Şimdi Ara

***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY*** (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.784
Cevap
45
Favori
267.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bu gün teslim aldım sandero stepway 0,9 tce'mi...ilk iznelimlerim çok iyi...motor çok atak, ama pek fazla nefesli değil, çok sessiz, devir 3000 i geçtikten sonra çok tatlı bir uğultu (turbo) sesi geliyor, yalıtımı orta derecede herhangi bir rüzgar sesi almadı, müzik seti bluetoot'lu, süspansiyon sistemini çok beğendim, yol tutuşu güzel, kapısını kapatınca tok bir ses geliyor eski modeller gidi cılız bir ses yok...her şeyiyle içime sindi beklentilerimi fazlasıyla karşıladı...depoyu fulledim bakalım yakıt nasıl olacak? ayrıca bir eco modu var...şehir içinde yakıt tasarrufu sağlıyormuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderirgul

bende bu gün teslim aldım sandero stepway 0,9 tce'mi...ilk iznelimlerim çok iyi...motor çok atak, ama pek fazla nefesli değil, çok sessiz, devir 3000 i geçtikten sonra çok tatlı bir uğultu (turbo) sesi geliyor, yalıtımı orta derecede herhangi bir rüzgar sesi almadı, müzik seti bluetoot'lu, süspansiyon sistemini çok beğendim, yol tutuşu güzel, kapısını kapatınca tok bir ses geliyor eski modeller gidi cılız bir ses yok...her şeyiyle içime sindi beklentilerimi fazlasıyla karşıladı...depoyu fulledim bakalım yakıt nasıl olacak? ayrıca bir eco modu var...şehir içinde yakıt tasarrufu sağlıyormuş...

Merhaba, forumda genelde 1.5 dci modelinin yakış değerlerinden bahsedilmiş ve tercih edilen modelde genelde bu. ancak bende 0.9 tce modelini düşünmekteyim. yakış değerlerini paylaşmanızı dört gözle bekliyorum. saygılar.

• quote:

bende bu gün teslim aldım sandero stepway 0,9 tce'mi...ilk iznelimlerim çok iyi...motor çok atak, ama pek fazla nefesli değil, çok sessiz, devir 3000 i geçtikten sonra çok tatlı bir uğultu (turbo) sesi geliyor, yalıtımı orta derecede herhangi bir rüzgar sesi almadı, müzik seti bluetoot'lu, süspansiyon sistemini çok beğendim, yol tutuşu güzel, kapısını kapatınca tok bir ses geliyor eski modeller gidi cılız bir ses yok...her şeyiyle içime sindi beklentilerimi fazlasıyla karşıladı...depoyu fulledim bakalım yakıt nasıl olacak? ayrıca bir eco modu var...şehir içinde yakıt tasarrufu sağlıyormuş...

yeni aracınız hayırlı olsun
    tüketim değerlerini merak ettiğim bir model
  • merhabalar daha dün aldım arabayı 240 tl lik benzin aldım yaklaşık 51 litre...fazla yol yapamadım daha 100 km. oldu araba...400-500 km. sonra tekrar full yapıcam depoyu...bende çok merak ediyorum yakıtını ...ama inanın motorun çok tatlı bir sesi var...bu arada arabada yokuş kalkış destek sistemininde fark ettim bu gün...çok hoş bir süpriz oldu.
  • quote:

merhabalar daha dün aldım arabayı 240 tl lik benzin aldım yaklaşık 51 litre...fazla yol yapamadım daha 100 km. oldu araba...400-500 km. sonra tekrar full yapıcam depoyu...bende çok merak ediyorum yakıtını ...ama inanın motorun çok tatlı bir sesi var...bu arada arabada yokuş kalkış destek sistemininde fark ettim bu gün...çok hoş bir süpriz oldu.

