Şimdi Ara

Yeni Dolandırıcılık yöntemi: 'Benzinim Bitti Abi.. :(' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oozgur16

Kokoreççinin önünde arabada bekliyorum biri geldi elimde galaxy s3 var almak ister misiniz dedi bakayım dedim bildiğiniz çin malı çakma s3 ne istiyosun dedim çok paraya sıkıştım normalde 1200 den aşağı vermem ama 450 lira olur dedi 100 liraya satarsan hayır için alırım diyince söverek ayrıldı.
    Arkadaşlar 3-5 kuruş vermeyip vicdan azabı çeke çeke veya aynı tipi aynı numarayı yaparken görüp kendi kendime kıza kıza piştim artık...

istisnasız hiçbirine inanmıyorum, yanından geçerken zaman zaman içim sızlıyor ama o da toplumca düştüğümüz ahlak seviyesinden...

kendinize sorun hayatınızda hiç böyle çaresiz kaldınız mı?
    benzini bitse kredi kartı olur, uzun yolda lüks araba kullanan adamın;
    hastane kapısında kalsa can havliyle rezillik çıkarır yine de alır tedavsini, 10 lira için kapıda beklemez;
    ben freeshop'tan parfüm çıkarsam 1/5 fiyata eş dosttan kendime bile ayıramam...
    vs vs vs

sokakta sürünsem polise, esnafa, taksiciye giderim; dikkat edin bu adamlar direk vatandaşa gidiyorlar...

güvenmediğim adama yardım etmem, işe gidiş yolumda öğrenciler olur arada otostop yapan, onları alırım; mahallede düşkün vardır ona yardım ederim, gerçekten ihytiyacı olan birine vermeden geçtiysem de günahı senelerce beni aptal yerine koyanların boynuna...

başınızı çevirip yolunuza devam etmenizi tavsiye ederim, hem aptal yerine konmamış olursunuz hem de verecekseniz sadakanız ihtiyaç sahibine gider, hatta başınıza gelebilecek bir gasptan bile korunmuş olabilirsiniz....

bunu yapamıyorsanız maddi değil ayni yardım teklif edin, ilaç isteyene ilaç, yemek isteyene yemek...

beni de çok rahatsız eden bir konudur, yazmaya başlayınca baya uzatmışım kusura bakmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 30 Kasım 2014; 11:49:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iade

quote:

Orijinalden alıntı: ~MidNiqT.

quote:

Orijinalden alıntı: iade

Benzeri Konyada da var ama buradaki tipler bonzaici Alaaddin tepesinin orda 3-4 kere denk geldim. Abi LPGmiz bitti paramız yok tarzında konuşup para istiyorlar. Öğrenciyim dedim yarın Doğanlara gel üstüne başına ceket pantolon çekiyim dedi eleman. Hızlıca uzaklaştım zaten bela almaya gerek yok. Doğanları da bilenler bilir biraz belalı bir yerdir

http://www.youtube.com/watch?v=TK9wnuxE3K0
    Bu videodaki elemanların biraz daha iyi hallisiydi

Doğanlarmı Bence onlar sizin pantolon ve cekete de göz dikmişler hocam.

Konuyla pek alakasız ama bana da konya/bosna da denk geldiler. Abi yol paramız yok köye gidicez filan diyordu. Dedim kardeşim öğrenciyim idare et..
    İyiki de vermemişim, 2 gün sonra aynı elemanları aynı taktikle dolaşırlarken gördüm..

Bu ve bunun gibiler yüzünden belkide gerçekten ihtiyacı olanlara yazık oluyor.

Adamların 2 senedir arabası kalmış LPG parası arıyorlar. Geçen arkadaş görmüş yine

Belkide ikinci arabalarının lpg si bitmiştir bu seferde.

• Bu kadar yaşanmış olayı duyduktan sonra kalkıp vicdanım rahatlasın, sadaka olur diye hala bu tür üçkağıtçılara para kaptırmak isteyen varsa diyecek lafım yok. Gerçi pek kimse de uğraşmak istemez ama bu tür kişi ve araçlar hemen polise bildirilse polisler ilgilenir mi diyeceğim ama pek te sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 2 Aralık 2014; 18:14:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

quote:

Orijinalden alıntı: aya

yahu bu ne ki?

ramazandan önce, istanbul'a bir malzeme götürüyorduk, vw caddy ile. ankara gişelerden girer girmez sağda yeni kasa bir BMW 3 serisi ve az önünde bir adam el kaldırdı. durduk.

