Sistem yerine öğretmencilik ! yapan öğretmenleri değiştirseler daha iyi olur gibime geliyor.
13 YILLIK ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİNDEN YANAYIM...
felaket
Zaten zorunlu olmadigi halde Lise mezunlari is bulamazken zorunlu oldugunda is bulamama orani ne kadar cok artacak farkindamisiniz? Universitelerin Lise durumuna dusme tehlikesi bile var.
zorunlu eğitime karşıyım. zorunlu eğitimi savunanlar bilmeden de olsa sürülüğü savunuyor..
En iyisi akademi sistemi. liseden sonra kişileri bir sınava sokup eğilimlerine göre yönlendirmek. Adamın kafası sayısala çalışıyorsa ikinci bir eleminasyona sokar doğru alana yönlendirirsin. Spora ilgisi ve yeteneği varsa o spora yönlendirir profesyonel sporcular yetiştirirsin. Yoksa kafası sayısala çalışmayan tonlarca makine mühendisi var ( örnek olarak veriyorum ) hiç mantık yürütemeyen tonlarca felsefeci var diye debelenir dururuz.
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
En iyisi akademi sistemi. liseden sonra kişileri bir sınava sokup eğilimlerine göre yönlendirmek. Adamın kafası sayısala çalışıyorsa ikinci bir eleminasyona sokar doğru alana yönlendirirsin. Spora ilgisi ve yeteneği varsa o spora yönlendirir profesyonel sporcular yetiştirirsin. Yoksa kafası sayısala çalışmayan tonlarca makine mühendisi var ( örnek olarak veriyorum ) hiç mantık yürütemeyen tonlarca felsefeci var diye debelenir dururuz.
çok doğru.
Fazla bilgim yok ama eskisine oranla iyi olan tek tarafı artık 5 yaşında başlanıyor olması. Lise zorunlu olucak ama açık öğretimden de okunabilecek. Eskiden liseyi okumak istemeyen adam bu sistemde de gitmez zaten okula yani o konuda sıkıntı yok. Artık şu işi bir istikrara kavuşturmaları lazım her sene sistem değiştiriyorlar.
Mesleki yönlendirme 13 yaşından sonra olmalı.Sistem bu şkilde olacaksa 13 yıl okumak mantıklı. Ama İnkilap tarihi, fizik, kimya, coğrafya 13 yıl okutulacaksa, bırakın dağınık kalsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme