Şimdi Ara

Yeni Golf GTİ sonunda Doğuşta! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
9.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

İyide bu GTI değilki.Çoktandır satılıyor bu motor.1.4 TSI 160 2.elde bile var satılık.GTI daha satılmaya başlanmadı burda sanırım.

Başlığı görünce hemen dalıyım resimleri ekliyeyim dedim.
    Yanlışmı olmuş

Bende direk bombaladım fotoları

Meğerse bizim Doğuş çaktırmadan GTI satıyormuş millete
    Biryerinde GTI yazmıyor ama olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 24 Eylül 2009; 22:07:11 >

• 85 diyorum varmı arttıran
  • quote:

Orijinalden alıntı: tEmh@

85 diyorum varmı arttıran

DSG 90 bini bulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Yalnız şaka maka rollingte filan 160lık tsi tokatlar typR'ı kanımca. Özellikle 140ın altındaki hızlarda. TypeR'la hep üst devirlerde gezmeniz lazım ki her an gazlamaya hazır olun. O zaman da yakıt sarfiyatı olacak 25lt.

AMa 160lık tsi öyle değil iştee !!!

Taypar 140'ın altında yüksek devirde gezemiyor mu

Yeni Golf GTİ sonunda Doğuşta!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 24 Eylül 2009; 22:31:59 >

•  Yeni Golf GTİ sonunda Doğuşta!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GKHN_93 -- 24 Eylül 2009; 22:27:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Yalnız şaka maka rollingte filan 160lık tsi tokatlar typR'ı kanımca. Özellikle 140ın altındaki hızlarda. TypeR'la hep üst devirlerde gezmeniz lazım ki her an gazlamaya hazır olun. O zaman da yakıt sarfiyatı olacak 25lt.

AMa 160lık tsi öyle değil iştee !!!

Taypar 140'ın altında yüksek devirde gezemiyor mu

Tayyar zaten sadece yuksek devirde geziyo. Alt devirlerde sürünüyo. 140ın üstünde "bir ihtimal" 160lık tsi'yı geçer manasında demiştim o lafı, fanatik arkadaşlar laf etmesin diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 24 Eylül 2009; 22:31:02 >

• Heee doğru doğrudoğru didin.
  • Genel anlamda bir performans karşılaştırması olsa 170 lik cettamı yoksa bu golf mü geçer ?
  • Evet konu kıvama gelmeye başladı.
  • Bu ne ya foruma bak kervan geçmez kavga çıkmaz bi hale dönmüş. 160lık tsi TypR'ı roll'da yer dedim hiç ses çıkmadı dogru dürüst

Hey gidi nerde o eski günler :)
  • nerde eski bayramlar
  • quote:

Bu ne ya foruma bak kervan geçmez kavga çıkmaz bi hale dönmüş. 160lık tsi TypR'ı roll'da yer dedim hiç ses çıkmadı dogru dürüst

Hey gidi nerde o eski günler :)

sorma ya bu laf ıcın en az 4-5 kısı ban yerdı bı zamanlar herkes elını etegını cekmıs artık....

bırı bısey soylesınde ustune atlasak dıe bakılırdı.....
  • konu açılalı 4 saat olmuş gene geç kaldım
  • Üzülme ya bişey kaçırmadın
  • quote:

Orijinalden alıntı: antares07

nerde eski bayramlar

gece gecer dedim de yarına kaldı . yarında ben yogunum
  • quote:

160lık tsi TypR'ı roll'da yer dedim hiç ses çıkmadı dogru dürüst

Ruyalarina karismak istemedigim icin mudahale etmiyorum sevgili arkadasim

Güzel güzel kur düşlerini sen

• yine cetta vs typer a dönmüş ,
    ben diyom hadımım siz diyonuz çoluk çocuk nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUBARU

evet arkadaşlar aslında araç yeni gelmemiş 3-4 aydır piyasadaymış haberimiz yokmuş;

