Şimdi Ara

Yeni Ford Ranger Kulübü (75. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.890
Cevap
20
Favori
370.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni ford ranger ler showroom lara geldi mi acaba?
  • Çanakkaleden geçerken yeni makyajlı rangerı (mavi) ford bayinde gördüm durup bakamadım ama faça bir görüntüsü vardı.
    satışa başlandı demekki.
  • SELAMLAR YENİ RANGER I EDREMIT AKOTO FORD DA GORDUM VIZEYE GIRECEGIM ICIN KONTROLE GITMISTIM.SHOWROOMLARA GELMİŞ EURO 4 OLARAK MOTORU BİRAZ DEĞİŞTİRDİKLERİNİ SÖLEDİ SATICI.AÇIKLAMA YAPMADI AMA SADECE 143 BEYGİR 2500 OLARAK AYNI MOTOR BULUNUYORMUŞ.FAKAT MOTORU EURO 4 OLARAK YAPMIŞLAR.BU ARADA 4X4 SINIFINDADA WILDTRAK MODELİ BULUNUYOR.WILDTRAK TE 3.0 MOTOR VE 156 BEYGİR GÜCÜNDE ARACIN İÇİNEDE BAKTIM FARKLILK OLARAK ANLATİYİM.ARKA FARLARDA BEYAZ AĞIRLIK WAR.(MAZDA NIN AYNI ARKA FARLARI)ARACIN ÖN KISMI WILDTRAK LE AYNI ON TARAF TAMAMEN MAKYAJLANMIŞ.İÇ KOLTUK DÖŞEMELERİ DEĞİŞTİRİLMİŞ.KAPI İÇLERİNDEKİ DÖŞEME OLAN KISIM DEĞİŞMİŞ.YAN TARAFTAKI BORULAR ÇIKARILMIŞ ONUN YERİNE YAN BASAMAKLAR EKLENMİŞ.ÖN KISIM KONUSUNDA SADECE BİRAZ ÜZÜLDÜM.ARACIN ÖN KISIM TAMAMEN DEĞİŞMİŞ BİZİMKİLERE PEK BENZEMİYOR.FAKAT İŞİN İLGİNÇ YANI SANIRSAM ARAÇ DAHA YENİ OLDUĞU İÇİN 4X2 LERDEKİ FİYAT 40.000 TL ŞUANDA....BİZİM HI RIDER LARA GÖRE BİRAZ PAHALI....VE ARABAYA ŞÖYLE BİRAZ DİKKAT ETTİMDE GÖZÜM YANILTMADIYSA ARACI BİRAZ YÜKSELTMİŞLER.........

• arazi performansıni artıracak bir şey yaptılar mı acaba?
  • immortalkaan keşke bi resim çekseydin

bilgiler için teşekkürler
  • yanımda çekecek fotoğraf makinesi yoktu cep telindede güzel çıkmazdı ama size şu kadar söliyim çekmeme gerek kalmadığını anlarsınız.wildtrak ile aynı görünüm mazda bt 50 nin arka farları.....ön görünüm tamamen wildtrakle aynı bizim hi-rider we thunderlar tamamen farklı bir model gibi kaldığını söleyebilirim.ön tarafta bu kadar büyük bir fark beklemiyordum açıkçası....bunun önünede geçilmiyor ya.şimdi hi-rider ları satıp bunları alsak 2011 de modeller tekrar değişecektir eminim. satış politikası yüzünden sürekli olarak araç makyajlıyorlar.satıcı firmalar için iyi,ama biz kullancılar için kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortalkaan -- 20 Ağustos 2009; 19:58:17 >

