Şimdi Ara

Yeni Doblo ile 2 ay süren test sürüşüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
20.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gokmavı

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

quote:

Bizde 2 aydır Doblo kullanıyoruz.1.3 90 hp şuana kadar sorunsuz.Araç 6 bine geldi.Hiçbir şekilde tık yok.Yakıtta çok iyi.

Sizde yeni symbol yokmuydu yada nick benzerliği mi?Eğer karıştırdıysam kusuruma bakmayın.

Doblo şirket aracı Yeni symbol kendimin hususi.

Sevindim sayın gökmavi çoktandır göremiyordum sizi gerçi benimde pek vaktim olmadı siteye giremedim nasılsın iyi misin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bizde 2 aydır Doblo kullanıyoruz.1.3 90 hp şuana kadar sorunsuz.Araç 6 bine geldi.Hiçbir şekilde tık yok.Yakıtta çok iyi.

Sizde yeni symbol yokmuydu yada nick benzerliği mi?Eğer karıştırdıysam kusuruma bakmayın.

Sevindim sayın gökmavi çoktandır göremiyordum sizi gerçi benimde pek vaktim olmadı siteye giremedim nasılsın iyi misin?

Sağolun iyiyim.Sizde iyisinizdir umarım.Symbolümü 2-3 yıl daha satmam yakıt konusu haricinde memnunum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sağolun iyiyim.Sizde iyisinizdir umarım.Symbolümü 2-3 yıl daha satmam yakıt konusu haricinde memnunum.

Çok şükür bende iyiyim.Bende ilerleyen zamanlarda ağır bagaj taşımam sebebiyle cady,connect,kango vb.araçlardan birini almayı düşünüyorum inşallah.Şehirler arası yolculukta ağır bagj otomobilde olmuyor ama symbol'ümdende memnunum çok şükür bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak.Sizin tavsiyeniz ne olur bu sınıf bir araç için?

• quote:

6000 km de sorun çıkartacaksa bi araba ben benzin döküp yakarım..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok şükür bende iyiyim.Bende ilerleyen zamanlarda ağır bagaj taşımam sebebiyle cady,connect,kango vb.araçlardan birini almayı düşünüyorum inşallah.Şehirler arası yolculukta ağır bagj otomobilde olmuyor ama symbol'ümdende memnunum çok şükür bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak.Sizin tavsiyeniz ne olur bu sınıf bir araç için?

Bu sınıf araçlardan 1.9 Kango kullanmıştım.Yakıt pompası arızalıydı fazla yakıyordu.İç mekan biraz dar.Yani bir çamaşır makinesini zor alır.Yeni Doblo kullandım hala arada kullanırım.Çok geniş ferah araç bir çamaşır makinesini rahat alır.Tam değerini hatırlamıyorum.Ama bir depo mazotla 850-900 km gidelebiliyor.Tabii alternatifler var ben kullandıklarımdan Yeni dobloyu seçerdim.

@skrc

Şuana kadar demiştim.Ama 6 bine gelmemiş 2010 Land Roverde motorun yatak sardığını bilirim.Hatta sahibinde.com 'da ilanı vardı.

