merhaba bilgisayarıma yeni ekran kartı aldım R9 270. bundan 2 gün önce de everest in 600 watt lık psu nu almıştım. bilgisayarı 2 gündür onboard dan kullanıyordum, bugün ekran kartını takınca bilgisayar açılmadı. Hiçbir donanımı görmüyor hdd ler çalışmıyor klavye ışığı yanmıyor sadece fanlar çalışıyor. Ekran kartını çıkartınca onboarddan normal şekilde çalışıyor fakat pcı girişine ekran kartını takınca pc açılmıyor neden ne olabilir ? Ayrıca eski ekran kartı HD 4850 yi takınca normal açılıyor.
Güç yetmiyor olabilir? Gerçek 600w güç verebilen bir psu ile deneme şansınız var mı? Seasonic, High Power, Silverstone gibi 80 Plus sertifikalı.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
reel 600 watt peak 650 yazıyor kutusunda everest in
PENTRAGRON IPXB H61 anakart modeli
quote:
Orijinalden alıntı: hasan48
PENTRAGRON IPXB H61 anakart modeli
ekran kartında hirici güç girişi olabilir onu taktınmı?
ekran kartının üst tarafının bi resmini koy bakalım yada ortadaki siyah gibi bi giriş varmı onu ara. eğer kartında bu giriş varsa psu dan gelen bi kablo olmalı oraya girebilecek genelde 6 pinli olur sarı ve siyah renklerde onu takmalısın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 28 Eylül 2015; 0:48:48 >
kardeşim yardımın için teşekkür ederim de HD4850 eski kartım oda pci express güç kablosu olmadan çalışmıyordu. Okadar o kabloyu ekran kartına takacak kadar bilgim var.
hasan48
kullanıcısına yanıt
Hoş bir durum değil ama aklıma gelen yeni ekran kartınızın hasarlı olması.
Başka bir sistmde test şansınız varsa başka bir sistemde de test edin.
başka sistemde deneyim karta sorun yoksa güç yetmiyor olabilir extra güç giriş var ise onu deyin
anakart : pegatron ıpxsb h61 güç kaynağı : everest eps-6600
internetteki araştırmaların sonucunda pegatron anakartların pci 3 destekli kartları görmediği bu hatayı verdiğini bios güncellemesi yapılması gerektiğini okudum. Bios güncellemesi yapmaya çalıştım anakartı bozdum sanırım bu işlemleri gece 4 de yaptığım için kapatıp geçtim bilgisayarı. Bugün başka bir bilgisayarda denicem görüntü vermez ise iade edeceğim. Görüntü verirse çok pahalı olmayan maksimum 200 liralık pci 3 uyumlu anakart alırım.
İş yerindeki bilgisayarda test ettim. Ekran kartı çalıştı görüntü sorunsuz geldi. Problem anakartımdaymış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme