Şimdi Ara

Yeni Dolandırıcılık yöntemi: 'Benzinim Bitti Abi.. :(' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Börü_Budun

Ben de Dikmen Vadisi'nin orada yere düşmüş kalkmaya çalışan birini gördüm. Yanından 5-6 araba geçti kimse takmadı bi yerlerine afedersiniz. Bonzai vs. içmiş kafası uçmuş gibi kalkamıyodu yerden. Durdum, kaldırdım abi noldu bişeyin var mı falan dedim. Kalkamıyorum 2 saattir sağolasın dedi. Hastayım da ilaç alamıyorum falan. Gösterdi 2 tane ilaç. Dedim kalk abi alalım, reçeteye yazdırmadan vermiyorlar dedi. E kalk hastaneye gidelim olmaz böyle dedim, biraz eveledi geveledi o zaman Numune hastanesine gidelim dedi. Nerde o ben bilmiyorum dedim (gerçekten de bilmiyorum) biraz uzak dedi. Aslında biraz kıllandım ama sonra mont falan yok mu çok üşüyorum deyince içim acıdı. İlaçlar ne kadar dedim 60 lira dedi. Ben de çıkardım 50 lira verdim.

Adam baya teşekkür etti falan, yoluma koyuldum da içimde de biraz ukte kaldı acaba dolandırıldım mı diye. Ama ihtiyaç sahibine yardım edemedim diye üzülmektense, 50 lira dolandırılıyım bari dedim kendi kendimi avuttum. Bu durum başına gelen var mı peki? Belki aynı adam dolandırmıştır bizi, adamın ellerinde sedef hastalığının izleri vardı.

yakışanı yapmışsınız

'' Ama ihtiyaç sahibine yardım edemedim diye üzülmektense, 50 lira dolandırılıyım bari dedim kendi kendimi avuttum. ''

şu bence yeterli

• Ankara'da bu tür olaylar yazin başindan beri var. facebook sayfasinda 4-5 kişi paylaşti. hatta bunlarin kirmizi bir hyundai i10 mu araçlari varmis. yol kenarina cekip gelen geçene el edip durdurmaya çalisiyorlarmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Montblanc 149

TuVNeRa arkadaşımızı bloklama kampanyası başlatılmıştır

onsuz buralar dutluk yoksa bize 2015 golf testini kim yapıp mucize yakıt tüketimini buraya koyacak
  • yahu bu ne ki?

ramazandan önce, istanbul'a bir malzeme götürüyorduk, vw caddy ile. ankara gişelerden girer girmez sağda yeni kasa bir BMW 3 serisi ve az önünde bir adam el kaldırdı. durduk.

"abi, çok mahçup durumdayım, hayatımda böyle bir duruma hiç düşmedim. eşimin annesi vefat etti, kocaeli'ye gidiyoruz. araba arıza yaptı, BMW servisi aradım gelecekler ama 80 lira açığım var. ben şereflikoçhisar'da vw yedek parçacısıyım. her türlü parça ihtiyacınızda seve seve yardımcı olurum. teleofnumu da rehin bırakayım. şu cenazeyi halledip, döner dönmez arar, paranızı hesabınıza yatırırım1 hikayesi o kadar inandırıcıydı ki, altında BMW 3 serisi, elinde iphone 5, şekil şemal de yerinde olunca, hikayedeki tüm açıkları göz ardı edip, "altı üstü 80 lira, gelirse gelir, gelmezse sadakamız olsun" niyetiyle verdik. zaten işin içinde "cenaze" kelimesi olunca, adamın da o ağlamaklı halini görünce, "arabada eşim, çocuklar" dilan da deyince sorgulamıyor insan...

sonrası mı? aynı gün akşama doğru "acaba ne yaptı, işini halledebildi mi, gidebildi mi" diye arayıp soralım dedik, telefon önce meşgule düşürüldü ve "meşgulüm, sizi sonra ararım" şeklindeki hazır bir SMS geldi. devamındaki hiç bir aramaya cevap alamadık...

• Piyasa çakal dolu milletin kafası çakallığa çalışıyor,allah ıslah etsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzeri Konyada da var ama buradaki tipler bonzaici Alaaddin tepesinin orda 3-4 kere denk geldim. Abi LPGmiz bitti paramız yok tarzında konuşup para istiyorlar. Öğrenciyim dedim yarın Doğanlara gel üstüne başına ceket pantolon çekiyim dedi eleman. Hızlıca uzaklaştım zaten bela almaya gerek yok. Doğanları da bilenler bilir biraz belalı bir yerdir

http://www.youtube.com/watch?v=TK9wnuxE3K0
    Bu videodaki elemanların biraz daha iyi hallisiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Eşim bugün telefonda heyecanla anlattı:
    A101' e giderken yolda zar zor yürüyebilen tanımadığı yaşlı bir teyze görmüş:"Teyze markete gidiyorum, ne ihtiyacın varsa sana da alayım?" deyince yaşlı teyze de "Para lazım bana !" demiş.
    Eşim "Üzerimde para yok" deyip yoluna devam etmiş.
    Ama içinde o yaşlı teyzeye yardım edemediği için hüzün hissetmiş.

