Şimdi Ara

Yeni eğitim sistemi (1+4+4+4) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chuckly

Bence soyle olmali

Lise zorunlu ama

Istisnasiz her lisenin taban puani 440

3 kere sinava girme sansin var.Giremezsen buyuk bir miktar para cezasi.Eger paran yoksa kamuya hizmet cezasi

senin gibi zihniyetler yüzünden 8.sınıfın sonunda tenisi bıraktım

Hayatı sadece okuldan mı ibaret olduğunu zannnediyosun ?

Tenisde yaşıma göre türkiye 4. süydüm ama noldu üniversite okumayan adam olamıyormuş dediler 8.sınıfta tenisi bıraktım

Oysaki maddi kaynağımı da sağlayabiliyordum, ayda en az 750 lira para kazanabiliyordum turnuvalardan. Şimdi dandik bi lisede okuyorum. Ayda 2.000 TL kazanan bi mesleğim olsa diye bakıyorum. Hatta mesleğim olsa bile her sabah 9 da kalkıp 6 de eve gelicem hayatım boyunca bu devam edecek ve ben yaşamımdan nefret edeceğim. Belki de mutlu olamayacağım

Ama işte zihniyet her şeyi okul okumaktan ibaret sanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theJuDGe_41 -- 20 Ocak 2012; 1:47:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstKiss

quote:

Bence soyle olmali

Lise zorunlu ama

3 kere sinava girme sansin var.Giremezsen buyuk bir miktar para cezasi.Eger paran yoksa kamuya hizmet cezasi

bide domalsınlar istiyosan

sistem kuponu
  • kesin mi bu beyler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

quote:

Bence soyle olmali

Lise zorunlu ama

senin gibi zihniyetler yüzünden 8.sınıfın sonunda tenisi bıraktım

Hayatı sadece okuldan mı ibaret olduğunu zannnediyosun ?

Tenisde yaşıma göre türkiye 4. süydüm ama noldu üniversite okumayan adam olamıyormuş dediler 8.sınıfta tenisi bıraktım

Oysaki maddi kaynağımı da sağlayabiliyordum, ayda en az 750 lira para kazanabiliyordum turnuvalardan. Şimdi dandik bi lisede okuyorum. Ayda 2.000 TL kazanan bi mesleğim olsa diye bakıyorum. Hatta mesleğim olsa bile her sabah 9 da kalkıp 6 de eve gelicem hayatım boyunca bu devam edecek ve ben yaşamımdan nefret edeceğim. Belki de mutlu olamayacağım

Ama işte zihniyet her şeyi okul okumaktan ibaret sanıyor

Senin gibi derken ben kendimi aktaramadigim icin yanlis anladin

Ben de insanlarin yeteneklerine gore yonlendirilmesinden yanayim fakat su anki egitim sistemine gore konusuyoruz

• quote:

Bence soyle olmali

Lise zorunlu ama

adam haklı beyler hatta sopayı dayıyıcan 2.den de düşük alanı
  • 13 sene zorunlu egıtım mı olur akıla bak 6 yasında baslasa 19 yasın da mezun ilk sene üniversiteyi kazanamadi mi direk askere ...
  • Türkiye'de eğitim, ilkokulların 8 seneye çıkartılmasından sonra bitmiştir. Diğer okul türlerine nazaran, kaliteli öğrenci yetiştirebilen anadolu liseleri bu şekile pasivize edildi. Eskiden ortaokul diye bir kavram vardı, 5.sınıfı bitiren çocuklar ortaokula geçtiğinde yeni bir binayla tanışırlardı. Anadolu liselerinde okuyan çocuklar, henüz daha o yaşta dil öğrenmeye başlarlardı. 8 sene anadolu lisesi okuyan o çocuklar, bugün anadolu liselerinden mezun olan öğrencilerden çok daha iyi yabancı dil biliyor.

Ayrıca serseri niteliği taşıyan insanları 16-17 yaşına kadar lisede, yani kendi kontrolu altında tutmak istiyor devlet. Bu anlayış ne zaman değişirse, o zaman olumlu değişikliklere gidilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 20 Ocak 2012; 3:00:58 >
  • Önceden 5+3+4 dü şimdi 4+4+4 olmuş iyi olmuş bence. Modern eğitimde 5li defansın yeri yok artık zaten
  • Türkiye'de eğitim düzelmez çünkü;

-Eğitim işini eğitimciler yapmıyor

bakınızı kaç tane öğretmenlikten gelme milli eğitim bakanı oldu şimdiye kadar ?

- Şimdi ki milli eğitim bakanı ne bakanıydı ? Çalışma ve Sosyal Güvenlik yani iş ve iş veren

bu ne demek işçileri yani çalışma hayatını düzelttin haydi sıra eğitimde demek !!!

- Siz hiç bir mühendise gel şurada banka işi yap diyebilir misiniz?