• yenmı doblo nun yakıt tuketımı nedır?1.3 1.6 1.9 multıjetler?
  • Arkadaşlar bu aracın 1.3 multijet olanları 5 yolcu en fazla 200-250 kg yük ile kullanımı nasıl klima da açık vaziyette olunca yaz aylarında?Trafik sigortası kaç lira tutuyor kasko bedeli motorlu taşıtlar vergisi ne kadar.Bilgi verecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • doblo 1.6 gitmiyor ara hızlanmada sollamalarda cok kararlı ilerlemiyor,yakıtı da cok az değil ama konfor iyi sessizlik de
  • benimde daha önce 2006 premio vardı . o zamanlar frenler gayet güzel gibiydi ama megane aldıktan sonra doblonun frenleri sanki tutmuyordu. yeni doblo eskikinden daha kötü bir frenlemeye sahip demiyorum ama megane göre kötü bir frene sahip. üstelik kullanılan lastikler özellikle sıcak havalarda çok kayıyor . serin günlerde daha iyi yol tutuyor.
  • arkadaşlar gitmiyor dediğiniz araç çok beğenilen eski 1.9 m.jetten daha atak bir motor ve hızlanması da yeni doblo daha ağır olmasına rağmen daha iyi. tek fark var oda 1500 1600 devirlerden sonra araba serileşmeye başlıyor. buda tüm 16 valf li motorların ortak sorunudur.
    birde 1. vites oranları yüklü rampa kalkışları hesaba katılak daha kısa tasarlanmış. bir çok markada daha uzun tasarlanıyor. buda aracın 0-100 hızlanmasını uzatıyor.
    1.3 motorda da aynı mantık kullanılmış ve 1. vites sadece aracı yerinden oynatmaya yarıyor.
  • Tofaş ta çalışmış birisi olarak kesinlikle söylüyorum ben yeni dobloyu asla almam. Üretim koşullarından dolayı aşırı kalitesiz çıkıyor arabalar. Hatta yeni doblo üretim bantında çalışmış birisi olarak tekrar söylüyorum aman deyim. 30 - 40 bin verip yeni dobloya bineceksiniz ama bunu üreten fabrika sizin verdiğiniz paraya değer vermeyecek tek amacı daha fazla üretmek olan bir fabrika... şu gerçekleri söylüyorum.. yukarıda bir kilit örneği var. mesela fabrikada farı takan kişinin üretim zamanı kısa verilmiş. adam farı takmaya yetiştiremiyor. sonra bu 30 bin verdiğiniz araba banttan farsız çıkıyor.. araba size farsız mı geliyor hayır. işte olay burada başlıyor. farın takılması için tamponun söülmesi gerekli ve fabrika içindeki tamirciler devreye giriyor. tamponu orasından burasından çekip kanırtarak o farı bi şekilde oraya sokuyor. tabiki tampon deforme oluyor, tırnağı kırılıyor vs. vs. Sonra arabayı siz teslim aldıktan sonra orasından burasından ses geliyor. ıvır zıvır birsürü şey işte. yada üretim süresi kısa olduğu için 5 somun takılması gereken yere 4 somun takılıyor gibi bunun gibi birsürü hata işte. bilmenizi isterim. yok yinede alıcam derseniz siz bilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanweb16

Tofaş ta çalışmış birisi olarak kesinlikle söylüyorum ben yeni dobloyu asla almam. Üretim koşullarından dolayı aşırı kalitesiz çıkıyor arabalar. Hatta yeni doblo üretim bantında çalışmış birisi olarak tekrar söylüyorum aman deyim. 30 - 40 bin verip yeni dobloya bineceksiniz ama bunu üreten fabrika sizin verdiğiniz paraya değer vermeyecek tek amacı daha fazla üretmek olan bir fabrika... şu gerçekleri söylüyorum.. yukarıda bir kilit örneği var. mesela fabrikada farı takan kişinin üretim zamanı kısa verilmiş. adam farı takmaya yetiştiremiyor. sonra bu 30 bin verdiğiniz araba banttan farsız çıkıyor.. araba size farsız mı geliyor hayır. işte olay burada başlıyor. farın takılması için tamponun söülmesi gerekli ve fabrika içindeki tamirciler devreye giriyor. tamponu orasından burasından çekip kanırtarak o farı bi şekilde oraya sokuyor. tabiki tampon deforme oluyor, tırnağı kırılıyor vs. vs. Sonra arabayı siz teslim aldıktan sonra orasından burasından ses geliyor. ıvır zıvır birsürü şey işte. yada üretim süresi kısa olduğu için 5 somun takılması gereken yere 4 somun takılıyor gibi bunun gibi birsürü hata işte. bilmenizi isterim. yok yinede alıcam derseniz siz bilirsiniz.

heryere aynı yazıyı yazıp duruyorsun sadece karalamak başka hiç bişey değil sen koskoca fiatı ve üretim yapan tofaşı karalasan ne olur karalamasan karşındaki ödüllü bi araba seni büyük ihtimal ile oda eğer hakikaten tofaşta çalıştıysan eğer ya seni kovup sepetlediler şimdi çekememzlikten ve kendine yedirememezlikten böyle uydurup palavra atıyorsun

bence böyle şeylerle kendinizi güldürmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: yok artık bitti

quote:

