Şimdi Ara

YENİ FOTOLAR GELDİ 2. KEZ MAKYAJLANAN 2013 SCENİC XMOD VE GRAND SCENİC FAZ II PLATFORMU (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
41.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam scenic manuel i30da manuel gerçekten 2 kat fark var hemen hemen ikiside hemen aynı ağırlıkta araçlar verilerine bakarsanız
  • bende i30 un otomatik versiyonunun o değerleri tutturacağını sanmıyorum.
  • ama scenic otomatikte biraz fazla yakıyor bence scenice 1.6 energy motor koymaları gerekmekte. renault yanlış yapıyor
  • İ30da şikayet edilen şey zaten motorlarının fazla yakmasidir.
    Aynı şartlarda iki aracı da sürün,i30 scenic'den az yakmayacaktir.
    Benim izlenimim böyle.
    Ama önemli olan sizin kararınız.
  • hocam
    Scenic yakıt tüketim verileri ve teknik özellikleri
    Silindir Hacmi (cm3) 1461
    Maksimum Tork Nm CEE 240
    Şehir içi (lt/100 km) 5,8
    Şehir dışı (lt/100 km) 4,3 / 4,4
    Karışık (lt/100 km) 4,9
    Ağırlığı Aracın Üst Yapılı ve Yürür Vaziyette Kütlesi (kg) 1432 KG

Hyundai Teknik Verileri

MOTOR HACMİ (CC) 1582
    MAKSİMUM GÜÇ (PS) 128 PS
    MAKSİMUM TORK (NM/D/DK) 260 / 1900~2750
    AĞIRLIK 1365

YAKIT TÜKETİMİ* (LT/100KM) (MANUEL)
    ŞEHİR İÇİ 5.2
    ŞEHİR DIŞI 3.8
    ORTALAMA 4.3

Ağırlık hemen hemen aynı. Sizce renault scenic 1.5 motor klima açık bir yokuşta çekiyormu. Scenicte kullanan hyundai i30 da kullanan hatta hyundai i30 sw 2009 model 90 beygirlik dizel motor kullananda arkadaşım var. Scenic aydın trafiğinde 7.8 den aşağı yakmıyor. Vitesleri göstergedeki ışıklara göre değiştiriyor.Scenic kullananlar paylaşabilir. Birlikte test ettik. Yeni hyundai i30 kullanan arkadaşım 4.8 yakıyor dizel manuel. i30 sw kullanan arkadaşım sürekli basıyor yüksek devirde kullandığı halde 5.4 yakıyor.Hyundai ile ilgili tek şikayet edilen şey otomatik vitesleri şehir içi 7.2 yakıyor şehir dışı 4.7 yakıyor. Araç tam otomatik olduğu için yakıt böyle. Yarım otomatik daha ekonomik bir vites koyabilirlermiş bence ama hem sağlamlık açısından hem konfor açısından bunu uygun gördüklerini düşünüyorum. bende zaten manuel aldım. aracımı test ettiğim zaman verileri sizinle paylaşırım. arkadaşlar yanlış anlamasınlar scenic çok sevdiğim bir araç kesinlikle kötülemiyorum ama o araca o motor olmuyor kim ne derse desin. o aracın hakkı en kötü şartlarda 1.6 dci 130 ps energy motor. renault bence yanlış yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: halilbasturk

......

Ağırlık hemen hemen aynı. Sizce renault scenic 1.5 motor klima açık bir yokuşta çekiyormu. Scenicte kullanan hyundai i30 da kullanan hatta hyundai i30 sw 2009 model 90 beygirlik dizel motor kullananda arkadaşım var. Scenic aydın trafiğinde 7.8 den aşağı yakmıyor. Vitesleri göstergedeki ışıklara göre değiştiriyor.Scenic kullananlar paylaşabilir. Birlikte test ettik. Yeni hyundai i30 kullanan arkadaşım 4.8 yakıyor dizel manuel. i30 sw kullanan arkadaşım sürekli basıyor yüksek devirde kullandığı halde 5.4 yakıyor.Hyundai ile ilgili tek şikayet edilen şey otomatik vitesleri şehir içi 7.2 yakıyor şehir dışı 4.7 yakıyor. Araç tam otomatik olduğu için yakıt böyle. Yarım otomatik daha ekonomik bir vites koyabilirlermiş bence ama hem sağlamlık açısından hem konfor açısından bunu uygun gördüklerini düşünüyorum. bende zaten manuel aldım. aracımı test ettiğim zaman verileri sizinle paylaşırım. arkadaşlar yanlış anlamasınlar scenic çok sevdiğim bir araç kesinlikle kötülemiyorum ama o araca o motor olmuyor kim ne derse desin. o aracın hakkı en kötü şartlarda 1.6 dci 130 ps energy motor. renault bence yanlış yapıyor.

