Şimdi Ara

Yeni Golf 1.2 TSI Hakkında görüşleriniz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
12
Favori
144.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar burası ne alınıp alınmayacağı veya araç karşılaştırması yapılacak yer değil bence. Bende golf 1,2 tsi almayı düşünüyorum ve bunun için kullanan arkadaşların görüşlerini önemsiyorum. yakıt tüketimleri motor performansı ve diğer veriler ilgimi çekiyor. Diğe arabayı alacak olsaydım onun forumdaki bölümüne bakardım.

Veri ve bilgi paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • yuci kullanıcısına yanıt
    10,2 sn 0-100, 192 son hız verisi normal bir kullanım için yeterli bence
    yok, ayağımın altında 17 tane daha beygir olsun, 0-100 üm 9.3 , son hızım da 203 olsun istiyorsan
    masaya 3 bin TL daha koyacak ve yıllık 288 TL fazla MTV ödemeyi de göze alacaksınız..

1.2tsi - 1.4 tsi arasindaki performans farkinin cok az oldugunu cok guzel orneklemissiniz.

1.2 midline bos oldugu icin zaten kisitli butcemi daha da zorlayarak 1.2 comfortline'da siraya girdim !.. Showroom'da onceleri vw satista calismis bir musteri muhabbettemizde bana 1.2 tsi'lerin Malezya'dan geliyor oldugunu ( ? ) ve sorunlu olabilecegini duydugunu bu yuzden iyi arastirmam gerektigine dikkatimi cekti !..

Simdi benim sorum su aradaki performans farki sahsen benim icin hic onemli degil. Ancak,

GOLF'TE KULLANILAN 1.2TSI VE 1.4TSI MOTOR KALITESI FARKLARI KONUSUNDAKI GORUSLERINIZ NELERDIR ?

1.2'nin motor omru 1.4'ten hacmi dogrultusunda kisa olabilir yada uzun yolda sollamalarda daha zayif kalabilir. Sorun bu degil !

BENIM ICIN KALITELI MOTOR DEMEK, SORUNSUZ - ARIZA CIKARMAYAN - KRONIK PROBLEMLERI OLMAYAN MOTOR DEMEKTIR.

1.2 VE 1.4 ARASINDA KENDI ICLERINDE KALITE-SORUNSUZLUK ACISINDAN KARSILASTIRDIGIMIZDAFARK VAR'MIDIR ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkegin -- 18 Temmuz 2013; 13:38:43 >

• konuyu açan arkadaş ortalıkta yok ,aldı mı acaba golf 1,2 tsi ? konu almış başını gitmiş ,ben de golf 1,2 - opel 1,3d - hund. 1,6d inceliyorum başlığı görünce bi bakayım dedim ama bu nedir hocam ya
  • bence suan piyasanın en alınası arabası golf 1.2 tsi midline, hem yakıt hem kalite hem vergi olarak bazı arkadaslar yeni auris demiş.. 42 tl lik yeni auriste celik jant yok, opel astra var var ama bir golf bir de astra kullanın hemen golfe yöneliyorsunuz.. bence bi,r kaç donanım fazla diyede kalitesiz i30 a binmek yerine golfe güvenle binmek cok daha mantıklı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaresse

bence suan piyasanın en alınası arabası golf 1.2 tsi midline, hem yakıt hem kalite hem vergi olarak bazı arkadaslar yeni auris demiş.. 42 tl lik yeni auriste celik jant yok, opel astra var var ama bir golf bir de astra kullanın hemen golfe yöneliyorsunuz.. bence bi,r kaç donanım fazla diyede kalitesiz i30 a binmek yerine golfe güvenle binmek cok daha mantıklı..

Katlıyorum pişmanlık yaşamazsınız güzel araç ha pahalı biraz ama aldıktan sonra hallettiğin söyleyeceksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayanıklılık olayını 3-5 yıl sonra görürüz.

Motorda tasarım kaynaklı sorunlar yoksa bişey çıkmaz bence.

50 cc motorlar bile 50-100k yapıyorlar.

Bu motorun patlaması için bi neden yok.

Ama bazı turbo sorunları olmuştu tabi.

Eşdeğer fiyata benzer tüketimli daha büyük motor varsa o tercih edilmeli istenen dayanıklılıksa
  • bu motorlu golfü alanlar biraz daha veri paylaşımında bulunursa sevinirim.
    bu arada bende 1.2 jetta test ettim şehir içinde son derece yeterli seviyede bir performansı var. 2012 passat 1.4 tsı dsg sahibi olarak bana 1.4 mottoru aratmadı hatta
    0- 100 de passat 10.4 s golf 1.2 tsı 10.2 sa. . benim aklımdaki tek soru tüketim rakamları. jetta 8 km lik sıkışık trafikte 8 km de 9 ışık olduğunu söylersem anlarsınız. 7.5 lt yaktıki her ışıkta start stop olmadığı için ort. tüketim 0.5 lt arttı. üstelik jetta 100 kg daha ağır ve eski nesil 8 valflik motor var . golfte ise 16 v yeni tip motor kullanılıyor.
    birde üretildiği ülkeye göre kalite çıtasına inanmıyorum. sonuçta bu üretimi 3 kuruşa yaptırırsan ayrı 5 kuruşa yaptırırsan ayrı hizmet alırsın. adam günde 500 motor üreteceğine 400 motor üretir hatasız ve kaliteli iş yapar.
  • güncel comfortline donanım için fiyat alan arkadaşlar var mı nedir liste fiyatı manuel için 53,400 galiba dsg için 62.000 civarı . cok ucuk geldi bana gecen mart ayında 46 ,500 tl li fiyatlardan alan arkadaslar var arada neredeyse 8 bin tl zam var çoook geldi bana
  • Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Comfortline 53.800 TL

Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Comfortline 62.100 TL

bu fiyatlar nedir arkadaşlar gecen yıl mart ta alan arkadaşlar 46,250 tl fiyatlarla almışlar araçları otomatik 50 kusur dsg yi almışlar şimdi ucurum var resmen

yakın zamanda fiyat alan var mı arkadaslar
  • Dün fiyat aldım ben..

hemen teslim edebilecekleri:

1.2 midline dsg 62.199TL (2014)
    1.4 ACT comfort dsg 71.090TL.. (2013)
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

1.2 tsi 1.6 atmosferiklerle aynı performansta diyen kim?

mesela i30 un anca plakasını okursunuz.

vw nin üretmden kaldırdığı hitler edition 1.6 atmosferiği ile aynı demişlerse ozaman doğrudur.

hangi şehirde oturuyorsunuz? vw nin verileri lab ortamında hazırlanmış her fabrika gibi belli şartlarda belli kullanımları içeren veriler. . gidip de istanbul ya da ankara şehiriçi verisi hiçbir fabrika yazmaz.ya da sizin nerden nereye ne şartta gideceğinizi belirleyemez. şehir içi fabrika verisi çok hassastır. birçok firmanın kağıt üzerindeki verisine 1-2 litre eklemek gerekir. (benzinli)

ben sunroof un da 2700 edeceğini düşünmüyorum. dışarıdan yarı cam tavan gibi duruyor ama içeriden bildiğin eski tip tek sunroof.

bence bağımsız süspansyonlu hyundai i30 deneyin park sensörü dahi olmayan bir golf almayın.

1.2 tsi motorun 0-100 hızlanma süresi 10,2 sn. bkzhttp://binekarac.vw.com.tr/yeni-golf-teknik-bilgi.aspx

hyundai 1,6 gdi motorun ise 9.9 sn. 0,3 sn daha hızlı. bkzhttp://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aracozellikler&tid=1&model_id=35&menu_id=411&ordercolumn=1.1

yakıt tüketimlerini karşılaştıracak olursak fabrika verilerine göre, ki hyundai ve vw aynı standart testi uyguluyor avrupa normları gereği, Golf karma 4,9 litre tüketim sunarken I30 6 litre gibi bir değerle karşımıza çıkıyor. doğal olarak şehir içi tüketimde de makas biraz daha açılıyor.

ikisi de sınıfında tercih edilebilecek araçlar tabi. özellikle hyundai i30'un dizel modeli fiyatından ötürü bir adım önde birçok rakibine göre ama dizelinin hızlanması 128 hp olmasına rağmen 10,9. eğer daha iyi performans deniyorsa golf 1,2 yine daha iyi.

bence yorumunuzdaki abartıları tekrar bir gözden geçirin.

Güzel yorumlamışsın.

NOT : Nickini değiş bence kardeş. Yakışmıyor.

•  Yeni Golf 1.2 TSI Hakkında görüşleriniz

Yukarıda yazılanları okudum ve Golf ile i30 karşılaştırması yapılmış.Benim mesajımda 2 aracın karşılaştırılması ve fiyatları var.
  • Hangi marka olursa olsun aşırı zamlandı ve eskiden standart olan donanımlar 2014 de malesef donanım paketleri adı altında ekstra parayla veriliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 3 Şubat 2014; 0:10:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

Dün fiyat aldım ben..

Aradaki fiyat farkı özellik farkına göre çok az. Alacak olan biraz daha kastırıp ACT almalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

Dün fiyat aldım ben..

"1.2 midline dsg 62.199TL (2014)"

Yazık günah ya.

Not: Eleştirim herhangi bir marka modele özgü değildir.
  • Caniggia dediğinizn altına imzamı atarım. aradaki motor ve donanım farkına göre fiyat farkı makul hatta az..

caldexter haklısınız hocam. sadece vw'de durum böyle değil tüm markalarda malesef..
    hatta piyasaya baktığımda vw 2. el değeri marka imajı gibi üstünlükleriyle diğerlerine göre uygun satıldığını bile düşünüyorum..

Bakalım kısmetse bizde ceed'imizi satıp DSG bir golf almak istiyoruz..
  • abi bu arabayı şimdi almaya kalksak bulabilir miyiz? 54.000 yazıyor vw sitesinde doğru mu bu rakam? kaç ayda geliyor sipariş versek?
    hepinize teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: move_your_mind

abi bu arabayı şimdi almaya kalksak bulabilir miyiz? 54.000 yazıyor vw sitesinde doğru mu bu rakam? kaç ayda geliyor sipariş versek?
    hepinize teşekkürler

3 ay beklemeniz gerekebilir.

Beklemeye tahammülünüz yoksa çevre illerdeki bayiilere mail atıp araç sorgusu yaptırın derim.

Almaktan vazgeçen, kredi onaylanmayan vardır araç bekliyordur bayiide. Ben o şekilde bulmuştum.
  • bulunduğunuz il ve çevre illeri arayın. bence midline bulunabilir. fiyattan 500 tl düşerler anca.53500 e gelir.
  • aliengin A kullanıcısına yanıt
    Almayın kardeşim fırsatçılar şişirdiler fiyatları sadece VW değil hiçbirini almayın .Almayın da bakın görün neler olacak Temmuz sonunda.
    Eşekler gibi indirim yapacaklar.Bir de anlamıyorum beklemeye tahammülün yoksa v.s. lafları.Ne demek ya ekmek mi su mu bu ? İlaç mı ?
    Biz millet olarak hakediyoruz galiba bazı şeyleri.Alma kardeşim bekle 3-5 ay.Çok acil ise alırsın 8-10 bin TL bir araba, 500 aşağı satarsın.
    5000 TL den iyidir kanımca.Beklemeye devam bence...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.