"abi, çok mahçup durumdayım, hayatımda böyle bir duruma hiç düşmedim. eşimin annesi vefat etti, kocaeli'ye gidiyoruz. araba arıza yaptı, BMW servisi aradım gelecekler ama 80 lira açığım var. ben şereflikoçhisar'da vw yedek parçacısıyım. her türlü parça ihtiyacınızda seve seve yardımcı olurum. teleofnumu da rehin bırakayım. şu cenazeyi halledip, döner dönmez arar, paranızı hesabınıza yatırırım1 hikayesi o kadar inandırıcıydı ki, altında BMW 3 serisi, elinde iphone 5, şekil şemal de yerinde olunca, hikayedeki tüm açıkları göz ardı edip, "altı üstü 80 lira, gelirse gelir, gelmezse sadakamız olsun" niyetiyle verdik. zaten işin içinde "cenaze" kelimesi olunca, adamın da o ağlamaklı halini görünce, "arabada eşim, çocuklar" dilan da deyince sorgulamıyor insan...

sonrası mı? aynı gün akşama doğru "acaba ne yaptı, işini halledebildi mi, gidebildi mi" diye arayıp soralım dedik, telefon önce meşgule düşürüldü ve "meşgulüm, sizi sonra ararım" şeklindeki hazır bir SMS geldi. devamındaki hiç bir aramaya cevap alamadık...

Aynısını benim arkadaşımın başına gelmiş tatile giderken antalya'yolunda. O araçta 3 serisi bmw'di dedi. Onada aracında arızalı olduğunu bu şekilde aracın onu istanbula kadar götüremeyeceğini söylemiş. Arkadaşımda nesi var deyince servis çağırdım ancak 200tl istediler aracı alıp servise götürmek için yanımda da okadar para yok,kredi kartıda geçmiyormuş yol yardımda, burada kaldım 1 saattir arabada çalışmıyor insanlardan yardım istiyorum utana sıkıla demiş. Arkadaşta insanlık hali benim başımada gelebilir belki bir gün böyle bir olay diye düşünmüş. 200TL yok ama alsana 100$ veriyim demiş vermiş. İstanbula gidince hemen göndericem paranızı vs demiş.

Sonra akşama doğru ne yaptı hallettimi işini diye aramış meşgule vermiş karşı taraf, sonra da mesaj atmış meşgulüm,sizi sonra ararım diye.
    Benim arkadaşta ulan bizim para yalan oldu galiba diyerekten, bir kaç kere daha arayıp yanıt alamayınca polisi arayıp suç duyurusunda bulunmuş.Aracın plakasını vs almış parayı verirken,poliste karakola gelmen lazım telefonla kayıt açamayız diyincede gitmemiş karakola.

100$ öyle gitti.

Vay beee, şu mesajınızı okuyana kadar halen " unutmuş olabilir" gibi bir umudum vardı bir yerlerde... Artık tamamen söndü...

Böyle insan müsveddeleri aslında sadece Yaptıklarının vebalini yüklenmiyorlar. Sarsmış oldukları güven müessesesi nedeniyle gerçekten Muhtaç duruma düşüp kimseden yardım alamayan tüm ihtiyaç sahiplerinin vebalini de yükleniyorlar.

Ah bir bilseler neyi sırtlarına yüklendiklerini, yemin ediyorum kalan ömürleri boyunca Gözlerine gram uyku girememesi gerekir normalde... Yine de beddua etmiyorum, hidayet diliyorum...

arkadaşıda çok hatalı ama dediklerinize katılıyorum ama kimse kafasını kullanan tanımadığı birine 100 dolar vermez.

