Şimdi Ara

yeni golf 7 1.5tsi vs astra k 1.4 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donanım karın doyurmuyor. 1 yıla Astra'ların kronik sorunları çıkmaya başladığı zaman görürüz bu arkadaşları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 tsi performans-tüketim dengesinde başarılı bir ünite, ancak 1.2 tsi'nin gelişimine bakarsak başta zincir kullanımı sıkıntı yarattı ve kayışa dönme vs durumlar oldu bazı parçalar servise çağırılıp değiştirildi. Türlü türlü haller. Vw yeni ürünlerini müşteri üzerinde deneyen bir firma, kendini kanıtlamış 1.4 tsi, 1.6 tdi ve bu süreçleri atlatıp başarılı hale gelmiş 1.2 tsi an itibariyle daha tercih edilir üniteler. Vw'nin sıkıntısı uzun ömür konusunda ilk başlarda daha az güvence vermesi, zamanla gelişip kusursuzlaşıyor ama o arada olan müşteriye oluyor. Opel'in sorunu aktarma örnek vermek gerekirse krankta 136 beygir veren 1.6 cdti'lar tekerleğe 117-119 civarı güç veriyor, vw de bu aktarma Porsche tecrübelerinden doğan minimum kayıpla gerçekleşiyor. Vw'yi kimisi tok kapı sesi yea, kara tren dizel diye aşağılıyor ama kabul edin eldeki gücü en verimli kullanan makineleri üretiyor adamlar, AR-GE bütçeleri de çok yüksek.

Saffet Üçüncü'nün golf r testinde Türkiye genel müdürleri de bilgi veriyor, şimdi bütçesi yüksek dedim diye bir anti vag'cı gelir değişik değişik konuşur.

Neticede size hangisi güzel gelirse odur tabi ancak daha doğmamış, kendini göstermemiş bir ünite vw gibi müşteriyi denek olarak kullanan bir markada benim tercihim olmayacaktır.

Golf r:https://youtu.be/pzqILxWSl_k

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Bu konuda (max. tork devri altında titreşim) Opel in motorlarını daha başarılı buluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

quote:

Orijinalden alıntı: sgtforce

Forum artık eskisi gibi değil! Okunmaya değer mesaj sayısı her geçen gün azalıyor...

Hocam ironi olduğunu anlamadınız sanırım?

herkes anlamıştır artık bu kadar açıklama yeter, kusacam şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeActivate

quote:

Orijinalden alıntı: Valux

100 kişinin önüne 1 golf 1 de astra koy ( ikiside aynı doananım olsun..fiyatları da aynı olsun)

90 ı golf alır..
    ....................................................

peki neden astra yuzde 10 dan fazla satıyor ?

aynı donanım seviyesinde astra daha ucuz olduğu için ...
    ...........................................................
    7 yıl golf 5
    2 yıl golf 7
    şu an a3 kullanan biri olarak sana :

a3 bile önermiyorum golf öneriyorum ..o derece yani..

A3 den neden memnun kalmadınız, önermezsiniz, açıklayabilir misiniz ? Ne gibi dezavantajı var?

ben de aynı fikirdeyim, sebebi de a3'ün dar olması.

• golf'teki genel kaliteyi astra ile yakalayamazsın. bence bir git, test sürüşü yap. orasını burasını elle. yüksek kaliteyi gözlerinle gör. önce vw gelir, sonra opel, sonra ford. ardından japonlar, koreler, fransızlar, italyanlar... böyle gider. astra da iyidir ama golf daha iyidir. 2012'de çıkmasına rağmen.
  • Astra kullanıcısı olarak yardımcı olayım. Forumdaki VW ve Opel fanlarını görmezden gelin.

1.5 değilde 1.4tsi üzerinden hareket edersek act ile rahat yarım lt hatta 1lt lere varabilen tasarruf sağlıyor. Ayrıca 6. Vites oranı daha uzun oldugundan act + uzun dişli olanı ile şehirler arası güzel tasarruf elde ediliyor. Performans olarak pek fark yok. 0 200 de astra geçer diye düşünüyorum.

Eğer otomatik almayı düşünüyorsanız direk vw i eleyin. Malum dsg. Astra nın vites geçişleri çok başarılı, çift kavramadan pek eksiği olmadığı gibi sağlamlık konusunda büyük üstünlüğü var.

Yol tutuşları arasında neredeyse fark yok. Ama yarım tık astra iyi. Fena yapışıyor yola.

