Şimdi Ara

Yeni Ford Ranger Kulübü (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.890
Cevap
20
Favori
370.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

YENİ TİP RANGER'İ ALALI YAKLASIK BİR AY OLDU. ARACI GENEL OLARAK ESİM KULLANIYOR. SU ANDA 1.200 KM FALAN OLDU. ARACI GECEN KENDİM KULLANDIĞIMDA İKİ OLUMSUZLUK TESPİT ETTİM.
    1.Sİ ARACIN ÖZELLİKLE ÖN ALT TARAFINDAN GICIRTILAR GELİYOR (KASİS FALAN GEÇERKEN ÇOK BELLİ OLUYOR),
    2.Sİ ARKA SOL KAPININ ORDAN BİYERDEN SÜREKLİ BİR TIKIRTI GELİYOR.

MUHTEMEL GELEN GICIRTI SESLERİ YAĞLAMA İLE İLGİLİDİR.

BU KONUDA DAHA ÖNCE TECRÜBE YASAYAN ARKADASLARDAN BİLGİ ALIRSAM COK SEVİNECEGİM

HERKEZE SAĞLIKLI SÜRÜŞLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahurramazda

ARKADASLAR SELAMLAR,

YENİ TİP RANGER'İ ALALI YAKLASIK BİR AY OLDU. ARACI GENEL OLARAK ESİM KULLANIYOR. SU ANDA 1.200 KM FALAN OLDU. ARACI GECEN KENDİM KULLANDIĞIMDA İKİ OLUMSUZLUK TESPİT ETTİM.
    1.Sİ ARACIN ÖZELLİKLE ÖN ALT TARAFINDAN GICIRTILAR GELİYOR (KASİS FALAN GEÇERKEN ÇOK BELLİ OLUYOR),
    2.Sİ ARKA SOL KAPININ ORDAN BİYERDEN SÜREKLİ BİR TIKIRTI GELİYOR.

MUHTEMEL GELEN GICIRTI SESLERİ YAĞLAMA İLE İLGİLİDİR.

BU KONUDA DAHA ÖNCE TECRÜBE YASAYAN ARKADASLARDAN BİLGİ ALIRSAM COK SEVİNECEGİM

HERKEZE SAĞLIKLI SÜRÜŞLER.

Selam
    Uzun bir aradan sonra forumu okuma fırsatı buldum. Tüm yeni arkadaşlar hoşgeldiniz.
    Bu gün ranger ile uzun yol yaptım (hi-rider 4x2-2008) Aklımdan, kamyonet ama kabin içinde hiç ses yok diye geçirmiştim. Araç 25.000 km oldu. sadece cam açıkken duyulan, kasislerde arka makaslardan ses geliyor. Makaslı arabalarda bu normaldir herhalde. Sendeki sesler senin şansına herhalde, büyük ihtimal basit şeylerdir. Birde ağırlık işine değineceğim yaklaşık 1,5 yıldır ranger kullanıyorum. arabanın savrulması gibi bir sorun yaşamadım. bu sebeplede ağırlık koyma ihtiyacım olmadı sadece kasa kapalı, o ağırlık yapıyormudur bilmem. belkide ben çok temkinli kullanıyorum. kafadan ağırlık koydurmadan arabayı bir tartın, sınırlarını görün ihtiyaç yoksa (kendi sürüş özelliklerinize göre) arabanın orjinalini bozmayın derim

• arkadaşım. önden gelen sesler araç yeni olduğu için vede bunlardaki genel sorun sahipleri çok temizleyip sıksık yıkadıkları için tabiki yükske olduklarından ant tıkırtı ses burçları (lastikleri) yağları kayboluyor ondan olabilir %98. kapı sesine gelince, o ses adamı delirtir :) yağsız kaldığı için tozdan yapar. hafif bozuk yolda tıkır tıkır .... diye ses çıkarır. tedavisi, würth marka HSS2000 diye sıvı bir gresi vardır. sprey olarak sıkarsınız o gider yapıştığı yerde kuru ve gres olur. kolay kolay çıkmaz. 20-25 tl arasında olması gerekir.
    sorması ayıp aracı kaca aldığız ve rengi ne renk. eger siyahsa falan 3-5 resim koyabilirmisiniz. teşekkürler.
  • Önceki belirttiğim arıza ile servise gittim ilk yaptıkları müdehaleden sonra sorun çözülmeyince, Aracın Cuma gunu servise gelmesi gerektiğini ve muhtemelen ön amortisörler değişeceğini söylediler.

