Şimdi Ara

yeni direksiyon sınav sistemi saçmalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
22.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ♣AlucarD♣

quote:

Orijinalden alıntı: Psycna

quote:

Ankara'da Bizimkiler sürücü kursu var Kızılay'da kimse gitmesin oraya ben yandım siz yanmayın. 3 ay önce kayıt oldum o zamanlar yasa gelir m gelmez mi diye tartışıyordu millet. Kursa yazılırken özellikle söylemiştim eski sisteme yetiştirebilirsseniz kayıt olucam diye sorun olmaz eski sistemde girersin falan demişlerdi. Sınava yeni sistemde girdim Neyse dün sınava girdim eski sisteme alışık olduğum için sadece 3 tur atıp bitiricem sanıyodum. Meğer yokuşta kaldırma geri geri park etme falan gelmiş. Tabi benim haberim yok bunlardan Neyse herşeyi dört dörtlük yaptım park etmeye gelince iki dubanın arasına park et dediler geri geri girdim park ettim ama çizgiye tam paralel olması ve en fazla 5 cm mi ne uzakta olması lazımmış Benim arabanın arkası daha yakındı çizgiye o yüzden elendim 1 hafta sonra üniversiteye gidiceğim için diğer sınavlara da giremiycem ve dosya yanıcak. Kursa Ankara'da gittiğim için direksiyon sınavına da Ankara'da girmem gerekliymiş. Birkaç cm daha yakın olsaydı araba geçmiştim. Böyle saçma bişeyden elediler. Eski sistemde girenlerde 5-10 dakika araba sürüp ehliyet aldı

yuh artık! böyle bi nedenden dolayı bile geçirmiyolarsa ben hayatta geçemem. gerçi sana denk gelen komisyon acımasızmış bence.

Kardeşim bence sınava şimdi girme. Çünkü bu sistemde gerçekten çok fazla kişi kalıyo. Bazı şeyleri düzelticeklerdir ilerde. Şuanki sistemde bilgisayar gibi kullanmazsan elenirsin. Trafikte çok fazla araç var diye böyle saçma bi yasa getirdiler

Bakalım biz gçebilecek müyüz

• Beyler bu salaklığı er yada geç düzeltecekler sebebi ise devlet bu ehliyetten dünya kadar gelir sağlıyor.Zaten girenlerin yarısından fazlası kalıyor.Bu riski göze alamazlar zaten nerden para yolarız diye vatandaşa pusu kuruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekleGeliyorum -- 9 Eylül 2013; 16:07:06 >
  • Böyle bir durumda adamın ağzını burnunu kırsak bir daha ehliyet alamama durumu falan olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Ankara'da Bizimkiler sürücü kursu var Kızılay'da kimse gitmesin oraya ben yandım siz yanmayın. 3 ay önce kayıt oldum o zamanlar yasa gelir m gelmez mi diye tartışıyordu millet. Kursa yazılırken özellikle söylemiştim eski sisteme yetiştirebilirsseniz kayıt olucam diye sorun olmaz eski sistemde girersin falan demişlerdi. Sınava yeni sistemde girdim Neyse dün sınava girdim eski sisteme alışık olduğum için sadece 3 tur atıp bitiricem sanıyodum. Meğer yokuşta kaldırma geri geri park etme falan gelmiş. Tabi benim haberim yok bunlardan Neyse herşeyi dört dörtlük yaptım park etmeye gelince iki dubanın arasına park et dediler geri geri girdim park ettim ama çizgiye tam paralel olması ve en fazla 5 cm mi ne uzakta olması lazımmış Benim arabanın arkası daha yakındı çizgiye o yüzden elendim 1 hafta sonra üniversiteye gidiceğim için diğer sınavlara da giremiycem ve dosya yanıcak. Kursa Ankara'da gittiğim için direksiyon sınavına da Ankara'da girmem gerekliymiş. Birkaç cm daha yakın olsaydı araba geçmiştim. Böyle saçma bişeyden elediler. Eski sistemde girenlerde 5-10 dakika araba sürüp ehliyet aldı

yuh artık! böyle bi nedenden dolayı bile geçirmiyolarsa ben hayatta geçemem. gerçi sana denk gelen komisyon acımasızmış bence.