Yokuş kalkış desteği... hiç duymamıştım varsa çok güzel..
  • yokuş kalkış desteği resmi sitesinde göremedim. varmıymış
  • Yokuş kalkis desteği var tabi. O.9 turbo motorun ne kadar yaktiğini ben de çok merak ediyorum. Bilgi verilirse çok güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: retchop

Yokuş kalkis desteği var tabi. O.9 turbo motorun ne kadar yaktiğini ben de çok merak ediyorum. Bilgi verilirse çok güzel olur.

yokuş kalkış desteği benzinliler de var sadece sanırım. Bende dizel stepway (2013) var, yokuş kalkış desteği yok.
    Nasıl aktif de-aktif ediliyor? Biraz daha bilgi verirmisiniz aracınızda ki yokuş kalkış desteği ile ilgili
  • Aracım sandero stepway 1.5 dci 90lık alalı 6000 km oldu oldukça memnunun fakat geçenlerde kaputu açtığımda motoru çamura daldırıp çıkardın sanki ;üzeri çamur içinde haddinden fazla toz ve çamur almış bunu nasıl engelleyebiliriz.Aracı asfat dışıda kulanmadım.
  • yokuş kalkış desteği yanlış anlaşılmış galiba . yokuşda kalkarken ayağınızı frenden çekince geri kaymayı engelleyen özellik yok . Ama yokuşda veya düzde kalkarken kaygan zemin yüzünden kaymayi engelleyen özellik var . bir nevi yarım 4 çeker özelliği kazandırıyor.
  • MRTDGZL rumuzlu arkadaş oyak kampanyasından aldım. Bu mesajı yazdığımda sen arabayı teslim almış olabilirsin. Ayrıca arabaya chip tuning yaptıracağım. 123.9 bg 182.9 tork olacak ve turbo her zaman devrede olacak. yakıtta %10-12 sakin kullanımda azalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tempesty

quote:

Orijinalden alıntı: güray33

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cettto

bugun bende aracimi aldim
    istanbul hedef oto
    sandero stepway 1.5 dci 90 bg siyah
    33000 aldim park sensoru dahil navigasyonsuz
    arac ilk kullanımim gayet guzel cokseri ve atak gucu hissettiriyor
    koltuklar rahat ve yuksekten gidiyorsunuz jeep duygusu veriyor :)
    navigasyon ve stepne bence o paraya cok gereksiz
    stepne yeri war tamir kitiyle aldım dısarıdan 80 liraya jantla beraber cıkma lastik aldım aynı olculerde
    ses sistemi fena degil ama one 2 hoparlor atıcam ondekilerde arkaya arkada yeri war
    son olarak kol dayama bence gerekli kesin taktiricam
    fiyat performans gayet basarili bence
    yakıt 2 depo harcadıktan sonra yazıcam malum ılk 2 depoda araba biraz fazla yakar

arka kapını içine baktınız mı? hoparlör kablosu var mı?

Hoparlör tesisatı yok hocam , ayrıca arkalar 13 cm önler gömme şeklinde 16 cm ve teybin arkasında sadece 2 çıkış var , ben yeni değiştirdim hoparlörleri..

kaça patladı ve çok vakit alan bir işlem mi?

Tesisat ve montaj dahil 240 tl verdim , arkalar 13 cm kendinden twitırlı JVC marka , önler 16 cm 230W PİONEER marka , yaklaşık 1,5-2 saat falan sürdü...

baya uzun mesele desene :(( fiyat total fiyatsa eğer çok değil ama 2 saat onun başında durup baştan savma yaptırmamak lazım.teyp biraz asortik çünkü bi bozarsa al başına belayı

Evet hocam ben başında durdum hakikaten çünkü hem teyp , hemde kapı içi döşemeleri de söküldü takıldı vs. ama memnun kaldım işlerinden problem olmadı şükür :)

Merhaba hocam kapı ic dosemesi nasıl sokuluyor acaba bende arkalara hoparlor taktırmayı dusunuyorum arastırdım da baya yaptıranlar kapı ic dosemesini sokerek yaptırmıslar resımlerde hoparlorun kapagı cıktıgı gorunuyor fakat bunlar gecen yılın stepwaylerının sanırım 2013 modellerde kapı ic dosemesi sokulmesi gerekiyormus ama nasıl sokulecegı konusunda bi bilgi bulamadım . Paylasabılırseniz memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mozturk16