Aracı 40.000 tl'ye aldım.
    fotografları koymaya calısacagım ilgili sistem su an surekli hata veriyor

• hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız binmek nasip etsin. araba gerçekten çok güzel.pazarlık etsen iyiymiş ben enson 37800 e bıraktılar ama bana pahalı geldi. çünkü daha 4-5 ay önce bir önceki modeli 31000e almıştık. pahalılığı aracın az sayıda tr ye gelmesine bağlıyorum inş. düşer. 35000 e indiği zaman hemen siyahından almayı düşünüyorum. sonradan farkettim diğer modelde yan plastik çamırluklar zıt renkteydi bu seride gövde rengi olmuş, sanki daha asil duruyor gibi. yakıt olarak diğer modelden daha az yakıyor demişti satıcı (euro 4 olduğu için) siz hiç öltünüz mü? birde sizin araçta da şöför koltuk ısıtma falan var dimi? birde tavsiyem yeni araçlara biraz fazla hava basıyorlar lastiklere, kapıdaki uyugun bara getirirseniz daha yumşak olur aracınız. bir siyah yeni ranger ı olan arkadaş çıkıp resmini koysa çok iyi olacak.
  • Selamlar arkadaşlar,
    Herhalde kimsenin zamanı olmadı ki topik eylül itibarı ile boş kaldı.
    Benim doğup büyüdüğüm yer coğrafi şartları nedeniyle pek otomobil ve minibüslerin kullanılabilecek olduğu bir her değil.Bölgemizin bazı yüksek yerlerinde at,katır,eşek az sayıda olsada vardı.Fakat okadar cok kamyonet ve jeep vardıki tabi bunların tamamına yakını ABD malı idiler 4x4 ve kamyonetler de vinçli idi.Bu vinçler batınca kendini kurtarmadan tutunda ormandan ağaç çekmeye,kayık çekmeye kadar hatta inşaatlarda üst katlara harç tuğla gibi şeylerde çekilirdi.O zaman sadece kasaba merkezinde elektrik vardı.Yol,sahil yolu olup 60 yıllarda yapılmıştı o ve daha önce işgal sırasında Rusların yaptığı ve tamir görmeden 60 lı yıllara kadar kullanılan halende kullanılan kısımları var Rus Yolu ismi ile anılmaktatır.İşte bu araçlar o yolların dışındaki yerleşim alanlarındaki köylerdeki tek ulaşımı sağlardılar.Yol toprak zaten sanki dev bir kanalı andıran yol.Arabalar batarlar en yakın ağaca bağlanıp kendilerini öyle kurtarılardı.O arabaların çoğu bölgemde şimdi bile hizmet vermekte.İşte size onlardan iki örnek,Lütfen bir bakın ben ekleyemedim,beceren bir arkadaş eklesin çokta güzek olur.''Türk Nakliyesine Emeği Geçen Araçlarımız başlığında 88.sayfada 1947 ve 1952 model olan power wagon''lütfen bir bakın.Bunlar mutlaka başka yerde de var.Bu ve başka dahada eski modeller hala o yogun halleriyle çalışmakta ev bakmaktalar.
    İşte ben ve benimgibiler bu arabalarla yolculuk yaptık işte bizim kamyonet pikap şimdi piçup tutkumun nedeni budur.