Kardeşim bence sınava şimdi girme. Çünkü bu sistemde gerçekten çok fazla kişi kalıyo. Bazı şeyleri düzelticeklerdir ilerde. Şuanki sistemde bilgisayar gibi kullanmazsan elenirsin. Trafikte çok fazla araç var diye böyle saçma bi yasa getirdiler

bilgisayar gibi surmemizi istiyorlarsa adam gibi duzenlesinler direksiyon saatlerini de madem. 12 saat min. ders siniri koymuslar, tamam bilen adama zaten sorun yok ama daha once direksiyon koltuguna hic oturmamis ve arabasi olmayan yani calisma sansi olmayan kisiler icin (ben gibi) 12 saat cok yetersiz bir sure. surmeyi az cok ogreniyorsun ama hatasiz/kusursuz surmek 12 saat egitimle olacak is degil kesinlikle. 30 saat, 40 saat yapsinlar, kurslara zorunluluk getirsinler herkes duzgunce ogrensin oyle zor sinava soksunlar.
    adam gibi egitim verme, sonra 40 yillik sofor gibi surmesini bekle herkesten. kursa gittim 12 saat bana yetersiz geldi ek ders istiyorum dedim, 12 saatte ogrendin ogrendin ogrenemezsen verirsin saatine 50tl ek ders alirsin diyo, bu yasanin arkasina siginip millete kazigi sokacaklar guya. gerci ulkede hangi is duzgun yurutuluyor ki bunu adam gibi yapmalarini bekliyoruz... tek amac vatandasi daha cok nasil dudukleriz baska bisey dusundukleri yok bastakilerin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bilgisayar gibi surmemizi istiyorlarsa adam gibi duzenlesinler direksiyon saatlerini de madem. 12 saat min. ders siniri koymuslar, tamam bilen adama zaten sorun yok ama daha once direksiyon koltuguna hic oturmamis ve arabasi olmayan yani calisma sansi olmayan kisiler icin (ben gibi) 12 saat cok yetersiz bir sure. surmeyi az cok ogreniyorsun ama hatasiz/kusursuz surmek 12 saat egitimle olacak is degil kesinlikle. 30 saat, 40 saat yapsinlar, kurslara zorunluluk getirsinler herkes duzgunce ogrensin oyle zor sinava soksunlar.
    adam gibi egitim verme, sonra 40 yillik sofor gibi surmesini bekle herkesten. kursa gittim 12 saat bana yetersiz geldi ek ders istiyorum dedim, 12 saatte ogrendin ogrendin ogrenemezsen verirsin saatine 50tl ek ders alirsin diyo, bu yasanin arkasina siginip millete kazigi sokacaklar guya. gerci ulkede hangi is duzgun yurutuluyor ki bunu adam gibi yapmalarini bekliyoruz... tek amac vatandasi daha cok nasil dudukleriz baska bisey dusundukleri yok bastakilerin.

hocam sakin ol

kurstakilerinde ders vermeye gönlü yok.bugun 1 saat sürdüm.tamam dediler.yarın gelicem dimi demesem bu kadar bitti
    hergün gidicem inadına

• Tüm mesajları okudum. bu nasıl zihniyettir arkadaş. Benim hocam bi uyuzluk yaparsalar topu bana at sıkıntı olmaz dedi. Şimdi şiştiler artislik yapacaklar olmadı şikayet dilekçeni beraber hazırlarız yani yaparız bizde bişeyler dedi.

böyle saçma sebeplerden dolayı geçemezsem de:
    hcm :)))))) kmsyn bşkm :))))) snn o :)))))) ayağnı :))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OscarPenn -- 11 Eylül 2013; 23:24:48 >
  • Bu sınav gözetmenleri kim? Nerenin memuru yani? Devletteki görevleri nedir? Bu arada konuyu açan arkadaş geçti mi acaba sonraki sınavdan? @cem_k12
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Usta 12 saat çok fazla bir süre yahu biraz az heyecan yap geçersin

• quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

12 saatin 3 saati zaten sadece sinav guzergahinda verilecek alistirma amacli. 9 saatide en azindan bizim kurs tam olarak vermedi, ara verme, gec baslama, erken bitirme derken o 9 saat oldu 6 - 6.5 saat. asil sehir trafigine zaten hic girmedik, surdugumuz yollarda trafik lambasi dahi yok. benim bu sekilde kimse kusura bakmasin ama normal bir trafige cikmaya hazir olabilmem mumkun mu? hadi diyelim arabayi kusursuz suruyorum, heyecan acisindan sehir trafigi cok farkli bir sey. en azindan 1 gun bile olsa yanimda hoca ile cikmam gerekirdi diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 12 Eylül 2013; 17:20:44 >
  • quote:

quote:

12 saatin 3 saati zaten sadece sinav guzergahinda verilecek alistirma amacli. 9 saatide en azindan bizim kurs tam olarak vermedi, ara verme, gec baslama, erken bitirme derken o 9 saat oldu 6 - 6.5 saat. asil sehir trafigine zaten hic girmedik, surdugumuz yollarda trafik lambasi dahi yok. benim bu sekilde kimse kusura bakmasin ama normal bir trafige cikmaya hazir olabilmem mumkun mu? hadi diyelim arabayi kusursuz suruyorum, heyecan acisindan sehir trafigi cok farkli bir sey. en azindan 1 gun bile olsa yanimda hoca ile cikmam gerekirdi diye dusunuyorum.