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cettto

bugun bende aracimi aldim
    istanbul hedef oto
    sandero stepway 1.5 dci 90 bg siyah
    33000 aldim park sensoru dahil navigasyonsuz
    arac ilk kullanımim gayet guzel cokseri ve atak gucu hissettiriyor
    koltuklar rahat ve yuksekten gidiyorsunuz jeep duygusu veriyor :)
    navigasyon ve stepne bence o paraya cok gereksiz
    stepne yeri war tamir kitiyle aldım dısarıdan 80 liraya jantla beraber cıkma lastik aldım aynı olculerde
    ses sistemi fena degil ama one 2 hoparlor atıcam ondekilerde arkaya arkada yeri war
    son olarak kol dayama bence gerekli kesin taktiricam
    fiyat performans gayet basarili bence
    yakıt 2 depo harcadıktan sonra yazıcam malum ılk 2 depoda araba biraz fazla yakar

arka kapını içine baktınız mı? hoparlör kablosu var mı?

Hoparlör tesisatı yok hocam , ayrıca arkalar 13 cm önler gömme şeklinde 16 cm ve teybin arkasında sadece 2 çıkış var , ben yeni değiştirdim hoparlörleri..

kaça patladı ve çok vakit alan bir işlem mi?

Tesisat ve montaj dahil 240 tl verdim , arkalar 13 cm kendinden twitırlı JVC marka , önler 16 cm 230W PİONEER marka , yaklaşık 1,5-2 saat falan sürdü...

baya uzun mesele desene :(( fiyat total fiyatsa eğer çok değil ama 2 saat onun başında durup baştan savma yaptırmamak lazım.teyp biraz asortik çünkü bi bozarsa al başına belayı

Evet hocam ben başında durdum hakikaten çünkü hem teyp , hemde kapı içi döşemeleri de söküldü takıldı vs. ama memnun kaldım işlerinden problem olmadı şükür :)

Merhaba hocam kapı ic dosemesi nasıl sokuluyor acaba bende arkalara hoparlor taktırmayı dusunuyorum arastırdım da baya yaptıranlar kapı ic dosemesini sokerek yaptırmıslar resımlerde hoparlorun kapagı cıktıgı gorunuyor fakat bunlar gecen yılın stepwaylerının sanırım 2013 modellerde kapı ic dosemesi sokulmesi gerekiyormus ama nasıl sokulecegı konusunda bi bilgi bulamadım . Paylasabılırseniz memnun olurum.

Hocam kapı içi döşemelerini kendim sökmedim ama sökerlerken biraz seyrettim , 1-2 tane vidası var onları söküp çekip çıkarıyosunuz geri kalanı sadece tırnak bağlantısı yani..

• quote:

ben eco modu açıkken yaptım 2500 devirde 120 yi hele ki eco modu kapalı 135km rahat yapar

Eco modda motoru düşük torkta kullanmaktadır... Devir, vites dişlisi, hız orantılıdır... Eco modda aradan dişli çıkaramayacağınız ya da ekleyemeceğiniz için hız değişmez... Aynıdır... Sadece gücü belli bir yere kadar kullanabilirsiniz...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hackersun

quote:

quote:

2500 dd 130 yaptiginin fotosu eklenicekti goremedik hala

Sataşma var tamam anlaşıldı :)) Foto en kısa zamanda burada hocam ok :)

Foto cekerken dikkatli olun. Tedbiri elden birakmayin.

***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY***

Yeni SANDERO'da bu orantı 5.Vites 2.250 Devir 130 km'dir... Yani daha az devirde 130 km hıza ulaşabiliyorsunuz... Dişlisi daha küçük... Ama 90 km hızın altına düşünce 1500 devirin altına düştüğü için motor titremesini hissedebiliyorsunuz... Arada bir vites daha olsaydı iyi olurdu... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Teoman1973

quote:

quote:

quote:

quote:

2500 dd 130 yaptiginin fotosu eklenicekti goremedik hala

Sataşma var tamam anlaşıldı :)) Foto en kısa zamanda burada hocam ok :)

Foto cekerken dikkatli olun. Tedbiri elden birakmayin.