A101' den dönüşte bir araba yanına yanaşmış. İçindeki adam "Bacım al bu poşetleri ihtiyaç sahiplerine çocuklara dağıt" demiş ve içi erzak dolu 7 adet poşeti eşime verip uzaklaşmış.
    Eşim de bu erzakları hemen en yakın camiye bağışlamış.

Giris gelisme sonuç super

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

A101' e giderken yolda zar zor yürüyebilen tanımadığı yaşlı bir teyze görmüş:"Teyze markete gidiyorum, ne ihtiyacın varsa sana da alayım?" deyince yaşlı teyze de "Para lazım bana !" demiş.

A101' den dönüşte bir araba yanına yanaşmış. İçindeki adam "Bacım al bu poşetleri ihtiyaç sahiplerine çocuklara dağıt" demiş ve içi erzak dolu 7 adet poşeti eşime verip uzaklaşmış.

Türkçe ile arası nasıl yengenin tuvnera abi ?

• Bunlar klasik şeyler aslında, Hollywood filmlerini aratmayan senaryolar var.

Bodrum ya da Antalya gibi tatil bölgelerinde otostopçu kılığında çok fazla gaspçı bulunur. Gaspçı dediğim de öyle erkek otostop çeken biri değil, fiziği ortalama üzeri olan seksi sarışın ve ilgi çeken otostopçular bunlar. Erkek milleti de bunları orada görüp turist olduklarını zannedip arabasına alır, muhabbet malum konulara doğru kaymaya başlayınca fırsattan istifade gasp ederler. Bunu yapanlar da manken gibi kızlar olunca insanın aklına gelmeyen ya da filmde gördüğü bir şey o an senin yaşadığın şey olabiliyor.

Yaşamadım ama bunu çok anlatan tanıdığım oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

Giris gelisme sonuç super

Önce didaktik bir anlatım ile girdi gibi ama sonu lirik tarza bağlandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apollon

quote:

Türkçe ile arası nasıl yengenin tuvnera abi ?

Türkçe' yi bitirdi, Arapça kursuna gidiyor.

• ''Yaşamadım ama bunu çok anlatan tanıdığım oldu.''

Evet dikkat etmek lazım.DÜşünün bir de o kadar güzel kızların otostop çekmekle işine?

Bu arada adamlar öğrenci ama LPGli değil benzinli araca binip benzin parası istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 9 Ekim 2014; 23:08:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Bende ilk duyup/okuyorum bu olayi.

Agustos aylarinda gece saat uc gibi sahilde yururken 3 tane 18 yaslarinda cocuk kosarak geldi abi motorumuzu calmislar telefonunuzu alabilir miyiz polisi aramak icin dedi.

Saniyeler icinde icimden gecirdigim: " ulan ya hirsizlarsa telefonu alip kacarlarsa ben bunlarin arkasindan kossamda hayatta yetisemem arabayla kovalasam yine kacacaklar. "

Cocuklara telefonu arabada biraktim yuruyus yaptigim icin deyip yuruyup gittim.

Bu yaptigim dogru degil elbette ama artik o kadar cok kirildi ki insanlara karsi guvenim kimseye hemen guvenemiyorum/guvenemiyoruz. Icler acisi..

3 gencinde telefonu yokmuymuş(?) Bu devirde çok tuhaf...
  • 8. sınıfa giderken Ankara Kızılayda otobüs bekliyorum. Dershaneden çıkmışın kafa kazan gibi biri yaklaştı aynı dutakta aynı otobüsü bekliyor gibiydik. Biraz muhabbet ettik benimde senin yaşında kardeşim var dershaneye gidiyor falan diye. Sonra telefonumu istedi direk istese vermem şarjım yok derim adam öyle bi çalışıp gelmiş ki ödemeli atabilir miyim dedi Bi an beklemediğiniz yerden yumruk yemiş gibi oluyorsunuz ne dese yapacak kıvama gelmiş gibi oluyorsunuz Neyse geçmiş gün çok zaman geçti detaylı olarak hatırlamıyorumda eleman benim telefonu aldı kaçtı o günden beri kolay kolay tanımadığım insanlarla bu tarz konularda yardım etmem

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Poşetlerdekini bomba diye beklemiştim

• Arada aklima geldiginde bende bu detaya takilip sonra gunah almamak icin susuyorum.