• Mevsim yaz ama ford ranger (2004 4x4) kullanıcısı olarak yardımcı olayım aklınızda bulunsun. Ranger'lerin kışın donması genelde -10 nun altında oluyor. Biz sorunu yaklaşık olarak 1 saatte 40 tl gibi düşük bir masrafla hallettik. Mazot filtresini çıkarıp etrafını cam elyafla izole edip piyasadaki krom nikel rezistanslarla 12 voltta 80 derece ısı elde edecek şekilde metresini ve çapını ayarladıktan sonra rezistansı yine cam elyaf makaronun içine alarak filitrenin etrafına sardık. Gerisi elektrik devresi: 2 metre kablo, 12 v 20 Amper röle , 15 Amper sigorta , 80 derece sabit termostat , anahtar. Siz yapamazsanız bile oto elektrikçiler uygun fiyata bunu yapabilirler. Kışın yolda kalmaktan iyidir (2007-2008 kışında bu sistemle -25 lerde 120 km hızda mazot akışında sorun yaşamadık).
  • SELAM ARKADAŞLAR.
    AĞIRLIKLA İLGİLİ BİLGİ SORMUŞTUM.HERHALDE MÜSAYİT ARKADAŞ YOKTU.ŞİMDİ BİR BİLGİ DAHA AT ARAÇLAR VEYA DİĞER ARAÇLAR İÇİN HIZ SABİTLEYİCİ YAPAN,SATAN,MONTE EDEN BİRYER BİLEN VARMI.
    BEN BİRKAÇ SERVİSE SORDUM TATMİN OLMADIM.BENCE SIK SIK ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT EDENLER İÇİN OLMASI GEREKLİ.ÇÜNKÜ RADAR CEZALARI SEYAHAT MALİYETİNE YANSIYINCA EKLE YAKITA BAK MASRAF NE OLUYO.
    HEPİNİZ SAĞLİKLA KALIN.
  • benim bir bilgim yok kusura bakma yardımcı olamıycam....
  • YİNEDE TEŞEKÜR EDERİM.BELKİ BİLGİSAHİBİ OLAN BİRİSİ ÇIKAR.MALUM ÖNÜMÜZ KIŞ YOLLAR BELLİ AĞIRLIK ŞART (EĞİTİM ŞART) GİBİ GÖZÜKÜYOR.
  • @sisdağılı61;

Hemşerim sabitleyici konusunda haklısın,sahil şeridinde insanın ayağı yoruluyor sürekli pedala basmaktan,neyseki bu K.deniz gezimde bir ker bile radarla karşılaşmadım + hızım genelde 130 civarıydı.

Bu arada ağırlığı yol tutuş için düşünüyorsan birşey diyemem ama yaylalara ve boşkende rahatca çıkar..
  • Arkadaslar selam.
    Ben birazda firmamın vergi ihtiyacını dusunerek bir adet yeni kasa hi rider aldım (bugun veya yarın teslim edecekler). Mevcut durumda bu aracı daha cok hanım kullanacak. Uzun sure 2000 model 2000 motor focus sedan zaten kullanmıştı.

Aracın etkileyici olduğuna eminim, ve bu konuda arkadaslar cok değerli tecrubelerini paylasmıslar.

Benim ihtiyacım olan sürüs öncesinde tedbir alabilmem icin aracın zayıf noktaları bilmek (forum yazılarındaki arkaya ağırlık koymanın faydalı olacağını anlamış olmam gibi).

herkeze iyi surusler
  • aramıza hoş geldin.ilk olarak aracın normal hatchback ve sedanlara göre biraz daha fazla yakabileceğini bilmen gerekiyor.kesinlikle eurodizel mazot kullanmanda fayda war.mutlaka ağırlık şart zaten arabayı aldığında ağırlıksız bir süre gezdiğinde anlayacaksın arkada oturanların kafası tavana vuracak kadar zıplatır bozuk zeminlerde....tawsiyem eğer ki arkaya eşya yük koymuyorsan en azından 2 adet kum torbası atman....eğer ki yük koyuyorum dersen benim yaptığım gibi arka tamponun alt kısmına dolu demir kestirip monte ettirebilirsin.VİRAJLARA KESİNLİKLE YAWAŞ WE DİKKATLİ GİRİNİZ.....EN BÜYÜK TEHLİKE VİRAJLARDA VE YAĞMURLU HAWALARDA ORTAYA ÇIKIYOR....aracın olumlu yanlarını anlatiyim birazda ay altı wurdu altı sürttü derdi yok...traktör gibi maşallah istediğin yere gir çık motor performansındanda çok memnun kalırsın....eğer ki devir saatini 1000-2000 arasında kullanırsın yakıtın bayya indiğini görürsün.hatta 1 depoyla 1000-2000 arasında devir yaparak 800 km ye kadar yol yaptım diyenler oldu.ama benm gibi seri kullanırsan aracı 500-600 e kadar bu km aşağıya iner...süratlendiğinde gerçekten yakıt baya artıyor...he bu arada lastik basınçlarınada değinmek istiyorum kimi arkadaşlar yol tutuşu artırdığını düşünerek lastik hava basınçlarını 38-40 civarı yapıyorlar.ama ben çok uzun zamandır ön lastiklerimi 30 arkalarıda 31 olarak yapıyorum...bu şekilde memnunum zıplama olayınıda büyük ölçüde çözdüm...aracı aldığında lastik basınçları 40 ın üstünde olabilir onada dikkat et ben aldığımda 4 lastikte 44 tü....şimdilik söleyebileceklerim bu kadar bi sorunun olursa biz buralardayız.ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN...KAZASIZ BELASIZ KULLANMAN DİLEĞİYLE.....

