Bildirim
Yeni Ford otomatik araçlarda vites kolu olmaması konusu. (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hakkaten civicteki nedir öyle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Focus dan çok memnunsun demek bir ben memnun olmadım araç sayesinde 3 kere kavrama değişti klima bozuldu farlar buğu yaptı çözüm yok. Daha hayatta almam Ford. Helede böyle fiyatlarla
-
Sizin araç benzinli mi ? Benzinli otomatikler kuru kavrama. Dizeller yağlı. Kuru kavrama problemli olduğu yazıyor genel anlamda. Dizellerde bir o kadar sorunsuz olduğu soyleniyor. Bilemiyorum benim araç dizel otomatik. 12 bin km yaptım aldığımdan beri hiç sorun çıkarmadı. Bir önceki aracım Auris otomatikti. Trim sesleri beni benden aldığından bu her anlamda mutlu ediyor beni :)
Esasen 2005 Man Fortuna'da görmüştüm çok benzerini de, bunu atmış bulundum.quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Taa yıllar önce çıkan eski kasa xf in vitesiydi o :)
Arabayi kapatinca o yuvarlak düğme içeri giriyor ve klima üfleme mazgallarinin kapağı kapaniyor. Kontağı açınca da otomatik olarak yuvarlak düğme yuvasından çıkıyor, mazgallarin da kapağı açılıyor :)
Zamanina göre çok enfes ozelliklerdi.
Ya o yuvarlak düğmenin içeri girmesi çıkması v.b güzel detaylar da, mesela üstünde ufak bir ok olsa kabartmalı v.b vitesi çevirince nereye geçtiğini ezbere bilse sürücü daha kullanışlı olurmuş.
Mesela S90'da kocaman vites kolu yerine, şu motor düğmesi gibi bir vites seçicisi çok güzel olurmuş.
-
İşin geyigiydi canim o.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Farkındayım hocam bende senin gibi düşünen insanlardanım elim illa o vites kolunu tutacakquote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
İşin geyigiydi canim o.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
saçmalık. ses ayarı düğmesi ile vites kolu farklı olsun bizahmet. -
Vites kulakçıkları olan araçlarda tamamen durduğumuz zaman eksiltme kulakçığı ile geri vitese geçme imkanı yok mu?
Hocam sanki yanlışınız var gibi. Araç otomatik ama sadece 1-6 arası otomatik
Geri vitese geçmek için mekanik kuvvet uygulamak gerek ya da boşa almak için. O elektronik değişen araçlarda dişli konumu değiştiren mekanizma yardım ettiği için olabiliyor ya da genelde tam otomatiklerin yapısı gereği buna elverişli. Ama bir dsg veya cvt şanzımanda düğmeli sigortalı olması içim mekanik kuvvete ihtiyaç var. Yani kolu süs olsun diye koymuyorlar, bir sürü yeni sistem kurmak lazım masraf demek düğmeye geri vitese geçme olayında.
quote:
Orijinalden alıntı: BekirARSLAN
Farkındayım hocam bende senin gibi düşünen insanlardanım elim illa o vites kolunu tutacak
Alıntıları Göster
Evet buda çok şık bir tasarım. Elmas gibi.
Focus 2018’de kasa değişti
Yeni mi fark ettiniz
Çok daha kibar ve ufak bir vites kolu da iş görebilir. Ayrıca yıllardır eski nesil / yeni nesil çoğu otomatikte (Tam otomatik dahil) vites kolu var. Koca kamyonlarda, otobüslerde hatta devasa lokomotiflerde dahi ileri geri basit bir düğme ile yapılabiliyorsa bence koca vites kollarına gerek yok.quote:
Orijinalden alıntı: kerotobil
Hocam sanki yanlışınız var gibi. Araç otomatik ama sadece 1-6 arası otomatik
Geri vitese geçmek için mekanik kuvvet uygulamak gerek ya da boşa almak için. O elektronik değişen araçlarda dişli konumu değiştiren mekanizma yardım ettiği için olabiliyor ya da genelde tam otomatiklerin yapısı gereği buna elverişli. Ama bir dsg veya cvt şanzımanda düğmeli sigortalı olması içim mekanik kuvvete ihtiyaç var. Yani kolu süs olsun diye koymuyorlar, bir sürü yeni sistem kurmak lazım masraf demek düğmeye geri vitese geçme olayında.
İlla vites kolu olacaksa da dediğim gibi küçük bir şey olsun, manuel vites kolundan büyük vites kolu var.
-
Ama cidden çok kötü bu daquote:
Orijinalden alıntı: goodorevil
Otomatik arabada vites koluna hiç anlam verememişimdir.
Yap şöyle ufak bir düğme, hem kocaman yer kaplamasın hem daha "teferruatsız" bir vites seçicisi olsun. Otomatik vitesin topuzu dünya para, bu far düğmesi ile aynı malzeme.
Bazen yeri geliyor çok dar yerde Manevra yaparken 1dk içinde belki 10 kere D R yapıyorsun
Bu düğmeyi o durumda hayal edemiyorum gerçekten çok kullanışsız olur
Geriye çevirelim derken ileri alıp kaza bile yaparsın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
2018 de çıkınca sadece aynı yıl farkedip konu açmak mi gerekiyor sonradan acilmiyor mu :) Ozaman hayalini kuracak dahi imkan yoktu simdi var diyelim tatmin eder inşallah sizi
Focus MK4 AT8 alacağın zaman haber ver dayı sana güzel bi araba ayarlarız kelepir bişeyler var
Yok be ilerinin gerinin yeri farklı. Hiç bakmadan el yordamı ile bile ileri mi geri mi aldığınızı anlarsınız. Manuel viteste sorun olmuyorsa bunda hiç sorun olmaz. Hatta kollu otomatik vitese göre çok daha pratik bence. Far açma düğmesini çevirir gibi düşünün.quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
Ama cidden çok kötü bu da
Bazen yeri geliyor çok dar yerde Manevra yaparken 1dk içinde belki 10 kere D R yapıyorsun
Bu düğmeyi o durumda hayal edemiyorum gerçekten çok kullanışsız olur
Geriye çevirelim derken ileri alıp kaza bile yaparsın
Alıntıları Göster
Ha bu düğme gibi bulunduğu konumu belli etmeyen düğmeler ve hatta vites kolları var. Görüntü olarak vites kolu var ama fiziksel bir geri bildirim yok. Aşağı doğru çek bırak yapıyorsunuz, D'ye geçtiğini sadece yanındaki ışıktan ya da gösterge tablosundan görüyorsunuz. Esas problem bunda olur bence.
-
Focusa biniyorsun vitesini begenmiyorsun focus focusdur
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X