Şimdi Ara

dsg'nin sorunsuz olanı yok mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
9.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani sırf dsg şanzıman yüzünden vag grubu araçlara bakamıyoruz. Halbuki çok hoşuma gidiyor bazı modelleri.

• 1- Dsg sorunsuz bir şanzımansa neden her yerde bu şanzımana ait sorunları okuyoruz? Neden cvt değil mesela.

2- Vw çok satılıyor diye, çok iyi bir marka mı oluyor? veya dsg sorunsuz mu oluyor? O zaman en çok oy alan kişi de en doğru insan (yersen). Ülkemizde güzel bir örneği var mesela.

3- Milyon dolarlık mühendislerin yaptığı araçlar milyon tane satılıp sonra bir hatadan ötürü geri çağırılıyor, demek ki onlar da hata yapabiliyorlarmış, mükemmel değillermiş. Kaldı ki her şeyin en iyisini yapabilseler bile yapmazlar.

4- Bir söz vardır ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye, atalarımız boş konuşmamışlar, dikkate almak lazım.

5- Evet maalesef garantisi bitmiş bir dsgli aracın korkunç olabilecek maddi yükünü göze alamıyorum.

@hsngencer @Melikşah_38

bence yok kardeşim.

2013 model sıfır Octavia aldım (yeni kasa idi). Titreme sorunundan yaklaşık 25.000km de garantiden kavramayı değiştirdim.

45,000km de aracımı sattım

2015 model sıfır Octavia aldım. yaklaşık 22,000km de titreme sorunlarım başladı. Bir Yetkili servis rolantiyi yükseltip çözmeyi teklif etti. Mantıklı gelmedi. Yanılmıyorsam 32,000km de kavrama garantiden değişti.

80,000km ye gelince yeniden titremeler başladı özellikle yokuş ve 3-4 kişilik yolculuklarda. (kavrama değiştikten 50,000km sonra)

Temmuz 2021 de (bayram günü) sabah 5 suları, şehirlerarası yolculukta çok yüksek rakımlı bir dağda çoluk çocuk giderken şanzıman hata verdi ve 1-3-5-7 vitelerim yok oldu. Yolda kalmadım ama zorda olsa dağdan 2-4-6 ile inip gideceğim noktaya vardım (yaklaşık 40-45km gittim) Bayram günü düğün müğün rezillik çekici ile yetkili servise gönderdim. Araç kiraladım. Mekatronik değişti. (araç yaklaşık 120,000km idi) 2 yıl garantisi var ama bildiğin travma yaşadım uzun yola çıkacağım sıfır araç mı alsam acaba düşüncesi sardı beni.

Bu arada yazan çıkar ilk defa otomatik veya çift kavrama kullanmıyorum. Nasıl kullanılacağını çok iyi biliyorum merak etmeyin. Bu iki araç haricinde 2 adet daha octavia almıştık o dönem ama, yaklaşık 20,000km de lerken sattığımızdan o araçların şanzımanı ile ilgili yorum yapamayacağım.

Aracım full yetkili servis bakımlı, istanbul trafiğinde kullanıldı ama km nin yarısına yakın uzun yol. Şuan 133000km de bunun 70.000km si şehirlerarasıdır. Kavramanın bir ömrü var katılıyorum ama bu 20-30-50,000km olmamalı. Veya mekatronik 100binde bozulmamalı. Ailemizde clio 4 edc dci var 90.000km oldu ne bir titreme ne birşey fişek gibi gidiyor. (ama o ıslak diyen çıkacak madem sağlamlık esas o zaman dsg de ıslak yapılsın derim bende)

Ha keyfli mi -evet, kararsızlık yaşıyor mu -hayır, memnun muyum -evet, her an yolda kalırım korkum varmı -maalesef evet...

Dsg kesinlikle sorunsuz diyen arkadaşlara mutluluklar....

Var.
    Benimki sorunsuz mesela.
    7 yaşında, şu an 140.000km

Hem de hiç sakınmam, eşşek niyetine kullanırım arabayı.
    Tek bir kere manuel kullanmadım.
    Arkasına araba bağlayıp çekmişliğim de var.
    Araba çekerken bile otomatikteydi.

Dsgli aracı bozulmayan kişiler, "benim dsgli aracım bozulmadı" diye konu açmadıkları için tüm dsgli araçlar bozuluyor zannedenler var.
  • Takip ben de merak ediyorum. Hangi model, hangi yıl hangi seriler nispeten daha sorunsuz.
  • Yeni e-tsi olan modellerde farklı bir yapı var diye biliyorum. Mercedesteki gibi araya hidrolik koyduklarını okumuştum ama ilgi alanıma giren vw grup aracı olmadığı için detaylı araştırmadım. Eğer doğruysa etsi modellerde dsg sorunu kolay kolay olmaz.

• ne dsgymiş arkadaş ya

• Risk her zaman var anladığım kadarı ile ancak 2015 ve sonrası model kuru kavrama dsg modelleri ile birlikte tiguanda ya da arteonda falan olan ıslak tipte olanlar daha sorunsuz.

Diğer bir taraftan 5 yıldır ağır istanbul trafiğinde kuru tip dsg kullanıyorum, (tahtaya vurarak) ben henüz bir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 16 Nisan 2022; 15:5:51 >
  • konuyu açan arkadaş şakamısınız ya. ulan evde 4 tane dsg li arac var. 2016 dan tut 2021 e kadar. bir tanesi bile arıza vermedi. neyin kafasını yaşıyorsunuz?

