Şimdi Ara

yeni FOCUS alan yok mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni FOCUS alan yok mu? yeni çıkan arabaları genelde etrafımızda tektük görürüz ama fosusa hiç rastlamadım.. alan kullanan var mı forumdan?

• Kullanan biri değilim ama gören biriyim Turuncu bir tane görmüştüm İstanbul'da.. Görünüşü dışarıdan gayet güzeldi. Arka tipi Mondeo'ya benzetmeye çalışmışlar. İç aksamınıda gördüm Ford Bayiinde. Gayet güzel yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomb.raider -- 17 Haziran 2011; 16:17:58 >
  • testine gittik tdci ecoboost vs :P cafcaflı ama çok pahalı ondan genelde FIII diye gidenlerin bir kısmı FII alıyor. tek tü kvar kocaelinde FIII biraz ucuzlarda çoğalmaya başlarlar.
  • şu anda gerçekten pahalı ve ilk defa focus'un sedanı hb den iyi olmuş gibi geldi bana
  • Ben de şimdi yeni focus diye başlık arıyordum ki yazıyı gördüm, hakkaten de etrafta hiç göremiyorum yeni focusu.
    Bu aralar kısmetse araba alıcam, seçeneklerden birisi de yeni focus. Fiyatları çok mu pahalı bana mı öyle geliyor?
  • Araba Focus'un küçüğü,fiesta'nın büyüğü gibi olmuş.İyi düşünmek lazım...
  • Bende dün test ettim,araç hb di, hb düşünen birisi olarak sedanı düşünmeye başladım,ancak ondada bagajın küçüklüğünün yanısıra yükleme ağzı çok dar, bagaj küçüklüğüne bahane olarak tam boy istepneyi gösteriyorlar, halbuki tam boy stepne kullanan sedanların bagajları oldukça genişl ve 500lt lerde, bence bagaj küçüklüğü tasarımla ilgili, stepne yerini derin yapmamışler,hatta düz zeminde diyebilirim ve sağa sola kaymasın diye köpükle desteklemişler bu da doğal olarak bagaj yüksekliğinden almış, ayrıca 2.64mm. aks mesafesi olmasına rağmen arka koltuk diz mesafesini rahatlatmak için arka koltuk bagaja kaymış ve bagaj küçülmüş, son olarak şimdilerinin moda bagaj kolları kullanılınca bagajda nisbi ölü alanda mevcut.Hb den vazgeçme nedenimde özgün ve şık bir tasarım gibi gelmedi,sanki fiestanın iricesi, aracın içine girince konsoldada bu hisse kapılıyorsunuz,ancak motor sessiz,sadece alt devirler klasik küçük hacimli dizel motorların hissizliği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 3 Temmuz 2011; 18:05:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dsg'nin sorunsuz olanı yok mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslinda yeni astra ve yeni focus un yakit tuketimleri arasin da cok fark yoktur diye dusunuyorum ki yeni focus da sehir ici : 5.7 , sehir disi : 3.7. , ortalama : 4.5. ki benzin fiyatlari bu duzey de iken bence focus gormememiz biraz dogal ama yeni astra da tam aksine cok gordum :) yeni astranin yakit tuketimi hakkin da bilgim yok fakat 44 bin tl den basladigini biliyorum ki yeni focus 39 bin tl den basliyor. Bence de focus neden tercih edilmedi merak ettim...
  • Ben 1.6 ecoboost test ettim ort. 10,4 lt. idi ama aracı hep 4.000-5.000 devir arası kullandım çevreyoluna çıktı 190 ı gördüm banamısın demiyor araç çok rahat 220-240 vurabilcek bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05
    Ben 1.6 ecoboost test ettim ort. 10,4 lt. idi ama aracı hep 4.000-5.000 devir arası kullandım çevreyoluna çıktı 190 ı gördüm banamısın demiyor araç çok rahat 220-240 vurabilcek bir araç.