***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY***

Yeni SANDERO'da bu orantı 5.Vites 2.250 Devir 130 km'dir... Yani daha az devirde 130 km hıza ulaşabiliyorsunuz... Dişlisi daha küçük... Ama 90 km hızın altına düşünce 1500 devirin altına düştüğü için motor titremesini hissedebiliyorsunuz... Arada bir vites daha olsaydı iyi olurdu... :)

Doğru söylüyorsunuz , 4. viteste 70-75 km/s hıza gelince hemen uyarıyor vites yükselt diye , 5'e atınca da bayılıp kalıyor titremeye başlıyor , o yüzden ben genelde 80 km-85 km/s hızda atıyorum 5'e...

• abilerim merhabalar. babam da bu arabaya kafayı takmış durumda. maddi durumumuz öyle çok iyi değil ama heves etmiş baya bu yaşına kadarda böyle bir araba sahibi olamadı maalesef. en iyi arabamız 98 model broadway'di düşünün =) 2012 model 2. sahibinden ankarada bir tane buldu görüşmeyi düşünüyor biz de ankaradayız zaten. araç 10.000 km ve sahibi içinde sigara bile içilmedi diyor.

sizin fikriniz nedir araç sahibi olarak. sıfırını alamıyor 2. el alma fikrine sıcak bakıyor musunuz? ya da alırken dikkat etmemiz gereken önemli noktalar için tavsiye verebilir misiniz. kardeşimle ben üni okuyoruz bu işlerle pek ilgili değiliz o yüzden ne yapacağımızı bilmiyoruz =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistakey_87

abilerim merhabalar. babam da bu arabaya kafayı takmış durumda. maddi durumumuz öyle çok iyi değil ama heves etmiş baya bu yaşına kadarda böyle bir araba sahibi olamadı maalesef. en iyi arabamız 98 model broadway'di düşünün =) 2012 model 2. sahibinden ankarada bir tane buldu görüşmeyi düşünüyor biz de ankaradayız zaten. araç 10.000 km ve sahibi içinde sigara bile içilmedi diyor.

sizin fikriniz nedir araç sahibi olarak. sıfırını alamıyor 2. el alma fikrine sıcak bakıyor musunuz? ya da alırken dikkat etmemiz gereken önemli noktalar için tavsiye verebilir misiniz. kardeşimle ben üni okuyoruz bu işlerle pek ilgili değiliz o yüzden ne yapacağımızı bilmiyoruz =)

sandero mu? stepway mi almayı düşünüyorsunuz? araba benzinli mi? dizel mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mistakey_87

abilerim merhabalar. babam da bu arabaya kafayı takmış durumda. maddi durumumuz öyle çok iyi değil ama heves etmiş baya bu yaşına kadarda böyle bir araba sahibi olamadı maalesef. en iyi arabamız 98 model broadway'di düşünün =) 2012 model 2. sahibinden ankarada bir tane buldu görüşmeyi düşünüyor biz de ankaradayız zaten. araç 10.000 km ve sahibi içinde sigara bile içilmedi diyor.

Dikkat etmeniz gereken bir çok nokta var o yüzden, hiç kendiniz anlamaya çalışmayın. En yakın Dacia bayisine götürün ve ekspertiz yaptırın. Yazılı ekspertiz raporunuzda aracın durumu açıkça yazar. Bu sayede gerçekten 10.000 de olup olmadığı, herhangi bir kazası olup olmadığı, lastiklerin durumu vs. herşey anlaşılır. Araç sahibiyle de anlaşırken, eğer araçta herhangi bir hasar çıkarsa ekspertiz masraflarını ödemem diye konuşursunuz böylece hem başınız ağrımaz hemde ne aldığınızı net bilirsiniz.
    Şimdiden kolay gelsin.

• 2013 model Dacia'larda radyo dalgalanması problemi çözülmüştür... Servise uğrayıp düzeltirebilirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.