Şimdi Ara

Yeni Golf 1.2 TSI Hakkında görüşleriniz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
12
Favori
144.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hellvision

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Ankara'da oturduğum için tabiki yakıt biraz daha artacaktır.

i30'da park sensörü vb. donanımlar olabilir ancak; Golf Comfortline modeline bakmanızı öneririm;http://binekarac.vw.com.tr/yeni-golf-donanim.aspx zaten Highline seçeneğinden jant, yağmur sensörü, park sensörü gibi eksikleri var. Güvenlik anlamında en düşüğü de full, en yüksek modeli de. 1.2 benzinli motorunun arkadaşlarımızın söylediği gibi 0-100'ü de daha iyi. Şimdi tüm bunlar varken, Volkswagen gibi bir model yerine i30'u nasıl düşüneyim? Aracın hyundai olduğunu da unutmayalım.

Araç önermek yerine, daha çok 1.2 TSI motor hakkındaki görüşlerinizi belirtebilirseniz sevinirim.

valla hocam katılmamak elde değil bende 1.2 tsi almayı düşünüyorum yakıt tüketimi hakkında merak ettiklerim vardı konuyu buldum ama bazı arkadaşların tutup i30 tavsiye etmesini şaşkınlıkla izledim..sanırım bu arkadaşların teknik veriden haberide yok ben gıdıp ikisnide test ettim i30 güç fazlas olmasına rağmen 1.2tsi kadar atak değil ve 2 litre fazla yakıyor bu bile kafadan elenmesi için yeterli bi sebep..

ayrıca marka olarak ve ikinci el değeri olarak Golf le aynı kefeye koymak zaten başlı başına gülümseten bi detay :)

• Ben golf kullanmıyorum ama 1.2 golf varken hunday bana göre mantıksız seçim o kasayı sevenler alır sadece başka bir açıklaması yok.
  • Evet i 30 alın kaza anında hava yastıkları açılmasın sonra Ruhunuza Fatiha :))) i 30 u inceledim oyuncak gibi. ben de gidip golf 1.6 almıştım 2012 martta bir yıl kadar kullanıp sattım 37 ye alıp 40 a verdim. sağlamlığı her halinden belliydi trendline golf yani en boşu bir de.. şimdi de comfortlıne golf 1.2 tsı düşünüyorum inşallah da alacağım. Allah kaza bela vermesin hiçbirimize.
  • ortalama hız 30-40 km arası tüketim yazıyor herkes.
    şuraya biriside gerçekçi bir istanbul şehiriçi trafik tüketimi yazsın. istanbuylda şehiriçi 30-40 km ortalama hız olurmu hiç?

herkes arabasının tüketimini olabildiğince az yazmak istiyor. elinize ne geçiyor böyle anlamadım. şuraya gerçek tüketim yazan biri olsun. istanbula göre. sanırım bu forumdakilerin de %80 i istanbuldadır.
  • İstanbul şehiriçi ortalama hızım 33 km
    Çok kısa mesafelerde gel-git yaptığım zamanlarda 22 km oluyor ama araç 4.vitesi bile görmüyor.o hız şehiriçi bile sayılmaz.mahalle arası hızı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar boş insan var forumda, ağzı olan konusur ya o misal..

2 yıl Jetta kullandım 1.2.. 4 Gün önce satıdı, Golf 7 1.2 aldım tekrar..

Motor yada başka bir konudaki hertürlü sorunuzu alabiriim..
  • wv türkiye sitesindeki tüketim rakkamları alman ve ingiltereden daha düşük yakıtımızmı farklı havadan sudanmı fark ediyor yoksa doğuş yanlış bilgilendirmeyi bilerekmi yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamtamam

wv türkiye sitesindeki tüketim rakkamları alman ve ingiltereden daha düşük yakıtımızmı farklı havadan sudanmı fark ediyor yoksa doğuş yanlış bilgilendirmeyi bilerekmi yapıyor?

almanya ile değerler aynı ingiltereyi bilmiyorum
  • Herkeze mrb..dün boş bir zamanımda renault ve vw bayilerine uğradım birkaç modelin fiyatını alim dedim..reanultta fiyatlar kaliteye göre çook fazla geldi.. 1.2 TSİ jetta için görüşmeye kullanmaya gitmiştim.... satış sorumlusuna usta bu 1.2 ler jetta ve golfe yetiyormu filan dedim... adam 1.2 TSİ boş paket golf ile test sürüşüne çıkarttı, araçta 3 kişidik ve klimayı 3. seviyede açtı..Ben aracın motor performansına, aracın en boş paket olmasına rağmen iç kalitesine ve kullanımına hayran kaldım..Ortalama 45000 tl bütçe için alınacak tek araba bence 1.2 TSİ motorlu araç olduğunu düşünüyorum..