CIVIC Type-R düz vites 2.0 200ps 69bin tl- %60 ötv ve kdv hariç fiyatı yaklaşık 36.5bin tl
    Golf 1.4 tsi 160ps dsg 57bin -%27 ötv ye rağmen- çıplak fiyat- 38bin tl, hadi dsg yi çıkaralım 35.3bin tl

yani 2.0 ın acımasız ötv oranına,ağzına kadar dolu bir donanıma ve türkiyenin en büyük ilk 2 kazıkçısından biri olan distribütöre ragmen 1.4 motorlu bu araba rakibini (!) fiyatta yakalamış

doğuş oto bizleri düşünmüş, mtv ve yakıttan tasarruf yapmamız için bizlere bu yeni gti ı uygun görmüş,0-100 ve son hızda type r ın tozunu yiyo ama olsun, hız öldürür zaten,
    burdan bizleri düşünen tüm saygıdeğer ve yüksek haysiyet sahibi yöneticilerimizi saygıyla selamlıyor, bazı 3. dünya ülkelerinde bile satılan ancak buralara nedense ugramayan gerçek gti ın fiyatını 4gözle bekliyorum

sansasyonel başlık için özür diliyorum

İyi de bu araç Golf GTI değil ki...

Golf GTI'da 2 litre 210hp turbo motor var. Sizin yazdığınız araç düz, bildiğimiz Golf'ün 160hp olan versiyonundan başka birşey değil...

• It is the heart of the new Golf GTI. The 2.0l TSI engine beats at a thrilling 155 kW (210 hp) and races from standstill to 100 km in 6.9 seconds – and on to a top speed of up to 240 km/h (fuel consumption: 7.3 – 7.4 l/100 km; CO2 emissions: 170 – 173 g/km**). For anyone wishing to save themselves the chore of changing gear, there is the option of the DSG six-speed dual-clutch gearbox.

vw global'dan alıntıdır.

2 litrelik müthiş 210 beygirlik motorundan ve vites değiştirme eziyetinden kurtulmak isteyenler için 6 vitesli çift debriyajlı dsg şanzıman tercihinin olduğu yazılıyor kısaca.

dsg şanzıman gerçekten övünülmesi gereken, güzel bir teknoloji; ancak böyle bir spor araba alınca insan neden otomatik alsın? ayrıca 210 beygirlik turbo şarjlı bir araç işin açıkçası beni pek etkilemiyor. sonuçta daha iyileri de mevcut.

direksiyon simidi gerçekten güzel olmuş, hoş ve ele tam oturur şekilde duruyor. iç mekan kalitesi de güzeldir sanırım. ancak böyle bir araç için biraz fazla sade iç mekan.

bu aracın rakipleri ise fovus st, civic type-r japonya versiyonu ve civic type-r avrupa versiyonu olarak gösterebiliriz. astralar yakında kasa değiştirecek dendiğinden şimdilik onu ele almayalım.

focus st'nin eline sürüş konusunda kimse su dökemez deniyor bu sınıfta. üstelik 225 bg; ancak 2.5 lt motoru var. aracın motor sesi iç mekana gelmesi için özel kanallar da mevcut. bana göre bu aracın turuncusunun güzelliği de kendi rakipleri arasında hiçbirinde yok.

avrupa versiyonu civic 2 lt atmosferik motorlu 200bg güç üreten bir güç elemanına sahip. vitesi harikaymış. motor üst devirlerde çok canlı olmasına rağmen alt devilerdeki durağanlığı ve atmosferik motorun sonucunda ortaya çıkan nispeten düşük tork değerleri ise bu aracın dezavantajı.

japonya type-r ise focus st ile yarışabilecek bir araç. vites kutusu olsun, sürüşü olsun. referans olarak kabul edilen st ile kafa kafaya yarışabilecek bir araç. 2 lt 220 bg güç üreten motoru ile focus st ile hemen hemen aynı güce sahip.

yeni golf'ün rakipleri karşısında işi çok zor. evet sürüş olarak sonuçta bir gti nasıl olması gerekiyorsa öyledir. derli toplu, insana güen veren bir sürüşe sahiptir; ancak araç acaba 210bg'lik motorundan yeteri kadar faydalanabilecek mi? sonuçta 0-100de avrupa type-rdan yarım saniye daha yavaş (vites oranlarının bu durumda kesinlikle etkisi var) 5 km daha fazla son sürati. tabi bu araç o 5 km'lik sürat farkını nasıl elde edebilir o da ayrı bir tartışma konusu neticede dsg şanzımandaki 6. vites ekonomi vitesi olduğundan oldukça uzun seçilmiş bir vitestir.

civic'in alt devirlerdeki cansız oluşu da bence gti'daki turbo boşluğu kadar bir süre alır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.