• verdiğin değerli bilgiler icin cok tesekkur ederim.
  • ne demek yardımcı olabildiyem ne mutlu bana
  • MERHABA ESMERCE,
    TÜM İNSANLARIN DÜNYA BARIŞ GÜNLERİNİ KUTLARIM.AYRICA BALIKCILAR İÇİN AV YASAĞININ KALKTIĞI VE BALIK EMEKCİLERİNİN EVLERİNE EKMEK VE YANINA BAŞKA ŞEYLERDE ALABİLECEKLERİ GÜN OLAN 1 EYLÜL GÜNÜ TÜM BALIK EMEKCİLERİNE BOL KAZANÇLAR DİLERİM.PRUVALARI NETA AĞLARI BEREKETLİ OLSUN.
    ARKADAŞIM BEN AZDA OLSA HIZ SABİTLEYİCİSİ OLAN BİRKAÇ ARAÇ KULLANDIM.BİR DÖNEM HOBİ OLARAK ALIMSATIM YAPTIM.GENELDE MERCEDES ALIP TOPLATIP SATARDIM.YAŞLI BİR AMCADAN ŞAHANE BİR 450 SEL ALMIŞTIM HANİ FUL+ FUL DERLERYA ÖYLE BİRŞEYDİ.BİR SÜRE BİNDİM.O ARAÇTA VARDI UZUN YOLDA MÜKEMMEL İŞ GÖRÜRDÜ.GERÇİ ALIŞMAK BİRAZ ZOR OLMUŞTU.DEVLET MEMURU OLUNCA HALİYE DİKKAT ÇEKİYOR.NEDENSE 5-6 TANE EVİ OLANDA BİR SORUNYOK.EN BASİTİ 1994 YILINDA YİNE 1976 MODEL 115 KASA 230-4 BİR ARABAM VARDI BİR GAZETEDE ..... MEMURU 0 MERCEDESE BİNİYOR DİYE İKİ FOTOĞRAFIM VARDI.NEYSE BUNLAR GEÇTİ.MÜFETTİŞLERE ÇOK HESAP VERDİK.YÜZÜMÜZÜ HİÇ YERE ÇEVİRMEDİK.
    ARKADAŞIM HEMŞERİM DEDİNİZ TANIŞALIM BEN BEŞİKDÜZÜLÜYÜM.EVET AĞIRLIK OLMAKSIZIN ÇOK YAYLALARI GEZDİM.KISMETSE EKİM KASIM GİBİ TEKRAR SİSDAĞI YAYLASINA ÇIKACAĞIM.AMA VİRAJ VE ISLAK ZEMİNDE AĞIRLIK ŞART.MALUM SİSDAĞI ADI ÜZERİNDE VE NERDEYSE 2000M CİVARINDA.BENİM EVİMİN ÖNÜ 1800M KENDİM ÖLÇMÜŞTÜM CPS İLE.GİTMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜM DÖNEM YAĞMUR OLMASA BİLE ÇİĞSE BOL OLACAK O NEDENLE AĞIRLIK ŞART.
    SAYIN BAYINDIRLIK BAKANIDA SAMSUN MİLLET VEKİLİ OLSADA ASLEN TRABZON ŞALPAZARLI.BELKİ YAYLA YOLLARINA Bİ BAKAR.
    BALIKCILARIN AĞLARI DOLSUNDA UCUZ DENİZ BALIĞI TÜKETELİM.GERÇİ PARAYI BALIK BARONLARI KAZANIYORYA O DA AYRI.
    SAĞLIKLA KALIN.