Ben 1.4 yeni kosa hyundai i20 kullanıyorum...koreliler dizel motoru güzel yapıyor ama benzilisinin tüketiminden herkez şiyaketçi...Allah herkeze 1.2 TSİ motorlu bir vw nasip etsin...adamlar şimdi almaya kalksan ekimde teslimat olur dedi...Aklında benim gibi soru işareti olanlar gidip 1.2 TSİ motoru test etsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: CheekyPeace

Ne kadar boş insan var forumda, ağzı olan konusur ya o misal..

ş.içi ort hız ve tüketim nedir?
  • Bu arabayı alırken iki seçenek var benim için. Ya hiç opsiyon ekletmeden alıp f/p'nini dibine vurup şık bir araca bineceksiniz. Park sensörü ve cc olmaması sinir obozabilir en fazla opsiyon sürüş konfor paketi diyelim o zaman.

Diğer seçenekte xenon + uled + sürüş konfor paketi + katlanır ayna + led arka stop + sunroof + 17" djon jant ekletip dizel otomatik fiyatına benzinli bir araba alıp f/p olayını yok edeceksiniz. Bağımsız süspansiyon olayına girmiyorum rakiplerinden de bağımsız süspansiyon kullabnmayanalr var çünkü.

Kalp ikinci seçenek diyor mantık birinci seçenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we.[AGRA] -- 20 Haziran 2013; 14:43:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerli79

quote:

Orijinalden alıntı: CheekyPeace

Ne kadar boş insan var forumda, ağzı olan konusur ya o misal..

ş.içi ort hız ve tüketim nedir?

Hız tam hatırlamıyorum resim çekerip koyarım. Ama yogun şehir içinde 7.5 civari.. Klima açarsan 9
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkanhyundaıcı

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

gene birisi interneti kurcalamış website de gördüklerine göre mantık yürütmüş haklı olarak golf en mantıklı seçenek gelmiş...

tabi golf dedi ya gene bazılarıda aradan fırlayıp i30 daha iyi yok park sensörü var yok yok hyundai daha üstün yok golf de bağımsız süspansiyon yok ( be mübarek sanki traktör römork makası var bağımsız süspansiyon yoksa arka koltukdakiler sanki hop hop hoplıyacak ilk virajda araç şarampole devrilcek) gene hayatında ne golf e binmiş nede i30 a binmiş insanlar atıp tutuyorlar...en gıcık olduğum konu golf7 konuları olmaya başladı daha gelmeden soğudum sayenizde golf den..

binmemiş falan diyosunuz i30 sahibiyim kahramanmaraş elis otomotivde de golf 7 1.2 ts 1.4 tsı 140 ps i ilk test edenlerdenim tamam golf 7 in üstün olduğu noktalar var ama i30 golf 7 e fark attığı noktalar da var

Bu nazar boncuğunu opsiyonel olarak baz donanımda da alabiliyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: tourneo

quote:

Orijinalden alıntı: safkanhyundaıcı

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

gene birisi interneti kurcalamış website de gördüklerine göre mantık yürütmüş haklı olarak golf en mantıklı seçenek gelmiş...

tabi golf dedi ya gene bazılarıda aradan fırlayıp i30 daha iyi yok park sensörü var yok yok hyundai daha üstün yok golf de bağımsız süspansiyon yok ( be mübarek sanki traktör römork makası var bağımsız süspansiyon yoksa arka koltukdakiler sanki hop hop hoplıyacak ilk virajda araç şarampole devrilcek) gene hayatında ne golf e binmiş nede i30 a binmiş insanlar atıp tutuyorlar...en gıcık olduğum konu golf7 konuları olmaya başladı daha gelmeden soğudum sayenizde golf den..

binmemiş falan diyosunuz i30 sahibiyim kahramanmaraş elis otomotivde de golf 7 1.2 ts 1.4 tsı 140 ps i ilk test edenlerdenim tamam golf 7 in üstün olduğu noktalar var ama i30 golf 7 e fark attığı noktalar da var

Bu nazar boncuğunu opsiyonel olarak baz donanımda da alabiliyor muyuz?

bayi hediyesi

• Arkadaşlar bende bu aralarda araba almayı düşünüyorum amma konuyu teasaadüf gördüm 1.2 golflere bakarken yanlız bazı arkadaşlar şaka yapmış sanırım vw ile hyundai kıyaslamışlarçoık komik olmuş...Bence araba direk bütçe ve kullanım amaçları ile ayrılır.. Ben aşağıda kendime göre ortalama 50 milyara kadar alınabilecek arabaları yazdım..Yanlız sıfır olarak o 50 milyara ikinci el bence daha sıfır fiatına göre üst seviye arabalar alınabilir..

Aile arabası....

vw cady
    ford connect
    reno kango
    fiat doblo
    ve fiorino türleri

Yani klasik türkiye ailelerin genel olarak aldığı arabaları üsten aşağı yazdım parası olan birinin cady dururken kango alması saflıktır...

