Şimdi Ara

YENİ HIZ LİMİTİ UYGULAMASIN DA 5 BİN ARACA CEZA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle birlikte yürürlüğe giren araçların otoyollardaki ortalama hızları gişelere giriş çıkış süreleri dikkate alınarak hesaplanan, hız ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulanmasına olanak tanıyan yeni denetim sistemi 1 Temmuz Cumartesi tarihinde yürürlüğe girdi.

5 BİN ARAÇ YAKALANDI

1-2 Temmuz tarihleri arasında otoyollardaki gişelerden 1 milyona yakın araç geçti. Bu araçlardan 5 bini hız limitini aştı. Yeni sistem kapsamında hız limitini aşan araçlara cezai işlem uygulanacak.

YENİ HIZ LİMİTİ UYGULAMASI NASIL İŞLİYOR?

Otoyollardaki yeni hız limiti uygulamayla birlikte araçların, otoyollarda giriş ve çıkış yaptıkları HGS/OGS noktaları arasında kat etmiş oldukları mesafe ve süre bilgilerinden ortalama hızları tespit ediliyor. Örneğin, Mahmutbey-Edirne arasındaki yaklaşık 210 km’lik otoban yolunu 1 saat 55 dakikadan daha kısa sürede tamamlayan araç sürücüleri hız sınırını aşmış sayılıyor.

HIZ LİMİTİNİ AŞAN ARAÇLARA NE KADAR CEZA KESİLİYOR?

Yönetmelikte belirtilen süreyi aşan araçlara belli oranlarda trafik cezası kesiliyor. Hız limitlerini yüzde 10-30 arası aşan sürücülere 154 TL, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 427 lira tarfik cezası
    YENİ HIZ LİMİTİ UYGULAMASIN DA 5 BİN ARACA CEZAYENİ HIZ LİMİTİ UYGULAMASIN DA 5 BİN ARACA CEZA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibon nobi -- 4 Ağustos 2017; 17:5:53 >

• ARKADAŞLAR BU SİSTEM KALICI OLUR MU YOKSA İNSANLARIN TEPKİSİN DEN SONRA ORTADAN KALKAR MI YOKSA HIZ SINIRI YÜKSELTİLİR Mİ YOKSA ALIŞACAK MIYIZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibon nobi

ARKADAŞLAR BU SİSTEM KALICI OLUR MU YOKSA İNSANLARIN TEPKİSİN DEN SONRA ORTADAN KALKAR MI YOKSA HIZ SINIRI YÜKSELTİLİR Mİ YOKSA ALIŞACAK MIYIZ

Buna alışılacak. Çünkü kısa mesafeyi temsil etmiyor. Koskoca İstanbul-Ankara otoyolundan bahsediyoruz. 400 km yol. Diğer otoyollar da var tabi. Yani kalıcı.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    YANİ BU KALICI OLURSA YOLLARDA TİCARİLER BAŞTA OTOBÜS TIR KAMYONLAR BÜYÜK CEZALARLA KARŞI KARŞIYA GELECEK DEMEKTİR DURUM ONLAR İÇİN VAHİM ÖZELLİKLE OTOBÜS ŞÖFÖRLERİ İÇİN
  • Biz cezamızı 20. yüz yılda erdoğanla aynı devirde ve aynı ülkede doğarak çekmişiz zaten trafik cezası vız gelir

Ben onu bunu bilmem beni bu zamana bu kişiyle aynı yerde denk getiren Allah ın bana bir hayat borcu var

Burada ölünce ne cehenneme ne cennete gitmek istemiyorum avrupa ülkesinde doğup tekrar yaşamak istiyorum.
  • Masallah akiyor bu aksam akiyorrrrrrrr

2 kilometreye yuz binlik olduk valla
  • Amaç belli gerisi takdiri ilahi.
  • Ohhh allh bereket versin 5000 araç iyi para walla Durduk yere temiz para😂
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    SANIRIM DEMEK İSTEDİĞİNİZ ŞEYİ TAHMİN EDEBİLİYORUM PARA KAZANMANIN EN KOLAY YOLU NE MERKEZ BANKASI NE DARPANE VER CEZAYI AL PARAYI DEMEK İSTEDİNİZ SANIRIM
  • İyi de 210 km yol 120 ile 1 saat 55 dk olmuyor
  • quote:

SANIRIM DEMEK İSTEDİĞİNİZ ŞEYİ TAHMİN EDEBİLİYORUM PARA KAZANMANIN EN KOLAY YOLU NE MERKEZ BANKASI NE DARPANE VER CEZAYI AL PARAYI DEMEK İSTEDİNİZ SANIRIM

E tabi o da var. 8 saatlik yolu 3 saate indirdik diye ovunuyorlar ama 3 saate gidene ceza var.