Yokuş sorusu için tecrübemi yazayım

İzmir - Evka5 de oturuyorum bilen yokuşlarımızı iyi bilir, düz bir yolumuz yoktur.

Scenic test ettiğim MAIS Evka5 çıkışında yer alıyor. Test sürüşünde, test parkurunu değiştirmek istediğimi ve yokuşa sürmek istediğimi belirttim.
    Corsa-Civic-Focus ve Corolla araçlarımla çıktığım yokuşu EDC Scenic ile çok rahat ve konforlu çıkarak memnun kaldığım bir test sürüşü tamamladım.

Yakıt kısmını nasipse aracı aldığımda paylaşırım sürekli yokuş çık-in yaptığım için yakıt oranlarım yüksek oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: halilbasturk

ama scenic otomatikte biraz fazla yakıyor bence scenice 1.6 energy motor koymaları gerekmekte. renault yanlış yapıyor

yılbaşından beri bende bunu savunuyorum hatta eski kasa scenic konusunda sırf bu yüzden ceza aldım.

makyajsız kasa bile avrupa da 1.6 130 bg olarak satılıyor.bende çok umutluydum 1.6 ile makyajlı gelecek diye ama olmadı yine avrupadakiler binecekler o arabaya

eninde sonunda bize de gelir fiyat olarak ne olur onu da zaman gösterecek.

malum 1.6 da edc yok aslında manuel almak isteyenler için renault bu aracı kesinlikle satışa sunmalı.
  • önce 1.6 motorun üretim kapasitesi artırılmalı.
    yoksa zor Scrnic'de 1.6 motoru görmemiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar dün Grand Scenic Full EDC nar kırmızı aracımı teslim aldım, biraz kurcalayıp kullandıktan sonra detay deneyimlerimi ve foto paylaşacağım.
    İzmir ikamet ediyorum aracı Manisa 'dan aldım. Bir önceki aracım Corolla Dizel.

Manisa-İzmir dönüş yolunda ilk izlenimlerim:
    Araç sessiz ve ferah oluşu ile oturma odamda oturuyormuşum rahatlığındaydı, ilk cam tavan deneyimim ile araçtaki aydınlık bana ayrı bir sürüş zevki yaşattı. Aracı ilk KM lerde yormayın tavsiyesine rağmen gaza yüklenmeden Manisanın rampalarını rahat bir şekilde 140-150km hızlarda tırmanmak güzeldi. Yolculuk ortalama 7lt değerleri ile geçti.
    EDC den çok memnun kaldım, daha önceki Focus 1.6 4 ileri otomatik ve 5008 test sürüşlerim sonrasında EDC benim için farklı bir deneyim oldu. Umarım bu böylede devam eder.

Tabi seyahatte bir süre sonra başladık şurdan mı ses geliyor burdan kuş sesi geliyor durumlarına Her aldığım araçta alıştığım bir konu olduğu için yadırgamıyorum, servis git/gel hareketleri ile sorunlarımı çözmeyi umuyorum, sanırım bir Jaguar alana kadar bu döngü devam edecek.

Bir ufak problemde araç tesliminde ön kapı dışında dikey plastik parça var onun üzerinde sanki su kurumuş da kireç lekesi olmuş durumu vardı, çok ince ve 5cm uzunluğunda. Bunu ben söylemeden belirttiler Renault ile görüşmüşler cevap bekleniyormuş. Etiketler kaldırıldığında bunu gördük gelecek cevaba göre sizi çağıracağız dediler.

