Şimdi Ara

Yeni Gümrük Birliği ile Avrupa’dan 2. el otomobil almak mümkün olabilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
6.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheLastNinja

Kapitülasyonlar iyicene geri gelecek demek ki, yerli üretici gebersin, gavur çalışıp satsın, yeni bir Kurtuluş savaşı

Türkiye'nin yerli otomobil markası mı var da ikinci el otomobil satışına izin kapitülasyondan sayılsın?
  • İnanmıyorum, vergisiz mümkün olursa 2-3 bin Euro'ya Bmw Mercedes alınabilirse bizim iç piyasadaki para babaları nasıl sömürecek halkı
  • Haber için olmaz diyorum. Ucuz araç almak vatandaşın lehine bir olay. O yüzden yapmazlar.

Daha yurtdışından alışveriş sınırını 75 eurodan 30a düşürdüler.
  • Haberi tersten okumak gerek bu da demektir ki 2. el araç alamazsın. 1-2 ay önce Alışveriş vergi sınırı 75 euro yerine 150 euro olacak söylentisi vardı bakan bey bu oranın 75 eurodan 30 euroya çekilip haksız rekabatin önüne geçilecek dedi.
  • 30 euro altina araba alabiliyorsak super olur.!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_

Garibanizm, fukara edebiyatı amma prim yapıyor. büyük projelerin bedavaya yapılacağını sanıyolar, sorsan hergün trafikten şikayet eder, tüp geçit yapılır, köprü yapılır anında "omo vörgölörlö böyök porojölörö ödömömöz lozom dimi" diye ergenleşirler. devlet dediğin şeyin senin benim vergimle var olan bir yapı olduğunu bilmez, hükümetten babasının parasıyla hizmet yapmasını beklerler. bedava değilse yok olmaz.

Büyük projelerin neredeyse tamamı yap-işlet-devret modeli ile yapılıyor.Cumhurbaşkanı kaç defa meydanlardan kasamızdan para çıkmadan şunları şunları yaptık yapıyoruz demedi mi?Havaalanı,köprü,tünel,birkaç yıl önce yapılan tonla HES,bunların hepsi yap,işlet,devret yatırımı.İnsanların yaptığı fukara edebiyatı değil,benden vergi diye alınan paralar nerelere gidiyor bunu sorgulamaktır;ha muhalif olduğundan yapar,ha muhalif değildir kendi bilincinden yapar.Demokraside olması gerekendir; her birey bu yönetim benim faydama ne yapmış yapıyor diye sorgulamalıdır!

Devlet eliyle,halkın vergisiyle hangi ithal kalem ikame edilmiş?Bu ülkede çalışanların her yıl vergi zamları ve enflasyon karşısında aldığı maaş zammıyla alım gücü ne kadar artmış?Devlet zengine vız gelen dolaylı vergilerle düşük gelirlinin alım gücünün düşük kalmasına göz yumup,gelir dağılımı eşitsizliğini teşvik etmiyor mu?TRT hem devletten ödenek hem de reklam alırken neden elektronik cihazlara hala TRT bandrolü adı altında vergi ekleniyor?Daha sayayım mı?

Problem, devlet dediğimiz senin benim vergimle ayakta duran yapının icraat olarak gösterdiği , ki bunları eleştirmiyorum, projeleri yap,işlet,devret modeli ile yaptırmasına rağmen düzenli olarak birçok tüketim kaleminde vergi artışına gitmesidir.Bizim vergiler,her yıl artan vergiler,projelere gitmiyorsa nereye gidiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Seefoo

quote:

Garibanizm, fukara edebiyatı amma prim yapıyor. büyük projelerin bedavaya yapılacağını sanıyolar, sorsan hergün trafikten şikayet eder, tüp geçit yapılır, köprü yapılır anında "omo vörgölörlö böyök porojölörö ödömömöz lozom dimi" diye ergenleşirler. devlet dediğin şeyin senin benim vergimle var olan bir yapı olduğunu bilmez, hükümetten babasının parasıyla hizmet yapmasını beklerler. bedava değilse yok olmaz.

