sadece pejo değil, mersedes,bmw'nin dizelleri bile traktör gibi...hele ki seat dizeller...
quote:
Orjinalden alıntı: rahan35
Soğuk havalarda ilk çalışmada 2-3 saniye garip sesler çıkmasının bir sorunun işareti olduğunu sanmıyorum.
Siz bir de Peugeot grubu motorların sesini dinleyin, D4-D'lerin sesinin ne kadar sağlıklı olduğunu bir kez daha anlarsınız.
Sadece gürültü olarak değil de motordan gelen kayış sesi ve tıslama gibi sanki sıkıştırırken hava kaçırıyormuş gibi bir ses geliyor.
D4-D resmen saat gibi tıkır tıkır ve ses seviyesi gerçekten çok daha az.
Artı bir şey daha, D4-D'lerde devir yükselse de muadilleri gibi sesi çok yükselmiyor. Kardeşimde Peugeot 207 1.6 90hp dizel var, devir yükselince özellikle düşük viteslerde motor sesi çok yükseliyor ve uğultu gibi geliyor kulağa.
Evet haklısınız . Ben 207 kullanıcısıyım 1.6 hdi 90 hp. ses açısından toyota nın motoru bariz çok ustun çok sessiz çalışıyor ve de ses kesinlikle içeri girmiyor , yalıtım gayet güzel ...Son günlerde corolla d4d kullanıyorum :)
bizim corollada(2002)da bi ses vardı ama dizel kamyonet harıltısı gibi...2. vitesde düşük devirlerde barizdi.servise götürdük yağ kalitesi bozulmuş yani o yağın yoğunluğu yeryer değişmiş donuklaşmış.sonuçta motora düşük oranda yağ gittiğinden bu ses çıkıyormuş