Yada bugün avukat gelmedi katip kardeş gel sen avukatlık yap

Göz doktoru yok size bugün KBB doktoru bakacak dediler mi hastanede?

Ama öğretmenlik yani eğitim öyle mi herkes öğretmen olur ve herkes öğretebilir

Okulda ingilizce öğretmeni mi yok kim biliyor sor öğretmenlere o girsin derse
    (Bu böyledir arkadaşlar ingilizce öğretmeni ve ücretli öğretmen yok ise branşın ne olduğu önemli değildir)

öğretmen mi yok? al sana 2 yıllık işletme mezunu ücretli öğretmen girsin derse !!!!

- Eğitimle ilgili eğik yazı kararı alınıyor kim alıyor kararı MEB!!!

Kime soruyor bu işi yapacak öğretmene soruluyor mu?

araştırma yapılıyor mu , yararlı mı ? zarar lı mı?

İstatiksel veri var mı elimizde yok sadece değiştir öğretmen de uygulasın

- 3-5-2 , 1-4-4-4 kararları da alınır durur ama sonu her zaman

Kocaman bir 0 olarak kalır.

Ne diyorduk eğitim şart.

Not: Ve eğitimde ilk düzeltilmesi gereken şeyde insanların anasınıfından itibaren yeteneklerine göre sınıflandırarak
    en iyi olduğu şeyi yapmalarına teşvik etmelerini sağlamaktır.( Bu sistemde biz bunu lisede bile tam olarak yapamıyoruz)

Benim 5.sınıfımdaki öğrencim süper resim yeteneği var ama kesinlikle okuma azmi ve amacı yok
    notlarıda istikrarsız ve ben bu çocuğuma Oran Orantı anlatıyorum ve boş gözlerle bana bakıyor anlamadın değil mi
    diyorum kafasını sallıyor burada çocuğun suçu yok 26 farklı çocuğu (26 farklı amacı ve hedefi olan çocuğu)
    aynı hedef ve kazanımları kazanacaklarını varsayararak bir sınıfa sokacaksın ve öğren (öğretmene de öğret) diyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeWD@Li -- 20 Ocak 2012; 3:22:57 >

• ne fark edicek ki...
    3 5 3 dü 3 5 4 yaptılar şimdi 4 4 4 yapıyolar...
    en önemli şey istikrar...
    şu istikrarı tuttursalar güzel olcak ama her 2 3 yılda bir değiştiriyolar bu sistemi...
    milletin kafa ambole oluyo iyice...
  • quote:

Bence soyle olmali

Lise zorunlu ama

milli eğitim bakanı kesinlikle sizin aileden.
  • Kafalarında ki sistem ben bu öğrenciyi eğitim süresince ne kadar oyalarsam kardır. Ne kadar kafalarını allak bullak edersem kardır. Yoksa işsizliğin önüne geçemeyeceğiz der gibi bir şey olmuş.
  • 4-4-2 imiş,dün fatih terimle konuştum,onayladı imparator
  • 5-3-2 olsun. Defans kuvvetli olur iç ve dış tehditlere dayanıklı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIYAMETT

ahh ahh ne zaman düzeltecekler şu eğitim (!) sistemini?

ÜNEÜVERSİTE YOKMU
  • 4-4-4 Yerine 2-4-4-2 kesinlikle daha iyi olur. İlk okullardaki 1. Sınıflara bakın. Konuşmaya beceremeyen deneyincede Servet'sen daha fazla sumuk , salya dağıtan çocukla dolu. 5ve 6. Yaslarda okul oncesi egitim cidden önemli.

Sonda ki 2ye gelecek olursak da madem lise de zorunlu olacak o zaman ilk 2yil yeter diye düşünüyorum.
  • 1+4+4+4 ün anlamı 13-14 yaşında ortaokulu bitireceksin ondan sonra cemaatlarin, tarikatların kucağına konacaksın.

Fakir, gariban halk veriyor çocuklarını.... Sonra görüyoruz işte, Bursa'da evli çiftle ilişkiye giren tarikat lideri falan basında çıkıyor. hepsini müridi yapıyor.

Hem erkek hem kadınla ilişkiye giriyor, "ben bunları onlar için yapıyorum" diyor.
  • bence 5 yıl normal eğitim.3 yıl çıraklık+normal eğitim.8 yıl sonunda çıraklık mı teorik eğitim mi belli olur.
  • Şu kafa yapısı değişmedikten sonra istersen 30. yaşına kadar zorunlu eğitim kararı al bir faydası olmaz.
    Elin okulla alakası olmayan zibidisi , serserisi gelecek okumak isteyen çocuğun yanına oturacak . Daha fazla bela getirecek . Dahası diğerlerinin hakkını yiyecek. Onlar sokaklarda bile tehlikeliyken okula alın bir de bunları . Artık aşk cinayetleri okullara işlenmeye başlar.
  • anaokulu kalkıyor mu arkadaşlar? şu durumda 5 yaşında yazılması lazım çocuğun okula
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.