Büyük projelerin neredeyse tamamı yap-işlet-devret modeli ile yapılıyor.Cumhurbaşkanı kaç defa meydanlardan kasamızdan para çıkmadan şunları şunları yaptık yapıyoruz demedi mi?Havaalanı,köprü,tünel,birkaç yıl önce yapılan tonla HES,bunların hepsi yap,işlet,devret yatırımı.İnsanların yaptığı fukara edebiyatı değil,benden vergi diye alınan paralar nerelere gidiyor bunu sorgulamaktır;ha muhalif olduğundan yapar,ha muhalif değildir kendi bilincinden yapar.Demokraside olması gerekendir; her birey bu yönetim benim faydama ne yapmış yapıyor diye sorgulamalıdır!

Devlet eliyle,halkın vergisiyle hangi ithal kalem ikame edilmiş?Bu ülkede çalışanların her yıl vergi zamları ve enflasyon karşısında aldığı maaş zammıyla alım gücü ne kadar artmış?Devlet zengine vız gelen dolaylı vergilerle düşük gelirlinin alım gücünün düşük kalmasına göz yumup,gelir dağılımı eşitsizliğini teşvik etmiyor mu?TRT hem devletten ödenek hem de reklam alırken neden elektronik cihazlara hala TRT bandrolü adı altında vergi ekleniyor?Daha sayayım mı?

Problem, devlet dediğimiz senin benim vergimle ayakta duran yapının icraat olarak gösterdiği , ki bunları eleştirmiyorum, projeleri yap,işlet,devret modeli ile yaptırmasına rağmen düzenli olarak birçok tüketim kaleminde vergi artışına gitmesidir.Bizim vergiler,her yıl artan vergiler,projelere gitmiyorsa nereye gidiyor?

Yap işlet devret modeli yapılan projelere zaten o hizmetten faydalanan ödeme yapıyor, sen o hizmetten faydalanmıyorsan verginle falan ödeme yapmış olmuyorsun. o hizmetlerin finansmanı yine direk o hizmetten faydalanmayı seçenler oluyor. bu yüzden adı yap işlet devret, bu yüzden yönetenler "kasamızdan beş kuruş çıkmadan" diyor ve haklılar.
    vergi artışı konusuna gelirsek kdv konusunda, gelir vergisi konusunda 13 yıl önceye görer düşüş var, ki asli devlet vergileri bunlardır. hem vatandaştan alınan gelir vergisi hem de kdv oranları geçmişe göre düştü. ÖTV derseniz orada bariz artışlar var fakat bunlar ithalatı kısmak için alınan vergiler, devletin başına kim gelirse gelsin, cari açığın uçmasını istemiyorsa bu vergileri koymak zorunda, ne kadar rahatsız da olsak bi yunanistan, izlanda gibi iflas etmemek, komik duruma düşmemek, italya ve ispanya gibi çok yüksek işsizlik oranlarına ulaşmamak için bu vergileri koymak zorundayız.

• Yurt dışı alışverişte 75€ luk muafiyet sınırı amazon korkusu ile coşan iç pazar yüzünden 30€ ya düşürüldü. Bu basiretsiz yönetim doğuş ve türevlerinin baskısıyla Avrupadan 2. El işini ağacın tepesine çıkarır artık. 2 3 galerici çıtlatsa yeter, vatandaşa zulüm, zorluk olsun diye dört dönenlere bir fikir vermek yeterli artık.
  • Arkadaşlar bu bize pek bir fiyat avantajı sağlamaz çünkü aldığınız araç için yine buradaki vergi dilimi ne ise onu ödeyeceksiniz. Anca oradan ucuza alırsanız burada da ucuza gelmiş olur.

Burada ikinci el bir bmw 5.20d 100.000tl diyelim. Vergi dilimi ne oluyor %110 ve artı %18 kdv.

Siz Almanya'dan burada 100 bin olan aracı 10.000 euroya aldınız diyelim.

Buraya gelirken devlet baba size diyecek ki: "Satış belgeni göster kanki! Sende "tamam kanki" diyip çıkarıp vurcan masaya 10.000 euro alım satım belgesini.