Dediginiz 1.6 torq olabilir bence. Sizin dediginiz arac yanlis hatirlamiyorsam 95 hp. Maksimum kiz da 190 km diye biliyorum. 1.6 torq lar 125 hp maksimum hiz 220 km olmasi lazim ama emin degilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Method Man

quote:

Ben 1.6 ecoboost test ettim ort. 10,4 lt. idi ama aracı hep 4.000-5.000 devir arası kullandım çevreyoluna çıktı 190 ı gördüm banamısın demiyor araç çok rahat 220-240 vurabilcek bir araç.

Dediginiz 1.6 torq olabilir bence. Sizin dediginiz arac yanlis hatirlamiyorsam 95 hp. Maksimum kiz da 190 km diye biliyorum. 1.6 torq lar 125 hp maksimum hiz 220 km olmasi lazim ama emin degilim.

180 hp olanlardan hocam......
  • Paşa , kafam çok karıştı ya Focus III ler de en fazla 125 hp var biliyorum ben. Focus II lerde de 115 hp. 180 hp olanı bir paylaşma şansınız var mı merak ettim de :)
  • arkadaşlar bir de 308 hakkın da ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Paşa , kafam çok karıştı ya Focus III ler de en fazla 125 hp var biliyorum ben. Focus II lerde de 115 hp. 180 hp olanı bir paylaşma şansınız var mı merak ettim de :)

Mesela bunlar 1.6 180 hp olan yeni focuslar....

Motor seçenekleri
    Motor seçenekleri Yakıt Tipi Emisyon Seviyesi Şanzıman seçenekleri Motor hacmi (cm3) Maksimum Güç(PS/dd) Maksimum Tork (Nm/dd) Model seçenekleri Gövde tipi
    1.6L Duratec 125PS Benzinli Euro V 5 İleri Manuel 1596 125/6000 159/4000 Trend/Style/Titanium 4Kapı /5Kapı
    1.6L EcoBoost 180PS Benzinli Euro V 6 İleri Manuel 1596 180/5700 240/ 1600-5000 Titanium 4Kapı /5Kapı
    1.6L Duratorq TDCi 95PS Dizel Euro V 6 İleri Manuel 1560 95/3600 230/1500-2000 Trend 4Kapı /5Kapı
    1.6L Duratorq TDCi 115PS Dizel Euro V 6 İleri Manuel 1560 115/3600 270/1750-2000 Style/Titanium 4Kapı /5Kapı

• quote:

quote:

Paşa , kafam çok karıştı ya Focus III ler de en fazla 125 hp var biliyorum ben. Focus II lerde de 115 hp. 180 hp olanı bir paylaşma şansınız var mı merak ettim de :)

Mesela bunlar 1.6 180 hp olan yeni focuslar....

Motor seçenekleri
    Motor seçenekleri Yakıt Tipi Emisyon Seviyesi Şanzıman seçenekleri Motor hacmi (cm3) Maksimum Güç(PS/dd) Maksimum Tork (Nm/dd) Model seçenekleri Gövde tipi
    1.6L Duratec 125PS Benzinli Euro V 5 İleri Manuel 1596 125/6000 159/4000 Trend/Style/Titanium 4Kapı /5Kapı
    1.6L EcoBoost 180PS Benzinli Euro V 6 İleri Manuel 1596 180/5700 240/ 1600-5000 Titanium 4Kapı /5Kapı
    1.6L Duratorq TDCi 95PS Dizel Euro V 6 İleri Manuel 1560 95/3600 230/1500-2000 Trend 4Kapı /5Kapı
    1.6L Duratorq TDCi 115PS Dizel Euro V 6 İleri Manuel 1560 115/3600 270/1750-2000 Style/Titanium 4Kapı /5Kapı

Tesekkurler pasam.

Bu 1.6 duratorq tdci 115 hpler 100 km de ne kadar yakar peki ? Birde duratorqlar da 44 bin tl mi ?