• quote:

Ben de Dikmen Vadisi'nin orada yere düşmüş kalkmaya çalışan birini gördüm. Yanından 5-6 araba geçti kimse takmadı bi yerlerine afedersiniz. Bonzai vs. içmiş kafası uçmuş gibi kalkamıyodu yerden. Durdum, kaldırdım abi noldu bişeyin var mı falan dedim. Kalkamıyorum 2 saattir sağolasın dedi. Hastayım da ilaç alamıyorum falan. Gösterdi 2 tane ilaç. Dedim kalk abi alalım, reçeteye yazdırmadan vermiyorlar dedi. E kalk hastaneye gidelim olmaz böyle dedim, biraz eveledi geveledi o zaman Numune hastanesine gidelim dedi. Nerde o ben bilmiyorum dedim (gerçekten de bilmiyorum) biraz uzak dedi. Aslında biraz kıllandım ama sonra mont falan yok mu çok üşüyorum deyince içim acıdı. İlaçlar ne kadar dedim 60 lira dedi. Ben de çıkardım 50 lira verdim.

Adam baya teşekkür etti falan, yoluma koyuldum da içimde de biraz ukte kaldı acaba dolandırıldım mı diye. Ama ihtiyaç sahibine yardım edemedim diye üzülmektense, 50 lira dolandırılıyım bari dedim kendi kendimi avuttum. Bu durum başına gelen var mı peki? Belki aynı adam dolandırmıştır bizi, adamın ellerinde sedef hastalığının izleri vardı.

Aynı adam mı bilmiyorum bende AOÇ'nin orada yatan birini gördüm. Birde öyle ters bir yere uzanmışki araç virajı dar alsa ezilecek. Yanından araçlar tınlamadan geçiyordu. Ben biraz ilerde durdum adama doğru giderken başka bir araç geldi. abi devam et hep aynı numara dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzer bir olay uzun yolda başımıza geldi.

4 arkadaş arabada gidiyoruz, adamın biri elini kaldırdı.

Arabada dördümüzün de erkek olması sebebiyle, "duralım lan, en kötü ihtimal, dördümüz iner döveriz herifi" dedik, durduk.

Yolun karşısında da bir araç parketmiş, kaputu açık.

Durunca adam koştu geldi, açtık camı, adam başladı masal anlatmaya

"3 gündür yoldayım da, hastaneye gidiyorum da, açım da, benzinim bitti de , bilmem ne de". 30 sn içinde Küçük Emrah ın filmlerinden birini çekti oynadı herif.

Bizim arabadakiler de saf tabi, gözleri buğulu dinliyorlar herifi.

En sonunda ben biraz sert çıktım, "Dayı, tamam, şimdi ne istiyorsun bizden? Alıp seni en yakın hastaneye mi bırakalım, yoksa para mı istiyon ne istiyon? " dedim.

Adamın gözü parladı. "PARA" dedi.

Elimi cebime attım, param yoktu, 1,5 TL çıktı, uzattım. Arkadaş da 5 TL verdi.

Adam verdiğimiz paraya öyle bir baktı ki, zannedersin küfür ettik herife.

Suratını astı, kafayı çevirdi, içinden söylendi (küfür etti gibime geldi), teşekkür bile etmeden çekip gitti.

• quote:

Aynı durum bizim başımıza geldi, arkadaşıma çaktırmadan verme verme dememe rağmen çıkardı o da 50 verdi senin gibi :)

Bizde Simit satıyor ayağı yapan, ve sahra hastasıyım diyen serseri tipli birisiydi. Ağzından salyalar çıkartarak yerde kıvranma numarası yapıyordu.

Muhtemelen uyuşturucu falan da kullanıyordu çünkü bali gibi bişiler kokuyordu, balici de olabilir.

Aynı şekilde ilaç reçetem var vermezler falan diyordu. Arkadaşa dedim şu zekaya sahip şu adam tarafından dolandırıldın. Onun da jeton düştü, üzüldü ama

sonradan ben sadaka verdim, ALlah affeder falan dedi. Kimbilir kaç kişiyi böyle tokatlıyorlar

• Anaaa vayy uyanıklar, bendende böyle para istedi köpogluköpler :) Benide Antares in acik otoparkına aracı park ederken yakaladılar. " abi kusura bakma rahatsız ediyoruz benzin bitti de paramizda yok 5 tl verebilir misin " dediler. Valla acıdim çocuklara cüzdana baktım para yok, para cekmemistim henüz maaş kartindan. cüzdanı gösterdim " çocuklar valla yok olsa dukkan sizin " dedim. " Sağol abi " diyip gittiler. Allah tan o an cuzdanda para yokmuş yoksa tokatlanacakmisim demek ki :D sıpalara bak sen yaa :D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.