Hocam hiç korkma ben de hayatımda hiç trafiğe çıkmamıştım ondan önce de 2-3 defa öylesine bir arkadaş nasıl kullanacağımı göstermişti 30 dakika bir direksiyon dersine girdim hiç heyecan falan yapmadım istop bile etmedi araç çok az trafiğin olduğu yerde kullandım dün ise bildiğiniz Alibeyköy-Eyüp-Unkapanı hattında gerçekten de trafiğin olduğu bir anda ders yaptı hoca al sür trafiğe çıkabilir misin dedi 20 km civarı sürekli trafikte gittik hiç sıkıntım yok mesela ama hiç heyecan yapmadım erkek misiniz bilmiyorum bayansanız belki durum değişir ama erkekseniz bence heyecan yapmayın çok rahat sürersiniz araba sürmek hakkaten o kadar zor değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Bu sınav gözetmenleri kim? Nerenin memuru yani? Devletteki görevleri nedir? Bu arada konuyu açan arkadaş geçti mi acaba sonraki sınavdan? @cem_k12

O ilçedeki okullarda öğretmenler.

Konuyu açan arkadaş da kalmış, zaten güzergahın tamamını bile gidememiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ben hayatımda hiç direksiyona oturmamıştım. İlk saat felaket geçmişti. 2. saat , ilk saat çok kötü geçmesine rağmen direk caddede başladım ki bilenler varsa Basmane trafiği nasıldır bilir. Bizim ders 4+1 saat , o 1 saati de yarın sınav güzergahında alacağım.

Sana tavsiyem sen yoluna bak. Bende de ilk trafiğe çıkışta haliyle heyecan oldu karşıdan araba gelince ne yapacağımı bilemedim ama böyle böyle öğreniliyor. Sen yolunda git , direksiyon hakimiyetini iyi tut , hızını da iyi ayarla , 40'ı falan çok geçme. Dönüşlerde aynaları kontrol et , aynalardan iyi göremiyorsan sen geri bak. Normal yolda giderken de ortalama 25-30 saniyede bir aynalarla arkayı kontrol et.

@umut228

Arkadaş 25 ağustosta bir daha girecem demiş onu soruyorum ben.

• arkadaslar sınava girdim 25 agustosta tekrardan..

geçtim bu sefer..bıraz yogundum konuya bakamadım..

2. sınavdaki komısyon cok ıyıydı..hatta inatla benım ilk sınava gelmedıgım ıcın kaldıgımı ıddaa ettiler.cunku bu sürüşle kalman mumkun değil dediler..onlara gore gayet ıyı kullanmısım arabayı..kı bana gorede oyleydı..sınav sonuna dogru ehliyetin hayırlı olsun falan dahi dediler..yokusa gıdemedık sınavda.park falan vardı..yokusuda ehlıyetı alınca sen calısırsın falan dedıler..30 dk yı doldurmak ıcın bı ara 15 dk mola bile verdık komısyonla araba dısına cıkıp muhabbet falan ettik..lise ogretmenleriymiş onlar..biri müdür yardımcısıydı yanlıs hatırlamıyorsam..

bu arada kurstan aldıgım bılgıye gore,ilk mesajda bahsettiğim sınav komısyonu ilk defa sınav yapıyorlarmıs o gun..ve komısyon baskasının surus bılgısı yokmus..yanı araba kullanmayı bılmıyormus,ama ehliyeti varmış işte..paso fren yapıp sacma mudahalelerde bulunma sebebıde buymus sanırım..

sistem ılerledıkce oturacaktır ama suan hala garip bir şekilde işliyor sistem..

• HORT...

2 ocak 2016 da direksiyon sınavım var sistem halen aynı sanırsam bi değişme yok.Yazınızı okudum okurken kasapca hayaller kurdum (komisyonun ayağını ve bileklerini kesip malum yerine soktuğum hayaller :D ) biz UGETAM çevresinde gireceğiz ordada trafik ışıkları yok gündüz trafik bomboş stop ettirmessek geçeriz gibime geliyor.Tabi böyle komisyon gelirse artık kasap havası oynarız. :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.