Orijinalden alıntı: osmanweb16

Tofaş ta çalışmış birisi olarak kesinlikle söylüyorum ben yeni dobloyu asla almam. Üretim koşullarından dolayı aşırı kalitesiz çıkıyor arabalar. Hatta yeni doblo üretim bantında çalışmış birisi olarak tekrar söylüyorum aman deyim. 30 - 40 bin verip yeni dobloya bineceksiniz ama bunu üreten fabrika sizin verdiğiniz paraya değer vermeyecek tek amacı daha fazla üretmek olan bir fabrika... şu gerçekleri söylüyorum.. yukarıda bir kilit örneği var. mesela fabrikada farı takan kişinin üretim zamanı kısa verilmiş. adam farı takmaya yetiştiremiyor. sonra bu 30 bin verdiğiniz araba banttan farsız çıkıyor.. araba size farsız mı geliyor hayır. işte olay burada başlıyor. farın takılması için tamponun söülmesi gerekli ve fabrika içindeki tamirciler devreye giriyor. tamponu orasından burasından çekip kanırtarak o farı bi şekilde oraya sokuyor. tabiki tampon deforme oluyor, tırnağı kırılıyor vs. vs. Sonra arabayı siz teslim aldıktan sonra orasından burasından ses geliyor. ıvır zıvır birsürü şey işte. yada üretim süresi kısa olduğu için 5 somun takılması gereken yere 4 somun takılıyor gibi bunun gibi birsürü hata işte. bilmenizi isterim. yok yinede alıcam derseniz siz bilirsiniz.

heryere aynı yazıyı yazıp duruyorsun sadece karalamak başka hiç bişey değil sen koskoca fiatı ve üretim yapan tofaşı karalasan ne olur karalamasan karşındaki ödüllü bi araba seni büyük ihtimal ile oda eğer hakikaten tofaşta çalıştıysan eğer ya seni kovup sepetlediler şimdi çekememzlikten ve kendine yedirememezlikten böyle uydurup palavra atıyorsun

bence böyle şeylerle kendinizi güldürmeyin

Bildigi birşeyler varsa paylaşır.. burası zaten paylaşım yeridir,

hayırdır sende Tofaş bayii misin? Toz kondurmuyorsun?

• Dostum ben olanı söylüyorum. Hayırdır neden zoruna gitti. Ayrıca Tofaş'ı kendim bıraktım. Çünkü bir otomasyon firmasında 2 kat maaş teklifi geldi ve şuanda da orada çalışıyorum. Çok hoşuna gidiyorsa sen al dobloyu kullan. Ben uyarayım gerisi alacak olana kalmış. Showroomlar heryerde var. Buraya bakma o zaman. BU ARADA BÜTÜN MESAJLARINI OKUDUM DA FİATIN AVUKATI KESİLMİŞSİN FORUMDA BAŞKA BİR MESAJIN YOK FİATA YORUM YAPANLARI KÖTÜLEMEKTEN BAŞKA. HAYIRDIR TOFAŞ IN AJANI MISIN NESİN SEN??? :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanweb16 -- 10 Şubat 2011; 5:33:07 >
  • baksana heryere karalam için aynı şeyleri yazıp durmuşsun karfalamktan başka hiç bişey yapmıyorunuz ben bayi sahibi faln değilm ama otomotiv okudum bu işlerden anlıyorum böyle boş yere bişey bilmeden atıp tutarak karalıyorlar onlara cevap yazıyorum siz nereden çıkardınız böyle avukat filan böyle saçma şeyler yazmayın
  • Dostum otomotiv okudum biliyorum diyorsun da neyi bilip neyi konuşuyorsun. O doblo bandının içinde değilsen bilemezsin.. Arabalar hatalı çıkıyor diyorum sen bana okudum diyorsun. Sen okudun ama ben o arabanın kendisini yaptım. Hatalı diyorsam hatalı...
  • yahu bunu neye dayalı diyorsun alan memnun satan memnun yeni doblo kullanıcılarının çoğu memnun

bence bu işi uzatmaya ve kalp kırmaya gerek yok
  • arkadaşlar merhaba. bende Doblo 1,6 premıum paket var. start-stop özelliği kendiliğinden bazen çalışıp bazen çalışmamaya başladı, şimdilerde ise artık hiç bir şekilde çalışmıyor. Çalışması için gereken şartlar belli, birde düğmesi var derseniz onu da aktif durumda tutuyorum her zaman ama yine de yok.
    eğer yardımcı olabilecek veya tavsiyede bulunacak arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim.
  • valla bizim 2002 model Doblo Malibuyu aldığımızda start&stop özelliği vardı

tek farkı kırmızı ışıkta durunca motor stop ediyordu yeşilde anahtarı çevirip arabayı çalıştırmanız gerekiyordu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer bagaj taşıyacaksan dobloyu rahatlıkla alabilirsin. bagajına çamaşır makinesi, yer masası , ıvır zıvır yükleyip evin temel ihtiyaçlarını istanbuldan antalyaya taşıdık hemde 3 kişi arabanın bagajı tavana kadar yüklü + arka yolcu koltuğunun 2 kişilik olan kısmı full yüklü halde geldik araba hiç bana mısın demedi bide bizim doblo 2002 model hala gayet güzel çalışıyor 12 yaşına girdi bu sene aldığın zaman yıllarca kullanabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.