• Yaşlı bir teyzenin koluna iki kişi girmiş
    Biri de beni durdurdu Kadıköyde
    Abi doktor Bakırköye gönderiyor annemiz çok hasta hiç paramız da yok dedi 50 tutar nolur ver filan
    Neyse bu da bilinen bir yöntemmiş aklınızda bulunsun
    Baltalimanında da o dönem yaptılar aynısından
    Ben 15 verdim 15 gitti

4 kişi 2 dakikalık tiyatro
    Biletler 15 tl olarak varsaydım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Aralık 2014; 17:26:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yöntemi ankarada kız yurtlarının önünde yapmaya başladılar yine bilginiz olsun.
  • Bende arabad beklerken, biri geldi motorun yakıtı bıtmış para ıstedı, vermedım. İnsan anlıyor yalan konustugunu, bana kımlıgımı rehın verımde demedı. Bunlara para vermeyın, benzını yoksa gitsin benzıncıden rıca etsin. En azından benım başıma bu olay gelse gıder benzıncıye soylerım derdımı yada trafık polisine.

• gerçi pek alakası yok ama bu aralar karşılaştığım bir durumu anlatayım.inşatta çalışıyorum günlük yevmiyem çok az karnım aç diye dolanıyorlar ortalıkta doğru mu bilmiyorum birinci kez karşılaşınca inandım para verdim ama ikinci kez karşılaşınca aynı senaryoyla şüphelendim
  • Ankara Batıkent metro cikisinin önünden geçerken kucağında çocuk olan bir adam ve yaninda bir kadın aracın önüne atladı, adam arabanın önünde beklerken kadın cama yaklaştı, açtım cami anlatmaya başladı bilmem nerden hastaneye geldik, paramız bitti yolda kaldık vs vs habire anlatıyor, ee ne istiyorsunuz dedim, bize Allah rızası için bi yardim et evimize dönelim dedi.

Tamam hadi binin arabaya sizi terminale götürüp otobüs biletlerinizi alayım yoksa para vermem deyince arkasını donup uzaklasti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde florya tarfında yaşını başını almış bir adam yolda geldi elinde bir şişeyle mazot bitti arabada eşim çocugun kaldık eve dönücek kadar mazot olsa yeter dedi. 1lt kadar yeterli olur demişti. Bana hiç inandırıcı gelmedi, bende ona bozukluk var onu vereyim dedim ögrenciyim benimde param yok dedim 4 tl verdim. Verdikten sonra başımın gözümün sadakası olsun demiştim. O gün büyük bir kazadan kurtuldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Eşim bugün telefonda heyecanla anlattı:
    A101' e giderken yolda zar zor yürüyebilen tanımadığı yaşlı bir teyze görmüş:"Teyze markete gidiyorum, ne ihtiyacın varsa sana da alayım?" deyince yaşlı teyze de "Para lazım bana !" demiş.
    Eşim "Üzerimde para yok" deyip yoluna devam etmiş.
    Ama içinde o yaşlı teyzeye yardım edemediği için hüzün hissetmiş.

A101' den dönüşte bir araba yanına yanaşmış. İçindeki adam "Bacım al bu poşetleri ihtiyaç sahiplerine çocuklara dağıt" demiş ve içi erzak dolu 7 adet poşeti eşime verip uzaklaşmış.
    Eşim de bu erzakları hemen en yakın camiye bağışlamış.

Yaşasın 23 Nisan

Harikaydı hocam

• Aynı olay 1 ay önce benim de başıma geldi bu samsun yolunda ucuz gaz satan bir yer var Gazpa diye ordan alırım gazı hep

neyse yine gazı aldım arabaya bindim tam benzinlikten çıkıcam dedim şu arka hoparlörün vidasını sıkıyım gevşemişti zıngır zıngır ses geliyordu.

açtım bagaj kapağını vida sıkıyorum çocuk geldi

abi merhaba rahatız ediyorum kusura bakma vs diyerek kibar bir giriş yaptı ama yanıma falan koşarak geldi aceleci tavırla

dedi ailemi aştiye götüreceğim öğrenciyim ziyarete geldiler otobüs kacacak gaz bitti param yok yardımcı olurmusun kimliği bırakayım falan dedi

işkillendim açıkcası cebimde para var yalan yok ama param yok son parayı gaza verdim dedim

abi işte çok mağdur oldum lütfen falan demeye devam ederken yok param dedim baktı alamayacak tamam canın saolsun diyip giderken de insanlık ölmüş demez mi işte tam o anda evet dedim iyiki para falan vermemişim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.