Şimdi Ara

( YENİ ) Dune Android medya playerlar - HD Realbox 4k - Pro 4k II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
5
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dune bazı arkadaşları duymuş olacak ki bazı beklentileri karşılayan iki yeni model çıkarmış..
    Uzun aradan sonra dune u satın aldığım siteye bakayım dedim ( www.futeko.com ingiltere den gönderiliyor cihazlar, yeni gümrük yasalarına istinaden iki kere %20 yani 40 civarı gümrük vergisi biner ama Türkiye den aldığınızı belirtirseniz ingiliz kdv si düşülüyor böylece bir %20 ödemiş gibi oluyorsunuz ), birden karşıma çıktılar.
    Sonra dune sitesine baktım.. 2-3 ay önce baktığımda dune online satış sitesinde cihazlar bitmiş ve yenileri eklenmiyordu,
    demek ki adamlar güncel cihazlar çıkarmayı hedeflemişler..

1. Dune HD RealBox 4K - 159 dolar - https://www.dune-hd.com/products/dune-hd-realbox-4k

( YENİ ) Dune Android medya playerlar - HD Realbox 4k - Pro 4k II

Özetle:
    World's first 4Kp60 HDR10+ Media Player and Android Smart TV box on Realtek RTD1395.
    High-End video quality, HDR10+, YouTube 4K HDR, BD 4K menu, BD3D, HD audio, 1Gbit Ethernet, WiFi 802.11ac 2T2R. The most compact and affordable Realtek-based media player.

**dünyanın rtd1395 kullanan ilk medya player ı
    youtube 4k hdr desteği(VP9 profil 2)

2. Dune HD Pro 4k II - 299 dolar - https://www.dune-hd.com/products/dune-hd-pro-4k-ii

cihazın kasası bir önceki pro 4k ile aynı sadece usb sayısı yer değiştirmiş.
    1 yerine 2x usb 3.0.... 2 yerine 1x usb 2.0

Özetle:
    World's first 4Kp60 HDR10+ Media Player and Android Smart TV box on Realtek RTD1619.
    High-End video quality, HDR10+, YouTube 4K HDR, BD 4K menu, BD3D, HD audio, 1Gbit Ethernet, WiFi 802.11ac 2T2R, USB 3.0, SATA, HDMI input, 4GB RAM, 32GB flash.

**dünyanın rtd1619 kullanan ilk medya player ı
    youtube 4k hdr desteği(VP9 profil 2), arttırılmış hafıza kapasiteleri.
    bir önceki nesle göre + %77 cpu, %50 gpu performansı
    android 9
    2 adet usb 3.0

Türkiye de satılan önceki dune android modellerinin konu başlığı;
    Dune HD neo 4k - Dune HD Pro 4k

https://forum.donanimhaber.com/dune-android-tv-box-neo-4k-sky-4k-pro-4k--131536761

dune medya playerları buradan karşılaştırın:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 18 Haziran 2020; 11:38:46 >

• Bakalım güzel aletler ama realbox donanım olarak biraz daha geri bana hitap etmez

dune hd pro II almayı ciddi ciddi düşünüyorum ama netflix olayı net değil o zaman sadece YouTube 4k hdr göstersin diye vergisi gümrüğü nakliyesi 400 dolara alet alınmaz

ilk alanlarin testlerini filan bekleyeceğiz avsforumda ya da hifi forum.de

sitelerinde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Z9s topiğinde konuştuk biraz

Yeni realtek chipsetlerin dolby vision desteğinden bahsediliyor zidoo forumlarında ama nedense dune bunu es geçmiş yani bayağı belirsizlikler var

bir de neden hdmi 2.1 değil kardeşim uçak gibi işlemci var ama pistte sürünüyor havalanmıyor

• Vision için okumadım detayları ama support@dune-hd.com A sorulabilir

2.1 8k için değil mi?
    1,2 sene sonra o cihaz çıkacağı zaman 2.1 eklerler sanırım. Şu an torrentte bile her filmin 4k sı olmuyor olsada kalite biraz düşük..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Mayıs 2020; 17:51:6 >
  • o işlemci 8k kaldırır ama koymuyor işte hdmi 2.1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

Vision için okumadım detayları ama support@dune-hd.com A sorulabilir

2.1 8k için değil mi?
    1,2 sene sonra o cihaz çıkacağı zaman 2.1 eklerler sanırım. Şu an torrentte bile her filmin 4k sı olmuyor olsada kalite biraz düşük..
    Netflix çok önemli onu sorabilirseniz memnun olurum

netflix olmayacak deniyordu bir sonraki jenerasyonda

• Siz alacak mısınız?