• Titanium 1.6TDCi 115PS 4K 57.570 TL 57.570 TL 57.570 TL
    Style 1.6TDCi 115PS 4K 52.165 TL 52.165 TL 52.165 TL

44.000 tl ye bulman imkansız gibi görüküyor ama tüketimi ort. 6 lt. diyorlar uzun yolda 4,5-5 lt arası seyir ediyormuş.

Rica ederim her zaman yardım etmeye çalışırım.....
  • Arkadaslar bu aralar megan , focus , leon , ibiza , yeni astra bunlara bakiyorum. Focusun donanimina sahip mesela 1.6 95 hp dizeller focusdan 5-10 milyar daha ucuz diger markalarda. Sizce focusa 60 milyara yakin para vermek dogru mu ki ?
  • Bende yeni focus alıcılarındandım ama bayisine gidince işler değişiyor.
    Eskisinin yanında ufacık kalan yeni focusun eskisinden fiyat farkı ile karşılaşınca ve yenisinin yanında da eskisine rağbet olmayınca doğal olarak yeni focuslara rastlamıyorsunuz.

Şimdi 12 senedir piyasada olan kasanın son makyajlı haline 40-45 arası bir rakam vermek ve küçülmüş yenisine 53 civarı bir ödeme yapmak arasında kalan benim gibi çok insan vardır.

Kısa olarak özetliyim, iç donanım fiestada verilen kokpitin aynısından. Titanlarda el freni gibi bir kaç ufak ayrıntı daha var listelerde yazılmamış. Eski kasa focusun hb versiyonu ile yenisinin sedanı aynı bagaj hacminde, doğal olarak yeni hb 'ler epey küçülmüş. Standart olarak bilinen sürücü koltuğunun yukarı aşağı hareketi de yalnızca titanlara konulmuş. Bunun gibi komik bir standart farkı yapılmış. Yenisinin kasası eskisinden daha alçak ve aerodinamiği daha gelişmiş. Teknik donanımlar daha ileri seviyede fakat bunun yanında kullanım olarak düşünücek olursanız, titan hb dizel bir eski kasa focusa 45 bin verirken, hemen eşdeğeri yeni sedan dizel ve titan focus 57.5 bin TL fiyatında. Arada nereden baksanız 12 bin TL fiyat farkı piyasada olmasını engelliyor. Bununla birlikte ellerindeki eski focusları inanılmaz bir şekilde satıyorlar. Fakat ileride fiyat politikası değişmez ise Opel Astra gibi patlicaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 10 Temmuz 2011; 19:51:50 >

• quote:

Arkadaslar bu aralar megan , focus , leon , ibiza , yeni astra bunlara bakiyorum. Focusun donanimina sahip mesela 1.6 95 hp dizeller focusdan 5-10 milyar daha ucuz diger markalarda. Sizce focusa 60 milyara yakin para vermek dogru mu ki ?

Bence değil, beklemek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

quote:

Arkadaslar bu aralar megan , focus , leon , ibiza , yeni astra bunlara bakiyorum. Focusun donanimina sahip mesela 1.6 95 hp dizeller focusdan 5-10 milyar daha ucuz diger markalarda. Sizce focusa 60 milyara yakin para vermek dogru mu ki ?

Bence değil, beklemek lazım.

Megan sport tourer dizel olarak iyi, fakat otomobil olarak Renoult.
    Opel astra fiyatları dizelde 50 'den başlıyor.
    Seat pek tavsiye etmiyor çevremdeki arkadaşlar.

Bende Focus bekliyenlerden sayılırım, eski kasa ile arasındaki 12.5 TL fiyat farkı çok fazla ve yeni focus 57 lira etmez gibi geliyor.
    Focus III titanyum sedan 57.5 TL yerine 52 civarı olursa direk nakit olarak parası hazır.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.