Şimdi Ara

yeni golf 7 1.5tsi vs astra k 1.4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: auto_man

biri gelmemiş aracı kıyaslar. Diğeri ortada olmayan motora efsane der. Forumu bu yüzden seviyorum işte

İroni olduğunu anlamayacak kadar ne içtiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Sadece ben mi bu mesajin ironi oldugunu dusunuyorum?

Gelmemiş motor hakkında konu sahibi karşılaştırma konusu açmış ironi yaptım herkes atlamış hemen diğer yoruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

quote:

biri gelmemiş aracı kıyaslar. Diğeri ortada olmayan motora efsane der. Forumu bu yüzden seviyorum işte

emin ol ironi olduğunu senden başka Kimse anlamamıştır. not: bu akşam yemekte 2 bardak su, sonrasında da 3 bardak çay içtim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

emin ol ironi olduğunu senden başka Kimse anlamamıştır. not: bu akşam yemekte 2 bardak su, sonrasında da 3 bardak çay içtim

İroni olduğu bariz belli gelmemiş motor hakkında nasıl yorum yapayım.
    Ayrıca vw yide takip etmem.

• karşılıklı konuşma olmadıktan sonra bir yazının hangi amaçla söylendiğini anlamak zordur. Tavsiyem yazdığının ironi olduğunun anlaşılması için kelime yada emoji ile desteklemelisin.

• quote:

karşılıklı konuşma olmadıktan sonra bir yazının hangi amaçla söylendiğini anlamak zordur. Tavsiyem yazdığının ironi olduğunun anlaşılması için kelime yada emoji ile desteklemelisin.

Normalde böyle emojisiz falan yazdığımda ironi olduğunu anlarlardı.
    Neyse teşekkürler bundan sonra öyle yaparım zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

Golfe değil 1 makyaj, boya kutusuna da girse astranın makyajsız tasarımına erişmesi GÜÇ.
    Diğer konulardaki astranın üstünlüğünü defalarca yazdık zaten.

Golf önce baz donanımına sis lambasını koysun sonra astraya rakip olsun, standartları belirlesin
    Utanmasa direksiyonu bile opsiyonel sunacak. Sözde standart belirliyoMUŞ YERSEEN

Kaldı ki aralarında makyajsız kasanın bile 20-30k fark olduğunu göz önünde bulundurursak, 40-50klara çıkar o fark

Tasarım kısmı görecelidir, ben de Astra'yı Gofl'ten daha şık buluyorum.

Fakat donanım olarak bakacak olursak işler değişir, her aracın diğer bir araca göre avantajı veya dezavantajı olabilir.

Siz golfün baz donanımında sis farı yok demişsiniz, maalesef koymamışlar keşke olsa. Fakat Midline Plus Golf'te olupta Astra K'da olmayan, arka havalandırma, elektronik park freni ve autohold + arka kol dayama gibi özellikleri de atlamamak lazım.

Yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim lütfen

Not: İki markanın da fanboyu değilim. İkisi arasında dizel motorundan dolayı, Astra K'yı tercih ederim ama golf kesinlikle yabana atılacak bir rakip değil. Yalıtım, süspansiyon konforu, malzeme ve işçilik kalitesi gibi konularda astradan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama sorunlu şanzımanı, astradan 26 beygir daha az güce sahip dizel motoru, motorun alt devirlerdeki ölülüğü, turbo boşluğu, daha kötü sürüş dinamikleri, daha sıkıcı tasarımı ve tüm bunlara rağmen oldukça yüksek fiyat istenmesi ile birlikte fanboylarının göklere çıkarması sayesinde overrated bir araçtır gözümde.

Astranın baz halinin golfe + donanımları vara söyleyebilirsiniz, öğrenmiş oluruz, donanım listesini açıp bakmak zor geldi de

tsi larda da turbo boslugu mevcut mu ?

Devri çok düşürürseniz olabilir ama tdidaki kadar kötü değil TSI alt devirleri. 1500 devir civarında Daha çabuk toparlıyor tsi'lar. Performansta, Turbo benzinli > turbo dizel.