• selamlar beyle uzun zamandır foruma girmiyodum ama gördüğüm kadarıyla çoğunuz forumu bırakmışsınız nerelerdesiniz.hep hi-riderlardan konuştuk.HADİ BAKALIM TOPLANINDA BİRAZ DA YENİ KASALARDAN KONUŞALIM.2009 MODEL HI-RIDER LARIN 2.EL PİYASA DEĞERİ ŞUANDA NE DURUMDADIR KM:20.000
  • yeni wiltrack kasa mı ? onun 2. elini hiç görmedim. zaten sıfırıda yok sayılır çok az gelmiş henüz tr ye. bir önceki kasa ise dn biri aracılık etti 6000 km de gri hr 26000 ya bitecekti. mesafe uzak olduğundan henüz göremedim. bu arada yeni kasaya ford şimdi web sayfasından 43 fiyat çekmiş. napıyor bu adamlar anlamadım. aynı kardeşi yüksek bt 50 bile 35 in altında nissan country bile 34 civarı. 43 e ranger alacağıma 45 e navara alırım. hala beklemedeyim yeni kasa siyah hr yi. 35 düşer düşmez alcam inş.
  • bende eski kasadan bahsediyorum wildtrak kasadan filan diil.2009 modeli var bende.20.000 km de 2.el piyasa değeri nerelerde onu merak ediyorum
  • satacaksan 30-32 civarı bence uygun. ama gerçekten fiyatına göre binilecek araba. ben başka arabaları artık kullanırken zorlanıyorum. rangerler harika. yeni kasanın fiyatının düşmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • M.M.K merhaba,bilmiyorum önceki yazışmalarda farkettin mi? Rangerla ilgili en çok şikayet yaşayan insan bendim bir aralar.ekranda çıkan sarı lamba dışında her türlü ses şikayetim vardı bir ara.aracım o zamanlar 3000-4000 km deydi.şuanda 20.000 de bakıma giricem hatta.ve artık hiç sesle filan derdim yok.daha önceki konuşmalarda makaslardan ses gelenlere tawsiyelerde bulunmuştum.sıvı gres kullanmak ford servisinin bana sölemeseydi.ama sadece çok kısa geçici bir çözüm arkadaşlar asıl çözümü aramızda kalsın mitsubishi servisinden öğrendim....Ford servisleri ve sanayi makasçılarından istediğim cevabı alamayınca izmir mitsubishiyi aradım.anlattım böle böle diye.beyfendi dediler çift kabin kamyonet tarzı araçlardaki makas sesinin tek nedeni makasları tutan önde ve arkada bulunan kelepçeler biz onları biraz açtırıyoruz.ses kesiliyor.bu işlemi sanayi götürüp yaptırdım toplam 4 adet kelepçenin 4 ünüde hafif açtırttım.Bu işlemi yapalı yaklaşık 15.000 km oldu.arkadaşlar halen makaslarımla ilgili en ufak ses bir daha duymadım.SAOLSUN MITSUBISHI ....Makaslarından ses gelen arkadaşlar makaslarınıızı çok güzelce temizleyin(tazyikli suyla)daha sonra önde ve arkada olan kelepçelerin arasını bir makasçıya açtırın ses kesilecektir.

• BAKIM YAPTIRANLARDAN 20.000 BAKIMINI KAÇA YAPTIRDIĞINI ÖĞRENEBİLİR MİYİM?
  • Arkadaşlar merhaba,

bende bir 2008 Thunder var ve ön (sağ galiba) bir gıcırdı sesi geliyor. Yollar bozuk olduğu zaman ve araç sallandığı zaman gıcırgıcır diye. Daha önce böyle bir sorun yaşıyan oldu mu?
    Araç durduğu yerde salladığım zamanda bu sesi yapıyor.

Saygılarımla
  • amortisör olma ihtimali var.onun dışında kulak yanılman olabilir makas gıcırtısı olabilir.aracı durduğu yerde salladığında makas gıcırtısını ben duyuyordum.makaslarla ilgli yazdığım yazı war dün yazdım daha onu bi oku belki faydası olabilir.amortisör diilse bence makas sesi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortalkaan

BAKIM YAPTIRANLARDAN 20.000 BAKIMINI KAÇA YAPTIRDIĞINI ÖĞRENEBİLİR MİYİM?

Edremit AK oto 470 tl 6 taksit
  • çok yıkamatan oluyor. arabasına çok temiz bakan pickupcılarda hep oluyor. sıvı gres bir deneyin ve alt taraflarına çok sık tazzikli su ile yıkamayın.
  • allah allah nası oluyo anlamadım ben bugün randewu aldım yarın bakıma geliyorum diye. Kaan Bey 300-350 TL arasında bir rakam çıkıcak dediler worldcard ada 8 taksit yapıyorlar.diğer kartlara 3-4 taksit
  • RANGERCILAR SELAMMMM VAKİT BULAMADIĞIM İÇİN BİR TÜRLÜ GİREMİYODUM FIRSAT BULDUM YAZİYİM DEDİM 20.000 BAKIMINI EDREMİT AKOTODA YAPTIRDIM.RAKAMI 336 TL OLARAK ÇIKARDILAR.MUTLAKA HER ŞEYDE PAZARLIK YAPAN BİRİ OLDUĞUM İÇİN 300 TL YE KREDİ KARTINA 3 TAKSİTLE İŞİ BİTİRDİM.SİZCE FİYAT NASIL DİĞER SERVİSLERE GÖRE UYGUN MU?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortalkaan -- 29 Ekim 2009; 10:06:52 >
  • beyler bu arada yeni wildtrak kasa kullananların yorumlarını çok merak ediyorum.araçta bildiğim kadarıyla motor aynı ama bilmediğim farklılıklar var mı merak ediyorum.yeni kasa kullananlardan yorum bekliyorum.
  • Merhaba Ranger dostlarıYeni Ford Rangeri kaça satıldını bilen varmı?Acaba fiyatı yeni yıldan sonra düşermi?
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.