O zaman sana diyecek ki: "Kanki bak şimdi bizim ülkede 2.0 motoro %110 ötv ve %18 kdv var bunları senden almam lazım kanki" Sende diyeceksin ki "Tamam kanki"

O da diyecek ki "Kanki bak 10.000 + %110 kdv = 21.000 Euro bide bunun kdv'si var %18 kanki. 24780 euro toplamda kanki" diyecek.

Buda 90.000tl civarı edecek şuan ki kur ile. Ama Şuan 3.60tl olan kur bu uygulama yürürlüğe girdiğinde 4.50tl civarında olacak. Bu sebeple oradan araç almak mantıklı olmayacak.

Birde Türkler talep edince 10.000 euro yazdığı araç fiyatını adam 13.000 euro yapacak bunuda unutmayın.

İnsan sevdiğini hiç üzer mi?

• Resmen küfür gibi tasarı ve aynı değerde haberi...

• Çöpçümüyüz la biz?
  • Gümrük birliği anlaşmasında "Özellikle şu anki haliyle gümrük birliğinde olması gereken ancak özel şartlar ile Türkiye’nin talebi nedeniyle kapsam dışı bırakılan bazı konular var." diye yazmışsınız.
    1- Neden diğer ülkeler istediği halde Türkiye Hükümeti böyle bir talepte bulunur?
    2- Gümrük birliği tam uygulanmayacaksa neden anlaşma yapıldı?
    3- Vatandaşının iyiliğini istemeyen başka ülke var mıdır?
    4- 2.el araç ithal edilse bile ÖTV + KDV = % 100 - %200 yaparlar, aynı fiyata gelir. Buna da kulp bulurlar. Efendim yerli üreticiyi korumak için, yol, köprü yapmak için vs.
  • bizde bunu yedik...

• KEndileride 2. el arabaya binsin sıfır mercedes s500 e bineceklerine
  • Bu kararın arkasında Hepsi burada, n11 gibi büyük firmaların payı olduğu aşikar.

Son 3 yıldır Türkiye den Cep telefonu almıyordum. Bu saatten sonra da almayacağım artık. Keşke kullandığımız diğer elektronik aletleride yurt dışından alabilme imkanım olsa... Vergi vermekten belimizi kambur bağladı. Son 3 oyumun 3 ünü Ak Parti ye vermiştim ama yetti artık.

Adam akıllı bir parti çıkmadığı sürece kimseye oy moy yok. Seçimden önce halka, millete yapacaklarıni ballandira ballandira anlatan siyasetçiler, seçimden sonra o millete, o halka sokabilecekleri kadar sokmaya çalışıyorlar.

Ben memurken ve 2600 tl maaş alırken bile maddi açıdan bu kadar sıkışırken asgari ücret alan kardeşlerim nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Rabbim yardımcıları olsun.

Gerçekten ülkenin durumu gittikçe kötüye gidiyor gibi. Türk milleti kadar vatanına düşkün başka millet yok. Bu kadar asil millet yok. Adam 15 Temmuz da canı uğruna sokağa çıkıyor, siyasetçiler sanatçılar, prof lar 15 Temmuzda evlerinde olayları takip ederken bu ülkeyi bu halk kurtardı.!

Doları bozdurun denildi. Günde yömiyesini bile zor çıkaran esnaf bile 'dolarını boz bedava traş ol' gibi birçok ayakta alkışlanacak davranışta bulunuldu. Ama bu millete gereken değeri vermiyorsunuz sayın yetkililer. Vallahi bu millet gibisini zor bulursunuz. Bu milletin sabrını zorlamayın. İnançlarıyla oynamayın.