• yeni 2010 kasaya peşin 38,500 istiyorlar. çok değil mi bu fiyat. almak için sizce ne kadar beklemeliyim. kasım aralık gibi 34000 civarına düşer mi sizce. yeni dizayn gayet güzel olmuş bu arada.
  • bence hala çok biraz daha bekle...mutlaka indirmek durumunda kalacaklardır....
  • SELAMLAR ARKADAŞLAR.
    BENİM 4X2 HİRİDER 10.000 KM OLDU.DÜN ARACI SATINALDIĞIM BAYİİ OLAN ATILGAN OTO YA GİTTİM DAHA ÖNCE DEPO İÇİNDEKİ ŞAMANDIRAYI DEĞİŞTİREN (BİRAZ UĞRAŞTAN SONRA GARANTİDEN) SERVİS.O ZAMAN ÇOK İLGİLİYDİLER.
    DÜNKÜ OLAY GİRİŞTE BİR ADET TRANSİT MİNİBÜS OLDUĞUNDAN ARABAMI DIŞARDA BIRAKTIM.İÇERİ GİRDİM NİYETİM 08/09/2009 GÜNÜ İÇİN RANDEVU ALMAK.SERVİSTE BU RESEPSİYON İŞLERİNE BAKAN ELEMANA SORDUM KULAĞINDA TELEFON PARMAKLA BEKLE İŞARETİ.BEKLEDİM O SIRA TERCÜBE İÇİN ARAÇ KULLANAN ARKADAŞ GELİP İLGİ GÖSTERDİ FAKAT TOP DİĞERİNDE.HALA TELEFONA DEVAM.DERKEN O MİNİBÜS ÇIKTI İÇERİ BİR MONDEO GİRDİ O TELEFONLA SUSMADAN KONUŞAN TELEFONU KAPATIP HEMEN ONA HOŞGELDİ ABİ DEYİP BİR HÜRMETKİ SORMAYIN.BEN O HÜRMETİ İSTEMEM SADECE SORMAK İSTEDİĞİM 10.000 KM DE NE BAKIMI YAPILIR, NELER DEĞİĞŞİR,MASRAF NEDİR.
    ADAM SADECE 630.00 TL DEDİ O KADAR.HERHALDE 630.00 TL Yİ MASAYA BIRAK ÇIK APARTMAN AİDATI GİBİ.EN KISA ZAMANDA PATRONLARI HÜSEYİN ATILGAN BEYE DURUMU ANLATACAĞAM.
    BENZER BİR OLAY,ANADOLU YAKASINDA EVSAN DİYE BİR TOFAŞ BAYİİ VARDI.ARAÇ KABUL DE ÜÇ KİŞİ VARDI EYÜP (ŞİMDİ GALİBA KOCAELİ BAYİİNDE) ÖNCE ONU GÖNDERDİLER.SONRA SELİM DİYE GENÇ BİRİ VARDİ ONU GÖNDERDİLER KENDİ İŞİNİ KURMUŞTU.SONRA CELAL BEYİ (ŞİMDİ ATAŞEHİRDE TALİP OTO DA) ONU GÖNDERDİLER.DAHA SONRA OLMASI GEREKEN OLDU VE O MUHTEŞEM GERÇEKTEN MUHTEŞEM SERVİS KAPANDI.TABİ ONLAR GİDİNCE BAŞARILI SERVİS ELEMANLARIDA GİTTİ.SEVİSE GELEN ARAÇ SAYISI GÜNLÜK (GARANTİ HARİÇ) 5 İ BULMADI.
    EĞER FİAT ARACI OLAN VAR İSE ATAŞEHİR TALİP OTO YA GİTSİN CELAL BEYİ BULSUN.BAKALIM BAŞKA YERE GİDERMİ BİRDAHA.
    TABİ BUNLAR HOŞ ŞEYLER DEĞİL.AMA ANADOLUDA BİR LAF VARDIR <<ÜRMESİNİ BİLMEYEN İT SÜRÜYE GETİRİR KURT>>
    EVET ARKADAŞLAR BANA BİR SERVİS ÖNERECEK BİRİ VERMI?İSTANBUL-ADAPAZARI-İZMİT-YALOVA-BURSA TEKİRDAĞ BU ÇEVREDE VARSA SORUNYOK GİDRİM.
    ÖNERİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.SAĞLIKLA KALIN.

• ben balıkesirdeyim servis tavsiye edemem.ama yanlış okumadıysam 10.000 bakımına sana 630 TL rakam mı werdiler????? İNANMAK GERÇEKTEN ÇOK GÜÇ.....BEN BALIKESİR-EDREMİT AKOTODA 170 TL YE 10.000 BAKIMIMI YAPTIRDIM BİLGİN OLSUN BİRAZ ARAŞTIRARAK GİT İSTERSEN....
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.