Iç malzeme kalitesi olarak Astra golf ün 1 tık gerisinde. Malesef trim sesi bol. Golf ün ince işçiliği ve malzeme kalitesi çok daha iyi.

Iç mekan olarak Astra daha geniş geldi bana.

Bu arada Astranın bagaj rezalet. Bildiğin corsa. Bunuda göz önüne alın.

Araç manuel ise tercihim golf olurdu. Otomatik ise Astra.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Astra kullanıcısı olarak yardımcı olayım. Forumdaki VW ve Opel fanlarını görmezden gelin.

1.5 değilde 1.4tsi üzerinden hareket edersek act ile rahat yarım lt hatta 1lt lere varabilen tasarruf sağlıyor. Ayrıca 6. Vites oranı daha uzun oldugundan act + uzun dişli olanı ile şehirler arası güzel tasarruf elde ediliyor. Performans olarak pek fark yok. 0 200 de astra geçer diye düşünüyorum.

Eğer otomatik almayı düşünüyorsanız direk vw i eleyin. Malum dsg. Astra nın vites geçişleri çok başarılı, çift kavramadan pek eksiği olmadığı gibi sağlamlık konusunda büyük üstünlüğü var.

Yol tutuşları arasında neredeyse fark yok. Ama yarım tık astra iyi. Fena yapışıyor yola.

Iç malzeme kalitesi olarak Astra golf ün 1 tık gerisinde. Malesef trim sesi bol. Golf ün ince işçiliği ve malzeme kalitesi çok daha iyi.

Iç mekan olarak Astra daha geniş geldi bana.

Bu arada Astranın bagaj rezalet. Bildiğin corsa. Bunuda göz önüne alın.

Araç manuel ise tercihim golf olurdu. Otomatik ise Astra.

yorumnlariniz icin tesekkurler bendede astra j var su an zaten esya gozu bakiminda yeni astrada vites onun kucuck bir yer var birde ici böyle oyuncakmis gibi geliyor bana bende bilmniyorum.

• astra çok yakıyor. hele bir de benzinli otm istiyorsanız golf'e göre inanılmaz fazla yakıyor. bizzat iş arkadaşımla kıyasladığım için şok olmuştum. ayrıca golf her türlü çok daha iyi
  • troy kullanıcısına yanıt
    Yeni Astranın ön konsolu ve direksiyonu banada oyuncak gibi geldi. Saklama gözleri Astrada az fakat şahsen araçta pek fazla bişey saklamadığım için bence yeterli.

Astranın bir avantajıda fiyat konusu. 108bin lik aracı 98 e verdiler geçen ben aracı bakıma götürdüğümde. Yani denk getirirseniz çok iyi indirim alabilirsiniz. VW grup genel olarak triplerde. Indirim dedin mi adamın suratı ekşiyor.

Aslında dizel düşünüyorsanız Astra 1.6 cdti mükemmel tercih olur. Hem az yakıyor hem 2.0tdi 150 gibi gidiyor. Ama fiyatı az tuzlu olabilir. Yada 2. El Astra bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 21 Ocak 2017; 2:52:5 >
  • quote:

Yeni Astranın ön konsolu ve direksiyonu banada oyuncak gibi geldi. Saklama gözleri Astrada az fakat şahsen araçta pek fazla bişey saklamadığım için bence yeterli.

Astranın bir avantajıda fiyat konusu. 108bin lik aracı 98 e verdiler geçen ben aracı bakıma götürdüğümde. Yani denk getirirseniz çok iyi indirim alabilirsiniz. VW grup genel olarak triplerde. Indirim dedin mi adamın suratı ekşiyor.

Aslında dizel düşünüyorsanız Astra 1.6 cdti mükemmel tercih olur. Hem az yakıyor hem 2.0tdi 150 gibi gidiyor. Ama fiyatı az tuzlu olabilir. Yada 2. El Astra bakın.

yeni astrayla test surusu yaptim guzel gidiyor fakat yeni golf bekleyip oonuda kullanmak istiyorum :) astradan inip astraya binmek garip geliyorda