Gelelim 50 milyar civarı alınabilecek arabalar.....En iyiden aşağıya doğru yazdım...

vw golf

vw golf bence en iyi modeli tsi 1.4 170 beygirlik olanı fiat performmans 170 beygirlik bir güç ellerinizin altında olduğunu düşünün sağlamlık ve confor ikinci el de zarar ettirmeyen bir araç ..yok illa yakıt ben hıza ve güce düşkün değilim diyorsanız 1,2 modeli alınabilir...

opel astra

opel astra 1,4 140 beygirlik modeli yukarıdaki ozelliklerin hesini yazabilirsiniz..fiat performans... Opel son zamanlarda yaptığı ataklarlar ve yeniliklerle eski şaşalı günlerini yakaladı ve geçti....

honda - toyota 1.4 modelleri 100 beygir yani bu iki japon bence almanların biraz gerisinde kaldı..

-----------------------
    ford focus ford eski kalibresinde olmasa idare eder ..

--------

Renoult-ctroen -pejouget - Malasef şuanda fransanın otomobil sanayisinin yaşadığı krız içinde alman ve japonların çok gerisinde kaldı...İşleri neredeyse kaporta değiştirmek..Oldu bu açıklarını fiatlarıyla kapatmaya çalışıyorlar...

------------------------
    seat ibiza vw eski donanımlarının yenilerek kullandığı bir model...İkinci çok zayıf...
    --------
    hyundai şuanda kore çin vs üretilenlerin en iyisi 40-50 milyarı bu arabaya bağlamak saflık olur....Bence hyundai accent 10 milyarı denkleyen dar bütçeli bir ailenin... arabasıdır

mazda suziki nissan fiatın mazı modellerini yazmadım genelde satılan ikinci eli düşünülerek alınan arabaları yazdım

Bu arada şunu unutmayalım dünyanın en hızlı arabasını bugatiyi vw üretiğini lamborghini gallardo da audi nin ürettiği gerçeği asla unutulmamalı .......

• Arkadaşlar gerçektende golf -i30 kıyaslaması çok komik olmuş.C segmenti hatchback araçlarda Golf ve Astra yı karşılaştırmak mantıklı olabilir bence.Opel büyük ihtimalle 1.6 dizel 136 hp motorla satılmaya başlandığında 1 adım öne geçecektir.Bunun dışında Bmw 1 serisi , A3 , C180 , V40 bunlar premium c segmenti diye lanse ediliyorlar ki ( fiyat ve marka prestijinden dolayı ). ki bence değiller.Bu ikiliye en yakın megane dır özellikle yeni 1.6 dci motoru ile.Ancak malesef iç mekan kalitesinde çok gerideler.özellikle Alman rakiplerine göre bu nedenle kalite algısını veremiyorlar.Son olarak şunu söylemek istiyorum Astra veya Golf kullanmış birisi kolay kolay dönüp i30 düşünmez yada ikisini kıyaslamaz.Maddiyatı bir kenara bırakırsak

• selam
    golfün durumu belli
    şimdi soru şu
    com. donanım 1.4 bağımsız süspansiyonlu golf 50 kağıt
    ya da 1.2 47 bin bu fiyatlar artmış olabilir aklımda böle kalmış
    yoksa i30 stil crdi 52 bin
    donanım-dizel motor-bağımsız süspansiyon-fiyat avantajı hyundaydan yana
    ayrıca pazarlık şansı hyundayda her zaman var konuya dahil benzinli i30 bence alınmaz hyunday alınacaksa dizel olmalı manuel olsun otm olsun 6 ileri
    52' e dizel hyunday mı 47 e 1.2 golf mü ??? işte soru bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam
    golfün durumu belli
    şimdi soru şu
    com. donanım 1.4 bağımsız süspansiyonlu golf 50 kağıt
    ya da 1.2 47 bin bu fiyatlar artmış olabilir aklımda böle kalmış
    yoksa i30 stil crdi 52 bin
    donanım-dizel motor-bağımsız süspansiyon-fiyat avantajı hyundaydan yana
    ayrıca pazarlık şansı hyundayda her zaman var konuya dahil benzinli i30 bence alınmaz hyunday alınacaksa dizel olmalı manuel olsun otm olsun 6 ileri
    52' e dizel hyunday mı 47 e 1.2 golf mü ??? işte soru bu

İki araç arasında kalite-yol tutuş-yalıtım-2. el değeri olarak ciddi fark var. Ayrıca donanım demek her şey demek değil..O donanımı hangi kalitede sunduğu da önemli..Örneğin tünele girerken otomatik far 1 sn geç yanıyorsa bu özelliğin size faydası olmaz..
    Yakıt tüketimi olarak 1.2 Golf'ler dizel Golf'lerin tüketimine çok yakın. Hyundai I30 dizel tam otomatik düşünülüyorsa yakıt maliyeti 1.2 DSG'ninkinden fazla olacaktır..

• İ30 sorunsuz diyen arkadaşlar daha kaç km yaptı ki sorunu olacak biraz mantıklı konuşun. Zaten başlıkta arkadaş motoru soruyor i30 nereden çıktı

• hocam, 1,2 TSI Golf bütçen var ise hiç düşünme Golf bir yana diğerleri bir yana bence
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.