Bunun dışında kısa seyahatimde herşey mükemmel geçti, uzun sürüşler sonucu bakalım artı eksi neler çıkacak.

Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim,

• Hayırlı olsun aracın. Darısı başıma. Bugündü, yarındı derken bekliyoruz benim aracı da.
  • Önümüz kış. Bakalım 205 55 17 inç kışlık lastiği nereden bulacağız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun aracınız..
  • 2008 grand scenic privilage
    aux girişi nerede?
    yardım lütfen :)
  • Hyundai İ30 dizel otomatik alan biri forumda 7,5-8,5 Lt arası yaktığını yazıyordu. Bence İ30 Scenic'ten daha az yakmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

2008 grand scenic privilage
    aux girişi nerede?
    yardım lütfen :)

mrb eski kasa scenicin konusu bu linkde

http://resim.donanimhaber.com/m_35426331/mpage_145//tm.htm#64261930

bu konudan sorarsanız size yardımcı olabilirler.
  • Bir eksi puan klima için yazayım. Klima performansı kötü yada benim araçta bir sıkıntı var. Sürücü ve arka koltuklar serinleyene kadar yol bitiyor, tam fan deniyorum vb. ama araç yeni olduğu için olabilir mi?
    Okuduğum genelde son koltuklara serinlik ulaşmıyordu, ama ben kendimde serinleyemiyorum.
    Sizce neyi yanlış yapıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraykoru

Bir eksi puan klima için yazayım. Klima performansı kötü yada benim araçta bir sıkıntı var. Sürücü ve arka koltuklar serinleyene kadar yol bitiyor, tam fan deniyorum vb. ama araç yeni olduğu için olabilir mi?
    Okuduğum genelde son koltuklara serinlik ulaşmıyordu, ama ben kendimde serinleyemiyorum.

öncelikle hayırlı olsun aracınız.

sizin bahsettiğiniz sorunun birde kış versiyonu var o da kışın buğuyu çözememe durumu
    makyajlıda belki çözmüşlerdir diye düşünüyorum.

fotoları da merakla bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraykoru

Bir eksi puan klima için yazayım. Klima performansı kötü yada benim araçta bir sıkıntı var. Sürücü ve arka koltuklar serinleyene kadar yol bitiyor, tam fan deniyorum vb. ama araç yeni olduğu için olabilir mi?

Klimayı açtıktan bir müddet sonra havayı içeriden alıp devir daim yaptıran tuşa basın. Böylece soğuk havayı alıp daha da soğutacağından biraz daha serinleyecektir.
    Renault'ların klimaları 30C den sonraki sıcaklıklarda biraz yetersiz kalıyor. Bu konuda Japonlar gerçekten iyiler.

Eğer yine yetersiz geliyorsa gaz ölçümü yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 11 Ağustos 2012; 21:20:36 >
  • emrullah bozlak en son mesajı yazmış ama yönetim hala onaylamamış. o yüzden çıkmıyor.

mesajınızın direk yayınlanmasını istiyorsanız tel numarası verip normal üyeliğe geçebilirsiniz.
  • Klima ile ilgili son durum,
    Corolla dan alışkanlığım sıcaklık ayarını 22-23 kullanıyor ve araba içi buzhane oluyordu, Scenic ile bu değeri 16-18 'e çekerek soğutma sağlayabildim. 20-23 arasında klima soğuk-sıcak arası bir serinleme yapıyor ama 16-17 arasında keskin bir soğuk geliyor. Hava çok aşırı sıcak olmadığı sürece şuan ki durum memnun edici.

Bu arada ön hariç orta renk cam film yaptırdım, ön cam bombesinin aşırı olması nedeniyle ön cama film yapılamadı. Soğutma konusunda filmlerinde katkısı olduğu kanaatindeyim.

Henüz fırsat bulamadım, aracı bir yıkatıp foto çekip paylaşacağım

Bu vesile ile herkesin şimdiden RAMAZAN bayramını tebrik ederim, kazasız belasız bayram trafiği temennilerimle.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.