Ya da sizin test etmenizi bekleyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Siz alacak mısınız?

Ya da sizin test etmenizi bekleyeyim
    netflix ile ilgili ne sorayım tam olarak

yok ben almam.. dolby atmos ve dts-x destekli avr var.. youtube hdr vs önemli değil..çünkü youtube dan birşey seyretmiyorum..

Netflix üye değilim olsamda şu haliyle 4k full menü kullanılıyor netflix Pro 4k da + tv uygulaması da mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Mayıs 2020; 20:21:44 >
  • Dune hd pro II'de netflix olacak mı diye sorabilirseniz memnun kalırım

• sadays S kullanıcısına yanıt
    bugüne kadar 15 kere yazdı isem bu cevap gelmeyen ikinci mesaj,
    sanırım netflix yok olsa yazarlardı cihaz açıklamalarında..
    bugün tekrar mesaj atacağım..
  • ölü doğdu desene

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

ölü doğdu desene
    Hello!

Thanks for your email.

Netflix has problems on pro 4k..
    İ cant watch although there is no other device netflix is on..
    I restarted, reset, factroy default..tried all.. nothing happened..
    Only thing i havent tried yet is; i havent gone back to old fw when netflix ran fine.

Please send a debug file after an error in Netflix.

And unfortunately u didnt answer my last email..
    Dune has released new devices.. Do they have netflix app?

Pro 4K II - Fully supported.
    RealBox - Currently not supported.

Böylece desteklediğini 2. Mailden sonra öğrendik..
    Youtube 4K hdr destekliyor malum.

.bizdeki Pro 4K da youtube hdr yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 18 Haziran 2020; 11:14:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oooo iyi haber hadi o zaman mail listingdeyim ama gel al diyen olmadı bekliyorum gelince yeni bir topic açarız artık

online mağazalarında kalmamış..
    ucuz model var, pahalı pro 4k 2 bitmiş..

300 dolar. şanslıysak %20 değilsek 40 vergi var..2500-3000 e alan pek çıkmaz burada hala satılık pro 4k lar varken..

bu arada ne fark var araştırmadım.. pro 4k 2 nin hdmi 2.0b..bizdeki 2.0a

ürünlerin karşılaştırma sayfası..

burası zidoo forum.. http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/rtd-1619-rtd-1395-rtd-1319-rtd-1311-realtek-chipsets.69699/
    adamlar dune nun yeni cihazını konuşuyor..
    open gl, youtube hdr desteği çok hoşlarına gitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 18 Haziran 2020; 11:55:14 >

• Youtube 4k hdr izleyeceğiz pratik tek farkı bu ama işlemci bayağı bir hızlı bir öncekinden yani 2.1 hdmi koysa 8k oynatır

• Hd Realbox 4K incelemeleri düşmeye başladı

www.avsforum.com
    Dune HD Realbox 4K (RTD1395) Thread - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    https://www.avsforum.com/forum/39-networking-media-servers-content-streaming/3142112-dune-hd-realbox-4k-rtd1395-thread.html

http://mediaplayers.gr/dune-hd-realbox-4k/

Avsforumda okuduğum kadarıyla insanlar pro 4k II bekliyor 1395 1296nın devamı olduğundan aynı sorunlara sahip gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 1 Temmuz 2020; 11:9:12 >

avs forumda 1. ve sonuncu sayfayı okudum. son sayfadaki hd-dave adlı kullanıcı cihazın oldukça iyi olduğunu detayları ile yazmış. büyük koleksiyonların z9s de problem yaratırken bu ucuz modelde bile çok iyi olduğunu yazmış.

