Beyaz eşya konusunda kullanıp memnun kaldığınız, önereceğiniz marka ve modeller var mıdır? biliyorum bugüne kadar belki yüzlerce aynı başlıktan açıldı ama kiminin tarihi çok eski kiminin bütçesi benimkinden farklı vs sebeplerden ötürü bende yeni bir başlık açmak istedim.
bütçemi aşağıda belirttim. bu fiyatlar arasında servisi ve performansı iyi olan marka ve modeller önerirseniz memnun olurum. birde beyaz eşya alırken nelere dikkat etmeliyiz. örneğin çamaşır makinesi alırken kayış kasnaklı makineler yerine yeni teknoloji direkt motorlu makineler tercih edin deniyor. bu ne kadar doğrudur? ayrıca çamaşır makinesinde profiloyu hem fiyat hem performans açısından oldukça övüyorlar.
Buzdolabı : 1500-2500 arası
çamaşır makinesi: 2000 e kadar ( kurutmalı düşünüyorum fakat her ikisi ne kadar performanslı olur onu kullanan arkadaşlardan ögrenmek istiyorum.
Hocam kurutmalı falan bilgim yok, yer müsaitse ayrı ayrı kullanmayı öneriyorlar genelde kurutma ve çamaşırı. bosch düşünürseniz was-wat serilerine bakın.çamaşır makinesinde fırçalı motorlar pek önerilmiyor. Misal boschta ithal olan was/way serisi ve yeni çıkan yerli wat serisi fırçalı değil. Ayrıca yapıştırma kazan olursa ilerde bazı sorunlarda daha fazla masraf açabiliyormuş. gene was/way serisi yapıştırma kazan değil. Wat serisi emin değilim.
Buzdolabı yeriniz müsaitse sharp sc700 ve liebherr cpesf4613 modellerini inceleyin. Fiyatı tuzlu ama alanlar çok memnun. Yerimize uygun olmadığı için biz eledik en baştan. Bu iki model olmayınca direk bosch low frosta yöneldim şahsen forumun da etkisiyle. Bosch'un sadece low frostları öneriliyor burda. Zaten fiyatları makul.
Bulaşık makinesi sms68N02 ya da sms68M232 ithal modeller bütçenize uygun sayılır.
Çok bilgili değilim ben de. Forumda yazılanlar doğrultusunda aldım ben de dün geldi daha.
quote:
Orijinalden alıntı: mercilless
Arkadaşlar Merhabalar,
Beyaz eşya konusunda kullanıp memnun kaldığınız, önereceğiniz marka ve modeller var mıdır? biliyorum bugüne kadar belki yüzlerce aynı başlıktan açıldı ama kiminin tarihi çok eski kiminin bütçesi benimkinden farklı vs sebeplerden ötürü bende yeni bir başlık açmak istedim.
bütçemi aşağıda belirttim. bu fiyatlar arasında servisi ve performansı iyi olan marka ve modeller önerirseniz memnun olurum. birde beyaz eşya alırken nelere dikkat etmeliyiz. örneğin çamaşır makinesi alırken kayış kasnaklı makineler yerine yeni teknoloji direkt motorlu makineler tercih edin deniyor. bu ne kadar doğrudur? ayrıca çamaşır makinesinde profiloyu hem fiyat hem performans açısından oldukça övüyorlar.
Buzdolabı : 1500-2500 arası
çamaşır makinesi: 2000 e kadar ( kurutmalı düşünüyorum fakat her ikisi ne kadar performanslı olur onu kullanan arkadaşlardan ögrenmek istiyorum.
bulaşık makinesi : 1500 e kadar
fırın: 1000 tl
önerilerinizi bekliyorum :)
samsung alma da başka hangi marka alırsan al ,
Geçtiğimiz pazar akşamı,Samsung WD702U4BKWQ 7/5 kilo kurutmalı makine aldım, Almaz olsaydım ,Daha kurulurken (kurulum aşamasında) su alma ventili çatlak çıktı .. ( Dakka 1, Gol 1 ) Önce : birebir Değiştirilecek dediler, Daha sonra telefonla :"ilgili parça değişecek": dediler, Tabiiki söz verdikleri zamanda gelmediler,hatta hiç gelmedikleri gibi, Telefonlara bakmayıp,Efendim Toplantıdalar gibi Oyalama taktiklerine başvurdular, Ne merkez teknik servisleri,Ne yerel semt teknik ekipleri yanıt vermedikleri gibi, verselerde:efendim toplantıdalar gibi sallamasyon tavırları sürdürdüler, Topu birbirlerine atmaya devam ettiler, Satıcı firma deseniz biz sadece satıcıyız modunda (klasik) makine evde mutfakta olduğundan giremediğimiz gibi,Banyoda kirli Çamaşırlar bekliyor, bu samsung,Devlet Dairesinden beter, Reklamlara Aldanıp Samsung markasına güvendiğim için pişmanım.
Hocam öncelikle geçmiş olsun diliyorum. inşallah sorununuzu en yakın zamanda çözerler.
beyaz eşya alırken servis de önem teşkil etmekte. samsung, LG gibi markaların ürünlerinin reklamı çok, bir çok yerde satılıyor fakat servislerinde sıkıntılar var.
servis konusunda bosch ve siemens i pek bilmiyorum fakat arçelik in oldukça gelişmiş bir servis ağı olduğu kesin. ama bosch veya siemens varken, yaklaşık aynı fiyatlara arçelik alınır mı orası da ayrı bir mevzu.
beyaz eşya olarak bosch ve siemensin ürünlerini almak sanırım en mantıklısı olacak.