Anlatmak istediğim nokta şuydu;

1.6 TDI torkunu 1500den itibaren veriyor. 1.6 cdti ise 2.000 devirden itibaren veriyor.

Dizel arabalarda zaten 1800-2000 devirde bir üst vitese atılıyor. 2.000 devir torku vermek için kulağa çok geç geliyor fakat mühendisler çok iyi ayarlamış, 2.000 devirin altında en ufak bir titreşim boşluk hissedilmiyor.

Motorun torku 320, tdidan 70 nm daha fazla. 1.500 devir civarından itibaren maksimum olmasa da yeteri kadar torku sunuyor. Bu yüzden de boşluk yaşanmıyor. Tdida ise 1.500 devir altına düşürdünüz mü bariz titreşim oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Golf 1.7 Tsi diyorum. Kendisi sağlam Isuzu motorludur. Yazılım ,kat iptali vs. duman atar ama ne demişler.

"Ne kadar duman o kadar randuman."

• İkiside Alman çöpü. Teneke arabalar.
    3-5 binTL daha verip herhangi bir Fransız almak varken bunlara para verilmez.
    (Bir VW sahibi olarak görüşüm budur)
  • quote:

Orijinalden alıntı: JanKlod

Özellikle 1.5 tsi motoru tavsiye ederim. EFSANE!!

Edit : İroni olduğunu anlamayanlar var.Allah aşkına daha ülkemize gelmemiş test edilmemiş motor halkında nasıl efsane diyebilirim ki bariz belli ironi olduğu nasıl anlamayıp laf ettiniz bende sizi anlayamadım.
    Forum artık eskisi gibi değil! Okunmaya değer mesaj sayısı her geçen gün azalıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgtforce -- 18 Ocak 2017; 8:43:28 >
  • 1.5 tsi daha vw'nin anavatanı almanyada bile çıkmadı ki. doğmamış bebeğe don biçiyorsunuz. almanyada şu anda satışta olan yeni kasa golf'lerde eski 1.4 tsi motorlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgtforce

Forum artık eskisi gibi değil! Okunmaya değer mesaj sayısı her geçen gün azalıyor...

Hocam ironi olduğunu anlamadınız sanırım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sgtforce

Hocam ironi olduğunu anlamadınız sanırım?

Sonradan anladım! Kusura bakma!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgtforce -- 18 Ocak 2017; 9:40:12 >
  • Ah ahh forumu seviyorum be. Basitinden bir ironiyi bile + almanin heyecaniyla dusunemiyorlar. Yazik. Hadi 1+ da ben verdim sevin, ne işe yariyorsa.. tanimadigim insan benim gorusume katilsa ne olucak katilmasa ne olucak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Ah ahh forumu seviyorum be. Basitinden bir ironiyi bile + almanin heyecaniyla dusunemiyorlar. Yazik. Hadi 1+ da ben verdim sevin, ne işe yariyorsa.. tanimadigim insan benim gorusume katilsa ne olucak katilmasa ne olucak

sen yorum yaparken "+" alacağım diye mi hesap yapıyorsun? artılasan ne artılamasan ne? Arkadaşın yorumu Dümdüz cümle. Nereye çekersen oraya gider. Sen ironi diye düşünürsün ben düşünmem. Bu kadar basit.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: troy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

Golfe değil 1 makyaj, boya kutusuna da girse astranın makyajsız tasarımına erişmesi GÜÇ.
    Diğer konulardaki astranın üstünlüğünü defalarca yazdık zaten.

Golf önce baz donanımına sis lambasını koysun sonra astraya rakip olsun, standartları belirlesin
    Utanmasa direksiyonu bile opsiyonel sunacak. Sözde standart belirliyoMUŞ YERSEEN

Kaldı ki aralarında makyajsız kasanın bile 20-30k fark olduğunu göz önünde bulundurursak, 40-50klara çıkar o fark

Tasarım kısmı görecelidir, ben de Astra'yı Gofl'ten daha şık buluyorum.

