Şimdi Ara

Yeni Foça'ya İnternet Gelene Kadar PC'ye Mobil Bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni Foça'ya taşınmayı düşünüyoruz. Bilenler vardır, caddedeki ATM'lerin hemen karşısı. Fakat oraya henüz altyapı yapılmamış fakat gündemde orası varmış şu an. Biz de internet oraya gelene kadar mobil interneti kullanarak PC'ye bağlayıp internete girmeyi düşünüyoruz. TTNet altyapısı bu bakımdan diğerlerinden 3 kat hızlıymış (reklamı vardı). Video filan da izlenecek (olabildiğince). Nasıl bir yol izlemeliyim? Bana bunun aylık maliyeti ne olur? Telefonumuz Android tabanlı Samsung ve eski bir Nokia'mız var (model isterseniz yazarım). Yardımlarımızı bekliyorum. Teşekkürler, saygılar...

• TTnet'in o reklamı tamamen saçmalıktan ve tüketiciyi aldatmaktan ibaret. Kablolu internet hizmetini mobil internetle kıyas etmek dünyada sadece bu firmaya mahsus birşeydir sanırım. Mobil mobil ile kablolu kablolu hizmetle kıyas edilir. Tüm dünyada; standart, olması gereken, yapılan uygulama budur! Aslında bu reklamın altında gizli bir korkuda bulunuyor. Çünkü halen birçok yerde standart hızları bile sağlayamazken aboneler 3G internet ile daha hızlı bağlanabildiklerinin farkına vardılar. Bu onların altyapı yetersizliğini ortaya çıkartıyor her geçen gün.

Türkiyede 4G başladığında bu vasatlıkları daha da ortaya çıkacak. O zaman ne saçmalıyacaklar merak ediyorum.

Sizin yapmanız gereken bölgenizde hızlı olan mobil operatörü tespit edip, o operatörden mobil paket satın almak olacaktır. Tespiti 3 operatöründe hattını telefona takarak yapabilirsiniz speedtest'ten gün boyu ara ara denemeler yapın. Bu şekilde ortaya çıkar en iyi operatör.

Telefonlarınızın modelleri nedir? Nokia kullanımdamı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 20 Şubat 2015; 17:20:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

TTnet'in o reklamı tamamen saçmalıktan ve tüketiciyi aldatmaktan ibaret. Kablolu internet hizmetini mobil internetle kıyas etmek dünyada sadece bu firmaya mahsus birşeydir sanırım. Mobil mobil ile kablolu kablolu hizmetle kıyas edilir. Tüm dünyada; standart, olması gereken, yapılan uygulama budur! Aslında bu reklamın altında gizli bir korkuda bulunuyor. Çünkü halen birçok yerde standart hızları bile sağlayamazken aboneler 3G internet ile daha hızlı bağlanabildiklerinin farkına vardılar. Bu onların altyapı yetersizliğini ortaya çıkartıyor her geçen gün.

Türkiyede 4G başladığında bu vasatlıkları daha da ortaya çıkacak. O zaman ne saçmalıyacaklar merak ediyorum.

Sizin yapmanız gereken bölgenizde hızlı olan mobil operatörü tespit edip, o operatörden mobil paket satın almak olacaktır. Tespiti 3 operatöründe hattını telefona takarak yapabilirsiniz speedtest'ten gün boyu ara ara denemeler yapın. Bu şekilde ortaya çıkar en iyi operatör.

Teşekkürler fakat bende 3 operatör yok. Ayrıca "şimdilik" internete girmek için paketim de yok. Dolayısıyla karşıma iyi bir fiyat çekebilirler. Yeni telefon aldığımda hiç unutmam, yarım saatlik kullanım için (operatör ismini vermeyeyim) 108 TL ücret ödemiştim. Sırf internet paketim olmadığı için. Bunun hazır bilgi içeren bir kaynağı yok mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Samsung Galaxy Y var. Fakat babam kullanıyor. Diğer telefon tarihi eser olan Nokia 6020. Fakat internet için de kullanabilirim. Bluetooth, kızıl ötesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 20 Şubat 2015; 17:32:37 >
  • 3G modem veya telefonda kullanabilirseniz şu var. 15GB paketi alabilirsiniz. Hemde paketler 3 aylık. Yani aldığınız paketi 3 ay boyunca bitene kadar kullanabilirsiniz.

http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Paketler/FaturasizBilgisayardanInternetPaket (Sitede jet modem data hattı gerektiği yazıyor ama siz yinede bunu avea ile görüşürsünüz)

Nokia telefon çok eski, ancak edge modunda çalışırki gerçekten yavaştır tavsiye etmem.

Galaxy Y ile 3G bağlantı sağlanabilir. (7.2mbps destekliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 20 Şubat 2015; 20:32:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2024 yili Kasım ayından hortlatiyorum :) Birlikevler sitesinde halen internet altyapısı yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k_i84 K kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.