• DQ200 harici aman aman problem yaşanan DSG yok. Yeni DQ200 lerde de sorun çıkma olasılığı baya düşük
  • Vag grubu araçları seviyorsunuz ama dsg yüzünden bakamıyor musunuz? Siz ciddi misiniz ya?

Bu forum bayağı beyninizi yıkamış sizin. Siz bakmamaya devam edin de dış dünyadan hiç mi haberiniz yok? Bu ülkede en çok kullanılan şanzıman dsg zaten, avrupada da aynı şekilde.

Koskoca vw,audi,seat,skoda dsg kullanıyor milyonlarca satıyor. Reno hyundai ford gibi markalarda yne benzer çift kavramalı şanzıman var.

Bunca mühendis milyar dolarlık adamlar düşünemiyor forum dsg algısı yüzünden siz almaktan vazgeçiyorsunuz, tebrikler :)

Ben şahsen 7 yıldır forumun en sorunlu dediği kuru kavrama dsg kullanıyorum, şimdiye kadar yaptığım toplam masraf tutarı :0 tl

• Passat için soruyorsanız güncel kasa B8 passatda dsg sorunları hala var. Superb'de de sorun devam ediyor. Güncel 3. Jenerasyon B8 kasada.

Bunu bir sorun olarak nitelendirmek tamamen sizin insiyatifinizde. Sorunu artık eskisi kadar yaşamayanlar da var ama malum şikayet sitesine bakmanızı öneririm. Skala, polo, golf vb. şikayetler azaldı ancak 0'a inmiş değil...
  • 1- Dsg sorunsuz bir şanzımansa neden her yerde bu şanzımana ait sorunları okuyoruz? Neden cvt değil mesela.

2- Vw çok satılıyor diye, çok iyi bir marka mı oluyor? veya dsg sorunsuz mu oluyor? O zaman en çok oy alan kişi de en doğru insan (yersen). Ülkemizde güzel bir örneği var mesela.

3- Milyon dolarlık mühendislerin yaptığı araçlar milyon tane satılıp sonra bir hatadan ötürü geri çağırılıyor, demek ki onlar da hata yapabiliyorlarmış, mükemmel değillermiş. Kaldı ki her şeyin en iyisini yapabilseler bile yapmazlar.

4- Bir söz vardır ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye, atalarımız boş konuşmamışlar, dikkate almak lazım.

5- Evet maalesef garantisi bitmiş bir dsgli aracın korkunç olabilecek maddi yükünü göze alamıyorum.

@hsngencer @Melikşah_38

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfkli -- 11 Mayıs 2022; 9:40:22 >
  • ya arkadaşlar. konu troll konusu. dsg yi kötüleme konusu. 132423523242 . cü dsg konusu. yine içi boş hiçbir şeyresmiyette kanıtlanmamış bir konu. yorum yazarak konuyu açanın isteğini yerine getirmeyin.

ayrıca kötü söz sahibine aittir.

• B8 2017 model passat ve 2018 model polomuz var dsgli, en ufak bir arıza vermediler. Bundan önce b7 2012 passatımız vardı dsgli yine en ufak arıza vermedi 95 bin km de sattık.
  • DSG araç sahipleri sorunsuz memnun biniyorum yazıyor,

Sahip olmayanlar sorunlu diyor.

Sözün bittiği yer.

• Çift kavramalı şanzımaları genel olarak kurallarına uygun kullanırsanız bir sıkıntı yaşatmazlar.

Mesela rampada frene basmadan ayak gazda beklemek, ger vitesteysen araba daha durmadan ileriye atmak, park edince yükü şanzımanda bırakmak, sıkışık trafikte yarım debriyaj ilerlemek vs tüm şanzımanları bozar.

Arabanıza azıcık özen gösterirseniz, keko gibi kullanmazsanız bir sorun yaşamazsınız.
  • emres37 kullanıcısına yanıt
    Yoğurdum ekşi diyen duymadım daha
  • Mis gibi tork konvertor varken napican dsg'yi.
  • Konuyu bilgi edinme amacıyla açtım. Art niyetli fanatik arkadaşlar sokak ağzıyla yapacakları konuşmaları kendilerine saklasınlar. Tarafsız olarak bildiklerini paylaşanlara teşekkür ederim.
  • sfkli S kullanıcısına yanıt

Senin gibi otomobil cahilleri keşke forum yerine gerçek hayatta da çoğalsa da şu dsg li araçları daha ucuza alabilsek, siz korkmaya devam edin, sorunsuz olduğunu iddia ettiğiniz araçları kullanın biz de dsg keyfini sürelim

• 0 aldigim Seat İbiza aracimda ilk defa deneyimledigim DSG sanzimani 8 aydir kullaniyorum ve internette yazan hicbir önlemi uygulamiyorum onceden okudugum hicbir sekilde sacma sapan tepkiler, tuhaf sarsintilar bir kez olsun yasatmadi hem sakin yolda hem yogun trafikte fazla abartiliyor gibi geldi bu olay bana
  • 0 km aliyorsun 2+2 yil garanti yaptirip kullaniyorsun. Sonra ittiriceksin birine. işte sorunsuz dsg nin formulu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 16 Nisan 2022; 20:2:47 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.