kmh hızdan sonra gösteriyor.
  • 2015 1.2 joy ilk depomda 430 km gittim. Ortalamam 6.4 ortalama hız 33 kalan yakıt 360 km gösteriyor. Ankara şehir içi kullanıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    bugün fark ettim araç ısındıktan sonra gösteriyo sanırım ilk 5-10 dk kullanımdan sonra görmeye başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sycoturk

2015 1.2 joy ilk depomda 430 km gittim. Ortalamam 6.4 ortalama hız 33 kalan yakıt 360 km gösteriyor. Ankara şehir içi kullanıyorum.

depoyu fulledim benzinlikten çıkarken gösterge 550km gidersin dedi
    350 km yol geçtim 320 km kalan dedi
    anlamadım
    :)

1,2 edc 120hp
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Son kullanım verilerinize göre yeniden menzil hesaplaması yapıyor.
  • 1.2lt 75 beygir motora lpg taktıran var mı? Sıkıntılı mı acaba?
  • Arkadaşlar 1.2lt 120bg motorun istanbul şehir içi tüketimi ne kadar olur dersiniz? Sayfada bir çok değer belirtilmiş ama 120bg mi yoksa 75bg mi belli değil.

Zaten 75bg bile min 6.7 yakmış, arkadaşlar 120'lik olan 10-11'den aşağı yakmıyor diyorlar doğru mudur?=
  • 13.05.2015 - GÜNCEL yakıt tüketimi :

1.2 - 16v 75hp benzinli motor. LPG yok.

Ankara'da şehir içi yakıt tüketimi 8.3lt/100km

Ortalama hız : 22 km

Katedilen yol : 550 km

Eğimli veya düz yolda gaza basmadım. 0lt/100km yazarak seyrettim. Ama ne yaptıysam daha fazla düşüremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 13 Mayıs 2015; 21:52:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Arkadaşlar 1.2lt 120bg motorun istanbul şehir içi tüketimi ne kadar olur dersiniz? Sayfada bir çok değer belirtilmiş ama 120bg mi yoksa 75bg mi belli değil.

Zaten 75bg bile min 6.7 yakmış, arkadaşlar 120'lik olan 10-11'den aşağı yakmıyor diyorlar doğru mudur?=

120hp'lik motor 75hp olandan daha az yakar bence.
    çünkü 75 hp çekmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Arkadaşlar 1.2lt 120bg motorun istanbul şehir içi tüketimi ne kadar olur dersiniz? Sayfada bir çok değer belirtilmiş ama 120bg mi yoksa 75bg mi belli değil.

tce 120 motorun yakıtı.

benim duyduklarım

çok sıkışık trafik 8-9 lt 15-17 km/h ort hız
    normal trafik 7-8 lt 20-25 km/h ort hız
    açık trafik 6.5-7 lt 26-30 kmh ort hız

karma kullanımda genel ort. 7 lt//100 yakar.
  • arkadaşlar bir sorum olacak; aracım clio4 1.2 joy 2014 model, 3. viteste iken 40 km hızı geçince özellikle dikkat ettim araçtan tık diye(sanki bişey devreden çıkıyo) gibi bir ses gelmekte acaba nedir bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: plc8722

arkadaşlar bir sorum olacak; aracım clio4 1.2 joy 2014 model, 3. viteste iken 40 km hızı geçince özellikle dikkat ettim araçtan tık diye(sanki bişey devreden çıkıyo) gibi bir ses gelmekte acaba nedir bilen var mı?

benim dacia sandero da aynı olay var o tık sesi pedal grubunun oradan geliyor,sanırım esp veya hill holder ile ilgili artık devreye mi giriyor kontrol mü ediyor bilmiyorum
  • Sıfır 1.2 16V 75 bg almayı düşünüyorum. Yılda maksimum 15 bin km yapıcam. Tavsiye eder misiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.