Şimdi Ara

Yeni düzenleme yarın yürürlüğe giriyor: Temu'dan siparişlerin gümrük süreci nasıl işleyecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • %60 vergi uygulamasını çoktan uygulamaya başladılar ki zaten 2 haftadır uygulanıyor

• 6 ağustos tan beri gümrükte tutmaları hiç adil değil çünkü benim siparişimden sonra haber çıktı bu beni bağlamaz neden 20gündür gümrükte bekliyor ayıptır yahu

• Merhaba, merak etmeyin, 2000 tl tutarındaki siparişim bana ek vergi çıkmadan teslim edildi. Değişiklikten once havalimanındaydı, değişiklik sonrası gümrüğe geçti. Temu karşılıyor sanırım ek kısmı

• Bu nasıl bir hükumet ki halkını sınırları içine hapsedip parasına göz diker

• 6 Ağustostan beri gümrükte bekletiyolar çoktan elimde olması gereken ürünün neden bidaha vergisini ödüyorum devletin paraya ihtiyacı var bizlerden mi çıkarmaya çalışıyor 3 kuruş ucuza bişey almaya hakkımız yok bizim bu hep kaziklanan taraf olalım

• kesinlikle kanunun yürürlülük tarihinden önceki alımlar için uygulanmamalı çünkü kanun geriye doğru yürütülmüş olacak ancak bunu yapmaları da mümkün çünkü ticaret bakanlığından aldığım bilgiye göre gümrükleme tarihindeki hadler geçerli olacaktır bu da ne demek oluyor bugün gümrük işlemleri yapılıyorsa geçmiş olsun takılacak ama burada temu nun müşterileri madur etmeyecek şekilde hareket edip daha sonra buradan hukuksal süreci başlatıp talep etmesi olacaktır bakalım göreceğiz show bugün başladı :)

• Temu %60 olarak kestiği vergiyi Gümrükten daha öncesinde geçmesine rağmen iade yapmıyor. Canlı destekten yardım alayım dedim bu konuda çok üzgünüz yardımcı olamayız diyorlar. Saçmalık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 7 Temmuzdan beri bekledim sipariş gelmedi.

En son gümrükte dediler. O da olmadı. En son iptal ettim.

Para iadesini bekliyorum şimdi de.

Sipariş verdiğime pişman ettiler.

Bence zaten bundan sonra bir cazibesi de kalmadı.

• merhaba, 19/08/2024 tarihli yazıya istinaden gümrüğe mevzuat değişikliğinin uygulama tarihinden önce giren ve yoğunluktan dolayı bekleyen hiçbir paket güncek mevzuata takılmayacaktır şeklinde bildiri yapıldı Sabırlı olmakta fayda var.

• Temunun yerinde olsam bir deposunu Avrupa'ya açar Türkiyeye buradan gönderirdim.%30 vergi avantajını kullanırdım.

• Keşke vergi nasıl alınmalıdaki gayretinizi ,varlık fonu vs lerde de titizlik ve terleseniz

Haram size

Halk nerde ucuz arama çabasında ,hop siz çak vergiyi

Siz bedava her türlü yiyin hazineyi

Ben vekilim,bana dokunamazsınız,soramazsıniz hesap

Ohhh

Dünya da başka var mı bizim idareciler gibi keyifçi acep

Alın başınıza çalın

Sövmeyeceğim,bana günah yazılıyor

• Kullanma kılavuzlarında türkçe açıklamaya yer verseler daha iyi olur.Bir ay önce saat aldım türkçe açıklama olmadığından bazı ayarları yapamadım

• Bu durum böyle sürmesi durumda uyğulamayı silmek zorunkalacam bi altarnatifi kalmıyor uzun sürelerde kargonun gelmesi birde gümrük ücreti uygulamayı silerim elveda temu

• :d Gerçekten bu kadar uysal bir toplum olamaz ya, bir günde canlarının istediği gibi birşeyler değişiyor.
    Bizde "Tamam o zaman" şimdi nasıl yapacağız diyoruz. Ama kimse de en başında nasıl, neden böyle oluyor demiyor. Vallahi süper ülke.

• iyi akşamlar.

az evvel vergi hariç 700 küsür TL alışveriş yaptım.

vergisi(%60) ile beraber 1.1k.

temu satış fiyatının 30eur altında kalması gerektiğini yazmıştı. bu durumda ekstra vergi çıkmaz değil mi? sizlerin fikri ne olur bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn -- 22 Ağustos 2024; 18:30:24 >
  • srkn kullanıcısına yanıt

Sipariş tutarı kesinlikle 30 avronun altında. Ayrıca ödeme aşamasında vergi zaten yeni düzenlemeye göre hesaplanmış. Bu durumda ekstra vergi istenmesi söz konusu olmaz.

• nForcer N kullanıcısına yanıt

günaydın. teşekkürler. Yeni düzenleme yarın yürürlüğe giriyor: Temu'dan siparişlerin gümrük süreci nasıl işleyecek? 

• srkn kullanıcısına yanıt

Merhaba

Sepetinizde kaç ürün vardı acaba?

Sepette 5 ürün fazlasına da sorun çıkarmaya başladı.

• genetik52 G kullanıcısına yanıt

9 farklı kalem.

inşallah sorun çıkmaz.

Yeni düzenleme yarın yürürlüğe giriyor: Temu'dan siparişlerin gümrük süreci nasıl işleyecek?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.