Rabbim yardımcımız olsun inşallah. Bu olaylarda kazanan Yurt dışından 10 tl ye ithal ettikleri ürünü 100 tl ye satan firmalar olacak...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Seefoo

quote:

Yap işlet devret modeli yapılan projelere zaten o hizmetten faydalanan ödeme yapıyor, sen o hizmetten faydalanmıyorsan verginle falan ödeme yapmış olmuyorsun. o hizmetlerin finansmanı yine direk o hizmetten faydalanmayı seçenler oluyor. bu yüzden adı yap işlet devret, bu yüzden yönetenler "kasamızdan beş kuruş çıkmadan" diyor ve haklılar.
    vergi artışı konusuna gelirsek kdv konusunda, gelir vergisi konusunda 13 yıl önceye görer düşüş var, ki asli devlet vergileri bunlardır. hem vatandaştan alınan gelir vergisi hem de kdv oranları geçmişe göre düştü. ÖTV derseniz orada bariz artışlar var fakat bunlar ithalatı kısmak için alınan vergiler, devletin başına kim gelirse gelsin, cari açığın uçmasını istemiyorsa bu vergileri koymak zorunda, ne kadar rahatsız da olsak bi yunanistan, izlanda gibi iflas etmemek, komik duruma düşmemek, italya ve ispanya gibi çok yüksek işsizlik oranlarına ulaşmamak için bu vergileri koymak zorundayız.

KDV yıllar içerisinde düşmedi,tam aksine arttı.1985'te %10 ile yürürlüğe girdi,yıllar içinde artıp en son 2001'de %18 oldu.ÖTV herkesin malumu.Yap işlet devret modeline diyorsunuz ki finansman hizmetten faydalananlarda geliyor".Benim demek istediğim de buydu zaten.Devlet yatırımının düşüyor olması lazım mantıken yatırımlar yap işlet devret modeli ile olduğundan,o zaman niye vatandaştan alınan vergi artıyor yıllar içinde düzenli olarak?

Gelir vergisi konusunda da haksızsınız,2001den beri gelir vergi dilimlerinde değişiklik oldu ancak sıradan vatandaşın aynı alım gücüyle o zaman ve şimdi ödediği oranlarda fark yok.Hatta daha vahimi şu;2001den önceye doğru giderseniz 90'larda çok zenginlerden %50,%55 lere kadar gelir vergisi alınmış olduğunu göreceksiniz,şu an tavan oran %35 veya %37.

İthalatı kısmak konusuna gelince,burada teorik olarak kısmen haklısınız.Ancak Türkiye özelinde gene yanlışınız var.Otomobil özelinden gidelim;ülkede ithal oto satışını azaltmak için evet,mal üzerindeki vergi artırılır ama buna paralel olarak bu malın yurtiçinde üretimini teşvik etmek gerekir,tek başına vergi düzenlemesi vatandaşın alım gücünü kısmaktan öteye gitmez;zengin oralı olmaz,fakir daha fazla kredi kullanır.İlk mesajda dediğim gibi ithal tüketim mallarında ithal ikameci bir politika mevcut mu,seçimlerden birkaç ay önce hortlayan yerli oto dışında?Bu konuda mevcut yönetimin alkışı hak eden yegane atılımı savunma sanayiidir,o da kısa vadede sade vatandaşın faydasını göreceği bir adım değil.Ayrıca TUİK'in açıkladığı yıllara göre gelir dağılımı tablolarına bakabilirsiniz;övünülecek bir değişim yok.

• Volkswagen PASSAT FULL+FULL SIRA BEKLEME HEMEN ANAHTAR TESLİM " ciler üzüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNTIWIRUS -- 22 Aralık 2016; 18:29:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet in klasik hukumet haberleri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışından gümrüksüz ürün getirme limiti 30 euro ya düşmüş neyin kafasını yaşıyorsunuz allah aşkına...

bunlar varya bunlar şırıngayla kan alır iliğini kurutur adamın...

Senelerdir yurtdışından araç getirme var ama faiş paralar isteniyor...

Ya siz başka ülkede yaşıyorsunuz yada ben yaşadığım ülkeden bir haberim...

Sanki burası Küba anasını satayım ambargo var... illakomedia...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 22 Aralık 2016; 18:38:50 >
  • ''gümrüksüz ürün getirme limiti 30 euro''

Resmen millete ''Siz yurt dışından anca incik boncuk alın, başka ürünlere bakmayın'' diyorlar, Allah bin türlü belalarını versin. Banlanırsam da banlanayım, Alleh belalarını versin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.