|
Yeni düzenleme yarın yürürlüğe giriyor: Temu'dan siparişlerin gümrük süreci nasıl işleyecek? (3. sayfa)
-
-
Bu kanun.. içerideki kudurmuş aç gözlü vampirlerin işine yarar....zaten vergi aliyordun...kime .engel olacaksın.. para uzak doğuya gitmesin ama.. Avrupa'ya gitsin...tam bir batı ayrankeşliği..bu aynı xamanda İPEK YOLUNA çukurlu engel kazmaktir.. trajikomik bir durum..
-
Kanundan önce 30 Euro üzerinde sipariş verdim. Siparişim gümrüğe 6 Ağustos'ta ulaştı ama bugün 23'ü ve hala gümrük işlemleri tamamlanmadı. 30 Euro düzenlemesinden olumsuz etkilenecek miyim?
-
limit 30 euro yaptılar ya kısa süre sonra bunu tüm ürünler olarak değiştiriler istersen 0.10 centlik ürün al buda gümrüğe takılacak derler.
ülkenin cari açığını sanki yurtdışından sipariş verenler açıyor da buna engel getiriyorlar.
-
herkese iyi akşamlar arkadaşlar.
ödemeden itibaren toplam 15 günde, herhangi bir ekstra gümrük çıkmadan sipariş bugün tarafıma ulaştı. kısaca anlatayım...
1 - siparişim şuydu:
toplam 9 kalem, 13 parça ürün gümrük vergisiz 734,19TL tuttu. yani 30EUR sınırının altında kaldı. ama paket içinde aynı üründen kalem sayısı 1'den fazla olanlar vardı.
(onları da minimuım sepet tutarı dolsun diye 2'şer 3'er ekledim, ihtiyaçtan değil hani...)
2 - kargo hareketleri:
sipariş aras kargo tarafından, tek bir kargo poşeti içinde getirildi.
3 - ve ürünler(yatağın dağınıklığı için şimdiden kusura bakmamanızı rica ederim):
bu siparişi deneme amaçlı; tamamen incik boncuk, yani window shopping amaçlı yaptım. ömrümde yurtdışından yaptığım ilk alışverişti. sıkıntı çıkmadan da ulaştı çok şükür.
(özellikle soldaki karpuz bıçağı bir çeşit mini ninja orağı gibi duruyor, nasıl izin verdiler hayret...)
fikir vermesi açısından paylaştım. sipariş içindeki kalem sayısını ve toplam tutarı göz önüne alarak siparişleriniz buna göre düzenleyebilirsiniz...
-
Temu'nun uzun süredir Avrupa'da deposu var; ancak sadece AB ülkelerine buradan gönderim yapılıyor sanırım. Türkiye'yi ekleyememelerinin bir sebebi vardır diye tahmin ediyorum.
Belki yakında hallederler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X