• Millet siyirdi

• Son 10 yılda golfün rakipleri çok daha rafine olmaya başladı. Her marka yeni modellerini geliştire geliştire daha iyi noktaya geldi. Askra k astra j ye göre birkaç gömlek üstün bir araç oldu. Jnin en büyük kusuru olan fazla kiloları ve verimsiz otomatik şanzımanı meseleleri çözüldü. Golfün arıza potansiyeli yüksek dsgsi yerine aisin tork konvektörlü şanzımanla gelmesi bence çok büyük bir artı. Ancak bu şanzıman dsgye göre hem güç aktarımında hem sarsıntısız ve hızlı geçişte hem ağırlıkta dolayısı ile tüketimde geride kalıyor. Benim golf6 tdim var. Güvenemediğim için manuel aldım. Yanlışım olabilir yeni gelecek 1.5 tsiler ıslak 7 dsg olacak diye biliyorum. Islak dsgler kuruya göre çok daha az sorun çıkarıyor ancak hız ve ekonomi özellikleri tork konvektörlü gibi. Birçok ülkede 5+5 usd de direk 10 yıl garanti verilen dsg şanzımanı doğuş oto bize 2+2 yıl garanti ile özür dileyerek ifade etmek istiyorum kaktırıyor. Golf7nin mevcut haline göre tahmini bir değerlendirmede bulunacak olursam astra k daha mantıklı bir araç olcaktır. Golf 7 çok rafine bir otomobil astra k dan ve son focustan bile rafine ancak rakipleri bu konuda bariz geride kalmıyor ve birkaç özellikte golfü hayli geçmiş durumdalar ve golf ciddi şekilde daha pahalı. Yeni golf silindir kapatma ile gelirse, dsg problemini çözerse, ülkemizdeki fiyat ve donanım politikasını gözden geçirirse ciddi bir atak yapabilir. Golfe eklenen djital ön panele hayran kaldığımı ifade etmeliyim. Ciddi şekilde pahalı olacağı kanaatindeyim. C sınıfı boş dizel otm araçlar 80 90 bandında iken ihtiyaç dışında otomobil alınmaz. Hele 120 130a golf mü alınır. Ben golf sahibi olarak hiçbir c sınıfına bu parayı bağlamam bu gün için benim c sınıfına ayıracağım bütçe 80 k dır. (type r golfr vb modeller hariç) Sonrasında 2. El d sınıfı arayışına başlarım.

• Cok zor bi seçim. Ikiside güzel arabalar tasarim olarak. Ama ben astra alirdim sanırım.

• troy kullanıcısına yanıt
    Cok ufak makyajlar olduğu için test sürüşünde bir fark göreceğinizi sanmam mevcut golf e göre. Benzinli act li modeli test ederseniz belki yakıt karşılaştırılması yapılabilir. Bütçeniz yetiyorsa Astra dizel alıp geçin. Ama performans ise, Ufak bir yazılımla araç 160hp ve üstüne çıkıyor.

Yeni Golf gelince Astra fiyatları düşer mi bakmak lazım

• Astra>golf?

• Fiyata göre değişir 10 binden fazla fark varsa astra

• Bu arada sürekli bahsedilen golf ün arka havalandırması için bir kaç şey söyleyeyim. Golf 6 aracımız var. Arka havalandırma kanalıda mevcut tabi. Pek işe yarıyor mü? Malesef. Ön havalandırma açıkken arka havalandırmadan hava bile gitmiyor. Arkadakiler bunaldı mı ön havalandırmaları kapatıyoruz sonra geri açıyoruz. Golf ün klima gazi yetkili serviste kontrol edildi. Sonuç aynı.

Astra j aracımızda ise arka havalandırma çıkışı yok fakat arkayı DAHA iyi soğutuyor. Isteyen kendi de test edebilir. Golf 6 nın kliması zayıf. Golf 7 de durum nasıl bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 21 Ocak 2017; 20:51:26 >
  • quote:

triplerdeki vw grubu bana %9 (bazılarına %10 yapmış) indirim yaptı 1 sene önce. bence vw'lerin fiyatı artık kalitesine göre çok uygun. zaten bu durum satış rakamlarına da sirayet ediyor. hb olduğu halde golf çoğu sedandan dahi çok satıyor. hb olarak zaten satışların çoğu golf.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Kasa değişiminden önce indirim yapılması normal sayilabilir. Yinede yüzde 10 indirim baya iyi. Şu an insignia da inanılmaz indirimler var. Kasa değişecek diye stok bitirmeye çalışıyorlar.

Golf ün diğer hb lerden artısı iç malzeme kalitesi ve ince işçiliği. Hatta yeni mazda 3 ve megane malzeme kalitesi ve işçilikte golf u yakalamış gibi. Diğer özellikleri zaten benzer seviyede. Aradaki fark epeyce kapandı. Opel malzeme kalitesini ve işciliği iyileştirse eksiği kalmaz fazlası olur.

Sorunlu DSG ve rakiplerine nazaran zayıf 1.6 tdi motoru da diğer eksileri olarak sayılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 22 Ocak 2017; 2:19:1 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.