Şimdi Ara

Yeni ekran karti , yeni sorun :

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hemen probleme geçeceğim lafı fazla uzatmadan . 2 gün önce Kadıköyün altını üstüne getirerek bir adet (2.el) Palit marka 128mb Geforce 6600 GT (agp) ekran kartı buldum ve aldım . Farkettim ki Kartın üzerinde bir de power girişi var , kasamda boşta power çıkışı olmadığı için HDD'lerden birini sökerek Ekran kartıma taktım , Makinada Ayrıca Bir HDD bir cd writer ve bir DVD writer var . Makinayı çalıştırdım , fakat çalıştırır çalıştırmaz karşımıza çıkan görüntüde (Ram'in sayıldığı vs ) harflerin alak bullak olduğu ve anlaşılmadığını farkettim . Fakat XP loading kısmında tamamen normal bir görüntü vardı ve makina açıldı ..

Ne olduysa kartın performansını ölçmek için kurduğum 3dmark05le benchmark yaparken oldu . Testi başlattıktan bir süre sonra , görüntüde belirli kısımlarda parlamalar , karışmış textureler belirdi ve bir süre sonra ekran tamamen beyaza dönüp makinayı kitledi , yaklaşık bir 10 saniye sonra da restart atarak tekrar bilgisayar açılmaya başladı .. Bu noktada kartı ilk taktığım seferki gibi yazılar birbirine geçmiş şekilde ortaya çıktı ve XP yüklemesinden sonra windows açılmayarak kitlenmeye başladı . Kartı çıkarıp kontrol ettim , tekrar taktım .. Makinayı açtım sonuç değişmedi .

Sonra power girişlerini değiştirdim bir değişiklik olur diye , windows açıldığı anda elektrikler kesildi (bkz. pişmiş tavuk hikayesi) ve tekrar aynı sorun bu sefer sabit olarak olmaya başladı . Ekran görüntüsünde ekranda boydan boya mavi çizgiler , karışıklar vs şeklinde bilgisayar kalıyordu . Kapatıp HDD ve ekran kartı haricindeki CDrw ve DVDrw nin power bağlantılarını söktüğümde bu sefer windows kitlenmeyerek açılmayı başardı ..

Şimdi bu durumda sizce ;

Kasamdaki Power Supply mi donanıma yetersiz kalıyor ?(Solarmax KC-300 - 300 Watt MAX)

Yoksa ekran kartında bir sorun olabilir mi ?

Şimdiden teşekkürler .

• sorunu çok iyi bir şekilde anlatmışsın ve sonucuda bulmuşsun...power supply maalesef yetersiz kalıyor donanıma..kartta sorun olsa cd-rw falan çıkarınca düzelmez.. donanımı azaltınca sorunsuzca çalıştığına göre kaliteli bir psu kullanmanın zamanı gelmiş..hem kailteli bir psu kullanmak bütün donanımlarının ömrünü artırır..sisteminin stabil çalışmasını sağlar..

saygılar..
  • Teşekkür ederim cscageonly , bu durumda önerebileceğin bir psu veya komple bir kasa var mı ?
  • genel olarak markalı bir kasa almak sorunu çözmeye yetecektir...asus yada tagan kasalar olabilir..yada biraz daha bütçen elveriyorsa kendi kullandığım thermaltake 480 watt psu önerebilirim..1 yıldır kullanıyorum... gayet memnumum.. donanım genel bölümünde bir topic açarak daha çok fikir sahibi olabilirsin...donanım alışveriş sitelerinde biraz dolaşmanı tavsiye ederim..

www.gigatek.com.tr
    www.mavibilgisayar.com yeni ürünleri ve fiyatları incelemeye başla derim..

saygılar..

• tekrar teşekkürler .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.