2. linkte test bölümünü okudum. adamlar cihazı fiyatına göre çok çok başarılı bulmuşlar.

bir önceki 1295 e göre aynı cpu ama düşük gpu olmasına rağmen 4k 60 hz de hiçbir problem yok.
    hatta banding yapan 1295 deki olayın bunda olmadığı yada çok yumuşatıldığı için farkedilemediğini yazmışlar.

avs de ve gr deki en önemli gibi görünen konu..23.976 olması gerek kare hızının 23.973 olduğu..bunun da 40 sn civarında 1 karenin tekrarlı gösterildiği konusu ki bu sadece manuel görüntü seçimlerinde oluşuyormuş.(sn de 24 kare, iken 24. kare ikinci kez gösterilince herhalde kimse anlamaz..ben bu güne kadar varsa da hiç bir sorun algılamadım)
    kaynakla aynı seçeneği seçildiğinde sorunsuz.

ben de zaten pro 4k da kaynakla aynıyı seçerim hep.. hem player ın, hem amfinin, hemde tv nin yükseltme-düzeltme işlemi yapmasına gerek yok.. karmaşa olacağını düşünürüm hep..
    sorunsuz izleme deneyimi için 4k 50 mbit bir film seyredilirse hiçbir problem, gölgelenme vs oluşmuyor..

özetlersek.. yeni ve ucuz real box yurtdışı fiyatı 160 dolar-euro veya pound..
    youtube 4k hdr desteği var ama netflix desteği yok.. kendi sayfasında öyle yazıyor, sonra gelecek mi emin değilim..currently demişler sanki ilerde gelecek gibi..
    amaç bd iso ve 4k 60 hz e kadar h265 filmleri dune nun kendi player ı ile seyredecekseniz ve koleksiyon oluşturacaksanız, sorunsuz bir cihaza benziyor ki daha çıkalı 1 ay oldu.. fw lerle daha iyi olacaktır.

en ucuz ve düzgün görünen xiaomi 4k s mi ne var 500 tl ye.. yorumlara bakarsanız onda da yeşil ekran vb sorun çok gibi..

standart kullanıcı için realbox oldukça iyi, pro model bence gereksiz.. ama usb 3.0 sata bağlantı, hdmi-in gibi özelliklere ihtiyaç varsa elbette alınabilir

şu anda stokta yok amazonda: 358 tane yorum var :) bakmayın buralarda cihazların pahalıya geldiğine millet alıyor avrupada.

1 hafta önce vardı..dune da stokları bitirmiş:

www.futeko.com ..da temmuz başına teslimat yazmış ama firma sürekli teslim tarihini güncelleyip ileri atıyor

** bu arada şunu belirteyim, benim kodi ile işim yok.. kodi severlere maalesef cevap veremem herhangi bir sorununuz olursa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Temmuz 2020; 12:22:34 >

• Sorun şu aslında herkes senin gibi 2160p de 60hz seçmiyor kaynağa göre seçiyor

realtek 1295 ve 96ların temel sorunu bunu 24 hz vermeleri idi yani micro stutter dediğimiz olay oluşuyordu özellikle bunda 23.973 çikması muhteşem bir olay

zaten bu böyleyse dune hd pro II kimbilir nasıl olacak diye ümitlendi insanlar ben de dahil

Allahın emri alacağız bir tane öyle görünüyor ama ezbere alamam bunda netflix yokmuş ya pro IIde de olmazsa diye avsforum incelemelerini bekleyeceğim

sadece youtube 4k hdr için bile artık alacaklara realbox önermek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 1 Temmuz 2020; 13:46:18 >
    eyvallah üstad..
    ben "kaynakla aynı" seçerim hep..
    www.futeko.com un forum çok kısıtlı, az kullanıcılı ama oradan alanlar oraya yazıyor, futeko yetkiliside cevap vermeye çalışıyor diğer kullanıcılar da.. arada bakmanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

eyvallah üstad..
    ben "kaynakla aynı" seçerim hep..
    www.futeko.com un forum çok kısıtlı, az kullanıcılı ama oradan alanlar oraya yazıyor, futeko yetkiliside cevap vermeye çalışıyor diğer kullanıcılar da.. arada bakmanı tavsiye ederim.
    https://www.futeko.com/newforum/index.php?board=29.0
    Eyvallah Pro II dört dörtlük bir cihaz olacak inşallah netflix olursa

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.