Şimdi Ara

Yeni Ehliyet Alma Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bi kaç sorum olucak. Ben 12 aralık sınavına girmiştim yani dosyalarımı 2015 te teslim ettim ehliyetimi 2016 da alıcam. Şimdi sorum şunlar tekrar sağlık raporu almama gerek var mı araştırdım bazıları var bazıları yok diyor. Bide bildiğim kadarıyla 126 ₺ olan kart parasını emniyete veriyoduk. Yine herkes farklı bişey diyor bazıları hem harç hem kart parası bankaya yatırılıyor demiş. Son olarak ilk defa alıcam ehliyeti bana 15 günlük geçici belge vericekler mi acaba ? Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• size katılıyorum. farklı farklı şeyler söylüyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 farklı ücret yatıracaksınız. Emniyete para verilmiyormuş artık.

- Sürücü belgesi harç bedeli 402,90 TL (Bu harç alacağınız ehliyete göre değişir. A farklıdır B farklıdır. 402,90 TL B sınıfı için geçerli.)
    - Değerli kağıt bedeli 108,50 TL
    - Türk Polis vakfı bedeli 20 TL

Bunların hangi bankalara yatırılabileceği emniyetin randevu sayfasında yazıyor ama mesela anlaşmalı bankalar arasında Kuveyt Türk olmasına rağmen yatıramamıştım oradan. Ben de ilk ikisini Ziraat Bankası'na yatırdım. 20 TL olanı ise Vakıfbank'a yatırdım.

Bu arada şu sağlık raporu olayını ben de merak ediyorum. 2,5 ay önce Kasım 2015'te kursa kayıt olurken aldığım sağlık raporu var elimde "B sınıfı sürücü ehliyeti alabilir." yazılı üzerinde. Şimdi bu geçerli olacak mı başvuruda yoksa yılbaşından itibaren birçok şey değiştiği için bunu 2015'te aldım diye kabul etmeyecekler mi? 2 gün sonra randevum var emniyette eğer kabul etmeyeceklerini bilsem yarın yeni bir rapor alıcam da kesin bir şey söyleyen yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: sagdanemre

Şimdi,eğer sürücü belgesi değiştirme işlemi için gidiyorsanız yeni tip sağlık raporu istiyorlar ama sertifikalı yani ilk müracaat için giderseniz kurs için almış olduğunuz sağlık raporunu kabul ediyorlar. Ayrıca 402,90 ehliyet harcı,108,50sürücü belgesi değerli kağıt bedeli,20tl vakıf payı bunları yatırmalısınız ve tahsil edildi kaşesi bastırmalısınız sırf bu sebeple 5-10kişiyi bankaya geri gönderdiler.

Bi arkadaş böyle bir cevap vermişti. Yani ilk müracaat iseniz gerek yokmuş sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet yenileme hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.