Kolpacino da replik vardi kumar oynarken 2 zara 100 binlik olduk diyordu.
  • sevozgur kullanıcısına yanıt
    KARDEŞİM 120 İLE GİTTİĞİN DE 117-118 ARASI HIZ YAPIYORSUN DEMEK 120 DEĞİL ARABA FİRMALARI SEN CEZA YEME 120 DE GİTTİĞİNİ SAN DİYE BÖYLE ÜRETİYOR ARAÇLARINI
  • quote:

KARDEŞİM 120 İLE GİTTİĞİN DE 117-118 ARASI HIZ YAPIYORSUN DEMEK 120 DEĞİL ARABA FİRMALARI SEN CEZA YEME 120 DE GİTTİĞİNİ SAN DİYE BÖYLE ÜRETİYOR ARAÇLARINI

Kadran sapmasının ortalama hızla ne alakası var? Ayrıca gazetelerde gördüğünüz süreleri dikkate almayın. Bu arada benim kadran sapmam 7 km, o yüzden 110 km/h hız sınırı olan bölünmüş yollarda 128'e sabitliyorum, hiç ceza yemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

İyi de 210 km yol 120 ile 1 saat 55 dk olmuyor

Uyanıklar virajlardaki 90 km ye düşen bölümleri, tünelde 70 km ye düşen bölümleri, diğer hız azaltman gereken bölümleri de hesaplıyorlar. Yani sen aracı cc ile 120 ye sabitlersen evine gelecek cezana da hazır ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

quote:

Kadran sapmasının ortalama hızla ne alakası var? Ayrıca gazetelerde gördüğünüz süreleri dikkate almayın. Bu arada benim kadran sapmam 7 km, o yüzden 110 km/h hız sınırı olan bölünmüş yollarda 128'e sabitliyorum, hiç ceza yemedim.

Merak etme yakında gelir cezan. Sen de burda yahu bu nasıl oldu diye yazarsın o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: otodr

quote:

quote:

Merak etme yakında gelir cezan. Sen de burda yahu bu nasıl oldu diye yazarsın o zaman.

Yıllardır gelmedi, bekliyorum bakalım. Allah akıl fikir versin. 110 km/h sınır olan yolda %10 opsiyonla 121 yapar, 7km/h de kadran sapması 128 demek. Daha neyi açıklamaya çalışıyorsun?

• BENİM ARAÇ 120 İLE GİDİNCE 116 NAVİGASYON HIZI GÖRÜNÜYORDU -4 İLE SİZİN ARAÇ NE 7 ÇOK SAPMA OLMUŞ ?
  • TEHLİKELİ MADDE TAŞIYAN TIR ŞÖFÖRÜ NE YAPSIN HIZ SINIRI 60 BEN OLSAM ARACI BIRAKIP KAÇARDIM
    YENİ HIZ LİMİTİ UYGULAMASIN DA 5 BİN ARACA CEZA
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otodr

quote:

quote:

Yıllardır gelmedi, bekliyorum bakalım. Allah akıl fikir versin. 110 km/h sınır olan yolda %10 opsiyonla 121 yapar, 7km/h de kadran sapması 128 demek. Daha neyi açıklamaya çalışıyorsun?

Yeni sistemi anlatmaya çalışıyorum. Ama sanırım pek niyetin yok.

• quote:

BENİM ARAÇ 120 İLE GİDİNCE 116 NAVİGASYON HIZI GÖRÜNÜYORDU -4 İLE SİZİN ARAÇ NE 7 ÇOK SAPMA OLMUŞ ?

Aracına göre değişir sapmalar.

Bu arada tehlikeli madde taşıyanlar iş yapıyorlar. Ben her gün 08-17 çalışıyorum, onlar da çalışma saati olarak görüp usulüne uygun sürsünler. Öyle bir mantıkla benim de hastaneyi bırakıp gitmem gerek, ne o öyle 8+1 saat.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.