Fakat donanım olarak bakacak olursak işler değişir, her aracın diğer bir araca göre avantajı veya dezavantajı olabilir.

Siz golfün baz donanımında sis farı yok demişsiniz, maalesef koymamışlar keşke olsa. Fakat Midline Plus Golf'te olupta Astra K'da olmayan, arka havalandırma, elektronik park freni ve autohold + arka kol dayama gibi özellikleri de atlamamak lazım.

Yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim lütfen

Not: İki markanın da fanboyu değilim. İkisi arasında dizel motorundan dolayı, Astra K'yı tercih ederim ama golf kesinlikle yabana atılacak bir rakip değil. Yalıtım, süspansiyon konforu, malzeme ve işçilik kalitesi gibi konularda astradan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama sorunlu şanzımanı, astradan 26 beygir daha az güce sahip dizel motoru, motorun alt devirlerdeki ölülüğü, turbo boşluğu, daha kötü sürüş dinamikleri, daha sıkıcı tasarımı ve tüm bunlara rağmen oldukça yüksek fiyat istenmesi ile birlikte fanboylarının göklere çıkarması sayesinde overrated bir araçtır gözümde.

Astranın baz halinin golfe + donanımları vara söyleyebilirsiniz, öğrenmiş oluruz, donanım listesini açıp bakmak zor geldi de

tsi larda da turbo boslugu mevcut mu ?

Devri çok düşürürseniz olabilir ama tdidaki kadar kötü değil TSI alt devirleri. 1500 devir civarında Daha çabuk toparlıyor tsi'lar. Performansta, Turbo benzinli > turbo dizel.

Anlatmak istediğim nokta şuydu;

1.6 TDI torkunu 1500den itibaren veriyor. 1.6 cdti ise 2.000 devirden itibaren veriyor.

Dizel arabalarda zaten 1800-2000 devirde bir üst vitese atılıyor. 2.000 devir torku vermek için kulağa çok geç geliyor fakat mühendisler çok iyi ayarlamış, 2.000 devirin altında en ufak bir titreşim boşluk hissedilmiyor.

Motorun torku 320, tdidan 70 nm daha fazla. 1.500 devir civarından itibaren maksimum olmasa da yeteri kadar torku sunuyor. Bu yüzden de boşluk yaşanmıyor. Tdida ise 1.500 devir altına düşürdünüz mü bariz titreşim oluyor.

Dediğiniz gibi 1.6 CDTI maksimum torkunu 2000 devirde vermesine rağmen, 1500 devirdede 270 tork veriyor. Bu sayede alt devirlerde cansızlık yok denecek kadar az.

• 100 kişinin önüne 1 golf 1 de astra koy ( ikiside aynı doananım olsun..fiyatları da aynı olsun)

90 ı golf alır..
    ....................................................

peki neden astra yuzde 10 dan fazla satıyor ?

aynı donanım seviyesinde astra daha ucuz olduğu için ...
    ...........................................................
    7 yıl golf 5
    2 yıl golf 7
    şu an a3 kullanan biri olarak sana :

a3 bile önermiyorum golf öneriyorum ..o derece yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valux -- 18 Ocak 2017; 12:54:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valux

100 kişinin önüne 1 golf 1 de astra koy ( ikiside aynı doananım olsun..fiyatları da aynı olsun)

90 ı golf alır..
    ....................................................

peki neden astra yuzde 10 dan fazla satıyor ?

aynı donanım seviyesinde astra daha ucuz olduğu için ...
    ...........................................................
    7 yıl golf 5
    2 yıl golf 7
    şu an a3 kullanan biri olarak sana :

a3 bile önermiyorum golf öneriyorum ..o derece yani..

A3 den neden memnun kalmadınız, önermezsiniz, açıklayabilir misiniz ? Ne gibi dezavantajı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Değişiklik iyidir full golf pişman etmez

• Hayatında Astra kullanmayıpta burada ölümüne Astra önerenler gelmişler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.